Naturresetrenden har varit stark under många år och har på senare tid kombinerats med en önskan att utforska sitt närområde, som alternativ till långväga resor. Ibland har detta lett till att vandringsleder och nationalparker fått ett allt för högt tryck med kö på lederna och nedskräpning som följd.

Naturupplevelser i norden
Längtan efter att komma ut i mer ostörd natur sätts därför högt på den personliga agendan. I och med det ökar efterfrågan både på att lära sig mer och att få tillgång till hållbara resor och naturupplevelser i norden.

Lån av utrustning ingår
Vi vill hjälpa människor att verkligen få uppleva naturen på rätt sätt, genom att tillsammans starta - Naturkompaniet Resor. Från och med 2021 erbjuds resor runt om i Sverige och våra grannländer. Bland resorna syns både veckolånga expeditioner och långhelger, riktade till både erfarna och rena nybörjare. På alla resor kommer man att få testa, låna och lära sig mer om olika typer av utrustning.

- Vi har försökt hitta ett brett utbud med såväl utmanande som lite lugnare upplevelser, men alla med fokus på naturen och att lära sig mer kring friluftsliv och att hantera sin utrustning

- Ett av de vanligaste samtalsämnena vi har med våra gäster, gäller utrustning och packningstips. Tillsammans med Naturkompaniet skapar vi nu ett helt nytt sätt för våra gäster att kunna testa sig fram till en bekvämare och säkrare naturupplevelse. 

Vår första resa går till Lappland. I januari 2021 står vintertältning, vandring med snöskor, skidor och hundspann på programmet för dem som bokar resan. Senare under året blir det även resor för att skåda björn i norra Finland, kajakpaddling i storslagen natur längst Helgelandskusten, klättring på Orust, vandringar och toppturer i Sverige och Norge. Men även enklare och lite kortare äventyr, som en helg på temat "första natten ute", i Tivedens magiska urskogar.

Äventyrsresor ♥ Naturkompaniet = Naturkompaniet Resor
Från och med 2021 erbjuds resor till unika naturupplevelser runt om i Sverige och grannländerna. Vi kommer att resa i mindre grupper, med erfarna guider och experter från Naturkompaniet och våra samarbetspartners. Att fördjupa sin kunskap om friluftsliv, utrustning och natur är viktiga inslag på alla våra resor. Vi strävar efter att ta stor hänsyn till miljön och vi följer givetvis alla regler och rekommendationer kring Covid19.

Till Naturkompaniet Resor  »