Översikt

Safari med skissblock och pensel

I samarbete med Svenska Dagbladet Accent bjuder vi in till en oförglömlig resa där du får lära dig att avbilda Afrikas savanner och djur på det klassiska sättet - med skissblock, färger och pensel! Under din vistelse på Kenyas savanner får du både grunder och utveckling i att skissa djur och natur samt färglägga med akvarellfärger.

Under vår vistelse kommer vi att bo i  Basecamp, Masai Mara som ligger vackert inbäddat vid Talekfodens strand.  Lägret ligger i naturvårdsområdet Naboisho i Masai Mara. Naboisho är ett av Basecamps viktigaste naturvårdsinitiativ. Detta område skyddar idag 20’000 hektar natur i Masai Mara regionen. Detta initiativ grundar sig på ett innovativt partnerskap mellan områdets Masai landägare och Basecamp Explorer. Runt lägret har Basecamp planterat olika träd för att med tiden etablera en skog som hjälper till att göra verksamheten koldioxid-positiv.


På dagarna färdas
 vi i ibland med fyrhjulsdrivna Landcruisers och ibland ger vi oss ut till fots bland giraffer och andra växätare med en erfaren guide. Kvällarna tillbringar vi på Basecamp med umgänge runt lägerelden och i den utmärkta restaurnagen. Vi bor i stora safaritält med  sköna sängar och eget badrum. Tillsammans, i brasans sken, under stjärnorna småpratar vi om dagens alla upplevslser.

Med din resa bidrar du till att säkra viltreservatens framtid. Att besöka de stora viltreservaten i Kenya är den bästa garantin för att djurlivet ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll och bevakning, samt arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna exploateras för andra ändamål. Våra besök hos lokalbefolkningen bidrar direkt till deras inkomster och säkrar arbetstillfällen.

Boka din resa

2024-11-08 2024-11-17 69 800 kr Qatar Airways Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-11-08 2024-11-17 69 800 kr Qatar Airways Köpenhamn Väntelista Förfrågan

Reseprogram

 • Vår partner på denna resa

  Denna resa genomförs i sambarbete med Svenska Dagbladet Accent - utvalda och specialkomponerade resor.

 • Dag 1 Avresa från Sverige

  Avresa från Stockholm med byte på vägen

 • Dag 2 Ankomst Nairobi och vidare mot Masai Mara

  Ankomst i Nairobi på Jomo Kenyatta International Airport på morgonen. Basecamps förare kommer att hämta upp oss på flygplatsen för transfer till Wilson Airport och vidare flygning till Masai Mara. Vi ankommer till Basecamp Masai Mara vid lunchtid.
  Efter lunch får du lite tid att flytta in i ditt tält och komma i ordning. Senare på eftermiddagen inleder vi med en eftermiddagssafari i reservatet. Masai Mara har blivit känt för sin rika biologiska mångfald, unika natur och för att vara hem för den bredaste populationen av vilda djur i Afrika, så passa på att njuta av din tid här.
  Efteråt samlas vi för en sundowner och middag i lägret.

  Övernattning på Basecamp Masai Mara.

 • Dag 3 Kursen börjar

  Frukost i lägret. Idag kommer vi att lära känna lägret och dess omgivningar. Vi kommer att dela upp gruppen i två omgångar: grupp 1 tar en kort promenad till ner till floden, ser skogen och grönsaksodlingen. Grupp 2 börjar med ett besök i Enjoolata Centre. Vi byter sedan grupper.
  Efter förmiddagens aktiviteter samlas vi för lunch i lägret. Efter lunch inleder vi kursen med en kort akvarellektion/introduktion tillsammans. Efter det kan var och en välja en plats att sitta och måla i lägret på egen hand och kanske passa på med en stunds vila på terrassen.
  Senare på eftermiddagen åker vi ut på en gamedrive för att utforska naturen i Masai Mara och studera djuren. Sitt och skissa i fordonet och studera din omgivning mitt i reservatet. Ta gärna några foton för att kunna studera detaljer lite senare.
  Sedvanlig samling för en sundowner och därefter middag i lägret.

  Övernattning på Basecamp Masai Mara.

 • Dag 4 Gamedrive och bushmiddag

  Tidig väckning för att gå ut på vandringssafari. Under ledning av våra skickliga masai-guider ger vi oss ut på en naturvandring för att upptäcka djur och växter i det lilla formatet och helt nära. Frukost äter vi i det fria. Efter frukost stannar vi kvar för att sitta och skissa i naturen medan vi kan studerar landskapet och träden runt omkring.
  Vi återvänder för lunch i lägret. Efter lunchen följer en kort gemensam akvarellektion/introduktion och och efter det kan var och en välja att sitta och måla i lägret på egen hand och/eller vila. På sena eftermiddagen gör vi en gamedrive i Masai Mara och studerar djur. Sitt och skissa i fordonet och studera landskapet, träden och/eller djuren omkring dig.
  Idag avslutar vi med en sundowner i det fria och en bushmiddag direkt under stjärnorna mitt ute i reservatet och avrundar med en nattkörning tillbaka till lägret. En unik upplevelse i sig!

  Övernattning på Basecamp Masai Mara.

 • Akvarellkurs i Masai Mara

  Denna akvarell-och skisskurs med fokus på landskap och vilda djur vänder sig både till dig är nybörjare och till dig som målat förut. Alla kan delta, oavsett tidigare erfarenheter. Under flera dagar får du möjlighet att måla och skissa ute i det fria mitt i Masai Mara!
  Varje dag finns det möjlighet att skissa och måla akvarell. Skissar gör vi oftast från jeepen när den står stilla eller när vi varit på vandringssafari och sitter och vilar under ett träd mitt i naturen. Där får du tid att skissa och få individuell handledning. Vi skissar landskapet omkring oss eller övar oss i snabba skisser när vi studerar djuren i vår omgivning.
  Vi håller en gemensam genomgång i akvarell varje dag när vi återvänder till  lägret. Där du får lärdom och olika tips, sen sitter du i lägret och målar. Det finns en mängd olika utsiktsplatser med häpnande vyer. Det blir gott om tid för feedback och individuell handledning.

 • Dag 5 Eagle View

  Idag börjar vi med en gamedrive i gryningen. Vi färdas i våra fyrhjulsdrivna fordon och upptäcker djur och växter tillsammans med våra kunniga masai-guider. Frukost intar vi i det fria. Vi stannar sedan kvar för att sitta och skissa ute i naturen med det magiska landskapet omkring oss.
  Lunch på Eagle View, som är ett läger beläget uppe bland kullarna. Här kommer vi att stanna och måla akvareller på eftermiddagen med ett helt nytt perspektiv över parken. Vi återvänder tillbaka till Basecamp på sena eftermiddagen för en sundowner och middag i lägret.

  Övernattning på Basecamp Masai Mara.

 • Dag 6 Vandringssafari

  Tidig väckning för att gå ut på vår andra vandringssafari. Under ledning av våra skickliga och kunniga masai-guider ger vi oss ut på en ny naturvandring för att upptäcka djur och växter i det lilla formatet och helt nära. Frukost i det fria. Efter frukost stannar vi kvar och kan sitta och skissa i naturen, medan vi studerar landskapet och träden runt omkring.
  Vi återvänder till lägret för lunch.
  På eftermiddagen fortsätter vi att utforska underverken i Masai Mara från våra terränggående bilar. Sitt och skissa i fordonet och studera landskapet, träden och djuren omkring dig.
  Avsluta din dag med en sundowner och bushmiddag under stjärnorna mitt i vildmarken, och en nattkörning tillbaka till lägret.

  Övernattning på Basecamp Masai Mara.

 • Dag 7 Leopard Hill

  I dag blir det en kombinerad gamedrive och ett besök vid en skola för blivande naturguider. Vi åker mot Leopard Hill och stannar på vägen för ett besök på naturskolan där vi får en inblick i Basecamps arbete med att utbilda nästa generations naturguider. Frukost intar vi i det fria. Vid ankomst till Leopard Hill  serveras det lunch och sedan stannar kvar för att sitta och skissa ute i naturen, med det magiska landskapet omkring oss.
  På sena eftermiddagen återvänder vi till Basecamp för en sundowner och middag i lägret.

  Övernattning på Basecamp Masai Mara.

 • Dag 8 Utfärder i Masai Mara

  Idag inleder vi med vandringssafari. Under ledning av våra skickliga och kunniga masai-guider ger vi oss ut på en naturvandring för att upptäcka djur och växter i det lilla formatet och helt nära. Frukost intar vi det fria. Efter frukost stannar vi kvar för att sitta och skissa ute i det fria, medan vi kan studerar landskapet och växtligheten runt omrkring oss.
  Lunch intar vi i lägret. Efter lunch blir det en kort akvarellektion/introduktion tillsammans, efter det kan varje person välja att sitta och måla i lägret på egen hand och/eller vila.
  Eftermiddag: Safarin fortsätter för att utforska underverken i Masai Mara och studera djur. Sitt och skissa i fordonet och studera landskapet, träden och/eller djuren omkring dig.
  Följt av en sundowner och avskedsmiddag på kvällen.

  Övernattning på Basecamp Masai Mara.

   

 • Dag 9 Hemresa

  Idag kan du välja mellan en sista vandringssafari eller bara koppla av i lägret. Du kommer ha tid att samla dina saker innan du beger dig till lunch. Efter att ha sagt adjö kommer våra guider att köra oss till den lokala landningsbanan, för flygningen till Nairobi.
  Vid ankomst i Nairobi, på sena eftermiddagen, kommer våra förare att vänta på Wilson flygplats och ta oss till Cultiva Restaurant för en avskedsmiddag där vi rundar av våra upplevelser i Kenya för denna gång.
  Vi blir sedan körda till på Jomo Kenyatta International Airport för vår fortsatta flygning hem.

 • Dag 10 Hemkomst

  Ankomst tillbaka i Stockholm.

 • Våra utfärder

  Under vistelsen i Masai Mara kommer vi att variera mellan så kallade gamedrives och vandringssafaris. Gamedrive skulle vi nog kalla bilburen viltskådning på svenska och våra fordon utgör en mycket viktig ingrediens i denna typ av utfärder. För med fordonens hjälp kan vi komma nära storviltet utan att störa dem och utan att utsätta oss för fara. 
  När vi går på en vandringssfari söker vi naturen i det lilla formatet. Här är det växter, blommor, fåglar med mera, som är de huvudsakliga attraktionerna. 
  Tillasmmans skapar dessa båda varianter det optimala sättet att uppleva savannen!

Resans höjdpunkter

 • Safari i Masai Mara
 • Anpassade instruktioner från kursledaren Catharina
 • Gott om tid att måla och skissa på egen hand
 • Inga dammande karavaner med fordon
 • Möt storviltet på riktigt nära håll, där du kan studera både detaljer och landskapet i stort
 • Våra specialutrustade fyrhjulsdrivna bilar ger alla fönsterplats
 • Mycket kunnig engelsktalande chaufför/guide med lokalkännedom
 • Boendet på Basecamp i bekväma safari tält

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 8/11
Pris Från 69 800 kr
Enkelrumstillägg 7000 kr
I priset ingår
 • Flyg Stockholm till Nairobi tur och retur, inkl. skatter
 • Klimatkompensation för flygresorna
 • Alla lokala transporter i safarifordon
 • Safaris i Masai Mara i safaribilar och till fots
 • Helpension under vistelsen i Knya
 • All logi enligt programmet
 • Kursledare Catharina Tesdorpf Ahlström 
 • Digitalt förmöte med kursledaren
 • Digtial akvarellkurs som förberedelse
 • Kunniga engelsktalande naturguider under safariturerna
 • Medlemskap i Flying Doctors under hela vistelsen i Kenya
 • Övriga utfärder enligt program

 

I priset ingår ej
 • Konstnärsmaterial enligt särskild lista
 • Dricks 
 • Drycker utöver vattten vid måltider
 • Övrigt som inte ingår enligt ovan
Extra dagar

Kontakta oss för offert!

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Avbeställningsskydd

Kontrollera dina försäkringar så du har ett relevat avbeställningsskydd. Sådant skll annars beställas senst vid bokning. Se mer under Reseförsäkringar, nedan.

Anslutningsort

Flyg från Stockholm. 

Avresa Köpenhamn och Göteborg kan bokas mot tillägg. Kontakta oss för pris.

Reseförsäkring

På denna resa ingår försäking i Flying Doctors Kenya, som garanterar transport till lämpligt sjukhus men övriga kostnader för vård vid olycksfall eller sjukdom hanteras av din ordinarie reseförsäkring. Därför är det viktigt att du som resenär kontrollerar att du har en fullgod reseförsäkring och att vid behov komplettera med en separat reseförsäkring. Var även noga med att teckna ett avbeställningsskydd hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning, för att kunna få ersättning om du eller någon i ditt resesällskap insjuknar före avresa.

Resplan

Dag 1: 8 november 2024
Avresa från Stockholm.
Dag 2: 9 november 2024 
Ankomst i Nairobi på morgonen, vidare med inrikesflyg.
Dag 3: 10 november 2024 
Rundvandring i lägret och gamedrive
Dag 4: 11 november 2024 
Vandringssafari, kurs och gamedrive.
Dag 5: 12 november 2024 
Gamedrive, lunch på Eagle View och kurs 
Dag 6: 13 november 2024 
Vandringssafari, kurs och gamedrive.
Dag 7: 14 november 2024
Gamedrive, lunch på Leopard Hill, kurs och skolbesök.
Dag 8: 15 november 2024 
Vandringssafari, kurs och gamedrive.
Dag 9: 16 november 2024 
Gamedrive eller relax i lägret. Åter till Nairobi och avskedsmiddag 
Dag 10: 17 november 2024 
Hemresa strax efter midnatt, åter i Stockholm på eftermiddagen

Boende

Dubbelrumsboende i permanenta tält med dusch och WC

Resesätt Qatar Airways
Visum

Kenya har helt nyligen slopat visumkravet. 

Resans karaktär

Denna resa är en kombination och safari och akvarellkurs. Med savannens djur och natur som bakgrund kommer vi att lära mer om skisser och akvarellmålning. Vi blandar utfärder i parken med studier och egen tid att arbeta med egna projekt eller bara koppla av. Utfärderna kommer att bestå av djurskådning både från fordon och till fots. Utfärderna till fots är relativt korta och går inte i någon utmanande terräng.

Deltagarantal

Min 12

Max 20

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Boende

 • Basecamp Masai Mara

  Basecamp Masai Mara är belägen vid Talekflodens strand med perfekt tillgång till hela reservatet. I campen finns stora allmänna ytor med bland annat bar och restaurang. Man bor i stora safaritält med egen dusch och WC.
  Basecamp bedriver ett mycket långtgående hållbarhetsarbete och har ett mycket gott samarbete med den omkringliggande bygden och dess befolkning. Verksamheten bygger på att campens intäkter går direkt tillbaka till olika lokala projekt med fokus på hållbar utveckling. Till exempel skapas möjligheter för lokalbefolkningen att själva lära sig att skydda sin natur och dess djurliv. Verksamheten ger Masai kvinnorna möjlighet till arbete så kan de försörja sig själva och sin familj och ge barnen möjlighet att gå i skola. Genom den nyöppnade, lokala guideskolan ges dessutom möjlighet för de unga att utbilda sig till naturvårdsguider och aktivt bidra till skyddet av området.