Översikt

Antarktis och Rosshavet - expeditionskryssning

Följ med på den ultimata expeditionskryssningen! Under denna 28 dagar långa kryssning kommer du längre söderut och djupare in mot Antarktis kontinent än på någon annan kryssning. Med destination Rosshavet besöker vi startpunkterna för de legendariska expeditionerna under ledning av Scott och Shackleton. Här få vi se deras närmast spöklikt välbevarade expeditionshyddor med all utrustning intakt - efter mer än hundra år. På vägen från startpunkten i Nya Zeeland besöker vi flera av de Sub Antarktiska öarna med sitt unika djur- och fågelliv. Varje naturentusiasts drömresa!

Vi tillbringar totalt 27 dagar ute på södra halvklotets oceaner, där vi tar oss fram till svårtillgängliga och fjärran ögrupper som The Snares, Enderby Island och den australiensiska Macquarie Island - på 54 breddgrader syd. Öarna brukar populärt kallas för "södra oceanens Galapagos" för sin stora rikedom på endemiska fåglar och växter. Därefter väntar öppet hav till vi når Rosshavet och den Antarktiska kontinenten på 70 grader syd!
Varje dag bjuder på nya fågelarter, när vi tar oss söderut mot allt kallare vatten. Albatrosser, liror, petreller och fånga fler. Vi kan hoppas på att få se över 25 olika arter av dessa "tubnäsor", varav 10 är mäktiga albatrosser med upp till 3,3 meter mellan vingspetsarna. Detta är också ett av de individrikaste områdena på jorden, med mycket stora mängder havsfågel.

För varje ö vi besöker, bjuder pingvinerna på nya arter, allt från världens minsta, Little Blue, till världens näst största, kungspingvinen. Flera av de 6-8 arter vi hoppas få se häckar i princip bara på en enda ö i hela världen! Den gulögda pingvinen, som på Enderby Island häckar under träd och buskar, är idag världens fåtaligaste pingvin. På samma ö hoppas vi även få se den lilla oflygga beckasinen kila mellan våra fötter i gräset, eller den helt flygoförmögna dykanden kajka förbi i kelpen. Här finns även chans att bli "anfallen" av den ovanliga nya zeeländska falken - vilken har tagit över rollen att leva som en hök.

Vid Antarktis möter vi en helt ny värld med den mäktiga Ross Ice Shelv, vulkaniska berg och karga steniga stränder. Har står tiden stilla men samtidigt skiftar den ständigt, för här kan vi korsa internationella datumlinjen och därmed uppleva två dagar på samma dag. I land får vi se hur tiden står still på ett annat sätt, tack var det extremt torra klimatet är lämningarna från de stora upptäckternas era, helt bevarade ännu till våra dagar.

 

 


Vårt expeditionsfartyg Heritage Adventurer är byggt för ändamålet och mycket bekvämt.  Hytterna är rymliga och de allra flesta har stora panoramafönster. Hon är speciellt byggd för hårda förhållanden med högsta isklass, är mycket stabil och lämpad för gång i dessa vatten på the "furious 50s" och hela vägen ned till över 70:e breddgraden.  Ombord finns alla bekvämligheter inklusive en stor lounge där man kan spana över havet, inne i sköna värmen men givetvis finns också massor av plats ute på däck.

Resan bjuder normalt på omväxlande väder med allt från dis och duggregn, till hårda vindar och strålande solsken - ibland på en och samma dag. För den som gillar att fotografera finns nästan alltid något spännande att fokusera på ute från däcken.

Reseprogram

 • Dag 1 Queenstown

  Vi samlas i Queenstown på vårt hotell, där vi kommer att tillbringa den första natten på expeditionen. I kväll blir det en informell samling på hotellet för middag; en utmärkt möjlighet att träffa dina medresenärer och några av i expeditionsteamet. Här får du också sista-minuten information inför morgondagens avgång.

 • Dag 2 Port Bluff

  Idag avnjuter vi frukost på hotellets restaurang och har förmiddagen fri för att utforska Queenstown innan vi återvänder till hotellet vid lunch för at ge oss av mot Port Bluff, där vi ska gå ombord på vårt hem för de kommande veckorna. Du kommer att ha tid att installera dig i din hytt och bekanta dig med fartyget, innan vi samlas för ett antal säkerhetsgenomgångar. Du är välkommen att ansluta dig till expeditionsteamet i Observation Lounge och upp på Observation Deck när vi styr mot The Snares och vårt äventyr börjar.

 • Dag 3 The Snares

  Vårt första mål är de närmaste av Nya Zeelands subantarktiska öar. De kallades ofta för The Snares (Snarorna) eftersom de förr i världen utgjorde en stor fara för segelfartygen. Ögruppen består av två huvudöar och en grupp om fem mindre öar som kallas Western Chain; de är obebodda och har högsta skydd som naturreservat. Northeast Island är den största av The Snares. Det hävdas att denna ö ensam rymmer fler häckande sjöfåglar än alla Brittiska öarna tillsammans.
  Vi kommer att anlända tidigt på morgonen och kryssa längs den skyddade östra sidan av den robusta kusten med Zodiac om väder- och sjöförhållandena tillåter (landningar är inte tillåtna). I de skyddade vikarna bör vi få se Snares Crested Penguins. De finns bara på dessa öar och häckar under träd och buskar och väller ut längs branter och vikar i hundratal. I en vik kan man få se dem nära, liksom rytande, bråkiga unga Hookers sjölejonhannar, enstaka Nyzeeländska pälssälar.  Kapduvor och antarktiska tärnor finns också i stort antal. Hundratusentals gråliror häckar också på Snares, ingen vet det exakta antalet.
  Runt jul varje år återvänder Buller's Albatross hit för att häcka.

 • Höga granitklippor

  Runt branterna spanar vi även efter Buller´s Mollymawk (vilken häckar på just dessa öar) bland de betydligt vanligare Salvins- och White-Capped Mollymawk. Andra fåglar här är nordlig jättestormfågel, Antarktisk tärna och stora Antarktislabbar, alla synliga när vi kryssar fram längs de höga dramatiska klippväggarna, vikarna och in i grottor. Det är ett imponerande landskap och spännande turer med höga vågor mellan klippväggarna.  Efter lunch ombord fortsätter färden söderut över havet. Här kan vi fotografera och spana efter delfiner, val och nya havsfåglar som Fairy- och Broad-billed Prion, Mottled- och White-chinned Petrel. 

 • Enastående artrikedom i luften

  Våra sjöresor erbjuder en mängd möjligheter att ta del av det rika fågellivet över och på södra oceanen. Under seglatserna kan vi träffa på, bland andra; Gibsons vandringsalbatross, sydlig kungsalbatross, ljusmantlad sotalbatross, svartbrynt- och Campbellalbatross, Salvin´s och Grey-headed Albatross, nordlig och sydlig jättestormfågel, Sooty- och Little Shearwater.
  Men även ovanligare arter som prioner, Fairy-, Broadbilled- och Antarctic Prion. Soft-plumaged-, Mottled-, White-headed-, Cape-, och White-chinned Petrel, kan de ses här. Bara vi har lite tur och rätt väder. Dessutom brukar även Common Diving-Petrel och Grey-backed- samt White-bellied Storm-Petrel komma springande och kastande över havsytan.

 • Dag 4 Auckland öarna - Enderby Island

  Auckland öarna bildades av två vulkaner som hade utbrott för cirka 10-25 miljoner år sedan. De har sedan eroderats och skurits i delar av glaciärer som skapat ögruppen som vi ser den idag. Enderby Island är en av de vackraste öarna i denna grupp och är uppkallad efter en framstående sjöfararfamilj. Denna den nordligaste ön i gruppen är en enastående plats för djur- och fågelskådning och är relativt lätt att landstiga och gå runt, på. Ön rensades på alla introducerade djur (skadedjur) år 1994. Lokala djur, fåglar och vegetation, återhämtar sig nu både i antal och mångfald. Vår plan är att landa vid Sandy Bay, ett av tre häckningsområden på Auckland öarna för Hooker's eller Nya Zeelands sjölejon, en sällsynt medlem av säl-familjen. Revirhävdande hanar samlas på stranden och försvarar sina harem från att yngre (ambitiösa) hannar försöker para sig med honorna strax efter att de har fött sin enda unge.

  På land kommer det att finnas flera alternativ, några längre och några kortare promenader samt tid att bara sitta och njuta av naturen. Vandringen är relativt enkel, spänger korsar ön och leder till de dramatiska klipporna i väster, där vi kan följa kustlinjen. Fågelarter som vi sannolikt kommer att stöta på inkluderar bland andra: Southern Royal Albatross, Northern Giant Petrel, Auckland Island Shag, Auckland, Island Flightless Teal, Auckland, Island Banded Dotterel, Auckland, Island Tomtit, Bellbird, Pipit, Redcrowned Parakeet, Yellow-eyed, Penguin and Light-mantled, Sooty Albatross. Det finns också mycket goda chanser att se subantarktisk enkelbeckasin.

 • Enderby Island - magnifik flora och fauna

  Detta är en av resans höjdpunkter, med vindpinad skog och blommande mattor av storväxta prunkande gula och rosa "mega herbs". Olikt allt annat i den Sub-Antarktiska regionen. Efter noggrann genomgång av alla våra kläder och ha sanerat stövlarna från fripassagerare i form av frön fån andra platser, åker vi iland med våra picknickboxar. Guiderna tar med oss på en vandring på spångad stig, över öns hedar till klipporna på den andra sidan ön. De som hellre vill få en rejäl långvandring kan följa med på en o-spångad, lite tuffare vandring över heden och runt kusten tillbaka till utgångspunkten.

 • Enderbys endemiska fåglar

  Uppe i paraplyskogen kan vi se de häckande albatrosserna som ligger utspridda på heden, och små svartvita Tomtits, av rasen på Auckland Island i snåren. Lite överallt ser vi orädda nyazeeland-piplärkor. Över kullarna kommer gulögda pingviner och vi letar efter nyazeelandfalk vilka brukar häcka här. Det finns god chans att få se både hane och hona i torra träd eller dykande förbi nära deltagarna. Den jagar mer som en hök och har ovanligt rundade vingar för att vara falk. Vid en liten damm går vi på bredd för att hitta den lilla Auckland Island Snipe. Den flyger dåligt och kilar hellre omkring i gräset mellan benen på besökare. Här, eller i kelptången på stranden finns även chans att få se Auckland Island flightless Teal, med små rudimentära vingar men kraftiga ben. Båda de sista arterna var tills nyligen hotade, men har börjat komma tillbaka sedan man utrotat råttor och andra skadedjur på nittiotalet.

 • Dag 5 Till havs

  Under vår tid till havs kan du lära dig mer om biologin och historien bakom Sub-Antarktiska öarna och Södra oceanen, genom en serie av föreläsningar och presentationer ombord. Vi kommer att vara till sjöss hela dagen, så här finns fantastiska möjligheter att se pelagiska (havslevande) arter, som Wandering Albatross, Royal Albatross, Shyand White-capped Albatross, Light-mantled Sooty Albatross, Grey-headed Albatross and Black-browed Albatross, Whitechinned Petrel, Mottled Petrel, White-headed Petrel, Cape Petrel, diving-petrel, Grey-backed och Black-bellied Storm-petrels. Detta är troligen några av de bästa pelagiska "skådningarna" på expeditionen. Havsfåglarna kommer och går, nya tillkommer hela tiden. Om det är dåligt väder är vi välkomna att stå och spana uppe i styrhytten eller inne från loungen. Ses något extra intressant brukar det ropas ut över högtalarna.

 • Dag 6-7 Macquarie Island

  Beskrivet av en australisk upptäcktsresande som "En av världens mest underbara platser" och den enda platsen i världen där den vackra kungspingvinen häckar. Tre andra arter av pingviner; tretåig pingvin, åsnepingvin och klipp-pingvin häckar också här. Du kommer aldrig att glömma ditt första besök i en 'pingvinstad', där de välklädda men högljudda invånarna inte visar någon rädsla för sina märkliga besökare. Du kommer att vara omgiven av ett tumult av skränande uppfodrande av ungar, se territoriella tvister; småstölder och uppvaktning allt i något slags organiserat kaos. Allt detta sker bland hundratals elefantsälar som latar sig på stränderna och dynerna. Vid ankomsten träffar vi forskare och parkvakter som är baserade här. De kommer att visa oss runt guida oss på alla våra landstigningar.

 • Macquarie Island

  När vi gått iland kommer nyfikna, "nyss övergivna och avvanda", storögda sjöelefantungar hasande och snörvlande fram till oss. Om du sätter dig en stund vill de gärna komma riktigt nära, ibland ända upp i knät. Mellan alla sjöelefantungar ligger en del stora bamsar och kliar sig som sura och lättretliga blaffor. Överallt spatserar grupper med kungspingviner omkring i små ”herrklubbar” och en liten bit bort finns stora kolonier med tusentals individe. Här vimlar av bruna duniga ungar som ruggar till vuxen dräkt och vuxna som vaktar dem. 

 • Pingviner, pingviner, pingviner

  Framför oss väller vitkindade pingviner som en flod, ned mot stranden (deras huvuden täcks av lustiga gula tofsar och på engelska heter de mer passande Royal Penguin). Längre upp längs en trappa, ligger en jättelik koloni som man kan studera på nära håll från en plattform. Här kivas det, matas ungar och putsas under ett öronbedövande oväsen.
  Denna art är unik och häckar bara här på Macquarie! Det är verkligen en storslagen upplevelse och man kan inte se sig mätt eller få bilder nog. Över våra huvuden patrullerar både vita sydliga, och gråmurriga nordliga jättestormfåglar, samt Antarktislabbar på sin jakt efter ägg och ungar att stjäla, man ser resultatet i form av trasiga ägg en bit utanför. De gör ideliga utfall, och då stiger sorlet av alla föräldrar som försvarar sina ungar. På stranden får vi gå nära flockarna som i stort ignorerar oss, eller kommer fram och är nyfikna.

 • Dag 8 - 10 Till havs

  Svävande albatrosser och petreller cirkulerar runt fartyget när vi stävar söderut mot Antarktis. Föreläsningarna fokuserar nu på Rosshavet och den sista kontinenten. Långt för om fartygets bog börjar drivande isberg av extraordinära former dyka upp. Kaptenen kommer att kommer ta fartyget nära för dina första is-fotografier och snart passerar vi södra polcirkeln för att gå in i kontinentens närområde med 24-timmars dagsljus.

 • Dag 11 - 22 Rosshavet och Antarktis

  Under vår tid i Rosshavet kommer vi att besöka några av de mest berömda platserna i Antarktis mest historiska region. På grund av de ständigt föränderliga is- och väderförhållandena är det inte möjligt att presentera en exakt dag-för-dag plan men kaptenen och expeditionsledaren kommer att bedöma de dagliga förhållandena och utnyttja varje möjlighet att göra landstigningar eller skicka ut dig på turer med Zodiac-båtarna. Vårt program bygger på naturskådning, besök vid viktiga forskningsstationer och historiska platser, samt naturligtvis vyerna av det spektakulära landskapet med kustterrängen, glaciärerna och isbergen i Rosshavet. 

 • Ankomst till Antarktis

  Specifika landstigningar inte kan som sagt inte garanteras men vi hoppas kunna besöka bland andra:
  Cape Adare: En stor platt landtunga, dominerad av Antarktis största Adelie-pingvin-koloni. Nyfikna pingviner kommer ofta mycket nära, vilket ger utmärkta fotomöjligheter. Bland massan av pingviner hittar vi Carsten Borchgrevinks hydda, den äldsta i Antarktis. Den var övervintringshydda för den allar första expeditionen till kontinenten, som han ledde redan år 1899. Denna expedition inspirerade Scott, Amundsen Shackleton och många andra till att utforska denna helt okända del av världen.
  Cape Hallett: Den enorma Admiralty Range syns från långt ut till havs och de vilda och majestätiska, bergen reser sig högt över havet till över 4 000 meter höjd, omgivna av enorma glaciärer. Vi landar vid en övergiven lägerplats, som nu är hem för stora mängder Adelie-pingviner och Weddellsälar

 • Franklin Island

  Franklin Island: Ödsligt vacker och rå, detta är platsen för en stor Adelie-pingvinkoloni och andra häckande sjöfåglar. Vi försöker göra en landning och utforska kustlinjen.
  Possession Islands: Sällan besökta, små och råa, dessa klippor stöder tiotusentals pingviner. Observera fåglarnas livliga och humoristiska aktivitet, med Admiralty Mountains som bildar en superb bakgrund över vattnet.
  Ross-barriären: Världens största flytande ismassa och en naturlig barriär, som ibland skapar farligt väder med snö som blåser i stormvindar från polarislocket. Belägen 120 mil från Sydpolen hindrade denna dominerade barriär många tidiga upptäcktsresande från att våga sig längre söderut. Vi kryssar längs dess majestätiska, 30 meter höga, isklippor och har kanske tur att få se isberg "kalva". Att få se när stora ismassor lossnar – kalvar, är ett av naturens mäktigaste skådespel!

 • Ross Island

  Mount Erebus, Cape Bird samt Shackletons och Scotts hyddor är några av höjdpunkterna här.
  Ön domineras av den 3794 meter höga, aktiva vulkanen Mount Erebus, vilken fått sitt namn efter den antika grekiska guden för mörker. Från havsnivån blir en dess höjd minst sagt imponerande. Rossön var och är "navet för aktivitet" i Rosshavet. De välbevarade hyddorna från Scott och Shackletons expeditioner under "heroiska eran" för över hundra år sedan, hjälper till att göra historien levande. Som exempel på mer nutida forskning finns en Nyazeeländsk forskningsstation som vi besöker.
  Scott och McMurdo baserna står också högt upp på vår önskelista, men is, väder och stationskrav gör dem ofta otillgängliga. Om vi kan nå baserna kommer vi att få ett modernt perspektiv på antarktisk forskning.
  I Terra Nova Bay besöker vi en italiensk forskningsstation där forskarna alltid är gästvänliga och gärna visar oss runt i deras ensliga, men vackra hem. De delar med sig av sin vetenskapliga forskning och kanske också den bästa espresson i Antarktis! I närheten ligger flera andra forskningsstationer som t.ex. den tyska basen, Gondwana Station, som används periodvis och den sydkoreanska stationen, Jang Bogo, samt på Inexpressible Island där Kina bygger sin femte antarktiska bas.

 • Dag 23 - 25 Till Havs

  Vi styr färden uppåt mot nordost. Åter gott om tida att spana efter havsfåglar, eller fotografera. Hela tiden kommer nya slags tubnäsor och med lite tur kan vi få se en val. Väder och vind bestämmer hur fort vi kommer fram. En dag kan det vara soligt och lugnt, men ofta kommer det moln eller duggregn i omgångar. Vid det här laget känner vi till de flesta fåglarna som sveper förbi i vindarna.  Under färden till Campbell Island, kan du också delta i en serie föreläsningar som är utformade för att förbereda dig inför vårt kommande besök. Pelagiska arter finns i överflöd här precis som på Macquarie Island tidigare under vår resa. Framför allt, ta dig tid att vila och njuta av livet ombord efter de spännande upplevslerna på Antarktis.

 • Dag 26 Campbell Island- albatrossernas ö

  Nya Zeelands sydligaste subantarktiska territorium, Campbellöarna, ligger cirka 660 kilometer söder om Bluff. Vi besöker Campbell Island, huvudön i ögruppen och tillbringar dagen med att utforska ön till fots från den magiskt vackra fjorden, Perseverance Harbour. Här på albatrossernas och jätteblommornas ö, upplever vi ännu en av resans okända och storslagna höjdpunkter. Efter ankomsten bär det av in till en liten hamn med en övergiven väderleksstation. Här brukar man kunna få se den sällsynta och endemiska oflygga anden Campbell Island Flightless Teal, som varit nära utrotning (snarlik situationen på Enderby Island). Längs stränderna växer stora rataskogar omväxlande med buskar och många slags ormbunkar. De som vill kan följa med en guide på en vandring upp till Mt Honey.
  En av höjdpunkterna på vårt besök är en vandring till de högt belägna häckningsplatserna för Sydliga Kungsalbatrossen, över sex tusen par häckar på Campbell Island. Dessa magnifika fåglar, nära släktingar till och av samma storlek som Vandringsalbatrossen, har världens största vingspann och är mycket lättillgängliga, vilket gör dem till utmärkta fotomotiv.

 • Dag 27 Till havs mot sydön

  Vår sista dag till havs, på väg tillbaka till Port Bluffs hamn. Ta tillfället i akt att koppla av och reflektera över en fantastisk upplevelse eller få den där sista bra bilden, av våra flygande eller simmande följeslagare. Det är också ett utmärkt tillfälle att ladda ner och redigera eventuellt kvarvarande foton medan de fortfarande är färska i minnet och du har vårt expeditionsteam tillgängliga för eventuella frågor. Vi kommer att sammanfatta höjdpunkterna från vår expedition och njuta av en avskedsmiddag ikväll när vi seglar in mot resans slutliga mål.

   

 • Dag 28 Åter i Port Bluff, avslutning

  Tidigt på morgonen anländer vi till Port Bluff. Efter en sista frukost ombord, säger vi farväl till besättning och medresenärer, innan vi sätter oss på bussen till Invercargill eller Queenstown flygplatser, beroende på vidare resa. 

 • Observera!

  Programmet ovan beskriver en preliminär resplan, där vår exakta rutt alltid styrs av väder och vind samt tillstånd från olika nationalparksmyndigheter. Ingen resa blir den andra helt lik, det är en stor del av tjusningen, när man besöker så svårtillgängliga platser som på denna resa. Vår expeditionsledare ombord, beslutar tillsammans med kaptenen var och när vi gör våra landstigningar och zodiakkryssningar. Men det finns oftast flera olika och spännande alternativ. Allt görs för att du ska få ut det bästa av just denna resa. Landningar på Nya Zeelands Subantarktiska öar sker endast med tillstånd som administreras av Nya Zeelands regering. Inga landningar är tillåtna på The Snares.
  Flyg på hemresan:
  Observera att du bör inte boka vidare resa, efter kryssningen, förrän efter lunch vid flyg från Invercargill och efter kl. 15 om du flyger från Queenstown.

Resans höjdpunkter

 • Världens sydligaste kryssning med landstigning på några av de svårtillgängligaste platserna på jorden
 • Massor av albatrosser, liror, petreller och pingviner, med nya arter på varje ö vi besöker, den artrikaste regionen i världen.
 • En resa med sjöelefanter, sjölejon och pälssälar på nära håll, förutom delfiner och späckhuggare.
 • Många endemiska blommor och växter på öarna, nästan som en hel botanisk-region. Många märkliga mossbeväxta skogar, med unika arter eller trädfamiljer.
 • Macquaire Island med stora kungspingvin- och vitkindad pingvin-kolonier.
 • Ett magiskt landskap, varje ögrupp och landmassa är unik, många med sina egna endemiska fåglar och växter.
 • Rosshavet och Antarktis dramatiska bergs- och is-landskap
 • Landstigningarna i de stora upptäckarnas fotspår

Karta

Resfakta

Reslängd 28 dagar
Avreseort Queenstown, Nya Zeeland
Avresor 7 januari 2025 och 2 februari 2025
Pris Från 345 700:-
Enkelrumstillägg Se pris enkelhytt.
Detaljerade priser

Pris per person, del i hytt.

Del i trippelhytt, huvuddäck dusch/wc,  345 700 kr
Del i trippelhytt, superior, dusch/wc,  359 900 kr

Del i dubbelhytt, däck 4 dusch/wc,  382 400 kr
Del i dubbelhytt, däck 5, dusch/wc, 393 700 kr

Del i minisvit, däck 6, dusch/wc,  479 700 kr
Del i Heritagesvit, däck 6, dusch/wc,  698 900 kr

Pris per person, enkelhytter.

Enkelhytt däck 3 dusch/wc, 468 900 kr
Enkelhytt superior, dusch/wc, 482 600 kr

OBS! samtliga priser är baserade på priser i US dollar, enligt terminskurser. 

Alla hytter har vanliga sängar trippelhytt har en fällbar överslaf. Dubbelhytter är mycket rymliga, 22 kvm. Alla hytter på däck 4 - 6 har stora panoramafönster

Se däcksplan här

I priset ingår

 

 • Klimatkompenserat flyg för alla sträckor
 • 26 nätter, 27 dagar ombord på Heritage Adventurer, i hytt enligt bokning
 • 1 natt på hotell i Nya Zeeland
 • Alla måltider under kryssningen och middag innan avgång
 • Måltidsdrycker
 • Erfarna guider och expeditionsledare
 • Föreläsningar ombord
 • Landstigningsavgifter, dvs. alla tillstånd, lokala skatter, inträden och nationalparksavgifter
 • Digital reseloggbok och bildspel vid hemkomst
 • Alla lokala transporter, landstigningar och utflykter enligt program
I priset ingår ej

Dryck, dricks till besättningen, personliga utgifter som tvättservice, shop och annat. Reseförsäkring. Ev. visum

Extra dagar

Efter förfrågan.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Avbeställningsskydd

Glöm inte att kontrollera att du har ett gällande avbeställningsskydd i din reseförsäkring, i samband med bokning, för det fall att du eller någon i ditt resesällskap skulle bli sjuk innan avresa. 

Reseförsäkring

Du måste ha en gällande reseförsäkring för hela reseperioden. Detta är ett krav från rederiet, försäkringen ska även täcka evakuering 

Information om avresor

Resan utgår från Queenstown, Nya Zeeland

Resesätt

Flyg bokas separat

Klimat

Vi rör oss i Sub-antarktiska till Antarktiska farvatten och även om det är den varmaste perioden på året, så räkna med teperaraturer från under noll till 10-15 plusgrader under kryssningen. Vind och vattentäta kläder viktigt att ha med.

Visum

Visum till Australien behövs för Macquarie Island, görs på nätet f.n. kostnadsfritt. För Nya Zeeland ej visumkrav för svenska medborgare.

Resans karaktär

Naturkryssning till  några världens mest avlägsna platser. Landstigningar på ställen som endast besöks av några fåtal personer varje år. Landstigning kombineras med utfärder med gummibåt och föreläsningar ombord. 

Livet ombord är mycket bekvämt men inte överdådigt eller lyxigt utan mer av trevlig familjär stämmning.

Deltagarantal

Heritage Adventurer är byggd för 186 passagerare men tar max 140. Den har 14 Zodiacer (gummibåtar) så det finns plats för samtliga gäster i en vända vid landstigning. 

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

På denna resa gäller speciella bokningsvillkor, enligt rederiets regler: Anmälningsavgift 25 000 kr, återbetalas ej vid avbokning. Slutbetalning skall ske 130 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du tecknar ett avbeställningsskydd genom ditt försäkringsbolag.

Boende

 • Heritage Adventurer

  Heritage Adventurer är ett specialbyggt expeditionsfartyg som är byggt i högsta is-klass för att klara kryssningar i krävande områden som polartrakterna men även perfekt i varmare hav. På Heritage Adventurer har man fokus på att kunna gå i land så ofta som möjligt och så länge som möjligt, men med högsta säkerhet och bekvämlighet! Därför finns det plats för båstens samtliga passagerare att färdas samtidigt, i de 14 Zodiacer (gummibåtar) som finns ombord. Guiderna är mycket engagerade och kunniga om naturen och miljöerna vi besöker. Dessutom kan de allt om de djur och fåglar som vi möter på dessa naturkryssningar. Passagerarantal max 140. Fartyget har flera däck och utsiktsplattformar så att man kan få bra utsikt eller skydd mot vinden. Ombord finns en observationslounge med 270 graders vy där man stanna inne vid kalla dagar, två restauranger, bar, bibliotek, spa och gym förutom föreläsningsrum. Dessutom finns ett särskilt observationsdäck högst upp på fartyget med utsikt hela horisonten runt. Fartyget är byggt 1991 i Finland. Längd 124 m, bredd 18 m och djupgående 4,97 m. Kryssningshastighet 12 knop. Ombord tillämpas principen med "öppen brygga" så gästerna har fri till gång till kommandobryggan och kan följa seglatsen därifrån.

Inspiration

Sjöelefantunge på Macquarire Island

Kungspingviner Nya Zeeland och Subantarktiska övärlden