Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad i Palomino

Efter din rundresa i Colombia har du möjlighet att avsluta resan med avkoppling på egen hand på den karibiska kusten. Vi bor i bungalows vid stranden utanför den lilla staden Palomino, en dold pärla ca 75 km från den livliga staden Santa Marta.

I norra Colombia löper orörda stränder fram med vulkanisk sand och kokospalmer. Ett paradis perfekt för avkoppling med turkost hav och avslappnad atmosfär, fortfarande relativt opåverkade av massturismen. Vi bor på Casalina Eco Lodge, ett litet hotell 4 km utanför Palomino centrum. Hotellet består av 7 bungalows med privat dusch och wc. På hotellet ingår halvpension med frukost där det serveras nybakat bröd och färskt kaffe direkt från odlingarna i Sierra Nevada. Middag äter vi på lodgen och den kan bestå av t.ex. dagens fångst av färsk fisk direkt från grillen.

Här spenderar vi lata dagar i solen där vi kan landa efter vår händelsefyllda rundresa. Här hägrar först och främst strandlivet med ett tempo som är lugnt och behagligt. Palomino är en liten by med några tusen invånare långt ifrån stora resorts och hotellkomplex.

Här finner man små bungalows längs med den 6 km långa strandremsan av finkornig vit sand. Vid klart väder kan man från stranden faktiskt skymta snöbeklädda bergstoppar på närliggande Sierra Nevada.

Vi njuter av exotiska frukter och juicer gjorda på mango, zapote och guava. Färsk fisk med kokosris serveras ett stenkast från havet och vill man kan man släcka törsten med den lokala ölen Aquila.

Är man intresserad av att upptäcka mer av vad detta område har att erbjuda finns det olika utflykter man kan anordna på plats. Promenera genom djungeln till den svalkande floden en dryg timme bort och flyt ner i gummiringar ett par timmar och njut av naturen runtomkring eller besök Santa Marta. Här finns mycket att upptäcka för både den natur-, kultur- och djurintresserade.

Reseprogram

 • Dag 1 Bogotá - Santa Marta

  Vi flyger från Bogotá till Santa Marta där vi möts upp av en representant som tar oss till vårt boende, ecolodgen Casa Lina, en transfer på ca 2 timmar. 

 • Dag 2 - 3. Avkoppling, sol och bad i Palomino

  Fria dagar på lodgen för att njuta av vita stränder, god mat och vacker natur. Här äter vi färsk exotisk frukt och provar dagens fångst ur havet. För de som önskar går det att boka olika utflykter på lodgen, fråga personalen om tips och råd.

 • Dag 4 Tillbaka till Bogotá och vidare mot Sverige

  Transfer till flygplatsen i Santa Marta för inrikesflyg till Bogotá. Kvällsflyg mot Sverige med mellanlandning i Paris.

Resans höjdpunkter

 • Denna relativt oupptäckta pärla på den karibiska kusten
 • Den karibiska atmosfären, vita stränder och lugnet
 • Liten mysig ecolodge precis vid stranden med endast 7 rum
 • Närodlat Kaffe och nyfångad fisk från grillen

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avresor 16 - 20 feb
Pris Från På förfrågan!
Enkelrumstillägg På förfrågan!
I priset ingår

* Flyg Bogotá - Santa Marta t/r inkl skatt
* Boende med halvpension i 4 dagar och 3 nätter
* Del i dubbelrum
* Transfer t/r flygplatsen

I priset ingår ej

Drycker, luncher samt egna utgifter under vistelsen så som dricks.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Flyg från Bogotá till Santa Marta
Dag 2 - 3.Avkoppling, sol och bad på lodgen
Dag 4. Tillbaka till Bogotá och vidare mot Sverige

Klimat

Tropiskt klimat med en snitt temperatur på 27 grader i februari månad.

Deltagarantal

Min 2 personer

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Boende

 • Casalina Eco Lodge

  Casalina Eco Lodge har ett perfekt läge direkt vid den 6 km långa Palomino stranden på den karibiska kusten. Det lilla hotellet har endast 7 rum, och vi bor i bekväma och rymliga dubbelrum med privat terass och utsikt mot hotellets trädgård. Hotellet är ecovänligt och har därför valt att inte ha airconditionerade rum utan istället har man både tak- och golvfläkt samt utnyttjar havsbrisen. Detta är ett lugnt och mysigt ställe med vänlig personal och bra service. Hotellet har fritt WiFi och det ingår halvpension med en frukost med bland annat färskt bröd och kaffe från plantagen i närheten. 

  Finns på hotellet

  - Tropisk trädgård
  - Privat strand med solstolar
  - Restaurang À la carte
  - WiFi över hela hotellet
  - Möjlighet att boka utflykter