Översikt

Tilläggsresa: Tiwi beach Sol & bad

Kombinera din resa med en vistelse på den södra Mombasakusten. Njut av de långa vita stränderna för sol och bad, fantastisk snorkling och klarblå dyk.

På mombasakusten bor vi på en privat strand nära Tiwi beach. När vi har lust följer vi med på turer för att snorkla eller dyka vid reven. I byarna ser vi träbåtar byggas på traditionellt vis och den som vill gör en utflykt till gamla stan i Mombasa med trånga gränder, gamla hus och en livfulla marknader. 

Hotellet ligger på stranden och härifrån har man en fantastisk utsikt över havet och solnedgången. Mombasaköket präglas av mycket färsk fisk och skaldjur. Längs kusten finns mycket att göra, flera dykcenter där det ordnas båtutflykter och längs stränderna finns flera olika restauranger och strandbarer där man kan se solen gå ned i havet.

Reseprogram

 • Dag 1 Flyg från Nairobi till Mombasa

  Inrikesflyg efter safarin på eftermiddagen till Mombasa eller en närmare lokal flygplats. Pick up på flygplatsen och transfer till hotellet. Resan tar omkring 1-1,5 timmar.

 • Dag 2-4 Avkoppling, sol och bad

  Njut av de långa kritvita stränderna, bada, snorkla, fiska och segla med lokalbefolkningen. Ta det lugnt eller följ med på någon utflykt i närområdet. Gå ut och ät god mat på seafoodrestaurangerna runt omkring, och prova dagens fångst ur havet.

 • Dag 5 Tillbaka till Mombasa

  Transfer till flygplatsen i Mombasa för flyg hem på eftermiddagen. Ofta byte i Nairobi på vägen.

Resans höjdpunkter

 • Sol och bad på långa stränder
 • Möjlighet att göra utflykter till Mombasa stad, Shimba Hills eller Tsavo east
 • Goda snorklingsmöjligheter. Snorklingsutflykter finns till bla Kinondo eller Wasini marina nationalpark.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar, 5 nätter
Avresor I anslutning till din safari i Kenya, jan - mar, jun -nov
Pris Från 8 500 kr
Enkelrumstillägg 2000 kr
Barnpris

5 900 kr, barn 2-11 år som delar rum med 2 vuxna 

I priset ingår
 • Flyg en väg från nairobi till Ukunda airstrip inkl. skatt
 • Boende i standard garden view rum på Coconut beach lodge och halvpension i 6 dagar och 5 nätter
 • Del i dubbelrum med garden view
 • Transfers t/r flygplatsen (Från Ukunda och till Mombasa)
Extra dagar

Det går att förlänga eller förkorta vistelsen.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Flyg från nairobi till Ukunda och vidare till Tiwi beach
Dag 2-5. Avkoppling, sol och bad
Dag 6. Till Mombasa och flyg hemåt

Boende

Coconut Beach Lodge är en 3* resort/lodge med utomordentligt läge. Lodgen ligger i ett lummigt område och har en 300 m lång, privat strand med utsikt över Indiska oceanen. Den tidigare ägaren planterade kärleksfullt kokospalmer här för mer än 30 år sedan och idag ger dessa palmer stranden en välbehövlig skugga. 

Klimat

Vila, sol och bad. Lämplig tid att resa är juni–mars, eftersom det är regnperiod i april–maj. I november infaller en mindre regnperiod, men den är normalt inte besvärande. Klimatet är varmt och fuktigt året om, 25–35 grader.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Del i dubbelrum med fläkt. Hotellet har pool. Halvpnesion (frukost och middag) ingår. 

Högsäsongstillägg tillkommer ca 15 dec-15 jan. Priser då gäller på förfrågan

Boende

 • Coconut beach lodge

  Coconut beach lodge ligger vackert inbädadd bland palmer vid Tiwi beach. Läget är perfekt vid en 300 meter lång privat strand kantad av cocospalmer.. Vi bor i bekväma bungalows med utskikt mot havet eller trädgården. Stora rum eller med en eller två sängar, sittgrupp samt badrum med toa, dusch och handfat. Här finns restaurang, bar, spaavdelning och en pool med härlig utsikt.