Översikt

Det Vilda Malawi med SvD accent - Storviltsafari med sol och bad i Malawisjön

Följ med Peter Hunger på en bekväm storviltsafari som även bjuder på massor av spännande fåglar... Resan avslutas med sol och bad bland färgglada små ciklider i den klara Malawisjön. Vi besöker allt från högländernas gröna teplantager - via torra savannskogar i safariparkerna - till den turkosblå Malawisjön. Det ger oss en stor bredd i utbudet av fågel- och djurarter. De två storviltreservaten vi besöker bjuder på helt olika miljöer och djurliv och har få besökare. Här blir det många game drives i öppna fyrhjulsdrivna fordon och flera båtturer bland flodhästar och elefanter. Vi omges av många slags storkar, örnar, vattenlevande fåglar och färggranna fåglar som biätare, kungsfiskare och solfåglar. Det blir även spännande kvällssafaris där vi spanar efter djur som piggsvin, genett och leopard plus nattaktiva fåglar.


Bekväm, annorlunda fågel- och storviltsafari
i det vänliga Malawi för både nybörjaren och den erfarne safariresenären som vill uppleva Afrikas spännande djurliv. Här finns många av de välkända savanndjuren, men även ovanliga djur som nyala- och sabelantilop. Fågellivet är mångfacetterat, och facinernande med mer än 400 fågelarter.... På våra nattsafaris kan vi få se svårfunna fågelarter som Pels fiskuv liksom den märkliga flaggnattskärran förutom nattaktiva djur som piggsvin och genett i strålkastarskenet..

Vi får se lite av det "okända Afrika" med storviltsafaris i Majete Wildlife Reserve och Liwonde National Park. På Thawale tented lodge i Majete bor vi inbäddat i Miomboskogen med ett vattenhål som granne. Här möter vi få andra besökare på våra safariturer - men djur som elefanter, bufflar, kuduantiloper, vatten- och buskbockar, sabelantiloper och zebror. Dessutom finns här den vackra, annars så svårfunna nyalaantilopen.

Reservaten vi besöker bjuder på helt olika miljöer och djurliv. Här blir det många game drives i öppna fyrhjulsdrivna safarifordon med fri sikt åt alla håll och en intensiv närkontakt med naturen där vi även upplever dofter från djur och kryddiga örter. I Liwonde blir det båtturer på floden bland flockar med badande flodhästar och elefanter, vilket bjuder på fantastiska fotomöjligheter. 

Kvällarna avslutas vid lägerelden med en drink eller kall öl under den magnifika Afrikanska stjärnhimlen, till ackompanjemang av elefanters dova muller eller flodhästarnas gnäggande - mer safarikänsla kan det inte bli. En safari för dig som vill ha bra, bekvämt boende med hög standard. Vi hoppas även kunna äta en middag ute under stjärnorna ute i vildmarken i Liwondeparken och på våra game drives brukar vi göra ett upehåll för att kunna gå ur och ta en sundowner i det fria när solen går ned.

I Majetereservatet lever även leopard, lejon och svart noshörning även om de är svåra att få se i den täta miomboskogen. Men våra erfarna guider gör sitt bästa för att spåra och finna dem. På bilturer efter mörkrets inbrott söker vi efter nattaktiva djurs glimmande ögon med strålkastare, med lite tur kan vi få se piggsvin, sibetkatt, genett, pytonorm eller honungsgrävling - något som man sällan upplever på andra safariresor.

På Mvuu Camp i Liwondeparken bor vi invid Shirefloden, med öppna strandängar där det brukar gå massor av betande antiloper och andra djur - lite som i Edens lustgård. Här tar vi oss även fram med små båtar bland flodhästar, elefanter och krokodiler. Från lodgen kan vi se storkar, även jättelika sadelnäbbsstorkar, ibisar och sporrgäss längs strändernan förutom jättekungsfiskare och natthägrar. På stränderna ligger dessutom rejält stora krokodiler och dåsar... 

Resan avslutas med sol och bad i den klara Malawisjön. Vi börjar bland högländernas gröna teplantager - via låglandets torra savannskogar - innan vi kommer till den turkosblå Malawisjön. Här bor vi bekvämt på en lodge ute på en liten ö. Här får vi även uppleva de färgglada ciklidfiskarna på nära håll. Det blir lite som att bada i ett akvarium. På resan möter vi vänliga, välkomnande människor på landsbygden och i småstäderna vi passerar. 

Malawisjön är resans andra stora upplevelse. Här blir det sol, bad och snorkling för de som önskar bland färggranna små ciklidfiskar i klart turkost sötvatten... Bor gör vi vid och i världsarvet Lake Malawi National Park. I sjön lever många slags ciklider i det 26- gradiga vattnet - en akvarieägares dröm. Cikliderna är randiga, brokiga, långa, korta och framför allt - orädda. De nyfikna, färgglada fiskarna kommer nära stranden på ön Blue Zebra. Närmare känslan av ett jättelikt akvarium kan du inte komma... Malawisjön innehåller fler slags sötvattensfiskar (800-1000 arter) än någon annan sjö på jorden, de flesta är endemiska och sjön anses lika viktig för evolutionsforskningen som Galapagosöarna. Majoriteten av de färgglada fiskarna är ciklider, välkända för alla som har haft akvarium. Malawisjön är 58 mil lång och 7 mil bred och är en av världens djupaste sjöar med sina 700 meter. Den är en del av Rift Valleys förkastningsspricka och inramas i väster av höga berg. Vattnet är så klart att man skulle vilja dricka det och vid lodgen kontrolleras det regelbundet för att se om det är fritt från Bilharzia. För den som ändå inte vill bada i sjön finns det en pool.

Resans höjdpunkt vid Malawisjön blir så avslutningen på Blue Zebra Lodge, på en liten ö i världsarvet Lake Malawi National Park. Här runt klippor och stränder finns färgglada fiskar och gott om tillfällen att snorkla, eller bara njuta av de vackra färgerna. Även här finns pool för den som inte skulle vilja bada i sjön, små promenadstigar och en trevlig bar och veranda. Det finns det gott om fåglar, skrikhavsörnarna hörs ropa ideligen och även större galago, en liten nattaktiv halvapa med stora ögon som kan ses när det blir mörkt. 

Boka din resa

2024-10-18 2024-10-30 74 900 kr Ethiopian Airlines Stockholm 5+ Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Malawi

  Flyg från Arlanda vid 21- tiden med Ethiopian Airlines. Gruppen träffar färdledaren vid utgångsgaten för flyget till Addis Abeba. Flyg över natten, middag ombord.

 • Dag 2 Blantyre, södra Malawi

  Ankomst till Addis Abeba på morgonen, byte av flyg till Blantyre i södra Malawi där vi landar vid 14:30-tiden. Efter passkontroll möter vi vår lokala guide. Färd ca 4 mil med vår turistbuss i en dryg timme. Vi kommer till den charmiga lodgen Game Haven i engelsk stil. Det omges av det inhägnade Chimwemwe Game Park bland teodlingar och skogsdungar. Vi flyttar in i våra rum och kanske hinner vi få en kopp te på terrassen.

 • Game Haven med minisafari

  Dags för rundtur i safaribil s.k. game drive med guide där vi spanar efter olika slags antiloper i det lilla reservatet. Här finns flera annars svårfunna djur som vackra sabel- och nyalaantiloper. Men även skönheter som eland-, och roanantilop, större kudu och giraff. Vi kommer tillbaka i skymningen och äter middag på lodgen. Vill vi hellre vandra runt och göra en s.k Walking safari så kan vi istället göra det. I mörkret kan vi sen sitta och försöka känna igen södra halvklotets stjärnbilder, var finns södra korset? t.ex.

 • Dag 3 Besök på teplantage och färd till Majete

  Efter frukost lastar vi i väskorna och ger vi oss av med bussen till Satemwa Tea Estate genom höglandets böljande gröna teodlingar. Här får vi prova många slags tesorter och se på teodling, och hur det skördas och hanteras. Därefter är det dags att fara vidare mot Majete Wildlife Reserve, en resa på två till tre timmar, mestadels på bra vägar, utom mot slutet. Till slut färdas vi en bit genom reservatet och ser på de första djuren.

 • Majete Wildlife Reserve, Thawale Tented Lodge

  Innanför parkgränsen kör vi sakta genom skogen till det vackert belägna Thawale Tented Lodge. Här bor vi i bekäma hemimgwaytält inne i det det 700 kv km stora Majetereservatet. Lodgen ligger inbäddad i Miomboskogen och har ett vattenhål precis framför terassen där elefanter och andra djur ofta syns. Parken har få besökare, så vi får vara i stort sett ostörda här när vi ser på djur. Här vilar vi ut och spanar efter färggranna fåglar och djur från verandan. Vi äter lunch och senare ses vi på terrassen för kaffe, te och kakor.

  Vid halvfyratiden blir det dags för vår första game drive med öppna safarifordon. De erfarna förarna och guiderna gör sitt bästa för att visa oss alla djur. Här finns lejon, leopard, elefant, buffel och svart noshörning - populärt kallade "the big five"- även om några av dessa här kan vara svåra att få se bland träd och buskar. Det finns även vackra skogslevande antiloper som större kudu, nyala, och sabelantilop. De två sista brukar vara riktigt svåra att finna i Afrika. Kvällen avslutas med en god trerätters middag. Sen kan vi samtala om dagens upplevelser vid lägereldens sken innan det är dags att sova. På natten kan vi lyssna på alla spännande ljud, kören av insekter och enstaka nattskärror eller ugglor.

 • Safari i Majete

  Majete Wildlife reserve är en framgångssaga för bevarandearbetet – för mindre än 20 år sedan var den nästan helt utan vilda djur, men är nu en av Malawis främsta Big Five-parker med blomstrande djurpopulationer och rikt fågelliv. Med lite tur får vi se och fotografera många nyalor, eller några sabelantiloper. Här ska även finnas svart noshörning och lejon och guiderna känner parken väl. Det finns också många andra slags antiloper som rörbock, suni, impala, ellipsvattenbock, Lichtensteins hartebeest och små antiloper som common duiker och buskbock. Skötseln av Majete har tagits över av organisationen African Parks, som på ett förtjänstfullt sätt återställt djurlivet och byggt ut infrastrukturen efter en längre nedgångsperiod. African Parks driver numera också lodgen vi bor på och har, sedan de tog över, renoverat upp lodgen till en riktigt bra nivå.

 • Dag 4 Majete - vandringssafari

  Tidig frukost, vi går upp i gryningen för att komma ut vid halv sju och vandra när det är som svalast och mest aktivitet på djur och fåglar. Vi går med beväpnad vakt och guide i ett par timmar. Ett spännande sätt att få uppleva naturen. Däremot kommer man mycket närmare djuren under en safari i bil. Men vi är flexibla, rekommenderar guiderna i stället en bilsafari så väljer vi det i stället. Sen vilar vi ut på lodgen tills det blir lunch. På e.m. kan vi se på örnar, trumpetarnäshornsfåglar och Böhms biätare runt lodgen, läsa en bok, göra anteckningar eller ta ett dopp i poolen och dricka afternoon tea. Fågellivet i Majete är rikt med 300 arter. Gott om både stora fåglar som hornskator och färggranna fåglar som praktstarar, biätare och blåkråkor. I skyn seglar gycklarörnar, gamar och andra slags rovfåglar. Under sen eftermiddag få vi återigen ge oss ut på en ny spännande tur i safarijeepen.

 • Dag 5 Majete - game drives i parkens olika områden

  Idag bär det av på ännu några game drives bl.a. för att leta efter de djur vi inte funnit tidigare. Med lite tur får vi se och fotografera många nyalor, eller några sabelantiloper. Här finns många spänande arter och guiderna känner parken väl. Parkens västra del täcks av miomboskog medan den östra delen består av torrare savanner. Längs floderna växer kraftig skog med mahogny och Leadwood, med ett virke tungt som bly. På återvägen i skymningen och mörkret kan vi återigen hoppas på att få se nattaktiva djur som honungsgrävling, piggsvin, serval, hyena eller kanske en leopard på jakt.  Åter till lodgen för middag vid 20-tiden. På natten kan vi lyssna på alla spännande ljud, kören av insekter och enstaka nattskärror eller ugglor.

 • Dag 6 Majete - färd till Zombas högländer

  Frukost och sen hoppas vi kunna göra en tur på floden med båt om vi inte gjort det innan. Här kan vi se flodhästar och djur som kommer ned för att dricka på morgonen. Även gott om vackra fåglar. Här och var hörs skrikhavsörnarnas klangfulla rop, kallade "The voice of Africa". Åter till lodgen för frukost. Sen vid 10:30 bär det av med buss i 2,5-3 timmar till Zomba en tidigare huvudstad som är engelskinspirerad. Här tar vi oss uppför berget på slingrande vägar till 1500 meters höjd över havet och bor på Sunbird Ku Chawe Inn, med utsikt över Zomba stad långt där nere. Det är en "mountain resort" i kolonialstil med en vacker parkliknande trädgård, dit man åker för att njuta av det "svala klimatet". Här äter vi lunch vid 14-tiden, ser på byn och går på en guidad tur i den omgivande skogen till ett litet vattenfall under Zombaplatån vid 15:30 till 18-tiden, (för de som vill). Höga berg (topp på 2080 m.ö.h) med skogar, den som vill se på fåglar finner nya arter uppe i höglandet som Livingstones Turako. Sen vilar vi ut i trädgården och äter middag på lodgen.

 • Dag 7 Liwonde National Park - båttur i kvällssol

  Frukost och lite tid att promenera i den vackra parken runt Sunbird Ku Chawe. Vi lämnar höglandet och tar oss ner på låg höjd till den vackra och viltrika Liwonde National Park som ligger längs Shirefloden. Färden tar ett par timmar. På Mvuu Camp bor vi med bästa läge innanför parkens gränser. Här finns bar, restaurang och rymliga Hemingwaytält med egen dusch och toa. Vi kommer fram efter en kortare båttur över floden lagom till lunch. Sen kan vi ta det lugnt och spana på djur från serveringen eller vila en stund. På eftermiddagen blir det som vanligt te eller kaffe. På kvällen ger vi oss så ut i båt för att bekvämt och stilla sätt kunna se på flodhästar och krokodiler vid floden. Elefantflockar kommer ned för att dricka. På stränderna finns Goliathäger, sadelnäbbsstork, sporrgäss, ibisar och andra både små och stora fåglar. Miljön med våtmarker och långgrunda stränder skiljer sig helt från den vi mötte i Majete, så här får vi se många nya fågelarter. På kvällen blir det gemensam middag och sen somnar vi in till ljudet av alla flodhästar. Kanske hörs en Pel´s fiskuv ropa i närheten, för den sällsynta fågeln brukar finnas här.

 • Rikt djurliv i Liwonde

  Campen ligger vackert med utsikt över Shirefloden. Mvuu betyder flodhäst på det lokala språket och här kan man få se elefanter och flodhästar från restaurangen... Det blir safariturer med bil både en morgon och en kväll, sista morgonen hoppas vi kunna åka med med campens båt igen för att se på djuren från vattnet med solen från ett annat håll. Här är gott om elefanter och antiloper - som impala, större kudu, vattenbock, oribi och buskbock. I parken kan vi även möta fläckig hyena, schakal, zebra, buffel, babian och grön markatta. Liwonde hyser även ett bra bestånd av sabelantilop. Dessutom finns reintroducerade svarta noshörningar, dessa kan dock vara svåra att hitta i den täta skogen . Man har på senare år även planterat in både gepard och lejon. Ena kvällen får vi chans att leta efter genetter, piggsvin och mjölkuv på vår nattliga game drive. På natten hörs flodhästarnas högljudda flabbanden och gnägganden.

 • Dag 8 Mvuu Camp - safariturer med bil

  Frukost och sen ger vi oss ut på game drive med safaribilar. Vi följer stränderna, där det normalt är som mest antiloper, flodhästar och vårtsvin som håller till. Här finns även gott om storkar, hägrar och ibisar. Här och var sitter vitbröstade skrikhavsörnar och spanar. Sen bär det av in i de torrare skogarna och ut på slätterna längre in. På dagen tar vi det lugnt kring campen, eller vilar på verandan till våra bekväma tält. Färdledaren kan berätta om Afrika och djurlivet vid eftermiddagens tepaus. På kvällen ger vi oss ut på game drive med öppna safarifordon igen för att leta efter antiloper och kanske svart noshörning. Elefanter och antiloper är det gott om här, det är alltid lika spännande att bara sitta och följa de olika flockarna och se vad de har för sig, ingen utfärd är den andra lik. På vägen tillbaka till campen så spanar vi efter nattaktiva djur som sibetkatt, genetter, pytonorm, eller piggsvin. Under vår middag på lodgen kan vi summera vad vi upplevt på våra safariturer i Liwonde.

 • Dag 9 Morgontur med båt i Liwonde

  En sista tidig morgon med frukost i Liwonde sen är det dags att packa ihop och ta båten ut på en spännande morgontur längs stranden från 7-10. Har vi tur kommer stora flockar elefanter ut i floden vid båten, för att bada, dricka, busa och njuta av livet. Det kan bli en show utan dess like. Fullt av liv, trumpetanden och lustiga beteenden. Man kan se på dem i timmar utan att tröttna. Annars finns här nog även flodhästar på nära håll. På stränderna spanar vi efter djur och fåglar som dagarna innan. Stora och små krokodiler som solar sig för att bli varma och det rika fågellivet gör att det hela tiden finns nåt nytt spännande. Vi avslutar med att åka till bussen på andra sidan floden och åker ut ur parken under förmiddagen.

 • Mot Nankoma Island

  Efter vår sista tur i Liwonde frukost är det dags att fortsätta en norrut till Malawisjön. Vi färdas 4-5 timmar och sen byter vi till båt för att åka ut till Nankoma Island, sista biten. Här bor vi på Blue Zebra Lodge i bungalower och stora tält. Ön ligger inne i Världsarvsområdet och här finns färgglada ciklider i vikarna och runt klipporna. Vi flyttar in, äter lunch och kan sen bada i sjöns klara vatten. På kvällen kan vi se oss om på ön och njuta av solnedgången och de vackra färgerna som skiftar mot de omgivande bergen när solen sänker sig innan middagen.

 • Dag 10 Nankoma Island i Malawisjön

  Njut av att bada, snorkla, sola på stranden eller paddla kajak längs stränderna. Vattnet i sjön här kollas regelbundet och brukar vara säkert från Bilharzia. På öarna ute i Malawisjön ska det vara fritt från Bilharzia. Simma bland vackra ciklider, många låter en ofta komma på en några decimeters avstånd om man t.ex. matar dem lite, några andra småfiskar är extra nyfikna och kan prova att nafsa en i fötterna. Malawisjön är 58 mil lång, men bara 7 mil bred och en av världens djupaste sjöar med sina upp till 700- och genomsnitt på 300 meters djup. Sjön är en del av Rift Valley och kantas i väster av en hög förkastningsbrant.

 • Dag 11 Blue Zebra Island Lodge

  Kanoter finns att låna, på kvällen kan man boka en båttur runt ön för att se när solen går ned över bergen i väster. Här finns ett dykcenter där du normalt kan boka ett introduktionsdyk (eller dyka om du har certifikat) med guide. Vattnet är klart och det är spännande att ta sig fram längs klipporna, antingen du simmar, snorklar eller dyker. För den som vill röra på sig finns stigar på ön, ta med cyklop och bada bland klipporna i nån liten vik. Nära paradiset.... allt är enkelt, lugnt och bekvämt. En sista kväll på den lilla restaurangen som avskedsmiddag.

 • Dag 12 Blue Zebra - Lilongwe och flyg till Addis

  Tidig frukost, kanske ett sista dopp, sen är det dags att åka tillbaka med båt till land och vidare med bussen i ca 2-2,5 timmar till flygplatsen utanför huvudstaden Lilongwe. Picknickbox på färden. Vi behöver vara på flygplatsen två timmar före avgång. Preliminärt flyg vid 14-tiden till Addis Abeba med ankomst på kvällen. Uppehåll för byte av flyg drygt 3 timmar. Nytt flyg mot Sverige kring midnatt.

 • Dag 13 Hemkomst

  Preliminärt återkomst till Arlanda vid 7-tiden. Dags att ta farväl av alla.

   

   

 • Obs!

  Förändringar av tider eller dag-för-dagprogram kan komma att ske under resan av logistiska eller praktiska skäl. Allt för att vi ska få ut bästa möjliga behållning av turen. Därför kan några safariturer och båtturer läggas om och byta plats, flygtider kan även ändras då de ännu är preliminära hos flygbolagen - men det brukar i stort inte påverka innehållet på resan.

Karta

Resfakta

Reslängd 13 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 18/10
Pris Från 74 900 kr
Enkelrumstillägg 7 900 kr
Detaljerade priser

Observera att vi har få enkelrum på denna resa då de boenden vi användar har väldigt få rum. Troligtvis kommer vi bara kunna erbjuda 1 enkelrum. Vandringssafari, min ålder 15 år. 

I priset ingår
 • Flyg Stockholm till Blantyre i Malawi och hem från Lilongwe, inkl. skatter
 • Alla lokala transporter i turistbuss med a/c och safarifordon
 • Safaris i Majete WR, Liwonde NP, i safaribilar och med båtar
 • Vandringssafari i Majete WR(om omtändigheterna tillåter)
 • Båtturer i Liwonde NP och på Malawisjön
 • Sol och bad vid Malawisjön, eller i pooler på lodgerna
 • Helpension under hela resan utan vid Zomba där frukost ingår, lokal dryck ingår även på Blue Zebra
 • All logi enligt programmet
 • Svensk färdledare Peter Hunger
 • Kunniga engelsktalande naturguider under safariturerna
 • Egen turistbuss för de längre transporterna mellan parkerna, körs av vår lokale guide
 • Vatten ingår varje dag på transferdagarna
I priset ingår ej

Dryck, dricks och spa eller annat utanför programmet. Visum behövs EJ numera

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Mot Malawi
Dag 2. Blantyre, Game Haven
Dag 3. Besök tefabrik och Majete
Dag 4-5. Majete - safaris - vandringssafari
Dag 6. Majete - till Zombas högländer
Dag 7-8. Liwonde National Park - båtturer och safaris
Dag 9. Morgontur Liwonde - färd till Malawisjön
Dag 10-11. Blue Zebra Island Lodge
Dag 12. Blue Zebra - Lilongwe och flyg hem
Dag 13. Hemkomst

Resesätt Ethiopian Airlines
Klimat

Bästa säsong april - oktober fram till mitten av november. Men varmare och risk för regnskurar emellanåt i november. Vi gör resan i mitten/slutet av oktober och bör då ha varma och soliga dagar. Har vi tur hinner vi få någon svalkande regnskur innan vi flyger hem.

Resans karaktär

Vi bor i bekväma, stora tält med badrum i Majete, i stora bekväma tält med egen dusch och toa i Liwonde och på ön i Malawisjön. På lodger med eget badrum i Game Haven och Ku chawe. På safariturerna färdas vi i öppna safarifordon och i båt med kunniga engelsktalande safariguider. Malawis vägar är av hygglig standard, så transporterna är mestadels inte alltför krävande och brukar ske med turistbuss. Varmt hela året speciellt i oktober och november, men svalast på vår sommar, speciellt på morgon och kväll och i höglanderna kan det bli svalt på kvällen. Ofta en behaglig bris vid sjön. Ökad risk för regnskurar efterhand i slutet av november.

Deltagarantal

Min 10 - max 16

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor och rekommenderar dig att också göra det. Kostnaden är mellan 600 – 1000 kr per person och resa. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Boende

 • Mvuu Camp, Liwonde National Park

  Under safarin bor vi på Mvuu Camp i Liwonde National Park. Den bekväma och vackert belägna tältcampen består av 12 tält med 48 bäddar (4 bäddar för de som har med barn). Stora rymliga tält med egen dusch och toa. Här finns även familjetält där några av de stora tälten har rum åt var sitt håll, med ett gemensamt badrum mitt emellan. Campen ligger med utsikt över Shire-floden. Här är gott om krokodiler, flodhästar och campen brukar besökas av elefanter. Den vackra omgivande parken är full av färggranna fåglar. Följ med på storviltsafari i öppna jeepar med soltak, nära naturenkänsla kan garanteras, men här åker vi främst ut för att se på djur och fåglar i campens båtar längs floden. Det ordnas även vandringssafari med beväpnad vakt och guider ibland.


  Finns på hotellet

  12 bekväma, rymliga tält med egen dusch och toa. Nederdelen är byggd i sten med stor tältöverdel. Allt under ett skuggande soltak över en liten veranda med stolar.

  Här finns även båt för turer på floden, se bilder. Restaurang med utsikt över floden. Brasa på kvällen under stjärnorna.

  Finns på rummet

  El via generatorer några timmar på kvällen, för att ladda batterier.

 • Blue Zebra Island Lodge

  Tältcamp belägen på en liten ö i Malawisjön. De stora och bekväma tälten och bungalowerna har utsikt över sjön. Den trevliga lodgen är välskött. I restaurangen serveras god mat och här finns även bar. Kanoter finns att låna, på kvällen brukar det gå att ordna en båttur för att se på solnedgången över bergen i väster. Här finns normalt även finnas ett dykcenter där du kan boka ett introduktionsdyk (eller dyka om du har certifikat), med erfaren guide. Vattnet är klart och det är spännande att ta sig fram längs klipporna, antingen du simmar, snorklar eller dyker. För den som vill röra på sig finns stigar på ön, men det är varmt, 25-35 grader, ta med cyklop och bada ensam bland klipporna i nån liten vik. Nära paradiset... allt är enkelt, lugnt och bekvämt.

 • Game Haven, Thyolo & Ku Chawe, Zomba

  Under resans första dagar bor vi i högländerna i Thyolo på Game Haven Lodge. Det ligger på en kulle med utsikt över park och skogsbestånd runtom. Den omgivande parken är full av färggranna fåglar och olika slags antiloper som man håller inom ett jättelikt hägn. Härifrån kan vi besöka tefarm och guidad vandringstur.

  Uppe vid Zombaplatån i högländerna bor vi en natt på Ku Chawe Inn, med vacker park och strålande utsikt ned över dalen och staden Zomba. Bekväma bungalower och rum i hotellet. Här finns restaurang och bar. Det ligger svalt uppe på 1500 möh. Omgivet av stora planterade barrskogar och mindre bestånd av ursprungliga skogar med träd med hängade lavar. Möjlighet att göra kortare vandringar i omgivningarna.

  Finns på hotellet

  Bekväma bugalower och rum i huvudbyggnaden på båda boendena. Dessa ärbyggda i sten med egna små terasser. Egen dusch och toa på alla rum. Normalt el hela dygnet, men allt beror på eltillgången i lander, vilket kan komma och gå.