Ombak Putih har trevliga gemensamma utrymmen, som sällskapsrummet med ett litet bibliotek där de dagliga föredragen äger rum samt övre soldäck med solstolar. Måltiderna serveras utomhus under en segelduk. Från soldäcken i trä kan du välja att sitta i skuggan av en segelduk och njuta av en avkopplande kryssning, havet och den vackra naturen vi besöker. 

Historien om Pinisi-skeppen

Under 700-talet regerade Srivijayariket den indonesiska arkipelagen. Ett handelsfolk som använde fartyg med uteriggare, vilket kan ses på reliefer på UNESCO:s världsarvstempel Borobodur på Java. Efter influenser från kinesiska, indiska och sedermera europeiska fartygsmodeller utvecklades fartygsmakandet. Bugisfolket från den allra sydvästligaste provinsen på Sulawesi skapade det stabila pinisiskeppet med sina sju segel under 1800-talet. Fartygen trafikerar fortfarande de stora öarna och transporterar virke, cement och mat där emellan. 

En av höjdpunkterna med vår resa är att få uppleva några av de vackraste delarna av den sk Koralltriangeln med en bekväm motorseglare. Från fartyget och vid landstigningarna med de stora gummibåtarna möter vi öarnas vackra stränder och den frodiga regnskogen med dess unika fåglar och djur på nära håll.

Beskrivning av hytterna

Inför resan finns det möjlighet att välja hytt. När du skickar in din bokningsförfrågan, ange gärna hyttkategori redan då.

A - Hytt dubbelsäng midskepps, 2 stycken

AA - Hytt dubbelsäng samt en övre enkelsäng, midskepps, 2 stycken

B - Hytt dubbelsäng, 2 stycken

C - Hytt med våningssäng (en snett ovanför den andra), 2 stycken 

D - Hytt med dubbelsäng, belägna längst bak (närmast motorn), 2 stycken

DD - Hytt mindre med våningssäng, (en snett ovan den andra), 1 stycken 

Om M/S Ombak Putih

Längd: 42 meter, Bredd: 11 meter, Djupgående 3 meter. Fart 10 knop. Passagerarantal: 24 fördelade på 12 hytter.  Byggd 1990, Renoverad:1997 & 2016.