Översikt

Tilläggresa: Sol och bad på Bunga Raya i fyra dagar

Före, under eller efter avslutad rundresa på Borneo kan du lägga till några härliga dagars strandliv på exklusiva Bunga Raya Resort ett undangömt paradis beläget vid det vackra och välbevarade korallrevet strax utanför Borneo kust.

Ön är med sin orörda, tropiska vegetation, vackra korallrev och långa vita sandstränder ett perfekt ställe för avkoppling. Där ni kan smälta alla intryck efter rundresan på Borneo och njuta av lugnet.

Ön passar för dig som vill bada, snorkla eller dyka i en underbart avslappnande atmosfär. Här lever man barfotalyx i vackra och traditionellt byggda trächalets belägna på en djungelslänt. En bländande vit korallstrand intill turkosblått vatten fulländar paradisbilden.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Bunga Raya Island

  Upphämtning på hotell och båt ca 15 minuter till Tunku Abdul Rahman National Park och Bunga Raya Island Resort. Vi checkar in i våra vackra chalets. Egen tid att utforska ön eller bara ta det lugnt och njuta.

 • Dag 2-3 Lata dagar på Bunga Raya

  Dagar som du fyller med det du önskar som sol o bad, snorkla på korallrevet och äta god mat och dryck!

 • Dag 4 Åter till Kota Kinabalu

  Någon gång under dagen återresa till Kota Kinabalu med båt och transfer till hotell eller flygplatsen.

Resans höjdpunkter

 • Bekväma standardrum/chalets i natursköna omgivningar
 • Bra möjligheter att dyka för den dykvane
 • Härliga snorkelvatten med fina koraller

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avresor Dagligen, året runt
Pris Från 5 900 kr
I priset ingår
 • Boende tre nätter i del i dubbelrum med frukost
 • Transporter till/från hotell/flygplats
 • Båttransport
 • Nationalparksavgift.
Extra dagar

2 200 kr del i dubbelrum inkl. frukost

Resplan

Dag 1. Mot Bunga Raya Island
Dag 2-3. Lata dagar på Bunga Raya
Dag 4. Åter till Kota Kinabalu

Klimat

Bästa period att resa är under den period som har minst regn från april till oktober. Men även under regnperioden är vädret ofta klart under förmiddagen för att sedan mulna på under eftermiddagen och regna till kvällen/natten. Det blåser dock hårdare och båtöverfarterna kan bli skumpiga. Under perioden mitten av december till mitten av februari anses sikten i vattnet vara som sämst på grund av monsunen. Den tropiska solens strålar är starka även om den ligger bakom ett skyddande täcke av moln. Temperaturen ligger runt 30-40 grader året runt.

Resans karaktär

Bunga Raya är ett paradis för avkoppling och sol och bad. Här njuter du av den orörda naturen och snorklar bland de vackra korallreven. Dykning för erfarna dykare. Hotellets reception hjälper dig med bokning av aktiviteter och information.

Hållbarhet
Vi vill bidra till en hållbar utveckling och särskilt på de platser vi besöker. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

 

Bra att veta

Logi: Del i dubbelrum i superior chalets 3 nätter

Boende

 • Bunga Raya Island Resort

  Hotellet är beläget på en liten undangömd korallö, en kort båtresa från Kota Kinabalu. Vi bor i rymliga bungalows inredda i traditionell malaysisk stil, alla med privat balkong. På hotellet finns pool och ett spa där man kan boka olika behandlingar. Alla rum har wifi, TV, badkar och gratis dricksvatten. Det finns en egen liten regnskog med hängbroar.