Tisdagen den 24 oktober berättar Allan Carlson, WWF, om Selous i Tanzania och varför Selous är så viktigt att bevara. Med under kvällen finns också Patrik Hadenius från Forskning & Framsteg och Peter Hunger från Äventyrsresor. Tillsammans diskuterar de hur vi kan hjälpa till att bevara hotade naturområden.

Äventyrsresor i samarbete med Forskning & Framsteg

Det storslagna men hotade Selous

Allan Carlson visar bilder och berättar om det spännande djurlivet i Selous. Han förklarar varför safariturism har blivit så betydelsefull för bevarandet av savannernas djur, vilka är beroende av stora sammanhängande reservat.

Kvällen bjuder även på samtal mellan Allan, Patrik Hadenius från Forskning & Framsteg och Peter Hunger från Äventyrsresor om vad som händer i Selous just nu, och hur viktigt det jättelika reservatet är för lejonens och vildhundarnas överlevnad.  Tyvärr hotas Selous av omfattande exploatering med vattenkraftsutbyggnad, olje- och gruvprospektering. Något som vi vill bidra till att uppmärksamma. 

Allan Carlson är naturvårdsbiolog och Afrikaexpert. Som uppvuxen i Östafrika har han mycket djupa kunskaper om regionens djur och natur. Allan har i över 40 år arbetat för bl.a. WWF, med forskning och naturvårdsfrågor. Han har lett expeditioner till flera av Afrikas mest otillgängliga vildmarker och brinner för att skydda dess unika djurliv. Allan anser att Selousreservatet är en av de mest spännande savannområdena att besöka när man vill få uppleva en genuin safari, med vildmarkskänsla. Därför anordnar vi tillsammans med Forskning & Framsteg en resa till Selous med Allan som färdledare den 2-12 februari 2018. Resan avslutas med sol, bad och valhajsskådning på ön Mafia i Indiska Oceanen. 

Boka plats på föreläsningen

Välkommen till Polhemssalen i Ingenjörshuset/Citykonferensen, Malmskillnadsgatan 46 i Stockholm. Tisdagen den 24 oktober 18:00 – ca 20.30. Vi bjuder på förfriskningar. Föredraget är kostnadsfritt och då vi har begränsat med platser gäller principen först till kvarn.

Boka plats på resekvällen här » eller ring oss på 08-5560 69 00 för att boka plats.

 

Varmt välkommen önskar Forskning & Framsteg tillsammans med Äventyrsresor