Översikt

Tilläggsresa: Minisafari i Tarangire, Ngorongoro och Lake Manyara

Minisafari efter Kilimanjarobestigning med besök i tre av de mest kända safariparkerna i norra Tanzania - Tarangire, Ngorongoro och Lake Manyara. Två nätter på Highview Lodge i Karatu ingår med helpension.

Här på savannerna finner vi både spänningen och lugnet efter en prövande Kilimanjarobestigning. Guiden visar oss var lejon, gepard och noshörning håller till i Ngorongorokratern och vid Lake Manyara omges vi av giraffer, flodhästar och flamingoflockar.

Vi börjar safarin i Tarangireparken där vi kryssar runt bland elefanter och märkliga baobabträd. Det är lätt att bli tagen av alla intryck även på en kortare safari av de olika landskapen vi passerar, med storslagna savanne. Nästa dag blir det en heldagstur i Ngorongorokratern, med massor av djur som lejon, gepard, antiloper, flodhästar och med lite tur kan vi få se svart noshörning. På vägen tillbaka får vi se utsikten från Rift Walleys mäktiga stup. Vi avslutar med ett besök i Lake Manyara innan vi beger oss till flygplatsen sen eftermiddag eller kväll.

Reseprogram

 • Dag 1 Tarangire National Park

  Färd genom afrikansk landsbygd med massajbyar från Moshi via Arusha till Tarangireparken i ungefär tre timmar. Safari på småvägarna längs Tarangirefloden med picknicklunch. Här finns elefant, zebra, giraff, gnu och många andra savanndjur. Fågellivet är också mycket rikt. Mot kvällen fortsätter vi 9 mil via Lake Manyara till Karatu och Highview Hotel uppe på Rift Valleys högland. Middag och vila på balustraden för att prata om dagens upplevelser.

 • DAG 2 Heldag i Ngorongorokraten

  Tidig start efter frukost för heldags gamedrive i Ngorongorokratern. Fantastiska vyer över regnskogen på vulkanens utsida och över kratern på väg in i Ngorongoro. Här finns många slags savanndjur samlat på en liten yta. Vi äter medhavd lunchbox nere i kratern. Här kan man även få se den sällsynta svarta noshörningen, elefanter med stora betar, förutom lejon och geparder. Vi omges av höga kraterväggar. Här nere finns allt från en liten akacieskog, stora savanner, sötvattenskärr och saltvattensjö med flamingos. På kvällen återfärd till Highview Hotel för middag.

 • Dag 3 Lake Manyara - återfärd till flygplatsen

  Bufféfrukost på hotellet sen åker vi på vår sista utfärd innan det är dags att ta farväl av vår guide. Lake Manyara är känd för sina rosa flamingoflockar och trädklättrande lejon. Här har vi också möjlighet att se giraffer, flodhästar, babianer och elefanter. Efter lunch är det dags för vidare färd till inrikesflygplatsen vid Arusha, för flyg till Zanzibar eller Dar es Salaam för de som skall fortsätta med sol och bad. Alternativt fortsätta ytterligare 1,5 timme, via Arusha till Kilimanjaros flygplats, för de som skall flyga hem till Sverige på em. eller kvällen.

Resans höjdpunkter

 • Möt lejon, elefanter, bufflar, giraffer, zebror och flodhästar i tre berömda safariparker, Ngorongoro, Tarangire och Lake Manyara.
 • Två nätter på Highview Hotel med bra läge i högländerna.
 • Egen safari med egen förare/guide på valfritt datum efter Kilimanjarobestigning.

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avreseort Safarin utgår från Moshi där din Kilimanjarobestigning börjar/slutar
Avresor I anslutning till Kilimanjarobestigningen
Pris Från 10 900 kr
Enkelrumstillägg 21 600 kr egen safari med boende i enkelrum
Detaljerade priser

Pris per person varierar med antalet personer i din grupp:
1 deltagare - 21 600 kr
2 deltagare - 14 600 kr
3 deltagare (trippelrum) - 12 200 kr
4 deltagare - 10 900 kr

I priset ingår
 • Safari 3 dagar med egen Land Rover med förare/guide.
 • 2 nätter på Highview Hotell
 • Helpension samt alla inträden och parkavgifter.
 • Transfer till flygplatsen efter safarin.
I priset ingår ej

Dricks, dryck och egna utgifter

Extra dagar

Lägg med fördel till en extra natt i Moshi efter safarin för att få ut mera av sista dagens. 450 kr per pers/dubbelrum, 900 kr enkelrum. 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

Tilläggresan avgår valfri dag för att passa alla kiliturer, juni - mars. Denna tilläggsresa kan endast bokas i samband med Kilimanjarobestigning. Halvdags safari ingår i Lake Manyara dag 3, boka därför flyg hem sen eftermiddag/kväll eller lägg till en extra dag på hotell i Moshi.

Resplan

Dag 1. Tarangire National Park
Dag 2. Heldag i Ngorongorokraten
Dag 3. Lake Manyara - återfärd till flygplatsen för sent eftermiddags eller kvällsflyg 

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Resans karaktär

Koppla av med en spännande safari efter en ansträngande Kilimanjarobestigning. Parkerna ligger i nära anslutning till Kilimanjaro. Lämplig tid att resa är juni–mars, eftersom det är regnperiod i april–maj. I november infaller en mindre regnperiod, men den är normalt inte besvärande. Klimatet är varmt och fuktigt året om, 25–35 grader.


Ett perfekt alternativ för den som vill få uppleva ett smakprov på det facinernade livet på savannen, i kombination med en Kilimanjarobestigning. Eftersom det är en tvådagars tur går det även att fortsätta med sol och bad i Indiska Oceanen efteråt.

Deltagarantal

Min 1, max 6. Normalt reser du endast med ditt eget resesällskap, och en guide.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Genom att besöka de storslagna parkerna bidrar du till deras finansiering och bevarande för framtida generationer.

Boende

 • Highview Hotel

  Highview hotel är ett enkelt men charmigt hotell i den lilla staden Karatu som ligger ett stenkast från sluttningen till Ngorongorokratern. På hotellet finns det en härlig pool med tillhörande bar för den som vill ta ett dopp under dagen. Hotellet erbjuder även conciergeservice, restaurang, tvättservice, kostnadsfri parkering och gratis internet. Rummen är bekväma och stilrent möblerade med skrivbord och AC. Kort sagt är det ett utmärkt hotell att vila upp sig på.