Översikt

Tilläggresa: Safari i Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro i fem dagar

Vi upplever tre av de djurrikaste nationalparkerna, Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro. Vi befinner oss mitt bland lejon, leoparder, giraffer, zebror, flodhästar, bufflar, gaseller och antiloper på Serengetis vida savanner. Vår guide visar oss var djuren finns och vi tar oss även ner i Ngorongorokratern med vår jeep där vi ser flockar av djur och mängder av rosa flamingo. Detta är en kortare variant av vår klassiska safarivecka i Serengeti.

Vid sjön i Lake Manyara möter vi giraffer, flodhästar, babianer och elefanter. På dagarna färdas vi i vår fyrhjulsdrivna Land Cruiser. Två av kvällarna tillbringar vi på en vackert belägen camp med stora safaritält, sköna sängar och eget badrum. De andra två nätterna tillbringar vi på det bekväma High View Karatu Hotel med dess otroliga utsikt och tillgång till pool! Till middag serveras goda anrättningar. Sedan sitter vi tillsammans i brasans sken under stjärnorna i Serengetis på tältcampen och småpratar om dagens alla äventyr. Vad gjorde störst intryck? Lejonhanen och honan som låg tillsammans i skuggan av buskarna och tittade på oss, eller leoparden som satt i trädet och åt på sitt färska byte?

Det är lätt att bli tagen av en safari och landskapen vi passerar: de storslagna och mäktiga slätterna, vulkaner som Ngorongoro och kvällarna med brasor och stjärnklar himmel. Serengetislätten i Tanzania är platsen för det största av världens nu återstående viltskådespel, mer än tre miljoner djur som lever i ett ekosystem stort som Holland. Denna resa gör du som en tilläggstur till din Kilimanjarobestigning på valfritt datum.

Kombinera med sol och bad
Du kan enkelt kombinera din Kilitur och safarin här med sol och bad vid Indiska oceanen och få flera resor i en.Välj mellan den lilla paradisön Lazy Lagoon där livet flyter fram i lugn och ro, eller Langi Langi Beach Hotel på norra Zanzibar. I Nungwi finns många aktiviteter samt möjlighet att dyka.

Reseprogram

 • Dag 1 Safari i Lake Manyara National Park

  Efter frukost på Springlands hotell i Moshi (ingår i Kilituren) blir det avfärd till Lake Manyara National Park som vi når lagom till lunchtid, vi äter medhavt lunchpaket. I det parkliknande landskapet mellan branten av Rift Valley och den vackra sjön Manyara finns en grönskande skog som bevattnas av grundvattnet i bergets brant. Det kan närmast liknas vid tropisk regnskog med tät och riklig vegetation. Här finns de stora kattdjuren, giraffer, elefanter och hyenor. Gamedrives på eftermiddagen. Därefter fortsätter vi uppför branten i Rift Valley till höglandet och Highview Karatu Hotel med pool. Här äter vi en god buffémiddag. (Helpension)

 • Dag 2 Serengetis viltrika savanner

  Vi färdas via Ngorongoro med utsikt över kratern, vidare genom det stora vida slätternas Serengeti mot dess viltrika kärnområde runt Seroneradalen. Vi äter medhavd lunch efter vägen. Längs vägen ser vi djur och stannar där guiden upptäcker något extra spännande. Det blir allt större grupper och flockar ju längre in vi kommer. Serengeti är ett paradis för gräsätande djur och ingen annanstans kan man möta lika stora hjordar av gnu, zebra och Thomsongasell, totalt utgör de ett par miljoner djur. De följer regnen och gräset i en stor årscykel - och följs i sin tur av lejon och hyenor på sin vandring. Men vi kommer även träffa på elefanter, bufflar, giraffer, strutsar och många andra slags gaseller, både stora och små. Hittar vi en gepard eller flock med lejon så försöker vi komma så nära det går. Väl framme på eftermiddagen passar vi på att vila ut vid vår bekväma tältcamp - Serengeti Wild Camp, som väntar på oss mitt ute på savannen. (Helpension)

 • Dag 3 Safari i Serengetis hjärta

  Seronera är ett av de rovdjurstätaste områdena i hela Afrika, berömt för sina lejon, leoparder, hyenor men även mindre rovdjur som serval och sjakal. Här finns deras byten med allt från flodhästar, bufflar, giraffer, sebror och framför allt många olika slags antiloper. Vi övernattar även andra natten i Serengeti Wild Camp . Här kan vi sitta vid lägerelden under stjärnorna och prata om dagens äventyr. (Helpension)

 • Dag 4 Safari i Ngorongorokratern

  Tillbaka genom Serengeti via utgrävningarna i Olduvaiklyftan till Ngorongoro. Gamedrives i Ngorongorokratern - ett Eden för många olika djur, varav de flesta lever hela sitt liv i kratern. Här nere på ca 260 kvadratkilometer trängs ca 15000 stora djur, allt från elefanter, noshörningar, bufflar, flodhästar till gnu och antiloper i mängder. Har vi tur får vi se någon av de 20-30 svarta (eller spets-) noshörningar som lever här, den enda platsen dessa normalt kan ses i Tanzania. Här är gott om hägrar och storkar i sötvattensträsket och i sodasjön brukar det stå flamingoflockar. När vi börjar gå mot kväll är det dags att ta oss ut ur kratern och nedför vulkanens skogbeklädda utsida. Vi återvänder till Highview Karatu som vi bodde på andra natten i programmet. (Helpension)

 • Dag 5 Avslutning och transfer till flyg

  Vi äter frukost och checkar ut från hotellet för att . Sedan åker vi två timmar transfer till flygplatsen i Arusha för de som ska vidare till Zanzibar. Den som ska vidare hem med flyget (som ingår i Kilimanjarobestigningens pris) åker vidare till Kilimanjaro Airport och kommer hem påföljande dag.

Resans höjdpunkter

 • Safari i Serengeti, Ngorongoro och Lake Manyara - Tanzanias mest berömda nationalparker.
 • Vistelsen och boendet på den bekväma och mysiga campen i hjärtat av Serengeti.
 • Upplevelsen av en safari i liten grupp, 2-7 deltagare med egen guide och utan dammande karavaner med fordon.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avresor I anslutning till Kilimanjarobestigningen
Pris Från 24 800 kr
Enkelrumstillägg 5 400 kr
Detaljerade priser

Pris per person vid 2 pers. 29 900 kr, 3 pers 26 500 kr, 4 pers. 24 800 kr. Safarin sker i egen jeep och pris varierar beroende på hur många ni är. Max antal per jeep är 6 personer.

I priset ingår
 • 2 nätter Highview hotel inkl. helpension
 • 2 nätter Serengeti Wildcamp, Seronera inkl.helpension
 • 1 natt på hotell i Moshi innan avresa
 • Safari i Serengeti, Ngorongoro och Lake Manyara
 • Helpension och vatten på safarin
 • Nationalparks- och besöksavgifter
 • Samtliga transporter
 • Transport i specialbyggd fyrhjulsdriven Land Rover/Land Cruiser med kunnig engelsktalande chaufför/guide
 • 4 heldagars safari med engelsktalande djur/naturguide
I priset ingår ej

Visum, drycker, dricks, internationellt flyg (bokas i samband med din Kilimanjaro resa) 

Extra dagar

Beroende på avresa tid för hemresan kan man välja att lägga till en extra natt på hotell i Moshi efter safarin. Pris i del i dubbelrum 450 kr per person/natt. Enkelrum 900 kr per natt. 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Safari i Lake Manyara National Park
Dag 2. Serengetis viltrika savanner
Dag 3. Safari i Serengetis hjärta
Dag 4. Safari i Ngorongorokratern
Dag 5. Sista morgon safari sen transfer tillbaka tiill Moshi
Dag 6. Avresa

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Resans karaktär

Det är alltid gott om djur och safarin anpassas efter årstiderna. Det är regnperiod i april-maj, samt en kortare period i november som man normalt kan bortse från. Boendet är bekvämt och vi färdas i rymliga fordon med taklucka och alla har fönsterplats. Ett äventyr som alla generationer kan glädjas åt gemensamt! Under två av dagarna förekommer lite längre transporter eftersom Serengeti är stort. Dagarna är normalt inte besvärande varma och nätterna är svala då vi befinner oss i höglandet på 1500 - 2000 meters höjd. 

Deltagarantal

Min 2, max 7 

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Boende

 • Serengeti Wild camp

  Serengeti wild camp är ett bekvämt tältcamp i Seroneraområdet i hjärtat av Serengeti nationalpark. Här finns 20 privata och rymliga tält som alla har egen privat dusch och toalett, egen terrass med enklare möblering och gratis wifi . På området finns det ett restaurangtält som serverar frukost-, lunch- och middagsbuffé dagligen. Maten är lokalt inspirerad med internationella inslag och smakar ljuvligt efter en dag ute på savannen.

 • Highview Hotel

  Highview hotel är ett enkelt men charmigt hotell i den lilla staden Karatu som ligger ett stenkast från sluttningen till Ngorongorokratern. På hotellet finns det en härlig pool med tillhörande bar för den som vill ta ett dopp under dagen. Hotellet erbjuder även conciergeservice, restaurang, tvättservice, kostnadsfri parkering och gratis internet. Rummen är bekväma och stilrent möblerade med skrivbord och AC. Kort sagt är det ett utmärkt hotell att vila upp sig på.