Välkommen på en inspirationskväll då vi visar bilder och berättar om resan. Kvällen är kostnadsfri och vi bjuder på förfriskningar.

Tisdagen den 19 februari, kl 18 - 20

Anmäl dig till kvällen här 

Öarna brukar populärt kallas "södra oceanens Galapagos" för sin stora rikedom på endemiska djur, fåglar och växter, som bara lever eller förökar sig just här.

Så här nära kan vi möta den sydliga kungsalbatrossen, som har en vingbredd på 3,3 meter.

Varje dag bjuder på albatrosser, liror och petreller av olika slag, vi kan hoppas på att få se uppemot 25-28 olika arter av dessa "tubnäsor", varav 10 är mäktiga albatrosser på upp till 3,3 meter mellan vingspetsarna. Man brukar här dela upp dem i Albatrosses på 3-3,5 meters vingspann, och Mollymawks kring "bara" 2 meter.

Det är även en av de individrikaste platserna på jorden, med mycket stora mängder havsfågel. Arterna vi möter skiftar dag för dag när vi tar oss söderut mot allt kallare vatten.

Pingvinerna bjuder på nya arter för varje ö-grupp vi besöker, allt från världens minsta, dvärgpingvinen till världens näst största, kungspingvinen.

Royal Penguin (vitkindad pingvin) häckar bara på Australiensiska Macquarie Island, så det kan man verkligen kalla endemism. 

Den gulögda pingvinen som här på Enderby Island häckar under träd och buskar, är idag världens fåtaligaste pingvin.  

 

På samma ö hoppas vi även få se den lilla nästan oflygga Aucklandbeckasinen kila mellan våra fötter i gräset, eller den helt flygoförmögna dykanden kajka förbi i kelpen.

Här finns även chans att bli "anfallen" av den ovanliga "nyazeeländska falken" - vilken har tagit över rollen att leva som en hök.

 

Vi ser hela fält med "Megaherbs", märkliga jätteformer av blommor och växter i en kall och vindpinad miljö, som kanske är relikter från det forna Antarktis grönskande period. Vårt besök ligger mitt i blomningstiden

Vårt fartyg the Spirit of Enderby