Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad på Bunga Raya i fyra dagar

Före, under eller efter avslutad rundresa på Borneo kan du lägga till några härliga dagars strandliv på exklusiva Bunga Raya Resort ett undangömt paradis beläget vid det vackra och välbevarade korallrevet strax utanför Borneo kust.

Ön är med sin orörda, tropiska vegetation, vackra korallrev och långa vita sandstränder ett perfekt ställe för avkoppling. Där ni kan smälta alla intryck efter rundresan på Borneo och njuta av lugnet.

Ön passar för dig som vill bada, snorkla eller dyka i en underbart avslappnande atmosfär. Här lever man barfotalyx i vackra och traditionellt byggda trächalets belägna på en djungelslänt. En bländande vit korallstrand intill turkosblått vatten fulländar paradisbilden.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Bunga Raya Island

  Upphämtning på hotell och båt ca 15 minuter till Tunku Abdul Rahman National Park och Bunga Raya Island Resort. Vi checkar in i våra vackra chalets. Egen tid att utforska ön eller bara ta det lugnt och njuta.

 • Dag 2-3 Lata dagar på Bunga Raya

  Dagar som du fyller med det du önskar som sol o bad, snorkla på korallrevet och äta god mat och dryck!

 • Dag 4 Åter till Kota Kinabalu

  Någon gång under dagen återresa till Kota Kinabalu med båt och transfer till hotell eller flygplatsen.

Resans höjdpunkter

 • Bekväma standardrum/chalets i natursköna omgivningar
 • Bra möjligheter att dyka för den dykvane
 • Härliga snorkelvatten med fina koraller

Resfakta

Reslängd 3 nätter, 4 dagar
Avresor Dagligen, året runt
Pris Från 6 900 kr
Enkelrumstillägg På förfrågan
Detaljerade priser

6 900 kr/person för del i Superior Villa inkl frukost
7 100 kr/person för del i Deluxe Villa inkl frukost
9 900 kr/person för del i Plunge Pool Villa inkl frukost

I priset ingår
 • Boende tre nätter i del i dubbelrum med frukost
 • Transporter till/från hotell/flygplats
 • Båttransport
 • Nationalparksavgift.
Extra dagar

Extra natt 1800 kr/person för del i Superior Villa
Extra natt 2500 kr/person för del i Deluxe Villa
Extra natt 3200 kr/person för del i Plunge Pool Villa

 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Mot Bunga Raya Island
Dag 2-3. Lata dagar på Bunga Raya
Dag 4. Åter till Kota Kinabalu

Klimat

Bästa period att resa är under den period som har minst regn från april till oktober. Men även under regnperioden är vädret ofta klart under förmiddagen för att sedan mulna på under eftermiddagen och regna till kvällen/natten. Det blåser dock hårdare och båtöverfarterna kan bli skumpiga. Under perioden mitten av december till mitten av februari anses sikten i vattnet vara som sämst på grund av monsunen. Den tropiska solens strålar är starka även om den ligger bakom ett skyddande täcke av moln. Temperaturen ligger runt 30-40 grader året runt.

Resans karaktär

Bunga Raya är ett paradis för avkoppling och sol och bad. Här njuter du av den orörda naturen och snorklar bland de vackra korallreven. Dykning för erfarna dykare. Hotellets reception hjälper dig med bokning av aktiviteter och information.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Logi: Del i dubbelrum i superior chalets 3 nätter

Boende

 • Bunga Raya Island Resort

  Hotellet är beläget på en liten undangömd korallö, en kort båtresa från Kota Kinabalu. Vi bor i rymliga bungalows inredda i traditionell malaysisk stil, alla med privat balkong. På hotellet finns pool och ett spa där man kan boka olika behandlingar. Alla rum har wifi, TV, badkar och gratis dricksvatten. Det finns en egen liten regnskog med hängbroar.