Av: Jan Ingerlund

"Hela det vakna dygnet befinner vi oss i ett ständigt brus. Ny information når oss nästan varje sekund via sociala medier, appar och nyhetsflöden. Mitt i strömmen är det inte lätt att få perspektiv och distans, eller ett tillfälle till avbrott och en chans att reflektera. Naturen erbjuder mig den möjligheten. Att få sätta sig i kajaken en fin dag och paddla ut mellan kobbar och skär. Nära vattnet, i takt med naturen och på dess villkor. Eller att dra på sig vandrarkängorna och ”fånga dagen.”

"
Uppleva lugnet och intrycken som växlar med väder och vind.  Anpassa sig till naturen, dess rytm och möjligheter. Ständigt nya upplevelser. Utan att vara uppkopplad. Istället avkopplad. Vara där, mitt i. Njuta och andas. Här och nu. Få chansen till reflektion, hitta en nästan meditativ känsla som ger lugn och återhämtning. Samtidigt som jag får röra på kroppen. Ge den tillfälle till motion i den takt som jag själv väljer. Kanske slå upp tältet på en slät, solvarm häll. Njuta av solens upp och nedgång och känna hur luften ger syre till kropp och själ efter dagar med jobbstress och en tajt kalender. Variationerna ger en krydda åt livet medan mobilen får vila".
 

"Naturen erbjuder oss ändlösa alternativ för upplevelser. Vad du än vill göra och var du vill ge dig ut. Våra egna skärgårdar, skogar och fjäll ger underbara möjligheter. Är du nyfiken på andra platser på längre håll är utbudet gränslöst. Kanske paddla vid sagolikt vackra Lofoten, eller i kristallklart ljummet vatten i Kroatiens skärgård? I den unika naturen längs Dourofloden på gränsen mellan Portugal och Spanien?

Att vandra på Sörmlandsleden en vacker försommardag när naturen blommar. Eller besöka vår alltid lika lockande fjällvärld. Det finns oändliga möjligheter till skön avkoppling. Kanske lockar nya upplevelser i mer avlägsna trakter? En resa till exotiska Nepal och en vandring till Everest basläger, eller till Afrika och bestiga Kilimanjaro? Från det lilla äventyret till det stora. Nära eller fjärran. På egen hand eller tillsammans med goda vänner eller i nya möten. Naturen erbjuder allt som behövs för att hitta harmoni och skön avkoppling samtidigt som den sätter färg på tillvaron".

Läs om våra vandring- och kajakresor här »