Översikt

Tilläggsresa: Sol och bad på ön Phu Quoc

Förläng semestern med sol och bad på Vietnamesernas egen klenod - ön Phu Quoc. Ön är även känd för sin fina matkultur, känd världen över. Njut av fisk, skaldjur och öns lokala specialiteter på en restaurang på stranden.

Ön Phu Quoc gränsar till Kambodja och är en relativt outforskad del av Vietnam. Hit kommer Vietnameserna själva för att njuta av fantastiska stränder, badliv, god mat, lugn och stillhet. Större delen av den fem mil långa ön är naturreservat och täckt med skog. Genom öns inland färdas vi på roströda grusvägar genom prunkande bergsmassiv. Längs kusten ligger små fiskebyar utspridda mellan bukter och sandstränder. En av de bästa stränderna att besöka är Bai Khiem som bjuder på kritvit sand och korallgrönt hav, inramat av djungel och berg. Phu Quoc är fortfarande väldigt lite påverkad av västerländsk kultur och en perfekt plats att avrunda en resa i Vietnam. Tillbringa lata dagar på närmast folktomma stränder, gör dagsutflykter till småöar och njut av havets läckerheter på en servering i solnedgången.

Reseprogram

 • Dag 1-3 Lata dagar på ön Phu Quoc

  Tidig frukost och därefter transfer till flygplatsen. Vi säger farväl till vår vietnamesiska guide. Flyget går från Hanoi/Ho Chi Minh ut till Phu Quoc Island. Ankomst till ön under eftermiddagen och efter en kort transfer kommer vi fram till hotellet. Under de närmaster dagarna njuter vi av strandliv och upptäcker ön på egen hand. Genom någon av öns lokala aktivitesarrangörer finns möjlighet finns att vandra, cykla, fiska, snorkla och dyka.

 • Dag 4 Flyg till Ho Chi Minh och vidare hem

  Transfer till flygplatsen på Phu Quoc Island. Flyg till Ho Chi Minh City och flyg vidare hem under kvällen.

Resans höjdpunkter

 • Sol och bad på orörda stränder
 • Möjlighet till aktiviteter som hyra cykel, paddla kanot eller utflykter på öns vackra inland
 • Fina möjligheter till bad direkt utanför hotellet

Resfakta

Reslängd 4 dagar/ 3 nätter
Avresor Varje dag efter din Vietnamresa. Observera att det är regnperiod i södra Vietnam maj – okt/nov, vilket gör att klimatet på Phu Quoc är instabilt denna period. Då är det bättre väder på Whale Island.
Pris Från 8900 kr
Enkelrumstillägg 1000 kr
Barnpris

Barn 5-9 år betalar 6500 kr

I priset ingår
 • Inrikesflyg Hanoi /Saigon- Phu Quoc
 • 3 nätter på Phu Quoc inkl. frukost
 • Transfers
Extra dagar

Extranätter: Stanna gärna kvar längre: Extranatt på Phu Quoc 800 kr per person. Barn 5- 15 år 600 kr per person. Extranatt Saigon 450 kr per person, 300 kr för barn. Stadsrundtur Saigon 700 kr per person, 500 kr för barn. 

Resplan

Dag 1-3. Lata dagar på ön Phu Quoc
Dag 4. Flyg till Ho Chi Minh och vidare hem
Dag 5. Hemma igen

Klimat

Väderinformation: I södra Vietnam är det regnsäsong mellan april till november. Under månaderna juni-augusti regnar det dagligen i södra Vietnam. Regnet kommer då ofta i korta men kraftiga regnskurar framåt eftermiddagen. Under denna tid på året är det vanligtvis bättre väder på ön Whale Island i mellersta Vietnam (se vår andra tilläggsresa). December - mars är det torrperiod i södra Vietnam, med något oförutsägbart väder under december (gräns mellan regn- och torrperiod).

Bra att veta

På Phu Quoc kan du välja att bo bekvämt på Sai-Gon Phu Quoc Resort eller på något enklare Seastar Resort. Bägge hotellen har utmärkt läge i direkt anslutning till stranden. Sai-Gon Phu Quoc Resort har egen privat strand och pool. Restaurangen serverar asiatisk och västerländsk mat. Rummen i vår bungalow är rymliga och bekväma och av hög standard. Vi bor i bungalows i trädgården, mycket nära stranden. På Seastar Resort är rummen enklare och hotellets restaurang serverar endast enklare mat. Hotellet har ingen pool. Hotellets läge är dock utmärkt. Här bor vi i bungalows direkt på stranden.

Boende

 • Sea Star Resort

  På Seastar Resort är rummen enklare och hotellets restaurang serverar endast enklare mat. Hotellet har ingen pool. Hotellets läge är dock utmärkt. Här bor vi i bungalows direkt på stranden.

 • SaiGon Phu Quoc Resort

  SaiGon Phu Quoc Resort har egen privat strand och pool. Restaurangen serverar asiatisk och västerländsk mat. Rummen i vår bungalow är rymliga och bekväma och av hög standard. Vi bor i bungalows i trädgården, mycket nära stranden.