Översikt

Familjesafari Tanzania med Zanzibar

Spännande storviltsafari till de djurrika parkerna Lake Manyara, Ngorongoro, och Tarangire. Resan avslutas med sol och bad på den palmklädda kryddön Zanzibars vita stränder. Under safarin färdas vi med kunnig guide och fyrhjulsdriven safaribil, med taklucka och fri sikt åt alla håll. Alla har naturligtvis fönsterplats...

Vi börjar vår safari i Lake Manyara, en förhållandevis liten park på ca 230 kvadratkilometer. Parken är känd för sina trädklättrande lejon och det är en perfekt startpunkt för vår upptäcktsfärd. Här finns det mer än 400 fågelarter och en av höjdpunkterna är de tustentals rosa flamingos som är på ständig vandring vid sjön. Det finns gott om elefanter och zebrahjordar. Parken är verkligen en naturskön pärla, höjd till skyarna av självaste Ernest Hemingway - "Det vackraste jag har sett i Afrika"

Det är lätt att bli tagen av en safari och landskapen vi passerar - de storslagna och mäktiga slätterna, vulkaner som Ngorongoro och Rift Valleys mäktiga stup. Vår skicklige guide visar oss var de svarta noshörningarna håller till i Ngorongorokratern. Vid sjöarna i kratern finns det gott om flodhästar. 

I Tarangireparken kryssar vi i lugn och ro runt i ett kuperat landskap bland elefanter, giraffer och stora tjocka baobabträd. Det är den sjätte största nationalparken i Tanzania och här ser vi även zebror, gnuer, impalas, gaseller och med lite tur även savannens konung - lejonet. Vi bor mitt i parken på en tältcamp och möjlighet finns att följa med på kvällsafari i mörkret.

Resan avslutas med avkopplande dagar på mytomspunna Zanzibar. Bekvämt boende mitt på stranden i byn Matemwe.


Du säkrar viltreservatens framtid.
Att besöka de stora viltreservaten i Tanzania är den bästa garantin för att djurlivet ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll och bevakning, samt arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna exploateras för andra ändamål.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Tanzania

  Flyg från Arlanda vid 20-tiden på kvällen. Vi flyger över natten med Etiophian Airlines eller Qatar Airways. Ett byte på vägen. Måltider ingår på flyget. 

 • Dag 2 Vila ut på lodgen

  Ankomst till Addis Abeba/Doha och byte av flyg, därefter nytt flyg till Kilimanjaro Airport och ankomst vid lunchtid (beroende på flygbolag). Vi hälsas välkomna av vår chaufför som tar oss till vårt hotell vid sluttningen av vulkanen Mt Meru och dess nationalpark. Här bor vi på African View Lodge, en mindre lodge i gröna omgivningar med skog och kaffeplantager. Vi bor i små bungalows och det finns restaurang, bar och pool. Middag intas på lodgen. Passa på att sitta i trädgården och se på alla färggranna fåglar och apor eller ta en promenad i de vackra omgivningarna. African View Lodge eller likvärdigt. (M)

 • Dag 3 Till Lake Manyara

  Vi intar vår frukost på vårt hotell innan vi ger oss av mot Lake Manyara för att uppleva den första safarituren. Våran fyrhjulsdrivna Landcruiser har taklucka och skjutfönster för att vi bekvämt ska kunna se på djuren och fotografera. Vi åker via Arusha genom massajlandet. Väl framme i Manyara National Park möter vi giraffer, zebror, elefanter och kanske lejonen som vilar uppe i träden. I skogen intill finns flera sorters primater, den vackra blå markattan och massor av färggranna fåglar. Vi äter vår medhavda picknicklunch och på eftermiddagen når vi vår lodge för natten. Country Lodge eller liknande. (F,L,M)

 • Dag 4 Ngorongoro

  Efter frukost lämnar vi vårt hotell och beger oss mot Ngorongoro. Vi når kanten av kratern och tar oss ned längs en serpentinväg med magnifik utsikt. Hela kalderan (en ihopsjunken vulkankägla) är ca 15-20 km vid. Den brukar kallas ett av världens naturliga underverk och är upptagen på listan över världsarv. Här nere på ca 260 kvadratkilometer trängs ca 15-20 000 stora djur, allt från elefanter, noshörningar, bufflar och flodhästar till gnuer och antiloper i mängder. Har vi tur får vi se någon av de ca tjugo svarta (spets-) noshörningar som lever här, den enda platsen där de kan ses i Tanzania. Vart än vi åker ser vi djur... En dag som lämnar många minnen. (F,L,M)

 • Dag 4 Tarangire National Park

  Vi tar oss vidare från kratern mot Tarangire Nationalpark. Vi tar oss utför Ngorongoros regnskogsklädda östra slutttningar ned till byarna och kaffeplantagerna på höglandet, ned förbi Lake Manyaras branter och över dalen till Tarangireparken. Väl inne i parken möter vi ett kuperat landskap där vi omges av stora märkliga baobabträd. Det finns en hel del elefanter vilket syns på träden som de har brutit ned för att äta blad och grenar. Även här finns en gnumigration, många olika antiloper och gott om giraff. Lejonen håller sig en bit bort, men med lite tur kanske vi får syn på ett.  Vi gör en kort safaritur i parken eller i omgivningarna till vår camp, beroende på när vi kommer fram. Här bor vi i rymliga och bekväma tält, alla med egen toalett och dusch. På kvällen kan vi ge oss ut på kvällssafari (måste förbokas). Tarangire View Camp. (F,L,M)

 • Dag 5 Safari i Tarangire

  Safari i gryningen inne i Tarangireparken. Vi fortsätter fascineras över parkens alla elefanter. Det brukar även vara gott om fåglar och småantiloper längs vägarna vid Tarangirefloden. Efter lunch beger vi oss ut på ännu en safaritur och försöker hitta de djur som vi kanske missat. Eller så kanske vi beger oss till en annan del av parken för att få uppeleva en annorlunda natur. Var vi än beger kommer vi få se gott om djur. (F,L,M)

 • Dag 6 Zanzibars stränder

  Denna avresedag hinner vi med en sista gamedrive och en picnic lunch innan vi har vår transfer till flygplatsen för att flyga vidare till Zanzibar.  Avreseflygplats beror lite på vilket flygbolag vi har bokat, och hur många vi är i sällskapet. Från den närliggande Arusha airport går de flesta planen, med vilka hela flygningen blir till en naturskön upplevelse med utsikt över parkerna och kustremsan. Väl framme på Zanzibar har vi transfer, ca en timme, till vårt hotell beläget vid byn Matemwe på den östra sidan av ön. Här bor vi mitt på stranden på ett mysigt hotell med alla bekvämligheter. (F, L)

 • Dag 7-10 Upptäck kryddön Zanzibar

  Njut av de långa vita stränderna och den härliga miljön på hotellet. Du som har lust kan följa med på turer för att snorkla eller dyka vid reven. I byn ser vi träbåtar byggas på traditionellt vis och den som vill gör en utflykt till stenstaden Stone Town med trånga gränder, gamla hus och en livfull marknad. Det zanzibariska köket präglas av mycket färsk fisk och skaldjur. Att sippandes på en kall dryck i baren och samtidigt se solen gå ner i Indiska Oceanen är en mäktig känsla. (F,M)

 • Dag 11 Hemresa

  Dags att summera våra upplevelser från denna innehållsrika resa. Vi har transfer till flygplatsen runt lunch då planet lyfter på eftermiddagen. Ett stopp på vägen i Addis Abeba eller Doha. Ankomst till Sverige morgonen därpå. (F)

 • Dag 12 Hemkomst till Sverige

  Flyg över natten, ankomst till Arlanda på morgonen/förmiddagen. För övriga flygbolag andra tider.

 • Att tänka på

  Programmet kan komma att ändras av praktiska eller logistiska skäl, för att ge bästa behållning av resan. Tiderna för flyg är preliminära. Det är bra att resa med ett öppet sinne för  synen på tid inte är som vi är vana vid här hemma i Skandinavien.

Resans höjdpunkter

 • Lake Manyara, Ngorongoro och Tarangire
 • Våra kunniga guider och förare.
 • Liten grupp med egen guide, 2-7 deltagare
 • Vi bor på bekväma lodger och camper, flera med pool
 • Alla boenden ligger vid besöksmålen så du slipper långa transporter
 • Möt storviltet på riktigt nära håll, i stora mängder
 • Sol och bad på kryddön Zanzibar i Indiska Oceanen

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Flyg bokas separat. Kontakta oss gärna för pris
Avresor Valfritt datum
Pris Från 36 900 kr, barnrabatt finns
Enkelrumstillägg 5 500 kr
Detaljerade priser

36 900 kr/person för del i dubbelrum om ni är 4-7 personer som reser tillsammans.
39 900 kr/person för del i dubbelrum om ni är 3 personer som reser tillsammans.
43 500 kr/person för del i dubbelrum om ni är 2 personer som reser tillsammans.

Barnpris

29 900 kr/barn som inte har fyllt 12 år. Priset gäller för max 1 barn som delar rum med 2 vuxna.

Om ni reser med 2 barn under 12 år behöver rummet på Zanzibar uppgraderas ett familjerum, hör med oss för pris.

För tonåringar upp till 16 år kan vi erbjuda en rabatt på safaridelen.

I priset ingår
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Safari i Lake Manyara, Ngorongoro och Tarangire i specialbyggd fyrhjulsdriven Land Rover/Land Cruiser (höjbart tak) med engelsktalande guide/chaufför
 • Helpension på hela safaridelen, mineralvatten ingår på safarin
 • 4 nätter på hotell och wildcamp under safaridelen
 • Nationalparks- och besöksavgifter
 • Mycket kunnig engelsktalande chaufför/guide
 • Samtliga transporter och alla utflykter enligt program
 • Alla boenden har pool förutom campen i Tarangire 
 • Alla har fönsterplats i Landrovern/jeepen, max 7 personer
 • 5 nätter på Zanzibar Pearl Boutique and Villas (eller likvärdigt hotell)
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Internationellt flyg, visum, alkoholhaltiga drycker och dricks, all dryck på Zanzibar

Extra dagar

Extradagar på Zanzibar kan bokas på förfrågan.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Mot Tanzania
Dag 2. Ankomst Arusha - vila ut på lodgen
Dag 3. Lake Manyara
Dag 4. Ngorongorokratern
Dag 5. Tarangire med elefanter 
Dag 6. Zanzibars stränder
Dag 7-10. Upptäck kryddön Zanzibar
Dag 11. Hemresa
Dag 12. Hemma i Sverige igen

Resesätt

Internationellt flyg kan bokas enom oss eller på egen hand. Kontakta oss för pris

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till Tanzanias ambassad eller besöka deras hemsida. Visum söks enklast innan avresa, kostnad 50 usd. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Visum till Tanzania är elektroniskt. Vi rekommenderar att man ansöker om visum via Alla Visum https://www.allavisum.se/refer/wetravelgroup. Man kan betala på Alla Visums hemsida, fylla i ansökan, och sedan skicka alla handlingar via epost, vanlig post, eller lämna in dem på Alla Visums kontor i Stockholm. Vid frågor kan ni ta kontakt med Alla Visum.

Om ni vill ordna visum på egen hand, kan ni ta kontakt med Tanzanias ambassad: https://www.tanemb.se/

Det är varje resenärs ansvar att ha med sig pass som är giltigt enligt de regler som gäller för landet. I de fall visum erfordras anges detta i respektive resas resfakta. Om du inte har svenskt medborgarskap kan andra visumregler gälla. Var vänlig informera oss vid bokningstillfället. Det är viktigt att ditt namn i passet och dess stavning i din bokningsbekräftelse och visumansökan helt överensstämmer med ditt pass. Vid sen ändring kan det tillkomma en ändringsavgift. Om du behöver visumservice, kan du ta kontakt med Alla Visum

Resans karaktär

Det är alltid gott om djur och safarin anpassas efter årstiderna. Det är regnperiod i april-maj, samt en kortare period i november som man normalt kan bortse från. Boendet är bekvämt och vi färdas i rymliga fordon med tacklucka och alla har fönsterplats.  Dagarna är normalt inte besvärande varma och nätterna är svala då vi befinner oss i höglandet på 1500-1700 meters höjd. Det finns normalt pool på flera av ställena vi bor på.

Deltagarantal

Små grupper min 2, max 7 personer

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Logi i dubbelrum på mycket bekväma lodger och tältcamper med säng, lakan, handduk och privat toa/dusch.

Boende

 • African View Lodge

  African View Lodge ligger i ett av Tanzanias bästa kaffeodlingsområden i utkanten av Arusha National Park. Utsikt över Mt Meru. Här kan man besöka byn intill för att bekanta sig med vardagslivet. Här serveras frukost, samt lunch- och middag. Vi bor i rymliga små stugor som alla omringar den tropiska trädgården. Lodgen har en pool och i restaruangen äter vi frukost och middag. Det finns även en bar.

 • Bougainvillea Safari Lodge

  Bougainvillea Safari Lodge ligger i Karatu mellan nationalparkerna Lake Manyara och Ngorongoro. Vi bor i bungalows belägna i en grönskande trädgård eller i rummen som omger poolområdet. Alla rum har myggnät. Det finns öppen spis och från den privata verandan kan man njuta av utsikten över den tropiska trädgården. På hotellet finns en restaurang och en bar. Wifi finns i allmänna utrymmen. 

 • Zanzibar Pearl Boutique Hotel and Villas

  Vid den lilla byn Matemwe på nordöstra Zanzibar ligger nyöppnade Zanzibar Pearl. Här bor vi i rymliga bungalows mitt i den tropiska trädgården och på den vidsträckta stranden. På hotellet finns pool. I restaurangen serveras vällagad mat på lokalproducerade råvaror, allt organiskt. Hotellet har tvättservice och personalen är behjälplig med att boka diverse utflykter. WiFi finns.