Paul själv reste från sin hemby för att utbilda sig inom naturvård på högskolan och kom tillbaka till sin by för att arbeta som safariguide. I radioprogrammet berättar han om varför bergsgorillorna är beroende av turister och även lite om sig själv och sin bakgrund. 

Lyssna på programmet och hör gärna av dig med en intresseanmälan för att resa till Uganda när det åter igen blir säkert att resa!

Besök bergsgorillorna i Uganda

Att besöka bergsgorillorna i Uganda är en barndomsdröm för många. Här gör vi också safari i Queen Elisabeth National Park. Äventyrsresors Gösta och John har båda varit i Uganda och hjälper dig planera en resa efter ditt specifika intresse om djur och natur. Fyll i formuläret för intressanmälan så kontaktar vi dig.

Paul Tamwenya är en av Ugandas mest erfarna safariguider och dessutom en mycket kunnig ornitolog. Han har en djup passion för att få visa det bästa av de karismatiska djuren och fågellivet på varje safari. Paul är både arrangör och expeditionsledare för resan. Han är född i östra Uganda nära Mount Elgon National Park. Sedan barnsben följde han sin farfar som jagade fåglar och mindre djur samt lärde sig allt om naturen. Paul är en erfaren ornitolog och safariguide med omfattande utbildning med både fältstudier och teoretisk kunskap, och idag utbildar han själv även guider i sin tur.

Paul berättar om vad som händer nu i Uganda när turisterna inte längre kommer till nationalparkerna (börja lyssna 37:46 in i inslaget). Lyssna här på P1 Konflikt (länk)

Till intresseanmälan Gorillasafari