Välkommen till resekväll om Kilimanjaro och Everest Base Camp

Var: Naturkompaniet, Hantverkargatan 38-40 i Stockholm
När: Torsdagen den 19 april klockan 18.30-20.00

Kvällens spännande föreläsare

Fotografen och äventyraren Linda Åkerberg bestämde sig 2016 för att starta upp sin äventyrsblogg Wilderness Stories och samtidigt ge sig ut på Pacific Crest Trail (428 mil från Mexiko till Kanada). Sedan dess har äventyren avlöst varandra. nu närmast har hon precis varit på toppen av Kilimanjaro!

Helena Berg reste till Nepal med oss och kom att förälska sig i landet och dess befolkning. Hon menar att alla som tycker om att vandra borde resa till Nepal någon gång i livet! Helena har även hon bestigit Kilimanjaro och varit på safari och på Zanzibar.

Bildvisning och föredrag
Under kvällen tar Linda och Helena i ord och bild oss med längs vandringsleden till Everest Base Camp och till Kilimanjaro. Vandringarna de berättar om är äventyr som passar fler än man kanske tror, förutsatt att man förbereder sig väl. Du får tips och råd om utrustning och vad man bör tänka på när man vandrar på hög höjd och de ger sig sina bästa tips!

Likheter mellan vandringarna
Vi gör också en jämförelse av vandringarna till Everest Base Camp och Kilimanjaro. Vad skiljer i distans, ansträngning och upplevelser?

Kvällen avslutas med att Linda berättar lite om fotografering och vad som lockar henne ut på nya äventyr. Naturkompaniet ger råd om vandringskängor. Vi bjuder på fika.

Boka plats på resekvällen på Naturkompaniet här (väntelista) »


PS! Visste du att Linda Åkerberg kommer leda vår tjejgrupp mot toppen av Kilimanjaro 2019? Vi har också en vandring i svensk grupp med friluftsprofilen Jan Ingerlund redan nu i höst. Se alla våra vandringsresor »