Översikt

Naturkryssning Tahiti 10 nätter

Söderhavet med sina paradisöar och sitt klarblå vatten, vajande palmer och oändliga, vita stränder ett drömresmål för många. På denna resa kryssar vi från Tahiti, genom Franska Polynesiens magiska övärld ombord motorseglaren Panorama II. Från paradisöar som Bora Bora och Tikehau till områdets bästa snorkling i Rangiroa, ser endemiska fåglar på Makatea och heliga ålar på Raiatea. Franska Polynesien har allt man begära och lite till. Vi seglar mestadels om natten för att ha dagarna fria att utforska öarna, snorkla och bada. Varje dag blir det landstigningar på olika öar.

Bekväm kryssning till några av världens mest berömda tropiska öar. Bilden av "Söderhavet" har skapats med vyer av dessa atoller och dess vita stränder, men få har givits möjligheten att besöka dem. Ombord på det gemytliga kryssningsfartyget Panorama II kan du bli en av  endast ett förtiotal personer, att uppleva denna magiska naturmiljö.Vi kryssar genom arkipelagen av hundratals öar och atoller med dagliga tillfällen att bada och snorkla i tropiska vatten fyllda av ett undervattensliv som på få platser i världen. Vi gör dagliga landstigningar för att studera djur och natur ute på öarna.

Se beskrivning av M/S Panorama II här »

Doften av vanilj och frangipani omger Sällskapsöarna, den mest kända ögruppen i Franska Polynesien med över hundra öar och atoller, utkastade som glänsande pärlor i ett brustet halsband. Vi ankommer till dess lustgård av öar i tusen nyanser av blått via huvudön Tahiti och dess huvudstad Papeete. Här börjar vårt nya sätt att leva – enligt det lokala ordspråket ”haere maru”, ta det lugnt.

Vi kryssar under tio dagar ombord på Panorama II och börjar samt avslutar turen med övernattningar i Papeete på huvudön Tahiti. 

  Pris avser per person vid minst två personer. Klicka på Boka för att göra en reseförfrågan!

Under kryssningen i Franska Polynesien får du lära mer om det unika djurliv som utvecklats här. Det gäller såväl på land som i havet. Inte minst på och runt de korallrev som utgör själva grunden för de flesta av de öar och atoller vi besöker. Artrikedomen är närmast bedövande när man snorklar kring vissa av reven och även besöken i land erbjuder fantastiska naturupplevelser.

Under resan får vi även uppleva den polynesiska kulturen, maten, stämningen och gemytligheten som öarna är kända för. Det är inte svårt att förstå varför området vi kryssar i kallas för Sällskapsöarna. För många personifierar Tahiti, paradiset på jorden och anledningen är lätt att förstå. Kombinerar man fotogeniska öar med vänlig befolkning, ett fantastiskt klimat, god mat och det tropiska lugnet så har du Tahiti - paradiset på jorden. Svårare än så är det inte. 

Franska Polynesien är ett franskt utomeuropeiskt förvaltningsområde beläget i södra Stilla Havet. Det består av 121 öar och atoller med en sammanlagd yta av 4167 kvadratkilometer. Landet består av fem stora ögrupper där de mest kända öarna är Tahiti och Bora Bora. Landets ungefär 300 000 invånare bebor 67 av de 121 öarna.

Reseprogram

 • Dag 1 -2 Avresa mot Tahiti

  Tidig avresa från Arlanda med förslagsvis Air France som har de bästa förbindelserna. Efter en mellanlandning landar vi i Papeete på Tahiti morgonen dagen efter.

 • Dag 2 Pepeete

  Ankomst till Tahiti och huvudstaden Papeete. Tahiti är huvudön i ögruppen Sällskapsöarna. I staden som är uppvuxen runt hamnen och har idag sju stadsdelar och ca 26 000 invånare. Cirka fem kilometer sydväst om staden ligger den enda internationella flygplatsen i området Faa´a International Airport.

  Du blir mött på flygplatsen och tagen till ditt hotell för övernattning. Fri tid att utforska staden och dessomgivningar. 

 • Dag 3 Kryssningen börjar - Bora-Bora

  På morgonen blir du upphämtad på hotellet för en halvdags rundtur på ön, där vi får en inblick Tahitis natur och kultur. Vi besöker några av de viktigaste platserna och ta del av vardagslivet på ön.  Turen avslutas i hamnen där vi kommer att gå ombord på vårt fartyg - Panorama II.
  Första dagen börjar med att vi lär känna besättningen och dess kapten, som kommer att ta hand om oss under vår kryssning. Vi kastar loss och under natten seglar vi mot Bora Bora. 

 • Dag 4 - 5 Bora Bora

  Tidigt på morgonen seglar vi in i Bora Boralagunen och när vi landstiger känns det som vi vaknat i en dröm. I många avseenden har du gjort det, för landskapet runt lagunen är bland världens mest fotogeniska. Här spenderar vi två dagar vilket ger gott om tid för bad, snorkling och valfria utflykter såsom rundtur på ön snorkling med stingrockor och hajar eller något annat spännande. Du bokar dina utfärder direkt ombord eller lånar snorkelutrustning för egna upptäckter. Dagen efter seglar vi vidare till närbelägna Taha´a som är ett botaniskt paradis med mängder av vattenmelonplantor och banan- och kokospalmer. Här kan vi smaka på lokala frukter, besöka en pärlfarm, utforska en traditionell vaniljodling eller bara njuta av den vackra platsen.

 • Vårt kryssningsfartyg M/Y Panorama II

  M/Y Panorama II är en modern och rymlig motorseglare. Hon har 25 bekväma hytter och tar 49 passagerare. Det är ett mycket komfortabelt kryssningsfartyg med restaurang både inne och ute på däck under ett soltak. Hytterna är välinredda, rymliga och har eget badrum med dusch. Samtliga hytter har ventil/fönster med havsutsikt. 
  Läs mer om Panorama II här 

 • Dag 6 Raiatea

  Morgonens utflykt går tillsammans med en lokal guide, till Uturoa som är Franska Polynesiens kulturella och administrativa centrum. Därefter tar vi oss vidare till Mount Temehani och det forntida templet Marae of Taputapuatea, som sedan 2017 är listat som UNESCO världsarv. Här berättar vår guide mer om platsens polynesiska ursprung och historia. På eftermiddagen kan vi paddla kajak längs med Faaroafloden.

 • Dag 7 Raiatea-Huahine

  På morgonen seglar vi vidare till grannön Huahine som en gång var den tahitiska kungafamiljens hem. Nu är stora delar av ön täckt av tropisk djungel. Här besöker vi flera små byar och tempel och vi får även chansen att se och mata de heliga blåögda ålarna i Faie Bay samt besöka en vaniljodling. Här finns möjlighet vi att inhandla vaniljstänger som enligt uppgift ska vara bland de godaste som finns att tillgå. Under natten seglar vi mot Makatea.

 • Dag 8 Makatea

  Ön Makatea är som ingen annan i Franska Polynesien. Det är inte en korallatoll utan snarare en upphöjd ö av korall. Kalkstensklipporna tornar upp sig över kusten och öns inre visar betydande vegetation, komplett med flera arter av endemiska fåglar som den vackra Makatea-fruitduvan, den imponerande kejsarduvan och den vackra sångerskan, rörsångaren. Vår halvdagsutflykt tar oss över denna unika ö till en magnifik strand med tidvattenpooler att utforska innan vi besöker en magnifik grotta. Genom att simma längre in i grottan kommer detta undervattensgrottsystem sakta att öppnas upp för att avslöja en spektakulär ”vattenkyrka”, full av märkliga och vackra stalagmiter och stalaktiter. På sena eftermiddagen avgår vi mot Rangiroa. Övernattning till havs.

 • Dag 9 Rangiroa

  Rangiroa är med sina 240 holmar den största atollen i Tuamotos skärgård och den absolut bästa platsen för dykning i hela Franska Polynesien. Möjlighet att lägga till en utflykt till den vackra blå lagunen som med sitt djup på knappa 5 meter är ett riktigt mecka för simning, snorkling och för att upptäcka det spännande marina livet. Här avnjuter vi en äkta polynesisk picknick innan vi rör oss tillbaka till fartyget.

 • Dag 10 Ranngiroa - Tetiaroa

  Tidig morgonsegling och ankomst till Tikehau, också kallad den Rosa Sandön. Denna lilla atoll består av otaliga små vita och rosa sandöar som omges av kokospalmer och dolda vikar. I Tikehau, som faktiskt betyder "fredlig landning", finns inget annat än absolut lugn och ro på dess vidsträckta stränder. Lagunen, som bildas av en nästan obruten ring av korall, liknar en enorm naturlig simbassäng. Detta undervattensakvarium är fullt av marint liv. Enligt den legendariske marinbiologen Jacques Cousteau har den en högre koncentration av fisk än någon annan lagun i Franska Polynesien. Dagens valfria utfärd tar oss till en av de familjeägda fiskodlingarna där de håller olika fiskarter i en labyrint av undervattensgärdsgårdar. En stor del av deras fångst skickas sedan till Papeete och säljs på de lokala marknaderna. Vi kommer att besöka Tuherahera på den södra sidan där de flesta i lokalbefolkningen bor, något som lämnar resten av atollen i stort sett orörd. Faktum är att hela den nordöstra kvadranten är i stort sett obebodd. Tuherahera är en av de vackarste byarna i Tuamotu-atollerna, naturligt prydd med färgglada blommor som hibiskus och bougainvillea. På eftermiddagen sätter vi segel mot Tetiaroa.

 • Dag 11 Tetiaroa - Mo'orea

  Tetiaroa har länge varit favoritplatsen för alla tahitier och även en varit den plats som den tahitiska kungafamiljen åkte till, för att koppla av. Väl på plats är det inte svårt att förstå varför. Detta är en privat ö men vi har tillstånd att besöka och spenderar några timmar på denna paradisö.
  Den lilla ön Tahuna Iti (Fågelön) med sitt fågelreservat är värd ett särskilt besök.
  Under eftermiddagen lättar vi ankar och seglar vidare till Mo'ora, dit vi anländer på kvällen.

   

 • Dag 12 Mo'orea

  Mo´orea skiljer sig från många av de andra öarna vi besöker genom att det är en vulkanö, omgiven av ett barriärrev. Den sägs också vara inspirationen till ett flertal mytiska litterära öar. På 1700-talet utforskades ön av upptäcktsresanden James Cook men har troligen bebotts av polynesier ända sedan 900-talet. Mo´orea blev senare en fransk koloni och införlivades i
  Franska Polynesien. Ön ligger endast 18 km från Tahiti men är, trots det, något av en okänd pärla. Här finns möjlighet till en utflykt i land eller utforska det omgivande revet. Vi tillbringar kvällen för ankar och då vår resa närmar sig sitt slut, är det dags för den traditionella Kaptensmiddagen ombord.

 • Dag 13 Tillbaka till Papeete

  Vi seglar det korta stycket tillbaka till Tahiti och Papeete under tidiga morgonen och vid niotiden är det dags för en sista frukost ombord, innan vi lämnar Panorama II för denna gång. Efter landstigning väntar transfer till ditt hotell för övernattning. Möjlighet finns till extra nätter och utflykter enligt särskilt program. 

 • Dag 14 Papeete och hemresa

  Tidig transfer till fygplatsen för hemresa via Paris.

 • Dag 15 Ankomst till Sverige

  Ankomst till Paris och byte av flyg mot Sverige på eftermiddagen. Ankomst till Arlanda sena kvällen. 

 • Observera!

  Obs! Av olika skäl kan det ske mindre omläggningar i rutten till följd av väder och vind eller liknande faktorer. Men allt görs av kaptenen och besättningen för att vi ska få ut det bästa av vår kryssning. 

Resans höjdpunkter

 • Övärlden med lika många attraktioner till lands som under vattenytan
 • Huahine, en magisk plats med heliga tempel, frodiga skogar, och pittoreska byar.
 • De många reven som omger flera av öarna och på så sätt samlar mängder med spännande marina djur.
 • Möjlighet till snorkling så gott som varje dag under kryssningen.
 • Havssköldpaddor, korallfiskar och klart vatten.
 • Världens näst största atoll Rangiroa. 79 kvadratkilometer och 240 öar
 • Bekvämt boende, god mat och personlig stämning ombord på båten.

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Papeete, Thaiti
Avresor 18 feb 24, 07 apr 24, 17 nov 24
Pris Från 53 500 kr
Enkelrumstillägg På förfrågan!
Detaljerade priser

Pris avser del i C-hytt
Tillägg för:
B- hytt 6 300:- p.p
A - hytt 15 900:- p.p
P- hytt 26 700:- p.p

I priset ingår
 • Boende i dubbel- eller tvåbäddshytt med eget badrum med dusch och AC.
 • Helpension med frukostbuffé + två måltider varje dag under kryssningen. Välkomstdrink, lokal temakväll och BBQ (väderberoende).
 • 10 nätter bekväm kryssning ombord på Panorama II.
 • Kaffe, te och dricksvatten.
 • Lån av snorklingsutrustning.
 • Engelskspråkig, hjälpsam och kunnig besättning.
 • Landstigningar varje dag.
 • 2 nätter på resort i Papeete, del i dubbelrum inkl. frukost
 • Halvdags utflykt på Papeete innan kryssningen avgår
 • Miljöskatt
 • Klimatkompenserat flyg

 

I priset ingår ej
 • Flyg Sverige - Tahiti t/r - kontakta gärna oss för hjälp med bokning.
 • Dricks till guider och besättning
 • Dryck utöver vatten, te och kaffe
 • Måltider i Papeete utöver frukost
 • Utflykter i land, går endast att bokas ombord båten
 • Hamnavgifter om 335 € tillkommer, betalas innan avresa
Extra dagar

Förläng gärna din vistelse med några extranätter i Papeete vid ankomst eller avresa - Kontakta oss för en offert! 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Vi bokar flyg enligt dina önskemål

Reseförsäkring

Kontrollera alltid dina reseförsäkringar innan avresa. Ofta täcker resekyddet i din hemförsäkring men vid tveksamhet kontakta ditt försäkringsbolag.

Separat reseförsäkring kan tecknas via Gouda försäkring 

Resplan

Dag 1. Mot Papeete, Tahiti i Franska Polynesien
Dag 2. Fri dag för vila och egna upptäckter på Papeete

Dag 3. Guidad tur på ön innan ombordstigning på Panorama II 
Dag 3–13. Kryssning
Dag 13. Fri dag i Papeete efter landstigning
Dag 14. Hemresa 
Dag 15. Hemkomst

Boende

Dubbelrum på hotell i Papeete, del i hytt enligt vald kategori.

Klimat

Dagstemperatur under oktober – april brukar vara omkring 29–30 grader men det kan även bli varmare ibland. Men då vi bor på en båt så brukar det oftast vara en svalkande bris. Ombord finns det A/C överallt inomhus. Havstemperaturen brukar vara kring behagliga 27–28 grader.

För dig som vill ha aktuella prognoser och väderstatistik rekommenderar vi www.yr.no.

Valuta

Fransk polynesisk Franc, även kallad Stillahavsfranc, (CFP)

Visum

Nej

Vaccination

Du bör ha ett fullgott grundskydd inför din resa. Kontakta närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för information om de vaccinationer och profylaxer som behövs. 

Resans karaktär

Naturkryssningar ställer väldigt små fysiska krav på deltagarna. Det du bör tänka på är att zodiakbåtarna gungar vid ombord- och urstigning, vilket kan vara utmanande om man har begränsad rörelseförmåga. Det är också något du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Se därför till att ha din ömtåliga utrustning i en vatten- och stötsäker väska eller liknande. Landstigningarna sker oftast på sandstränder men ibland måste man gå i vattnet några steg från sandstranden. Det kommer även hända att vi går in direkt vid kaj vid några tillfällen

Deltagarantal

Min 1

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Samtliga flyg är klimatkompenserade via ZeroMission, lär mer på hemsidan, under Hållbarhet.

Bra att veta

Hamnavgifter om 335 € tillkommer, betalas innan avresa.
Varje dag finns möjlighet till utflykter som bokas och betals på plats. Exempel:

- Snorkla med hajar och rockor, rundtur med mindre båt och utforska korallrev i Bora Boras sköldpaddelagun. Halvdag 93 Euro/pp
- Kajaktur på Faaroafloden. Halvdag 68 Euro/pp
- Halvdagstur för att spana efter endemiska fåglar, upptäcka grottor och bad. 72 Euro/pp
- Vandring med besök på fiskfarm och i mysiga Tuherahera. Halvdag 48 Euro/pp
- Besök på Fågelön. Halvdag 48 Euro/pp

Obs: utflykterna ovan gäller speciella dagar under kryssningen. Fria aktiviteter finns varje dag.

Boende

 • Panorama II

  Panorama II är en bekväm, rymlig tvåmastad motorsegelbåt med 25 komfortabla hytter med havsutsikt och tar upp till 49 passagerare. Inredningen på båten består till stor del av vackra träpaneler som för tankarna till de klassiska seglingsfartygen. Här finns en stor lounge, serveringsavdelning, bibliotek, utebar och soldäck med soltak. Hytterna finns i kategorierna A-, B-, C- och P-hytt. 12 st A-hytt, 8 st B-hytt, 4 st C-hytt och 1 P-hytt. Samtliga hytter är välinredda med badrum och dusch och antingen fönsterglugg eller fönster, tv, AC, säkerhetsbox och hårtork med mera. El 220 Volt med europeiska uttag i hytten.Det är ett mycket komfortabelt kryssningsfartyg som kommer att göra din vistelse i Tahiti och Franska Polynesien oförglömlig.