Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad i Sámara

Förläng din vistelse i Costa Rica med några extra dagars sol och bad vid Stillahavskustens pärla, Sámara. Vi bor på Montelaguna, ett charmigt hotell med bra läge mellan Sámara och den vidsträckta och lugnare Playa Carrillo.

I den lilla fiskebyn finns flera små restauranger och butiker. Möjligheter till utflykter så som paddling och ridturer på stranden. Den som vill kan utmana sig själv med en surflektion, och för den som inte vill surfa kan man från stranden betrakta skådespelet när de mer erfarna surfarna ger sig ut i jakten på den perfekta vågen.

Reseprogram

 • Dag 1-3 Lata dagar i Sámara vid Stilla havet

  Genom ett kuperat landskap förflyttar vi oss med buss till den lilla fiskebyn Samara på Stilla havskusten, där vi kan njuta av salta bad och flera kilometer vit sand i fyra dagar och tre nätter. Vi inkvarterar oss på det fina boutiquehotellet som ligger mellan Sámara och Playa Carrillo, ca 35 minuters promenad längs stranden till Sámara stad där det finns små butiker och restauranger. I Sámara kan man rida längs stranden, snorkla vid korallrevet, paddla kajak eller bara lata sig! Montelaguna hotel, nära stranden och med ett mysigt poolområde. • Dag 4 Tillbaka till San José

  Vi har tid för ett sista morgondopp. Under förmiddagen beger vi oss sedan tillbaka mot San José.

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avresor Dagligen, året runt
Pris Från 3500 kr
Enkelrumstillägg På förfrågan
Detaljerade priser

Priset gäller för två vuxna i dubbelrum med dubbelsäng, för rum med 2 separerade sängar tillkommer 100 kr/person/natt.

I priset ingår
 • 3 nätter del i dubbelrum på Montelaguna inkl. frukost
 • Transporter
I priset ingår ej

Utflykter som  surfing, ridning på stranden, tur till havssköldpaddorna och snorkling.

Resplan

Dag 1-3. Lata dagar i Samara vid Stilla havet
Dag 4. Tillbaka till San José

Resans karaktär

Sol och bad vid Samara Beach vid Stilla havet med möjligheter till olika utflykter som finns att boka på hotellet. Utflykter allt från ridning på stranden till snorkelturer till närliggande öar och surfing.

Att resa i pandemin
Vi följer svenska UDs reserekommendationer och du får full återbetalning om din resa skulle bli inställd. Läs mer här »

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att all resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Flygresan är klimatkompenserad. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Del i dubbelrum inkl. frukost

Boende

 • Montelaguna, Sámara

  Mycket omtyckt boutiquehotell mellan Sámara och Playa Carrillo. Endast 16 rum. Grönskande trädgård med pool. Kort gångavstånd ca 300 m till den vidsträckta stranden. Ca 35 minuters promenad längs stranden till Sámara stad.  Härligt poolområde. Restaurang där vi äter frukost. Rymliga och fräscha rum som alla har WiFi och A/C. Till Sámara kan man ta taxi, eller lokalbussen, hör med personalen i receptionen för tidtabell.