Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad i Goa

Förläng din tigersafari med sol och bad på de långa sandstränderna i Varca Beach, i det lugnare södra Goa. Vila ut, bada eller strosa längs de oändliga stränderna. Du kan även besöka världsarvet Old Goa med gamla portugisiska katedraler, eller göra en båttur i solnedgången från Panaji och upplev staden från havet. Passa även på att åka med på delfinsafari med båtar från stranden, som omväxling.

Efter tigersafarin flyger du mot Indiska oceanen och Goa. Här bor vi på Varca Palms Beach Resort i fem nätter och får tid att vila ut i fyra-fem dagar. Det enkla men trevliga bugalowhotellet ligger lite avsides med parkliknande trädgård, vid stranden på Varca Beach. Här kan du njuta av solen, den stora trädgården och sandstränderna som sträcker sig så långt ögat når. Du bor antingen i en liten färgglad bungalow eller i ett av hotellets olika rum. Resorten har en pool och restaurangen ligger nära stranden en bit bort i trädgården. Här väntar sköna bad och vila i avspänd miljö.

"Indien light"
Vi har valt att bo i södra Goa, som är är lugnare och där det är relativt glest mellan hotellen. De långgrunda sandstränderna sträcker sig milsvida utan allt för många besökare. Goa är lite av ett grönt, frodigt "Indien light". Passa på att göra utflykter till olika marknader med mat, tyger, prylar och se på vardagslivet. Eller bara ta det lugnt och bada eller strosa längs stränderna...

Old Goa och Panaji
Här är det billigt att ta sig runt med taxi, så passa på att besöka världsarvet med den övergivna portugisiska staden "Old Goa". Här finns flera stora välbevarade katedraler omgivna av lummiga parker, det är allt som idag finns kvar av den tidgare huvudstaden, som en gång sades kunna jämföra sig med det dåtida Lissabon. Även den adminsitrativa huvudstaden Panaji, med en blandning av nytt och gammal portugisisk bebyggelse, är värd ett besök. Passa på att flanera i de gamla pittoreska hamnkvarteren med små färglada hus eller följ med på en kvällstur och se staden från lagunen på någon av båtarna som avgår från hamnen. Det bukar bli musik och uppträdanden på scenen ombord och man får uppleva hur indiska familjer roar sig när de är lediga.

Alternativ
Är det fullbokat på Varca Palms Beach Resort, finns det flera andra alternativa hotell. T.ex. Club Mahindra eller Caravella Beach Resort med pooler och vackra trädgårdar, även dessa med bra läge nära stranden.

Reseprogram

 • Dag 1 Från New Delhi till Goa

  Avresa från Delhi med inrikesflyg till Goa. ( vanligtvis dag 12 på Tigerresan i Maharadjans land t.ex). Flyg drygt 3 timmar, ni möts på flygplatsen av en förare som kör er (en halv till en timma) till strandhotellet.

 • Dag 2-5 Goa

  Sol, bad och utflykter. Utforska Goa med omgivningar eller bara njut av strandlivet

 • Dag 6 Från Goa till New Delhi

  Efter frukost och ett sista dopp är det dags för transfer till flygplatsen och flyg till Delhi. Här möter en ny förare som kör er till hotellet i Delhi. (Chirag Regency Hotel.) Em-kväll fri.

 • Dag 7 Hemresa

  Transfer till flygplatsen för flyg hem. Flyg till Helsingfors på förmiddagen. Obs man måste vara på flygplatsen 3 tim före avgång. Byte av flyg till Stockholm med ankomst på kvällen. (Samma som för dag 12 på tigerresan "I Maharadjans land".)

Resans höjdpunkter

 • Sol, bad och avkoppling, mindre hotell med bra standard
 • Nära till Indiskt småstadsliv med marknader och affärer
 • Nära till världsarv som Old Goa och gamla städer som Panaji
 • Nära till delfinsafari och andra båtturer
 • Bra avslutning på tigersafari

Karta

Resfakta

Reslängd 6-7 dagar
Avresor Dagligen, året om
Pris Från 7000-11 000 kr
Enkelrumstillägg 4 000 kr
Barnpris

Kontakta oss för pris

I priset ingår
 • Inrikesflyg Delhi - Goa t/r
 • Boende sex nätter (5 i Goa samt 1 i Delhi) med del i dubbelrum med frukost
 • Transfers till/från hotellen/flygplatserna.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

Avresa varje dag, endast som tillägg till Tigersafarin eller Djungelbokens värld.

Resplan

Dag 1. Från New Delhi till Goa
Dag 2-5. Goa
Dag 6. Från Goa till New Delhi
Dag 7. Hemresa

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Del i dubbelrum på hotell 5 nätter i Goa och 1 natt i Delhi med frukostpension.

Boende