Äventyrsresors resesäljare John har precis kommit hem från Uganda. Kom och lyssna på hans reseberättelse och hans möte med de fantastiska bergsgorillorna.

Torsdagen den 6 december har vi resekväll på Naturkompaniet Hantverkargatan 38-40

Anmäl dig till kvällen här

Nu var det dags att ge sig ut i Bwindis svårgenomträngliga regnskog för att försöka få en glimt av Ugandas bergsgorillor. Efter ca 2 timmars vandring i regnskogen så kom vi, med hjälp av våra spårare, fram och vi kom verkligen nära dessa fantastiska djur. 

Vår guide och spårarna ber oss hålla avståndet och respektera gränsen mellan människa och djur.

Vi är dock på besök i en främmande värld där det är gorillorna som sätter upp reglerna för vår interaktion och de har inte för avsikt att hålla några avstånd mellan oss. Under vår dryga timme så får vi se en muttrande Silverback som försöker hålla reda på sin familj, omtänksamma mödrar och små busiga ungar som ser oss som något intressant att undersöka närmare.

Förutom att fascineras av dessa vackra djur, så slås man även av hur nära besläktade de är med oss när man ser en moder varsamt banna sin busige son där han försöker komma för nära en kamera för att sedan falla i varandras armar och gosa med varandra. 
Efter vår stund hos gorillorna vandrar vi upprymda tillbaka genom regnskogen. Att vi helt förlorat känslan för vädersträck, har 2 timmar jobbig vandring tillbaka till vägen eller att myggorna ilsket surrar oss runt huvudena är inget vi tänker på.

Välkommen på resekväll torsdagen den 6 december 18:00 - 20:00

Naturkompaniet Hantverkargatan 38-40

John har jobbat som resesäljare på Äventyrsresor sedan 2011 och har besökt många av våra destinationer.