Det droppar från träd och buskar. Vi försöker sitta tysta, men hjärtat bankar av upphetsning. Framför oss, bara en bit bort, sitter en bergsgorilla. Den, liksom de övriga vuxna gorillorna runt om, låtsas som om vi besökare inte finns. Bergsgorillorna är lugna och flegmatiska, sitter mest och plockar blad. Raka motsatsen till de livliga, bråkiga schimpanserna, som vi besöker i Kibaleskogen. Här lever även fyra olika slags markattor, två slags colobusapor och babianer... Detta är apresan framför alla andra...

Uganda har också ett oerhört omväxlande fågelliv. I papyrusen ser vi Afrikas mest karismatiska och urtidsliknande fågel - träskonäbben. På de torra savannerna är det gott om rovfåglar som stridsörn, gycklarörn och Afrikansk hökörn och i skymningen kan vi få se flaggnattskärran spelflyga. I Kazingakanalen skummar saxnäbbar ytan.

Välkommen på resekväll!

Tid: Torsdag 22 februari, kl 18:00

Plats: Äventyrsresor, Hornsbruksgatan 19, 4 tr.
Vi öppnar dörrarna 17:45 och bjuder på förfriskningar. Föredraget är kostnadsfritt och då vi har begränsat med platser gäller principen först till kvarn, anmäl dig nedan.

Varmt välkommen!

Anmäl dig till resekvällen här »