Är du nyfiken på vad du och din familj kan få uppleva på en FamiljeExpedition med oss? Och vad du kan förväntas uppleva på våra regnskogsresor till Borneo och Costa Rica?

Välkommen till Universeum lördagen den 27 januari klockan 14 -16

Äventyrsresor bjuder på en rundtur i Universeums regnskog med en biolog som berättar om regnskogen och dess djur. I samband med rundturen bjuder vi på fika och berättar om våra FamiljeExpeditioner till Borneo och Costa Rica. Eventet är ca två timmar och anpassat för vuxna och barn från 7 år i sällskap med målsman. Kostnadsfritt men vi har begränsat med platser så först till kvarn gäller.


Anmälan: klicka här

Nyhet! Julen 2018 har vi avgångar från Göteborg till både Borneo och till Costa Rica.

 

I Sabahs regnskog spanar vi efter vilda orangutanger. Vi besöker också Sepilok som är ett rehabilteringshem för orangutanger som ska återanpassas till ett liv i regnskogen.

Våra FamiljeExpeditioner startar med aktiviteter och äventyr och avslutas alltid med sol och bad på väl utvalda stränder. Vi snorklar och utforskar det marina livet.

Till Lankayans stränder återvänder havsköldpaddshonorna för att gräva ner sina ägg. Vi får kanske vara med och se när naturvårdarna gräver upp äggen för att skydda dem mot rovdjuren, eller så kanske får vi hjälpa nykläckta sköldpaddsungar till friheten i havet.

I Nationalparken Tortugueros grönskande molnregnskog söker vi efter sengångare, pilgiftsgrodor, kolibrier och orkidéer.

Tukaner är de fåglar som har de största näbbarna av alla i förhållande till sin kroppstorlek och det är en av alla färgstarka fåglar vi ser på Costa Rica.

Vill du se våra FamiljeExpeditioner? Klicka här »

Äventyrsresor som är skapade för att passa både den lilla och den stora familjen

Res i generationer med våra FamiljeExpeditioner. Här väntar spännande aktiviteter – allt beroende på destination. Tillsammans med andra familjer men i små grupper och alltid med de bästa lokala guiderna. Vi bor bekvämt mitt i nationalparkerna vilket förutom närheten till djuren och naturen, också bidrar till projekt som hjälper till att bevara dem. För små äventyrare och tonåringar ingår ett medlemskap i WWF. 

Äventyrsresor är ledande på djur-, natur- och pionjärresor. Stora upplevelser i små grupper sedan 1984.