Översikt

Zambia och Malawi - Afrikas okända vildmarker

Följ med Mattias Stedt på en spännande storviltsafari som även bjuder på massor av spännande fåglar... Resan hinner även med sol och bad bland färgglada små ciklider i den klara Malawisjön. Vi reser i en liten grupp på endast 10 personer och besöker allt från högländernas gröna teplantager - via torra savannskogar i safariparkerna - till den turkosblå Malawisjön. Det ger oss en stor bredd i utbudet av fågel- och djurarter. De två storviltreservaten vi besöker bjuder på helt olika miljöer och djurliv och har få besökare. Här blir det många game drives i öppna fyrhjulsdrivna fordon och även båtturer bland flodhästar och elefanter. Vi omges av många slags storkar, örnar, vattenlevande fåglar och färggranna fåglar som biätare, kungsfiskare och solfåglar. Det blir även spännande nattsafaris där vi spanar efter djur som piggsvin, genett och leopard plus nattaktiva fåglar med strålkastare.

Vår färdledare Mattias Stedt
Safariguide och fotograf med passion för Afrika. Mattias har gedigen fälterfarenhet av Afrika sedan barnsben. Han är delvis uppvuxen i Arusha i norra Tanzania med den afrikanska naturen och kulturen utanför dörren. Genom ett liv fyllt av resor har Mattias arbetat i Zambia, Tanzania, Kenya, Uganda, Sydafrika och andra afrikanska länder som bl.a. safariguide, naturfotograf och jaktguide. Han kan berätta mycket om livet på savannen, djurens beteenden, olika läten och hur rov- och bytesdjur samexisterar. Mattias har även stor kunskap om östafrikas lokala kulturer och förstår Swahili. 


Bekväm, annorlunda storviltsafari
i det okända Malawi och Zambia för både nybörjaren och den erfarne safariresenären som vill uppleva Afrikas spännande djurliv. Här finns många av de välkända savanndjuren, men även ovanliga djur som roan- och sabelantilop. Fågellivet är mångfacetterat, och fascinernande med mer än 400 fågelarter. På våra nattsafaris kan vi få se svårfunna fågelarter som Pels fiskuv liksom den märkliga flaggnattskärran förutom nattaktiva djur som piggsvin och genett i strålkastarskenet.

Vi får se lite av det "okända Afrika" med storviltsafaris i Liwonde National Park och South Luangwa. I båda parkerna bor vi bekvämt i stora tält precis vid floderna. Här möter vi få andra besökare på våra safariturer - men djur som elefanter, bufflar, kuduantiloper, vatten- och buskbockar, sabelantiloper och zebror. South Luangwa är även känt för sina många leoparder.

Reservaten vi besöker bjuder på helt olika miljöer och djurliv. Här blir det många game drives i öppna fyrhjulsdrivna safarifordon med fri sikt åt alla håll och en intensiv närkontakt med naturen där vi även upplever dofter från djur och kryddiga örter. I Liwonde blir det båtturer på floden bland flockar med badande flodhästar och elefanter, vilket bjuder på fantastiska fotomöjligheter. 

Kvällarna avslutas vid lägerelden med en drink eller kall öl under den magnifika Afrikanska stjärnhimlen, till ackompanjemang av elefanters dova muller eller flodhästarnas gnäggande - mer safarikänsla kan det inte bli. En safari för dig som vill se något anorlunda och samtigt bo bekvämt på lodger och camper med bästa läge. Vi planerar även kunna äta en middag ute under stjärnorna ute i vildmarken i Liwondeparken och på våra game drives brukar vi göra ett uppehåll för att kunna gå ur och ta en sundowner i det fria när solen går ned.

I South Luangwa National Park, till ytan större än Södermanland, finns närmare 60 olika slags djur och mer än 400 fågelarter. Till South Luangwa kommer få turister, ingen trängsel så vi blir ofta ensamma med våra upplevelser. South Luangwa är kanske den park i Afrika där möjligheten att få se Leopard är som bäst. Här kan vi få höra deras "sågande" läte om natten. Med lite tur hittar våra guider även nattaktiva djur som sibetkatt, piggsvin, honungsgrävling och genett. Vi avslutar kvällarna vid lägerelden under den magnifika Afrikanska stjärnhimlen, till ackompanjemang av lejons rytande, elefanters dova muller eller flodhästars gnäggande - mer safarikänsla kan det nog inte bli.

På Mvuu Camp i Liwondeparken bor vi invid Shirefloden, med öppna strandängar där det brukar gå massor av betande antiloper och andra djur - lite som i Edens lustgård. Här tar vi oss även fram med små båtar bland flodhästar, elefanter och krokodiler. Från lodgen kan vi se storkar, även jättelika sadelnäbbsstorkar, ibisar och sporrgäss längs strändernan förutom jättekungsfiskare och natthägrar. På stränderna ligger dessutom rejält stora krokodiler och dåsar...

Malawisjön är resans andra stora upplevelse. Här blir det sol, bad och snorkling för de som önskar bland färggranna små ciklidfiskar i klart turkost sötvatten. Bor gör vi vid och i världsarvet Lake Malawi National Park. I sjön lever många slags ciklider i det 26- gradiga vattnet - en akvarieägares dröm. Cikliderna är randiga, brokiga, långa, korta och framför allt - orädda. De nyfikna, färgglada fiskarna kommer nära stranden på ön Blue Zebra. Malawisjön innehåller fler slags sötvattensfiskar (800-1000 arter) än någon annan sjö på jorden, de flesta är endemiska och sjön anses lika viktig för evolutionsforskningen som Galapagosöarna. Majoriteten av de färgglada fiskarna är ciklider, välkända för alla som har haft akvarium. Malawisjön är 58 mil lång och 7 mil bred och är en av världens djupaste sjöar med sina 700 meter. Den är en del av Rift Valleys förkastningsspricka och inramas i väster av höga berg. 

Boka din resa

2024-11-05 2024-11-18 72 500 kr Ethiopian Airlines Stockholm 5+ Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Malawi

  Flyg från Arlanda vid 21- tiden med Ethiopian Airlines. Gruppen träffar färdledaren vid utgångsgaten för flyget till Addis Abeba. Flyg över natten, middag ombord.

 • Dag 2 Blantyre, södra Malawi

  Ankomst till Addis Abeba på morgonen, byte av flyg till Malawi med kort mellanlandning i Ndola, Zambia. Därefter fortsätter vi med samma plan till Blantyre i södra Malawi där vi landar vid 14:30-tiden. Efter passkontroll möter vi vår lokala guide. Färd ca 4 mil med vår turistbuss i en dryg timme. Vi kommer till den charmiga lodgen Kefi Hotel i engelsk stil. Lodgen ligger på sluttningarna av Zombaplatån och här vi vi koppla av en stund innan det blir dags för middag.

 • Dag 3 Zombaplatån

  Efter frukost tar vi oss uppför berget på slingrande vägar till 1500 meters höjd över havet och går på en guidad tur i den omgivande skogen till ett litet vattenfall under Zombaplatån. Platån är en ovan syn i det annars flacka landskapet i södra Malawi. Den höga höjden (högsta toppen ca 2080 m.ö.h) gör att andra, mer sällsynta växter trivs bättre här och många tar sig hit för vandringar, den vackra utsikten och den behagliga temperaturen. Den som vill se på fåglar finner nya arter uppe i höglandet som Livingstones Turako. Sen vilar vi ut i trädgården och äter middag på hotellet.

 • DAG 4 Liwonde National Park - båttur i kvällssol

  Frukost och lite tid att promenera i de vackra omgivningarna kring lodgen. Vi lämnar höglandet och tar oss ner på låg höjd till den vackra och viltrika Liwonde National Park som ligger längs Shirefloden. Färden tar ett par timmar. På Mvuu Camp bor vi med bästa läge på den enda campen innanför parkens gränser. Här finns bar, restaurang och rymliga Hemingwaytält med egen dusch och toa. Vi kommer fram efter en kortare båttur över floden lagom till lunch. Sen kan vi ta det lugnt och spana på djur från serveringen eller vila en stund. På eftermiddagen blir det som vanligt te eller kaffe. På kvällen ger vi oss på gamedrive eller ut i båt för att bekvämt och stilla sätt kunna se på flodhästar och krokodiler vid floden. Elefantflockar kommer ned för att dricka. På stränderna finns Goliathäger, sadelnäbbsstork, sporrgäss, ibisar och andra både små och stora fåglar. Miljön med våtmarker och långgrunda stränder är ett paradis för många olika djur och fågelarter. På kvällen blir det gemensam middag och sen somnar vi in till ljudet av alla flodhästar. Kanske hörs en Pel´s fiskuv ropa i närheten, för den sällsynta fågeln brukar finnas här.

 • Rikt djurliv i Liwonde

  Campen ligger vackert med utsikt över Shirefloden. Mvuu betyder flodhäst på det lokala språket och här kan man få se elefanter och flodhästar från restaurangen... Det blir safariturer med bil både en morgon och en kväll, sista morgonen åker vi med campens båt igen för att se på djuren från vattnet med solen från ett annat håll. Här är gott om elefanter och antiloper - som impala, större kudu, vattenbock, oribi och buskbock. I parken kan vi även möta fläckig hyena, schakal, zebra, buffel, babian och grön markatta. Liwonde hyser även ett bra bestånd av sabelantilop. Dessutom finns reintroducerade svarta noshörningar, dessa kan dock vara svåra att hitta i den täta skogen. Man har även, från Sydafrika förflyttat både gepard, afrikansk vildhund och lejon som nu återigen är en del av djurlivet i parken. Än så länge finns rovdjuren i ganska små antal vilket vilket gör att de andra djuren är relativt lugna - lite som i Edens lustgård. Ena kvällen får vi chans att leta efter genetter, piggsvin och mjölkuv på vår nattliga game drive. På natten hörs flodhästarnas högljudda flabbanden och gnägganden.

 • DAG 5 Mvuu Camp - safariturer med bil

  Frukost och sen ger vi oss ut på game drive med safaribilar. Vi följer stränderna, där det normalt är som mest antiloper, flodhästar och vårtsvin som håller till. Här finns även gott om storkar, hägrar och ibisar. Här och var sitter vitbröstade skrikhavsörnar och spanar. Sen bär det av in i de torrare skogarna och ut på slätterna längre in. På dagen tar vi det lugnt kring campen, eller vilar på verandan till våra bekväma tält. Färdledaren kan berätta om Afrika och djurlivet vid eftermiddagens tepaus. På kvällen ger vi oss ut på game drive med öppna safarifordon igen för att leta efter antiloper och kanske svart noshörning. Elefanter och antiloper är det gott om här, det är alltid lika spännande att bara sitta och följa de olika flockarna och se vad de har för sig, ingen utfärd är den andra lik. Efter vår "sundowner" spanar vi med strålkastare efter nattaktiva djur även här, som sibetkatt, genetter, pytonorm, eller piggsvin. Middag på lodgen eller som en överraskning bland massor av lyktor mitt ute i naturen, där vi kanske grillar i det fria under stjärnorna. Sen blir det en sista träff där vi kan summera vad vi upplevt på våra safariturer i Liwonde.

 • DAG 6 Morgontur med båt i Liwonde

  En sista tidig morgon i Liwonde och förhoppningsvis hinner vi med en sista tur på floden innan det är dags att dra vidare norrut. Har vi tur kommer stora flockar elefanter ut i floden vid båten, för att bada, dricka, busa och njuta av livet. Det kan bli en show utan dess like. Fullt av liv, trumpetanden och lustiga beteenden. Man kan se på dem i timmar utan att tröttna. Annars finns här nog även flodhästar på nära håll. På stränderna spanar vi efter djur och fåglar som dagarna innan. Stora och små krokodiler som solar sig för att bli varma och det rika fågellivet gör att det hela tiden finns nåt nytt spännande. Vi avslutar med att åka till bussen på andra sidan floden och åker ut ur parken på förmiddagen. Vi åker därfefter vidare mot den stora Malawisjön. Färd genom torra jordbrukslandskap nere i Rift Valley, vägen kantas av små byar och mindre städer och stora baobabträd. Under eftermiddagen lastar vi över oss till båt och åker ut i Malawisjön till Nankoma Island och vår lodge Blue Zebra. Efter en lång dag får vi koppla av med en härlig middag och vågornas kluckande mot klipporna.

 • DAG 7 Nankoma Island

  Njut av en härlig dag på i Lake Malawi. Förutom att koppla av vid de idylliska stränderna erbjuds aktiviteter i området. Lake Malawi anses av många att vara den bästa platsen i världen för dykning och snorkling i sötvatten. Lake Malawi är perfekt för den aktiva gästen och naturälskaren. Här hittar ni vackra naturstigar, och ön är en bra utgångspunkt för paddelturer. Mellan aktiviteter kan ni koppla av på stranden eller vila i någon hängmatta.

   

 • Malawisjöns färggranna ciklider

  Simma bland vackra ciklider, många låter en ofta komma på en några decimeters avstånd om man t.ex. matar dem lite, några andra småfiskar är extra nyfikna och kan prova att nafsa en i fötterna, det kittlas bara lite... Närmare att bada i ett gigantiskt sötvattensakvarium bland färgglada fiskar kan man inte komma... Malawisjön är 58 mil lång, men bara 7 mil bred och en av världens djupaste sjöar med sina upp till 700- och genomsnitt på 300 meters djup. Sjön är en del av Rift Valley och kantas i väster av en hög förkastningsbrant.

 • DAG 8 Blue Zebra Lodge

  Vi har ytterligare en sista skön och avkopplande dag på Nankoma Island och Blue Zebra Lodge där vi bor i bungalower och stora tält. Ön ligger inne i Världsarvsområdet och här finns färgglada ciklider i vikarna och runt klipporna. Vi badar i sjöns klara vatten och kan även koppla av vid poolen för de som hellre vill det. Då vi är på en ö med öppen sjö ska här inte finnas Bilharzia. På kvällen kan vi njuta av solnedgången och de vackra färgerna som skiftar mot de omgivande bergen när solen sänker sig innan middagen. 

 • DAG 9 Mot South Luangwa Nationalpark

  Vi lämnar vår ö och byter, efter en kortare båttur, till vår buss igen. Under dagen korsar vi gränsen till Zambia och når under eftermiddagen South Luangwas östra infart. Därefter fortsätter vi in i parken och börjar redan se djurlivet längs vägen till floden. Vi beräknas komma fram i kvällningen till Msandile River Lodge vid Luangwafloden. Parken är känd för sitt storslagna landskap och rika utbud av djur och fåglar. Vi tar en lunchpaus i naturen innan vi fortsätter till lodgen. Här bor vi bekvämt i stora tält med bäddade sängar, dusch och toalett. Lodgen har utsikt över Luangwaflodens stränder dit elefanter, flodhästar, antiloper och andra djur kommer för att släcka törsten. På kvällen kan vi ta ett dopp i campens lilla swimmingpool innan det är dags att sätta sig till bords för middag i det fria, med utsikt över floden och djuren som kommer fram efterhand. Efter middagen lyssnar vi sen efter savannens alla spännande ljud.

 • DAG 10 Safari i South Luangwa

  Vi stiger upp i gryningen ackompanjerade av fåglarnas kör. Efter en rejäl frukost är det dags att ge sig ut på morgonsafari i lodgens öppna safarifordon med fri sikt åt alla håll. Luangwa är en av Afrikas mer berömda storviltparker, känd för sina leoparder. Här får vi också chansen att träffa på den unika rasen med Thornicrofts giraff, stora elefanthjordar, gnuer, pukuantilop, lejon och flodhästar. I de torrare områdena kan man möta hyena, serval, schakal, zebra, buffel, babianer och Afrikansk vildhund. Parken hyser dessutom de magnifika sabel- och roanantiloperna även om de ofta är svåra att få syn på.  Efter några timmars vila mitt på dan, med lunch och kanske ett dopp i poolen, åker vi ut på storviltspaning ännu en gång. När vi kommer tillbaka kan vi tillbringa kvällen vid restaurangen eller den egna terrassen och spana efter djur och fåglar på flodslätten utanför. Vi bjuds på en god middag och kan sedan diskutera resans alla spännande upplevelser kring elden.  På natten kan du sen ligga och lyssna, kanske lejonen ryter i fjärran eller hörs en fiskuv ropa vid floden.

 • DAG 11 Sista dagen i South Luangwa

  Ytterligare en dag med spännade gamedrives in i parken. Kanske försöker vi hitta något av de djur vi missade dagen innan. Leoparder, lejon, vildhundar och elefanter i alla ära men parken hyser dessutom de magnifika sabel- och roanantiloperna även om de ofta är svåra att få syn på. Fågelintresserade blir inte besvikna då över 400 arter setts här. Det finns gott om både stora och färggranna fåglar som hägrar, tranor, biätare och blåkråkor. I skyn seglar örnar och gamar och andra slags rovfåglar. Under kvällen sammanfattar vår färdledare vad vi sett under resan och vi kan i stillhet njuta av att mörkret lägger sig medan vi tänker tillbaka på en innehållsrik resa.

 • DAG 12 Från Zambia till Lilongwe

  Efter många unika uppleveleser och minnen för livet, beger vi oss åter mot den Malawiska gränsen och sen vidare mot Lilongwe. Färden går genom den afrikanska landsbygden, och nu närmar vi oss civilisationen, lite ovant efter alla dagar i vildmarken. Vår sista natt tillbringar vi på en lodge i utkanten av Lilongwe. Kumbali Country Lodge

 • DAG 13 Hemresa

  En lungn, sista morgon, och tid att se över sin packning och kanske ta ett sista dopp i poolen innan vi fortsätter ut till Lilongwes internationella flygplats norr om stan. På flygplatsen är det dags att ta farväl av våra vänner som hjälpt oss på resan, efter vår tid tillsammans. Det blir en sen lunch på flyget till Addis Abeba på eftermiddagen. Byte av flyg på kvällen i Addis Abeba, där vi kan gå igenom det sista av våra anteckningar från resan tillsammans, innan vi åker vidare mot Stockholm vid midnatt. Middag ombord.

 • DAG 14 Hemkomst

  Preliminärt återkomst till Arlanda vid 6-tiden. Dags att ta farväl av alla.

   

   

 • Obs!

  Förändringar av tider eller dag-för-dagprogram kan komma att ske under resan av logistiska eller praktiska skäl. Allt för att vi ska få ut bästa möjliga behållning av turen. Därför kan några safariturer och båtturer läggas om och byta plats, flygtider kan även ändras då de ännu är preliminära hos flygbolagen - men det brukar i stort inte påverka innehållet på resan.

Karta

Resfakta

Reslängd 14 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 5/11
Pris Från 72 500 kr
Enkelrumstillägg 6500 kr
Detaljerade priser

Preliminärt avresedatum 5 november 2024

I priset ingår
 • Flyg Stockholm till Blantyre i Malawi och hem från Lilongwe, inkl. skatter
 • Alla lokala transporter i turistbuss med a/c och safarifordon
 • Safaris i Liwonde NP och South Luangwa NP i safaribilar och med båtar
 • Båtturer i Liwonde NP och på Malawisjön
 • Sol och bad vid Malawisjön, eller i pooler på lodgen
 • Helpension under hela resan
 • All logi enligt programmet
 • Svensk färdledare Mattias Stedt
 • Kunniga engelsktalande naturguider under safariturerna
 • Egen turistbuss för de längre transporterna mellan parkerna, körs av vår lokale guide
 • Vatten ingår varje dag på transferdagarna
I priset ingår ej

Dryck, dricks eller annat utanför programmet.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Anslutning, mot en kostnad, med SAS till Stockholm från ett flertal orter inrikes. 

Resplan

Dag 1. Mot Malawi
Dag 2. Blantyre, till Zombas högländer
Dag 3. Zombaplatån
Dag 4-5. Liwonde National Park - båtturer och safaris
Dag 6. Morgontur Liwonde - färd till Malawisjön
Dag 7-8. Blue Zebra Island Lodge
Dag 9. Blue Zebra - South Luangwa National park
Dag 10-11.South Luangwa National park -safaris
Dag 12. Tillbaka till Lilongwe
Dag 13. Hemresa
Dag 14. Hemkomst

Resesätt Ethiopian Airlines
Klimat

 

Resans karaktär

Vi bor i stora bekväma tält med egen dusch och toa i Liwonde, South Luangwa och på ön i Malawisjön. Första två nätterna i Zomba bor vi på hotell/lodge och sista natten i Lilongwe på lodge. På safariturerna färdas vi i öppna safarifordon och i båt med kunniga engelsktalande safariguider. Malawis vägar är av hygglig standard, så transporterna är mestadels inte alltför krävande och brukar ske med turistbuss. Varmt hela året speciellt i oktober och november, men svalast på vår sommar, speciellt på morgon och kväll och i höglanderna kan det bli svalt på kvällen. Ofta en behaglig bris vid sjön. Ökad risk för regnskurar efterhand i slutet av november och början av december då också naturen blir lite grönare och vackrare.

Deltagarantal

Min 10 resenärer plus färdledare. 10 är även maxantalet. 

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Boende

 • Mvuu Camp, Liwonde National Park

  Under safarin bor vi på Mvuu Camp i Liwonde National Park. Den bekväma och vackert belägna tältcampen består av 12 tält med 48 bäddar (4 bäddar för de som har med barn). Stora rymliga tält med egen dusch och toa. Här finns även familjetält där några av de stora tälten har rum åt var sitt håll, med ett gemensamt badrum mitt emellan. Campen ligger med utsikt över Shire-floden. Här är gott om krokodiler, flodhästar och campen brukar besökas av elefanter. Den vackra omgivande parken är full av färggranna fåglar. Följ med på storviltsafari i öppna jeepar med soltak, nära naturenkänsla kan garanteras, men här åker vi främst ut för att se på djur och fåglar i campens båtar längs floden. Det ordnas även vandringssafari med beväpnad vakt och guider ibland.


  Finns på hotellet

  12 bekväma, rymliga tält med egen dusch och toa. Nederdelen är byggd i sten med stor tältöverdel. Allt under ett skuggande soltak över en liten veranda med stolar.

  Här finns även båt för turer på floden, se bilder. Restaurang med utsikt över floden. Brasa på kvällen under stjärnorna.

  Finns på rummet

  El via generatorer några timmar på kvällen, för att ladda batterier.

 • Blue Zebra Island Lodge

  Tältcamp belägen på en liten ö i Malawisjön. De stora och bekväma tälten och bungalowerna har utsikt över sjön. Den trevliga lodgen är välskött. I restaurangen serveras god mat och här finns även bar. Kanoter finns att låna, på kvällen brukar det gå att ordna en båttur för att se på solnedgången över bergen i väster. Här finns normalt även finnas ett dykcenter där du kan boka ett introduktionsdyk (eller dyka om du har certifikat), med erfaren guide. Vattnet är klart och det är spännande att ta sig fram längs klipporna, antingen du simmar, snorklar eller dyker. För den som vill röra på sig finns stigar på ön, men det är varmt, 25-35 grader, ta med cyklop och bada ensam bland klipporna i nån liten vik. Nära paradiset... allt är enkelt, lugnt och bekvämt.

 • Msandile River Lodge

  I Msandile Riverlodge bor vi i enkla med stora och bekväma Hemmingwaytält. Med sängar, dusch och toalett. Vi har utsikt över Luangwaflodens vida stränder, precis i anslutning till en lagun dit djur och fåglar brukar komma för att svalka av sig och släcka törsten.

 • Kumbali Country Lodge

  Kumbali Country Lodge ligger på en mjölkfarm i utkanten av Lilongwe, ca 15 minuter utanför stan. Här bor vi i bekväma bungalows omgivna av parkartad skog. En fin plats för att vila ut, strosa i parken och känna på den afrikanska stämningen. I trädgården finns vackra fåglar, apor och små antiloper.

Inspiration

Se vår färdledare Mattias Stedt berätta om upplevelserna i det okända Afrika