UTEHELG 17-19 MAJ

En fullspäckad helg med aktiviteter, utmaningar & skönt häng! 

Fredag och lördag eftermiddag gör vi kortare vandringar till Skeviks grotta där vi samlas kring lägerelden. Njut av smarrigt tilltugg från grillen medan vi berättar historien kring den mytomspunna grottan, om fladdermöss och om spännande resor. Vandringsdeltagarna får också en goodiebag med produkter från våra samarbetspartners Apotea, Naturkompaniet och Bokförlaget Semic. På söndagen föreläser Carina Ahlqvist om sin resa med hållbarhetsfokus till Manaslu Circuit i Nepal. Föreläsningen är vid Utemagasinets Tentipi.

Läs mer om UTEHELG här » 

Köp UTEpass här »

Boka plats på föreläsningarna »

Se våra vandringsresor här »

Se våra kajakresor här » 

VÅRT PROGRAM PÅ UTEHELG 17-19 MAJ

Fredag den 17 maj

Linda Åkerberg, Adam Lindgren - Föreläsning om vandring i Altaibergen, Transsylvanien och på Kilimanjaro 

Var: Skeviks grotta 

När: 16:00 - 17:45. Gemensam vandring på ca 15 minuter från "Base Camp" till grottan kl 16. Vi beräknar vara tillbaka senast 17:45 igen.

Träffa fredagens färdledare: Äventyrsprofilen Linda Åkerberg startade sin äventyrsbana med att vandra genom USA, 428 mil från Mexiko till Kanada via långdistansleden Pacific Crest Trail. Sedan dess har hon bland annat åkt hundspann genom nordligaste Sverige, vandrat genom den nepalesiska djungeln ända upp till Everest Base Camp och bestigit berg på över 6000 meters höjd vid Everests fot. Linda är bland annat fotograf, skribent och föreläsare samt driver äventyrssidan och bloggen Wilderness Stories. Linda leder både resan till Altai tillsammans med Utemagasinet och vandring till Kilimanjaro. Adam Lindgren är certifierad färdledare, natur- och kulturguide, grottguide och klätterledare. Han berättar historien om Skeviks grotta, om fladdermössen som finns i omgivningarna där och om sin resa till Kilimanjaro i höst. Vi kan glädjande berätta att Mattias Stedt kommer att finnas tillgänglig under både fredagen och lördagen för att svara på frågor om våra safariresor. Mattias är safariguide och naturfotograf med passion för Afrika och har gedigen fälterfarenhet av Afrika sedan barnsben. 

Lördag den 18 maj - Adam Lindgren berättar om Kilimanjaro och Jan Ingerlund om våra spännande kajakresor

Var: Skeviks grotta 

När: 16:00 - 17:45. Gemensam vandring på ca 15 minuter från "Base Camp" till grottan kl 16. Vi beräknar vara tillbaka senast 17:45 igen.

Träffa lördagens färdledare: Jan Ingerlund och Adam Lindgren. Adam är certifierad färdledare, natur- och kulturguide och grottguide och berättar historien om Skeviks grotta, om de fladdermusarter som finns i grottan och omgivningarna. Han berättar också om sin resa till Kilimanjaros topp i höst. Jan Ingerlund som arrangerar kurser i iskunskap och långfärdsskridskoleder och leder turer i havskajak berättar om våra olika kajakresor. Följ med till Dalmatiens fantastiska arkipelag eller upplev norra Norges vackra Helgelandskust i midnattssolens rike med långa ljusa nätter eller till Douros spektakulära omgivningar i Portugal. Prata om våra safariresor med Mattias Stedt som har gedigen fälterfarenhet och är naturfotograf. 

Söndag den 19 maj -  Carina Ahlqvist föreläser om sin resa med hållbarhetsfokus till Manaslu Circuit Climate trek i Nepal

Var: Utemagasinets Tentipi 

När: 12:15 - 13:00

Söndagens spännande föreläsning: Carina Ahlqvist har arbetat som projektledare och enhetschef i över 20 år och som hållbarhetskoordinator i fem år. Hon gjorde sin första långresa 1987 till Afrika och besteg Mount Kenya på närmare 5000 meter. Idag har Carina varit på fem expeditioner till 8000 meters berg som hon kombinerar med klimatforskning i samarbete med NASA och Europeiska Rymdinstitutet. Hon har guidat till toppen av Europas högsta berg Elbrus samt designat och varit svensk guide för en klimatexpedition till baslägret på världens 5e högsta berg Makalu bredvid Everest. Carina delar med sig av sin passion för bergen och gör allt för att resenärerna ska bli livsmiljonärer och få en upplevelse för livet. Carina Ahlqvist är en av våra mest erfarna kvinnliga bergsklättrare i Sverige. Under föreläsningen tar Carina Ahlqvist oss till Nepal och berättar om sin nya spännande resa som fokuserar på klimatförändringar och hur vi kan göra skillnad.

Läs mer om UTEHELG här » 

Köp UTEpass här »

Boka plats på föreläsningarna »