Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad på Whale Island

Kombinera din resa med sol och bad på oexploaterade Whale Island utanför Nha Trang. Detta var dykaren Jacques Cousteau favorit-ö. Här kan du bada, snorkla och under vissa delar av året finns möjlighet att se valhaj.

På den vackra och oexploaterade ön Ile de la Baleine - även kallad Whale Island - bodde den världskände dykaren och marinbiologen Jacques Cousteau under trettiotalet. Genom att följa med de lokala fiskemännen ut på havet, väcktes Jacques Costeaus intresse för dykning. Under april till juli kommer valhajen hit för att livnära sig på plankton och krill i skärgården som omger ön. Whale Islands varma, klara vatten lämpar sig utmärkt för bad och snorkling och med båt tar vi oss lätt ut till korallreven. Stingrockor, färgglada tropiska fiskar och små hajar hör till livet under ytan.

Under våra dagar på Whale Island kopplar vi av genom att promenera längst stränderna eller bada i det turkosblå vattnet. På kvällarna njuter vi av havets läckerheter på restaurangen, vars terrass ligger direkt vid strandbrynet med utsikt över bukten. Lokala fisksorter som svärdfisk, barracuda, tonfisk och skaldjur serveras färska, utbudet varierar utefter fiskemännens morgonfångst.

Detta är en tilläggsresa. Om du vill boka resan, klicka på BOKA DIN RESA -knappen och ange där vilken resa du vill kombinera med. Alternativt ring oss på 08 55 60 69 00 så hjälper vi dig med en offert.

Reseprogram

 • Dag 1-3 Sol och bad på Jacques Cousteaus Whale Island

  Tidig frukost och därefter transfer till flygplatsen i Hanoi/Ho Chi Minh. Vi säger farväl till vår vietnamesiska guide. Flyg till Nha Trang och transfer längst kusten ca två timmar norrut. Längst ut på den smala halvön som sträcker sig ut i Sydkinesiska sjön ligger den lilla hamnstaden Dam Mon. Härifrån är det en 20 minuters båtresa ut till den vackra ön Ile de la Baleine, även kallad Whale Island. Här har vi under tre dagar tid att koppla av genom att promenera längst stränderna eller bada i det turkosblå vattnet. Dagtid finns möjlighet att hyra kajak, segelbåt eller windsurfingbräda, eller promenera längst stränder eller genom inlandets tropiska vegetation. I anslutning till hotellet ligger ett PADI-certifierat dykcenter, som erbjuder allt från nybörjarturer till avancerad dykning och även fina snorklingsturer. Här bor vi i enkla men mysiga bungalows direkt på stranden. Alla har inte havsutsikt, med samtliga är belägna nära strandlinjen. På kvällarna njuter vi av havets läckerheter på restaurangen, vars terrass ligger direkt strandbrynet med utsikt över bukten. (Frukost. lunch och middag)

 • Dag 4 Avresa från ön & flyg vidare hemåt

  Idag åker vi tillbaka till Nha Trang och flyger hem mot Paris. Vi mellanlandar en gång på vägen i antingen Ho Chi Minh City eller Hanoi.

 • Dag 5 Hemma igen

  Vi mellanlandar i Paris och flyger vidare mot Sverige. (Flygplansmåltider).

Resans höjdpunkter

 • Snorklingen på korallreven utanför ön
 • Avkoppling på stranden och goda måltider på den mysiga serveringen
 • Fina möjligheter till bad direkt utanför hotellet

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avresor Varje dag, efter din Vietnamresa
Pris Från 8 900 kr
Enkelrumstillägg På förfrågan
Barnpris

Barn 5-9 år 6 500 kr

I priset ingår
 • 3 nätter på Whale Island resort
 • Helpension
 • Transfers
 • Inrikesflyg ingår vid tillägg från resan i Södra Vietnam.
I priset ingår ej
 • Reser du från Norra Vietnam tillkommer 1300 kr ytterligare.
Extra dagar

På Whale Island 900 kr per person, extranatt i Hanoi 450 kr per person.  Barn upp till 15 år 650 kr per person Whale Island och 300 kr per person i Hanoi.

Resplan

Dag 1-3. Sol och bad på Jacques Cousteaus Whale Island
Dag 4. Avresa från ön & flyg vidare hemåt
Dag 5. Hemma igen

Klimat

Observera att det är tyfonsäsong i oktober - nov, och regnperiod i de centrala delarna av Vietnam mellan september till januari.  Regnet kommer då ofta i korta men kraftiga regnskurar framåt eftermiddagen. Under denna tid på året rekommenderar vi istället tilläggsdagar på ön Phu Quoc i södra Vietnam (se vår andra tilläggsresa). Torrperioden i mellersta Vietnam sträcker sig mellan februari och augusti.

Resans karaktär

Hotellet vi bor är ett personligt och enkelt bungalowhotell som drivs småskaligt med en eko-turistisk prägel. Grundpaketet är fyra dagar/tre nätter, men du kan välja att stanna längre. Vi bor i enkla men mysiga bungalows i direkt anslutning till stranden.  Alla bungalows har inte havsutsikt, med samtliga är belägna mycket nära strandlinjen. Transport till Whale Island sker med flyg från Hanoi till Nha Trang och sedan vidare med buss 2 timmar och båt 20 minuter ut till Whale Island. All mat ingår.

Bra att veta

Här bor vi i enkla men mysiga bungalows direkt på stranden. Alla har inte havsutsikt, med samtliga är belägna nära strandlinjen. Bungalowen är utrustad med dusch och wc samt fläkt. Restaurangen ligger på pålar över vattnet, med fin utsikt över viken.

Boende

 • Whale Island - Ile de la Baleine

  På ön Whale Island finns bara ett hotell. Här bor vi i mysiga rymliga bungalows direkt på stranden. Alla har inte havsutsikt, med samtliga är belägna nära strandlinjen. Bungalowen är utrustad med dusch och wc, fläkt och myggnät.

  Varje bungalow har sin egen uteplats med solstolar. Restaurangen ligger på pålar över vattnet, med fin utsikt över viken.

  Dagtid finns möjlighet att hyra kajak, snorkelutrustning, segelbåt eller windsurfingbräda, eller promenera längst stränder eller genom inlandets tropiska vegetation. Det finns även flera olika dagsturer man kan göra t.ex. snorkeltur till närliggande korallrev.

  I anslutning till hotellet ligger ett PADI-certifierat dykcenter, som erbjuder allt från nybörjarturer till avancerad dykning.