Översikt

Rundresa med safari i Sydafrika

Följ med på en rundresa i det nya Sydafrika, här möter vi en smältdegel av kulturer och många storslagna naturscenerier. Sydafrika är tre gånger så stort som Sverige och skiftar som en regnbåge i många färger. Från det gröna Mpumalanga och Zululand till Garden Route och det torra, sandfärgade Western Cape. Allt omgivet av två azurblåa hav. På detta alternativ bor vi på lodger och stugor.

Rundresan genom mångfacetterade Sydafrika tar oss på safari i Krügerparken. Här möter vi elefanter, lejon och hoppas få se alla ”the big five”. Vi upplever det färgstarka folklivet i Swaziland, vandrar i Drakensbergen och spanar efter valar och delfiner längs havet i Tsitsikamma nationalpark. Stellenbosch vinodlingar bjuder oss på dofter och smaker som kännetecknar Sydafrikas druvor. Vi fortsätter längs vackra Garden Route till Kapstaden med Taffelberget och besöker till sist Afrikas sydligaste punkt; Godahoppsudden. Detta är en komplett rundresa för dig som vill uppleva regnbågsnationen.

Vinprovning i Stellenbosch och avkoppling vid havet
Vår lilla grupp besöker byar och kommer nära de färgstarka zulu- och xoshafolken och boerkulturen i Stellenbosch, där vi provar viner. Vi kopplar av vid havet genom att bada och spana efter delfiner och valar.

Elefanter, giraffer och lejon på Sydafrikas savann
En av rundresans självklara höjdpunkter är när vi åker på storviltsafari bland elefanter, giraffer, antiloper och lejon i Krügerparken. En annan minnesvärd upplevelse är när vi sitter vid ett vattenhål och väntar på noshörningar i Mkuzireservatet. Avslutningen i Kapstaden bjuder bland annat på besök vid Godahoppsudden, Cape Point och restaurangerna i The Waterfront.

Reseprogram

 • DAG 1 Mot regnbågsnationen

  Avresa på morgonen. Ankomst efter byte i Europa (var beroende på vilket flygbolag) till Johannesburg på kvällen. Transfer till hotell Rivonia Road Lodge. Det går också bra att flyga ut dagen innan och komma fram förmiddagen efter.

 • DAG 2 Mpumalanga

  Turen startar med tidig avresa från Johannesburg, vid 06:30 tiden rullar vi ut genom den stora staden i vår ombyggda truck. Vi kör till den övergivna guldgrävarstaden Pilgrims Rest med stopp vid God's Window och det dramatiska kanjonliknande landskapet. Övernattning på en lodge nära Krugerparken. (L, M)

 • DAG 3-4 Krugerparken

  I två dagar får vi uppleva den världskända Krugerparken. Här göra vi gamedrives ett par gånger per dag. Däremellan kopplar vi av och smälter alla intryck. Vi har goda möjligheter att få se lejon, elefanter, noshörningar och många andra djur. Övernattning i bekväm, fast tältcamp, alternativt i stugor. (F, L, M)

 • DAG 5 Swaziland

  Vi kommer till Swaziland. Vandring i Malolotja Naturreservat. Det är en av de mest imponerande bergsparkerna i södra Afrika. En imponerande utsikt och mångfalden av djur och växter är unik. Det är den sista orörda berg vildmarken som är kvar i Swaziland. Reservatet sträcker sig över en yta på 18 000 hektar i nordvästra Swaziland. Övernattning i vildmarks lodge bland bergen. (F, L, M)

 • DAG 6 Zululand

  Efter ett besök vid hantverksmarknaden i Mbabane återvänder vi till Sydafrika och åker vidare till vår lodge i ett privat viltreservat vid naturreservatet Msinene och vår lokala guide tar oss under eftermiddagen på en promenad genom bushen och längs Misenefloden för fågelskådning och spårning av vilt. Nyala, flodhäst och den skygga leoparden finns alla i området.
  Bekväm fast tältcamp eller stuga. (F, L, M)

 • DAG 7 Zululand

  Frukost och sen ger vi oss ut på gamedrive i Hluhluwe Game Reserve, ett rikt viltreservat och ett viktigt område för bevarande av noshörningen. På eftermiddagen fortsätter vi med ett besök i en zuluby för att få lära oss mer av deras kultur och traditioner. Njut av solnedgången och ljudet av bushen innan det dukas upp för en rejäl middag på lodgen. (F, L, M)

 • DAG 8-9 Drakensbergen

  Vi kör söderut mot Drakensbergen eller ”uKhahlamba” som det heter på Zuluspråket och betyder "barriären av spjut", vilket är en bergskedja är de högsta bergen i Sydafrika och Lesotho med toppar upp till nästan 3500 meter över havet. Bergskedjan ligger i östra Sydafrika och östra Lesotho, och sträcker sig omkring 1 000 km från sydväst till nordost med en nordvästlig böj som bildar Lesothos nordöstra gräns till Sydafrika. Vi vandrar på stigar i bergen, njuter av vyerna och det hänförande dramatiska bergslandskapet. Vi övernattar i små pittoreska stugor vid foten av bergen. På väg till Drakensberg kommer vi även att besöka Nelson Mandela Capture Site Museum. (F, L, M)

   

   
 • DAG 10-11 Vilda kusten

  På vägen till Vilda Kusten besöker vi Qunu, Nelson Mandelas hemstad, och vi får tillfälle att visa vår respekt till denna stora man. Vilda Kusten är fortfarande ett relativt orört paradis med långa sträckor av dramatisk och vacker kust, öppna ytor och orörda skogsområden. Vi övernattar i Kei Mouth och nästa dag är fri att utforska området, träffa lokala bybor eller bara koppla av på stranden. Stugor. (F, L, M)

 • DAG 12 Addo Elephant NP

  I dag blir det en heldag med storviltskådning och gamedrives. Addo Elephant National Park bildades 1931 för att skydda de sista 11 vilda elefanterna från utrotning. Idag strövar mer än 600 elefanter genom området!

  Här finns även den sällsynta svarta noshörningen, Cape buffel, lejon och leopard, samt en mängd andra stora och små däggdjur. På kvällen besöker vi även ett belyst vattenhål för att se på olika nattaktiva djur. Stugor. (F, M)

 • DAG 13-14 Knysna och Tsitsikamma

  Vi bor i Knysna och gör dagsutflykt till Tsitsikammaskogen och Storms River. Här har vi vandringar utmed den klippiga kusten och i ravinen. Den våghalsige kan hoppa världens högsta bungy jump (på egen hand). I juli - november finns här även chans att se sydkapare-val från stranden. Lodge i Knysna. Dessa dagar ingår ej lunch och middag utan du kan själv välja var du vill äta. (F x 2, L x 1)

 • DAG 15 Garden Route och Hermanus

  Efter ett kort besök i Knysna fortsätter vi längs kusten till Hermanus. På em. vandrar vi längs kusten och spanar efter delfiner. Under aug-oktober-november är Hermanus berömt som en av världens bästa ställen att se val från land. Det är den ovanliga sydkaparen som kommer hit för att föda sina kalvar längs den grunda kusten. Stuga. (F, L)

 • DAG 16-17 Stellenbosch och Kapstaden

  Vi besöker Stellenbosch för vinprovning och fortsätter sen dagen med att utforska Kapstaden. Besök Cape Point, Godahoppsudden, hamnen vid Hout Bay, Chapmans Peak drive samt de fantastiska stränderna. Besök vid Taffelberget, de som vill kan vandra eller ta linbanan upp, (linbanetur ingår ej). Det finns tid för ett besök på Robben Island (på egen hand). Hotell. (F)

 • DAG 18 Kapstaden

  Efter att ha utforskat höjdpunkterna i the Rainbow Nation tar vi en sista titt på Kapstaden och shoppar det sista. Transfer till flygplatsen och flyg hem efter kl 19. För er som har flyg hem dagen efter går det bra att boka en extra natt på vårt hotell(F)

 • DAG 19 Hemkomst

  Byte av flyg på vägen och hemkomst till Sverige igen på dagen.

Resans höjdpunkter

 • Besöken i de berömda nationalparkerna och reservaten som Krugerparken och Addo, med massor av storvilt.
 • Vindistrikten i Stellenbosch och det vackra Garden Route.
 • Alla sevärdheter i den vackra Kapstaden med Taffelberget och The Water Front.

Karta

Resfakta

Reslängd 19 dagar
Avresor Avresor ca två gånger i månaden, kontakta oss
Pris Från 33 500 kr
Enkelrumstillägg 5 900 kr, endast om du ej kan tänka dig dela med annan deltagare
Detaljerade priser

Internationellt flyg till Johannesburg och hem ifrån Kapstaden tillkommer. Kan bokas på egen hand eller med hjälp från oss. Pris från ca 8000 kr

I priset ingår
 • Koldioxidkompensation ingår för alla flygsträckor
 • 15 nätter i boende lodger med egen dusch/toalett, 2 nätter på vildmarkslodge med delad dusch/toalett.
 • Mat ingår enligt programmet
 • Safari i Krügerparken
 • Vandringar i Swaziland, Zulu-land, Drakensbergen och längs havet i Tsitsikamma
 • Besök i vindistrikten i Stellenbosch och det vackra Garden Route
 • Rundtur till sevärdheter i Kapstaden med Taffelberget och The Water Front
 • Alla transporter i safarifordon med öppningsbara fönster och två förare/guider
 • Alla aktiviteter i programmet, skatter och nationalparksavgifter
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Internationellt flyg, Ett fåtal måltider (ej omnämda i programmet), drycker och dricks

Extra dagar

Förlängning av resan i Kapstaden eller Johannesburg möjlig, 700 kr för del i dubbelrum, 1000 kr enkelrum per natt med frukost.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

Avresor ca 2 ggr i månaden. Kontakta oss för datum

Resplan

Dag 1. Mot regnbågsnationen
Dag 2. Mpumalanga
Dag 3-4. Krügerparken
Dag 5. Swaziland
Dag 6. Zululand
Dag 7. Zululand
Dag 8-9. Drakensbergen
Dag 10-11.Vilda kusten
Dag 12. Addo Elephant NP
Dag 13-14. Knysna och Tsitsikamma
Dag 15. Garden Route och Hermanus
Dag 16-17. Stellenbosh och Kapstaden
Dag 18. Kapstaden
Dag 19. Hemkomst

Klimat

Landet domineras av två olika klimatzoner. December-februari kan det bli riktigt hett och fuktigt i de östra delarna. I bergen och vid Kapstaden är det då som en varm, svensk sommar. Juni-augusti är det runt 20-25 grader i öster, medan det i bergen och kring Kapstaden är kyligt, ungefär som vid Medelhavet på vintern.

Resans karaktär

Vi färdas i ett rymligt, specialbyggt safarifordon som har kyl och enklare kök. Maten lagar våra erfarna guider, men vi hjälps alla åt med praktiska göromål som att duka och packa. Övernattningarna sker på små pensionat, i stugor och på fasta tältkamper med bäddade sängar. På denna resa färdas vi drygt 400 mil, flera dagar innehåller därför långa körningar men de större vägarna i Sydafrika är av bra standard. 

Deltagarantal

Min 4, Max 12

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Under resans gång tillryggaläggs omkring 400 mil. Min ålder: 12 år. 

Denna resa går även bra att genomföra som en egen släkt eller kamratresa om man är 8-12 personer. Det brukar gå att själv bestämma avgångsdatum bara du har god framförhållning. Då kan gruppen ha minimiålder från 10 år.

Att resa med barn under 18 år
Till Sydafrika gäller speciella inresebestämmelser för passagerare från hela världen som reser med minderåriga. Enligt lagen kommer alla minderåriga (barn under 18 år) att krävas på, förutom passet, ett Unabridged Birth Certificate, ett personbevis (med uppgifter om båda föräldrarna) att uppvisas vid inresa och utresa ur Sydafrika. Personbeviset, måste vara skrivet på engelska och innefatta båda föräldrarnas namn och personnummer. 

När ett barn reser med endast en förälder, skall kompletterande handlingar finnas som innehåller ett intyg där den frånvarande föräldern ger sitt samtycke för barnet att resa.