Du bidrar till positiv påverkan på resmålet

(Vad är lösningen - hur kan turismen bidra positivt på resmålet)

 

Varför skydda naturen i Peru?

(Vad är problemet - generellt om resmålet)

 

Vår lokala samarbetspartner

(Vad gör vår samarbetspartner - utöver att organisera resan på plats)

 

Du är en länk i kedjan

Genom att vi på Äventyrsresor själva reser på studieresor för att kontrollera kvalitet samt har tät kontakt med våra samarbetspartners då vi påminner/ställer frågor om deras hållbarbetsarbete gör vi vårt bästa för att ställa krav och påverka och utöka vårt engagemang. Vi uppmanar också våra kunder att ställa nyfikna frågor på plats om hur deras besök i Peru har en positiv påverkan. Som resenär har du ett ansvar som våra ögon utåt. När du kommer hem från din resa får du fylla i en utvärdering med frågor kring resans kvalitet och hållbarhet, den används i vårt förbättringsarbete och förmedlas också till vår samarbetspartner.

Om flygresan 

Koldioxidutsläppet från flygresan till Peru ställer vi i relation till den negativa effekten som uteblivna besök ger. Utsläppet av växthusgaser kompenseras genom trädplantering och ingår i resans pris. Vi uppmanar också till medveten konsumtion, köp inte mer än du behöver och gör allt du kan för att minska ditt dagliga klimatavtryck.

Genom Zeromission beräknar vi hur mycket utsläpp som flygresan ger för att sedan stödja klimatprojekt för att bidra till en hållbar utveckling världen över.

En flygresa från Stockholm Arlanda till Cuzco med mellanlandning i Lima t/r för 1 person ger ett ungefärligt utsläpp på 4,1 ton CO2.

Valbara utflykter och volontärarbete

(Vad kan du göra på plats om du vill bidra extra (frivilligt/volontärt)

  •  

 


Se alla våra resor till Peru