Översikt

Upptäck Vietnam tillsammans med Magnus Pihl

Följ med på en härlig rundresa i Vietnam tillsammans med vår omtyckte färdledare Magnus Pihl. Vår resa börjar med ett par dagar i Hanoi innan vi tar oss vidare till sockertoppslandskapet och färdas med båt i Halong Bay. Med nattåg tar vi oss hela vägen till Hoi An där vi bland annat cyklar genom staden och lär oss laga vietnamesiska vårrullar. Vidare mot Vinh Long för att ta oss med flodbåt längs Mekongfloden. Resan avslutas med ett par dagar i Saigon.

Hanoi är vår startpunkt för resan. Denna stad som nu som förr är politiskt, intellektuellt och konstnärligt centrum. Genom de färgglatt målade kolonialbyggnaderna, de små caféerna och de trädkantade gatorna kan staden mitt i allt det asiatiska plötsligt förmedla en fransk känsla. Här bor vi bekvämt mitt i de gamla kvarteren och gör utflykter till bland annat Ethnology Museum och Former Prison innan vi tar oss fram med cyclo och upptäcker vardagslivet i Hanois Old Quarter. 

Halong Bay med sina sockertoppar stoltserar med sin skönhet. Vi tillbringar en natt på båt genom denna spektakulära skärgård. Ett naturligt underverk som av UNESCO klassas som världsarv.

Med nattåg tar vi oss till Danang för vidare resa till charmiga Hoi An. Staden som med fördel upplevs med cykel. Vi besöker marknaden och inhandlar olika kryddor som färsk basilika, koriander, mynta och vårlök för att sedan lära oss hur vi tillagar de berömda vietnamesiska vårrullarna. I Vinh Long och Cai Be åker vi flodbåt långsamt längs Mekongflodens delta och dess bifloder, för att uppleva den vietnamesiska landsbygden med sina fruktodlingar och byar där barn nyfiket vinkar åt oss längs vägen. Vi passerar flytande marknader där det är full kommers och vi kan köpa färsk frukt och grönsaker. Resan avslutas med ett par dagar i Saigon där vi bland annat besöker de otroliga Chu Chitunnlarna. 

Om färdledaren Magnus Pihl
Magnus Pihl har varit bosatt i Sydostasien i över 25 år med Bali i Indonesien som hem de sista 22 åren. Han har lett resor till Borneo, Sri Lanka, Indonesien och Vietnam under dessa år, men leder även resor till Alaska, Östafrika, Australien och Nya Zealand. "Det är mitt stora intresse för naturen och glädjen att få leda och visa upp detta för mina medresenärer som driver och motiverar mig" säger Magnus.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Vietnam

  Eftermiddagsflyg mot Vietnam och Hanoi. En mellanlandning på vägen. Måltider på flygen.

 • Dag 2 Hanoi

  Vi landar i Hanoi på förmiddagen. Vietnams huvudstad och en av Asiens vackraste och mest berörande städer. Här möter vi upp vår svenske färdledare Magnus Pihl och vår lokale guide. Vårt hotell ligger i Hanois Old Quarter. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag och bekantar oss med varandra. (M)

 • Dag 3 Good Morning Vietnam!

  I dag gör vi en rundtur i staden. Vi besöker bland annat Ho Chi Minh Masoleum och Tran Quoc Temple.  Magnus berättar för oss om Vietnams historia och hur det ser ut i dag. På eftermiddagen tar vi oss fram med "cyclo" - vietnamesisk cykeltaxi. Vi upptäcker de gamla kvarteren och tar del av det dagliga livet i Hanoi med sin gamla kolonialarkitektur, sina smala trädkantade gator, och - i hantverksskrå - indelade gamla kvarter, små sjöar och låga färgglada hus. (F,L,M)

 • Dag 4 Bland sockertoppslandskap i Halong Bay

  Efter frukost tar vi oss med buss till Tuan Chau Port där vi boardar vår båt. Efter att ha intagit vår välkomstdrink och fått en briefing om säkerheten får vi tid att installera oss och njuta av landskapet. En god vietnamesisk lunch serveras ombord och den som vill kan njuta av lite massage. På eftermiddagen kryssar vi genom Halong Bay och fascineras av detta naturens underverk. Skärgården består av runt 2000 små kalkstensöar! Vi besöker Surprise Cave innan vi seglar vidare ca 30 minuter för att lägga ankare för natten. När vi har ätit middag finns möjlighet att spela kort eller andra brädspel och framåt 21-tiden är det happy hour i baren! (F,L,M)

 • Dag 5 Tai Chi och kajak genom Luon Cave

  Vi serveras kaffe, te och lättare frukost i kabyssen innan vi får en lektion i Tai Chi på soldäcket. De som har valt att göra en kajaktur genom Luon Cave (10 usd/person, bokas och betalas på plats) hoppar i kajakerna och paddlar mot grottan. En lugn färd som leds av en kajakguide. När paddlarna återvänder till båten efter ca 1,5 timme serveras en stadigare frukost och sedan finns tid att bara ta det lugnt på båten innan vi är tillbaka i hamn för att återvända till Hanoi.

 • Dag 5-6 Med Reunification Express från Hanoi till Danang

  I Hanoi har vi tid att bunkra upp med lite snacks och dryck inför kvällens tågresa. Vi installerar oss sedan i våra sovvagnar på Reunification Express, som ska ta oss till Danang. Tåget går hela vägen från norr till söder och vi reser endast en delsträcka. Här bor vi i enkla 4-bäddskupéer med sovplatser och gemensam toalett utanför. Att resa med tåg i Vietnam är ett trevligt sätt att ta sig fram och en upplevelse i sig. Efter en natt på tåget serveras vi frukost och strax efter 11 tuffar vi in mot Danangs tågstation. (F, brunch, M)

 • Dag 6 Upptäck Hoi An

  Väl framme i Danang har vi en kort transfer till Hoi An. Här äter vi lunch och checkar in på vårt hotell. Det finns en pool på hotellet om man vill ta ett dopp. På eftermiddagen cyklar vi genom den gamla delen av staden, och Magnus tillsammans med vår lokale guide berättar om bakgrunden till den kinesiska, japanska och europeiska arkitekturen samt ger oss en inblick i stadens rika historia. (F,L,M)

 • Dag 7 Matlagningskurs i Hoi An

  Efter en tidig frukost hämtas vi upp för att få en introduktion till dagens spännande aktivitet. På Hoi An´s färgstarka marknad upplever vi dofter och den pågående kommersen medan vi köper en del av de ingredienser vi ska använda oss av när vi har vår matlagningskurs. Därefter går vi ombord på Red Bridge´s båt som ska ta oss på en 25 minuter lång resa längs Hoi An-floden och till Red Bridge Cooking School. När vi kommer fram får vi en guidning genom skolans grönsaks- och kryddträdgård innan vi får lära oss om några av Hoi An´s och Vietnams mest välkända rätter. I ungefär 2 timmar lagar vi mat efter instruktioner från Red Bridge´s kockar. En fantastisk upplevelse och ett väldigt trevligt sätt att få en inblick i landets matkultur. Givetvis äter vi det vi har lagat innan vi tar oss tillbaka till hotellet. Eftermiddagen till eget förfogande. Möjlighet till shopping eller bara strosande i Hoi Ans gamla kvarter. På kvällen äter vi middag på hotellet. (F,L,M)

 • Dag 8 My Son eller egen tid i Hoi An

  I dag har vi tid att på egen hand upptäcka Hoi An med omnejd. Den som vill kan göra en utflykt till My Son som var huvudstaden i det en gång så mäktiga Champa Kingdom. Här finns 68 återstående ruiner. My Son var på sin tid ett viktigt intellektuellt och religiöst centrum dedikerat till Chamkungarna och de hinduiska gudarna/gudinnorna. Denna mystiska plats, omgiven av bergslandskap, slår oss verkligen med häpnad. (F)

 • Dag 9 Vinh Long och Can Tho

  Vi intar vår frukost på hotellet innan vi åker mot Danangs flygplats för inrikesflyg till Saigon. När vi är framme har  vi ca 3 timmars bilresa till Mekongdeltat. Detta fascinerande delta är en labyrint av floder och kanaler, med hundratals stora och små öar. Det är ett oerhört vackert område. Vi äter lunch i Cai Be innan vi går ombord på flodbåten som tar oss fram på Mekongdeltat. Längs floden är det mycket aktivitet. Vi passerar flytande marknader, människor som sår, odlar och skördar sina risodlingar. Det är många byar med glada vinkande barn längs flodbanken. Detta är det bästa sättet att få uppleva det riktiga flodlivet i Vietnam. Från Vinh Long åker vi ca en timme mot Can Tho, den största staden i den här regionen. Vi bor i utkanten av staden. (F,L,M)

 • Dag 10 Cai Rang - Tra Su cajuput - Chau Doc

  Vi äter en tidig frukost och ger oss sedan iväg för att med båt ta oss till Cai Rangs flytande marknad dit vi anländer mitt i kommersen när lokalborna är i full färd med att sälja sina färska frukter och grönsaker. Sedan tar vi oss vidare för att upptäcka fruktodlingarna och besöka en familj och ta del av deras gästvänlighet när vi bjuds på te eller risvin. 

 • Vi åker sedan mot Chau Doc för att ta oss till Tra Su cajuput forest som är känd inte bara för sin nästan overkligt naturliga skönhet, utan det är även en fristad för flora och fauna. Vi tar en båttur in genom skogen och här känner man genast harmonin med naturen bland dofterna av blommor, de musikliknande ljuden från fåglarna och surrandet av inesekter. Här i det närmare 900 hektar stora området finns en hel del fåglar. Vi åker sedan tillbaka mot Chau Doc Town där vi checkar in på vårt hotell som har en helt fantastisk utsikt! (F,L,M)

 • Dag 11 Mot Saigon

  Vi har morgonen fri innan vi tar oss till Saigon. Lunchen intas på vägen, och väl framme i Saigon tar vi in på vårt fina hotell, Silverland Jolie. Här finns en liten jacuzzi på taket där du kan sippa på en drink från baren medan du ser ut över staden. En av eftermiddagarna tar vi en gemensam drink på det anrika Caravelle innan middagen. (F,L,M)

 • Dag 12 Saigon och Chu Chitunnlarna

  Idag upptäcker vi Saigon tillsammans med vår vietnamesiske guide. Vi besöker de otroliga Cu Chitunnlarna i Cu Chidistriktet. Dessa tunnlar sträcker sig över 250 km mot den kambodjanska gränsen. Lunch äter vi på en restaurang i närheten av Cu Chi innan vi tar oss tillbaka till Saigon. På eftermiddagen får vi en sightseeing av Magnus och vår lokale guide runt stadens museum och kvarter. Vi besöker bland annat Historiska muséet, Binh Tay Market i Chinatown och Reunification Palace. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. (F,L,M)

 • Dag 13 Loi tam biet Vietnam

  Loi tam biet  - hej då Vietnam! Vi äter frukost och har sedan tid för oss själva att upptäcka mer av Saigon. Vi måste checka ut senast kl 12, men det går bra att låsa in bagaget på hotellet. På eftermiddagen har vi transfer till flygplatsen för att påbörja vår resa hemåt. En mellanlandning på vägen. (F)

 • Dag 14 Åter hemma i Sverige

  Ankomst till Stockholm vid lunch.

 • Att tänka på

  Programmet kan komma att ändras av praktiska eller logistiska skäl, för att ge bästa behållning av resan. Tiderna för flyg är preliminära. Det är bra att resa med ett öppet sinne då synen på tid inte är som vi är vana vid här hemma i Skandinavien.

Resans höjdpunkter

 • Hanois gamla kvarter
 • Skärgården och sockertoppslandskapen i Halong Bay
 • Dagarna i charmiga Hoi An med matlagningskurs och introduktion till det vietnamesiska köket
 • Upplevelserna längs Mekongfloden och i byarna på den vietnamesiska landsbygden
 • Stadslivet i Saigon

Karta

Resfakta

Reslängd 14 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 5/2
Pris Från 38 900 kr
Enkelrumstillägg På förfrågan
I priset ingår
 • Flyg till Vietnam t/r
 • Inrikesflyg Danang - Saigon
 • Klimatkompensation
 • Tågresa med Reunification Express, Hanoi - Danang (nattåg)
 • Svensk färdledare Magnus Pihl
 • Lokal engelsktalande färdledare
 • Utflykter enligt program
 • 9 nätter på hotell
 • 1 natt ombord på båt i Halong Bay
 • 1 natt på tåget
 • Frukost alla dagar
 • 9 luncher och 9 middagar
 • 2 flaskor vatten/person och dag
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Drycker, dricks

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Göteborg och Köpenhamn

Resplan

Dag 1. Mot Vietnam
Dag 2-3. Hanoi
Dag 4. Bland sockertoppslandskap i Halong Bay
Dag 5. Tai Chi och kajak genom Luon Cave
Dag 5-6. Med Reunification Express från Hanoi till Danang
Dag 6. Upptäck Hoi An
Dag 7. Matlagningskurs i Hoi An
Dag 8. My Son eller egen tid i Hoi An
Dag 9. Vinh Long och Can Tho 
Dag 10. Cai Rang - Tra Su Cajuput - Chau Doc
Dag 11. Mot Saigon
Dag 12. Saigon och Chu Chitunnlarna
Dag 13. Lo tam biet Vietnam
Dag 14. Åter hemma i Sverige

Boende

Vi bor på väl utvalda hotell med alla bekvämligheter. En natt tillbringar vi ombord på båt i Halong Bay. På tåget bor vi enkelt i 4-bäddskupéer med våningsängar och gemensam toalett i korridoren. Tågresan i sig är en av resans charmiga upplevelser.

Resesätt Emirates Air
Klimat

Du kan resa till Vietnam året om. Under månaderna nov - jan kan det vara kallt i de norra högländerna. I denna period är det generellt svalt i norra Vietnam med en dagstemperaturer på 15 - 20 grader. I södra Vietnam är vädret som bäst från december till april, med något ostadigt väder mellan maj- november.

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Vaccination

Kontakta din husläkare eller en vaccinationscentral för rådgivning om rekommendationer för resevaccin. Se även www.vaccinationsguiden.se

Resans karaktär

Vår uppskattade rundresa i Vietnam bjuder på många kulturmöten, en aktiv men bekväm resa genom ett leende land. Under våra dagar i Hanoi och Saigon får vi lära oss mer om landets historia. Vi upplever det vietnamesiska köket genom matlagningskurs i Hoi An. Båtturer på Mekongflodens delta ger dig möten med folk och landsbygden. Resan går i behagligt tempo och kräver inga förkunskaper eller extrem kondition, men god rörlighet och ett öppet sinne för ovana vardagssituationer är bra att ha.

Deltagarantal

Min 10, max 18

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Boende

 • La Siesta Premium Hotel, Hanoi

  La Siesta Premum är ett mysigt butique hotel  beläget i Hanois gamla kvarter. Det är ett trivsamt hotell med rum i ett flertal katregorier. På hotellet finns det en mycket trevlig skybar med utsikt över omgivningaran och tre restauranger. Hotellet har ett bra utgångsläge för utflykter. Vi bor i deluxe rum som alla har WiFi och safety box. Här finns också adapters och hårtork samt möjligheter att koka kaffe och te.

 • Silk Boutique Hotel, Hoi An

  Silk Boutique Hotel är ett mycket trevligt hotell, idealiskt beläget några få minuters promenad från UNESCO:s världsarv Hoi Ans 1500-talskvarter och de palmbeklädda stränderna Cua Dai. Hotellet erbjuder bland annat utomhuspool, gym, trädgård, restaurang, bibliotek, bar och fritt WiFi. Rummen är fräscha och rymliga och utrustade med bland annat minibar, luftkonditionering och kabel-TV.

 • Victoria Can Tho Resort, Can Tho

  I utkanten av Can Tho ligger Victoria Can Tho Resort vid Hau Rivers flodbank. Hotellet har en grönskande trädgård med exotiska växter. Det finns en restaurang, två pooler, ett spa, samt en snygg bar i vintagestil där du kan sippa på en cocktail medan du spelar biljard. Vi bor i rymliga superior rum, alla med WiFi, A/C, takfläkt och minbar. Det finns även möjligheter till att koka kaffe och te.

 • Victoria Chau Doc Hotel

  Hotellet ligger vackert vid den nedre Mekongfloden. Kolonialinspirerad byggnadsstil med en gammaldags charm. Hotellet har pool och spa med massagebehandling m.m. Aktiviteter som matlagningskurs och cykelturer anordnas. Bordtennis- och biljardutrustning finns. Restaurang och bar. 

 • Silverland Jolie Hotel, Saigon

  Fantastiska Silverland Jolie Hotel är ett boutiquehotell i kolonialstil. Här råder en lugn och avslappnad atmosfär och personalen gör hela tiden sitt yttersta för att du ska trivas. På taken finns en liten jacuzzi och bar med utsikt över staden. Det ingår fri afternoon tea och restaurangen serverar en dignande frukostbuffé. Hotellet har 66 nyrenoverade rum som kombinerar klass med moderna faciliteter. Rummen har WiFi, A/C, hårtork, möjlighet att koka kaffe och te.