Översikt

Zanzibar Sol & bad - Matemwe och Nungwi

Kombinera din resa med en vistelse på mytomspunna Zanzibar. Njut av de långa vita stränderna för sol och bad, fantastisk snorkling och klarblå dyk. Du väljer själv vilket hotell du önskar bo på. De olika alternativen finns beskrivna nedan.

På Zanzibar bor vi i Matemwe eller i Nungwi. När vi har lust följer vi med på turer för att snorkla eller dyka vid reven. I byn ser vi träbåtar byggas på traditionellt vis och den som vill gör en utflykt till stenstaden Zanzibar Town med trånga gränder, gamla hus och en livfull marknad.

Hotellen har fantastisk utsikt över havet och solnedgången. Det zanzibariska köket präglas av mycket färsk fisk och skaldjur. På Zanzibar finns mycket att göra, flera dykcenter där det ordnas båtutflykter och längs stränderna finns flera olika restauranger och strandbarer där man kan se solen gå ned i havet.

Reseprogram

 • Dag 1 Flyg från Arusha eller Moshi till Zanzibar

  Inrikesflyg efter safarin eller Kilimanjarobestigningen på eftermiddagen till Zanzibar. Pick up på flygplatsen vid Zanzibar Town och egen transfer till hotellet. Resan tar omkring 1-1,5 timmar.

 • Dag 2-5 Avkoppling, sol och bad

  Njut av de långa kritvita stränderna, bada, snorkla, fiska och segla med lokalbefolkningen. Ta det lugnt och se på båttillverkningen. Gå ut och ät god mat på seafoodrestaurangerna runt omkring, och prova dagens fångst ur havet.

 • Dag 6 Tillbaka till fastlandet

  Transfer till flygplatsen i Zanzibar Town för flyg hem på eftermiddagen.

Resans höjdpunkter

 • Sol och bad på långa stränder
 • Möjlighet att göra utflykt till "tusen och en natt" - staden - Stone Town
 • Goda snorklingsmöjligheter

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar, 5 nätter
Avresor Valfritt datum året om
Pris Från 9 600 kr
Enkelrumstillägg 2 500 kr
Detaljerade priser

Sunshine Hotel inkl. frukost (från 11 200 kr)
Sunshine Marine Lodge inkl. frukost (från 11 600 kr)
Langi Langi Bungalows inkl. frukost (från 9 600 kr)
Mnarani Beach Cottages inkl. halvpension (9 600 kr )


Barnpris

4 700 kr, barn 2-11 år som delar rum med 2 vuxna (varierar lite beroende på hotell)

I priset ingår
 • Flyg en väg från Arusha/Moshi till Zanzibar inkl skatt
 • Boende med frukostpension/halvpension i 6 dagar och 5 nätter
 • Del i dubbelrum
 • Transfers t/r flygplatsen
I priset ingår ej
 • Internationellt flyg (ingår oftast i din safariresa eller Kilimanjarobestigning när man bokar Zanzibar som tilläggsresa
 • Dryck och måltider som inte nämns i priset ingår
 • Egna utlägg och dricks
Extra dagar

Går att förlänga eller förkorta vistelsen. 

Resplan

Dag 1. Flyg från Arusha eller Moshi till Zanzibar
Dag 2-5. Avkoppling, sol och bad
Dag 6. Tillbaka till fastlandet

Klimat

Vila, sol och bad. Lämplig tid att resa är juni–mars, eftersom det är regnperiod i april–maj. I november infaller en mindre regnperiod, men den är normalt inte besvärande. Klimatet är varmt och fuktigt året om, 25–35 grader.

Valuta

Tanzaniska Shilling (TZS) är icke konvertibla och får inte föras ut ur eller in i landet. Som reskassa rekommenderas USD gärna i små valörerna.

Att resa i pandemin
Vi följer svenska UDs reserekommendationer och du får full återbetalning om din resa skulle bli inställd. Läs mer här »

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att resorna ska vara inspirerande, engagerande och aktivt bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Flygresan är klimatkompenserad. Läs mer här »

Rådgivning via Zoom
Vi erbjuder individuell rådgivning via Zoom, hör av dig till oss så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Bra att veta

Det går att dela upp vistelsen mellan de 2 systerhotellen Sunshine Marine Lodge och Sunshine Hotel, hör med oss för information kring det.

Logi: Del i dubbelrum med fläkt och A/C, samt privat dusch/WC. Hotellen har pool. Frukost eller halvpension ingår.

Boende

 • Sunshine Hotel ****

  Sunshine Hotel har ett perfekt läge direkt vid stranden i Matemwe på Zanzibars östkust. Det lilla hotellet har endast 15 rum, och vi bor i bekväma och rymliga dubbelrum. Hotellet har två pooler och varje rum sin egen uteplats/balkong. Rummen ligger i större bungalows om fyra rum i varje. Hotellet är ecovänligt och har därför valt att inte ha airconditionerade rum. I  stället har man både tak- och golvfläkt samt utnyttjar havsbrisen. Ett lugnt och mysigt ställe med många återkommande gäster. Det går att boka snorkelturer och andra utflykter i receptionen. Det finns en jättetrevlig restaurang samt en loungedel där man kan sitta och läsa en bok eller bara insupa den härliga atmosfären. Vill man kan man låna en av hotellets cyklar och ta en tur längs stranden. Hotellet har en tropisk trädgård, 2 pooler och en trevlig restaurang. WiFi finns på hela hotellet. Tvättservice. 

 • Langi Langi Bungalows ***

  Langi Langi är ett bra och omtyckt mellanklasshotell fint beläget i Nungwi på norra Zanzibar. Hotellet ligger alldeles vid den vackra stranden och har i vårt tycke ett av Zanzibars bästa restaurangkök. Hotellet har en pool och alla rum har luftkonditionering, säkerthetsbox, minibar och kylskåp.

  Vid Langi Langi kan man bada även vid lågvatten något som annars kan vara ett problem på stora delar av Zanzibar. Runt om finns det många barer och restauranger. Här finns även flera dykcenter och det finns möjlighet att göra båtturer där du kan snorkla.

 • Sunshine Marine Lodge ****

  Med ett fantastiskt läge i skuggan av kokospalmer ligger det mysiga hotellet Sunshine Marine Lodge. Här trivs man!  Miljön är oslagbar och personalen gör sitt yttersta för att du ska få en skön semester. Rummen är rymliga och mycket fint inredda. Alla med en terrass och en magisk utsikt över Indiska Oceanen. Det finns ett dykcenter på hotellet där man också kan boka snorkelutflykter. Restaurangen serverar fantastiskt vällagad och god mat. När det är lågvatten kan man gå till den lilla privata stranden (ca 20 minuters promenad) men det finns också transport dit och hem. För den som vill erbjuds yogaklasser kostnadsfritt och olika spabehandlingar går att boka i receptionen. På hotellet finns en stor tropisk trädgård, 2 pooler, (en 3:e fiins vid dykcentret). Den mysiga restaurangen serverar fantastiskt vällagad mat och på den privata stranden finns en bar som också serverar enklare rätter dagtid. WiFi finns på hela hotellet. Tvättservice finns.

 • Mnarani Beach Cottages***

  Här bor vi i bekväma rum med luftkonditionering och takfläkt och badar i det klarblå havet. Det finns också en stor pool med pool bar och restaurang. När vi har lust följer vi med på turer för att snorkla eller dyka vid reven. Här kan man bada även vid lågvatten något som annars kan vara ett problem på stora delar av Zanzibar. Runt om finns det många strandbarer och restauranger. Här finns även flera dykcenter och en mysig spaavdelning med massage och olika behandlingar.