Översikt

Tilläggsresa: Danum Valley i tre dagar

Genom exkursioner i regnskogen får vi en mycket fin upplevelse av Danum Valley, känt bland biologer världen över för sin stora artrikedom.Vi bor på bekväma och rustika lodger mitt i regnskogen och stannar även för ett besök i Gomantong Caves, Sabahs största grottsystem

Följ med på ytterligare upplevelserika regnskogsdagar i Danum Valley. Här finns stora områden av skyddad primär låglandsregnskog och i skogen lever mer än 275 arter fågel och 110 arter däggdjur. Vår lodge, Borneo Rainforest Lodge, ligger i utkanten av naturskyddsområdet och har boende och vandringsleder av hög standard.

Genom exkursioner i regnskogen får vi en mycket fin upplevelse av Danum Valley, känt bland biologer världen över för sin stora artrikedom.Vi bor på bekväma och rustika lodger mitt i regnskogen och stannar även för ett besök i Gomantong Caves, Sabahs största grottsystem.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Danum Valley

  Vi lämnar Kota Kinabalu och flyger inrikes till Lahad Datu för vidare transport till Danum Valley som är ett av världens mest berömda djurområden. Här finns stora områden av skyddad primär låglandsregnskog och i skogen lever mer än 275 arter fågel och 110 arter däggdjur. Vår lodge, Borneo Rainforest Lodge, ligger i utkanten av naturskyddsområdet och har boende och vandringsleder av hög standard. Här finns möjlighet att på egen hand vandra längs de fina lederna eller uppleva djurlivet längs floden som flyter längs lodgen. På kvällen får vi en stillbildspresentation och för den som önskar och vädret tillåter finns möjlighet att följa med på nattsafari för att uppleva de nattaktiva djuren.

 • Dag 2 Genom Regnskogens Tak

  Innan gryningen gör vi en kort vandring för att söka efter fågel och djur som rör sig i skogen då solen stiger. Frukosten avnjuts sedan på lodgen och därefter väntar en vacker vandring upp till ett område där vyerna över floden och skogen är slående. Med praktfull utsikt ligger en antik Dusunfolkgrav i bergets sida och vi får veta lite om hur folken levde här. På vägen ned finns tillfälle att njuta av ett härligt bad i den naturliga pool som skapats av traktens vattenfall. Under eftermiddagen ger vi oss ut i Danum Valleys höga hängbroar, som högst 75 meter över marken. Här över floden rör sig mycket fågel och insekter som fjärilar och sländor. Du har en magnifik vy över regnskogens tak där många små djur lever bland epifyter som orkidéer och bräken.

 • Dag 3 Gomantong Caves

  Morgonsafari i regnskogen innan vi lämnar Danum Valley Conservation Area och åker norrut till Gomantong Caves, Sabahs största grottsystem. Här häckar tornsvalor tillsammans med fladdermöss i tusental. När svalorna lämnar sina bon skördas dessa av lokalbefolkningen under spektakulära former. På dessa svalbon kokas en mycket exklusiv soppa som är särskilt populär i det kinesiska köket. Vidare färd upp till KInbatanganfloden eller Sandakan för fortsatt rundresa eller flyg hem till Sverige.

Resans höjdpunkter

 • Exkursionerna i den primära regnskogen i Danum Valley
 • Besöket i Gomantong grottorna
 • Promenaden på hängbroar genom regnskogens tak i Danum Valley
 • Boendet på prisbelönt ecolodge i Danum Valley

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avresor Dagligen, året runt
Pris Från 16 900 kr
Enkelrumstillägg 2100 kr
Barnpris

På förfrågan

I priset ingår
 • Inrikesflyg Kota Kinabalu -Lahad Datu t/r
 • Klimatkompensation för alla flyg
 • Exkursioner i regnskogen med naturguide, i liten grupp
 • Boende 2 nätter i dubbelrum på Borneo Rainforest Lodge
 • Helpension
 • Transporter regnskogslodgen - flygplats t/r
 • Nationalsavgift
Extra dagar

På förfrågan

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Mot Danum Valley
Dag 2. Genom Regnskogens Tak
Dag 3. Gomantong Caves

Klimat

Borneo ligger i det tropiska bältet runt ekvatorn och här kan det regna rikligt året runt. De stora regnmängderna faller dock oftast under monsunmånaderna november-jan. Under monsunmånaderna och även annars faller dock regnet oftast under eftermiddag eller kväll med disiga/fina morgnar och förmiddagar.

Resans karaktär

Under resan besöker vi Danum Valley, känt bland biologer världen över för sin artrikedom.Vi bor på bekväma och rustika lodger mitt i regnskogen. Resan sker i liten,  internationell grupp. Det är lokala engelsktalande naturguider med på expeditionerna i regnskogen.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Logi: Del i dubbelrum i s.k standard chalet på Borneo Rainforest Lodge.

Boende

 • Borneo Rainforest Lodge

  Boendet i Danum Valley på Borneo Rainforest Lodge är förvånasvärt exklusivt med tanke på belägenheten. Med sitt avlägsna läge mitt inne i regnskogens hjärta är detta en fantastisk plats att uppleva det sista som finns kvar av Borneos ursprungliga regnskogar. Lodgen ligger i utkanten av naturskyddsområdet och erbjuder boende hög standard. Vi bor i bekväma dubbelrum, och intar våra måltider på matsalsverandan med utsikt över floden och regnskogen.