M/Y Beluga

Att få upptäcka Galapagos unika värld ombord en bekväm motorkryssare som endast tar 16 deltagare hör till en av många fördelar med den här resan. Från båtens soldäck har vi möjlighet att njuta av ekvatorns behagliga klimat och spana efter val, delfin och havsfåglar. Vid landstigningarna med gummibåtarna möter vi öarnas vackra stränder och den spännande naturen, med dess djur och fåglar på nära håll. En naturnära och avkopplande kryssning där vi till fullo kan njuta av alla bekvämligheter ombord, lärorik naturguidning och trevligt sällskap. Under kryssningen ingår helpension och måltiderna intas i matsalen på huvuddäck. Snacks och uppfriskande juice erbjuds när vi kommer tillbaka från våra spännande landstigningar eller snorkling utflykter, förmiddag som eftermiddag. Det finns luftkonditionering i alla utrymmen på båten, stora gemensamma ytor i salongen och trevliga utomhusdäck samt bar.

Maximal tid att utforska öarna

En lokal naturguide följer med och visar oss allt under hela kryssningen. Det finns gott om tid för fotografering och frågor varje dag. Ombord, efter dagens spännande exkursioner väntar middagar med mycket färsk fisk och frukt, medan vi lyssnar på föredrag om Galapagos eller njuter av tropiknattens stjärnhimmel.  Med hjälp av två stabila gummibåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får med andra ord maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och den vackra naturen.

 
Båten har tre däck

Vår bekväma båt har tre däck. Hytterna är fördelade över samtliga däck och är utrustade med antingen dubbelsäng, separata sängar eller en trippelhytt att välja mellan. På huvuddäck finns vår salong och matsal. Det finns skillnader mellan hytterna, men samtliga är likvärdiga i bekvämlighet.

Däckplanskiss:

 

M/Y Belugas: Längd: 33 meter, Bredd: 7 meter, Fart: 12 Knop, Passagerarantal: 16 fördelat på 8 hytter

Landstigningar


Våra stabila gummibåtar tar oss tryggt iland

Kickers Rock, utanför ön San Cristobal, är en av många höjdpunkter i Galapagos arkipelag

Det marina djurlivet är något utöver det vanliga, varje dag ges tillfälle att snorkla, ingen förkunskap krävs