Översikt

FamiljeExpedition - Vietnam med Hoi An och strandliv i Phan Thiet

Vi upplever södra Vietnam med flodbåt, till fots eller på cykel längs Mekongflodens delta. Vi börjar resan i den vackra och intressanta staden Ho Chi Minh City, därefter utforskar vi Mekongflodens vackra omgivningar med fruktodlingar och flytande marknader. Vi bor på en mysig ekolodge längs flodbanken mitt i naturen för att sedan uppleva några härliga dagar i charmiga Hoi An där vi lär oss laga vietnamesisk mat och får gott om tid att själva utforska staden. Resan avslutas med strandliv i mysiga Phan Thiet.

Vi åker flodbåt långsamt längs Mekongflodens delta och dess bifloder, och upplever den vietnamesiska landsbygden med sina fruktodlingar och byar där barn nyfiket vinkar åt oss längs vägen. Vi passerar flytande marknader där det säljs frukt och grönsaker och en eftermiddag cyklar vi längs floden. Här får vi lära oss hur man gör landets berömda vårrullar med färska örter. I bybornas egna trädgårdar odlas mängder av olika kryddor som färsk basilika, koriander, mynta och vårlök. 

Naturliga möten med människor och en spännande matkultur
Under resan tar vår vietnamesiske färdledare med oss till en orörd del av södra Vietnam. Turister är ingen vanlig syn i de här områdena. Vi får uppleva nära möten med låglandets minoritetsbefolkning bland flytande marknader och susande risterrasser. Många är nyfikna när vi till fots eller med cykel i lugnt tempo åker genom byarna och det blir många naturliga och nära möten med bybefolkningen. Vi abslutar resan med sol och bad i Phan Thiets långa stränder.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Vietnam

  Eftermiddagsflyg mot Vietnam och Ho Chi Minh City. Vi mellanlandar i Singapore eller Doha på vägen. Måltider på flygen.

 • Dag 2 Ho Chi Minh City

  Vi landar på kvällen och vår vietnamesiske guide tar oss till vårt centralt belägna hotell. Kvällen till eget förfogande att upptäcka denna vackra och intressanta stad. Välkomsmiddag intas på en lokal restaurang och vi får vårt första smakprov på det vietnamesiska köket. Den som vill kan sedan upptäcka staden på egen hand. Hotell Ho Chi Minh City. (M)

 • Dag 3 Good Morning Vietnam!

  Idag upptäcker vi Ho Chi Minh tillsammans med vår vietnamesiske guide. Vi besöker de otroliga Cu Chitunnlarna i Cu Chidistriktet. Dessa tunnlar sträcker sig över 250 km mot den kambodjanska gränsen. Vi tar oss tillbaka till Ho Chi Minh och får en sightseeing av vår guide runt stadens museum och kvarter. V ibesöker bland annat Historiska muséet, Binh Tay Market i Chinatown och Reunification Palace. Hotell Ho Chi Minh. (F,L)

 • Dag 4 Från stadsliv till flodliv längs Mekongflodens delta

  Vi lämnar Ho Chi Minh City och färdas genom vackra risodlingslandskap. Vi går ombord på flodbåten som tar oss fram på Mekongdeltat i Cai Be. Längs floden är det mycket aktivitet. Vi passerar flytande marknader, människor som sår, odlar och skördar sina risodlingar. Det är många byar med glada vinkande barn längs flodbanken. Detta är det bästa sättet att få uppleva det riktiga flodlivet i Vietnam. Vi checkar in på Mekong Lodge där vi intar vår lunch. På eftermiddagen cyklar vi till Tan Phonh Island, en tur på ca 10 km (2 timmar). Här får vi laga mat och lära oss mer om det vietnamesiska köket. (F,L,M)

 • Dag 5 Från Cai Be till Saigon

  Dagen gryr i den lilla byn och efter frukosten tar vi oss med båt på Mekongfloden och får uppleva den livliga flytande marknaden och små hantverksbyar. Längs hela vägen slås vi av gästfriheten och det varma välkomnandet från lokalborna. Vi besöker även Cai Be market på land innan vi tar oss tillbaka till lodgen. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Ho Chi Minh City där vi bor på Majestic Saigon Hotel. Kvällen till eget förfogande för att uppleva mer av staden. (F)

 • Dag 6 Upptäck Hoi An

  Vi äter frukost på hotellet och hinner kanske ta ett dopp i poolen innan vi har vår transfer till flygplatsen. I dag flyger vi till Danang för att ta oss vidare till Hoi An. Här bor vi på det mysiga boutiquehotellet Hoi An Silk Boutique Hotel och får en första glimt av denna charmiga stad. Det är enkelt att promenera runt och det finns gott om restauranger att välja bland. (F)

 • Dag 7 Cykla genom Hoi An

  Efter frukost ger vi oss ut för att cykla genom Hoi An. Vår guide berättar historien kring stadens kinesiska, japanska och europeiska arkitektur och vi får veta mer om Hoi An som gammal handelsstad. Utanför centrum, mot floden är det färre turister. Här är trevligt att tillbringa eftermiddagen. Gott om tid för shopping, goda matupplevelser eller poolhäng på vårt trevliga hotell. (F)

 • Dag 8 Matlagningskurs i Hoi An

  Efter en tidig frukost hämtas vi upp för att få en introduktion till dagens spännande aktivitet. På Hoi An´s färgstarka marknad upplever vi dofter och den pågående kommersen medan vi köper en del av de ingredienser vi ska använda oss av när vi har vår matlagningskurs. Därefter går vi ombord på Red Bridge´s båt som ska ta oss på en 25 minuter lång resa längs Hoi An-floden och till Red Bridge Cooking School. När vi kommer fram får vi en guidning genom skolans grönsaks- och kryddträdgård innan vi får lära oss om några av Hoi An´s och Vietnams mest välkända rätter. I ungefär 2 timmar lagar vi mat efter instruktioner från Red Bridge´s kockar. En fantastisk upplevelse och ett väldigt trevligt sätt att få en inblick i landets matkultur. Givetvis äter vi det vi har lagat innan vi tar oss tillbaka till hotellet. (F,L)

 • Dag 9 Mot Phan Thiet och Mui Ne

  Frukost och därefter transfer till flygplatsen för den korta flygningen till Ho Chi Minh. Därifrån har vi en transfer till kusten och vårt hotell i Mui Ne utanför Phan Thiet. Blue OceanResort ligger på stranden. Det är ett charmigt hotell med ett fint poolområde och rummen ligger inbäddade i grönska. I den populära restaruangen serveras vällagade lokala specialiteter. (F)

 • Dag 10-12 Sol och bad i Mui Ne

  Under de närmaste dagarna njuter vi av strandliv och upptäcker Phan Thiet och Mui Ne på egen hand. Genom någon av de lokala aktivitesarrangörerna finns möjlighet att boka olika turer. Cykla till små fiskebyar och passa på att besöka de unika Saharaliknande Red Sand Dunes, eller tillbringa dagen på stranden. (F)

 • Dag 13 Loi tam biet Vietnam

  Loi tam biet  - hej då Vietnam! Vi äter frukost och tar farväl av Mui Ne och kusten. Dags att återvända till Ho Chi Minh. En resa på drygt 4 timmar innan vi når flygplatsen och påbörjar vår resa hemåt. En mellanlandning på vägen. (F)

 • Dag 14 Åter hemma i Sverige

  Ankomst till Stockholm vid lunch.

 • Ingår för barn Medlemskap i WWF

  En FamiljeExpedition ska vara ett lärorikt äventyr. Därför har vi alltid erfarna naturguider på resan. Små äventyrare blir dessutom medlemmar i WWFs barnklubb Panda Planet och alla tonåringar får tidningen WWF Eko som ger nyheter om djur, natur och miljövård.

 • Att tänka på

  Programmet kan komma att ändras av praktiska eller logistiska skäl, för att ge bästa behållning av resan. Tiderna för flyg är preliminära. Det är bra att resa med ett öppet sinne då synen på tid inte är som vi är vana vid här hemma i Skandinavien.

Resans höjdpunkter

 • Upplevelserna i byarna på den vietnamesiska landsbygden
 • Dagarna i charmiga Hoi An med matlagningskurs och introduktion till det vietnamesiska köket
 • Sol och bad i Mui Ne

Karta

Resfakta

Reslängd 14 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
Avresor 26 dec - 8 jan 21/22 + valfri avresedag
Pris Från 31 800 kr, barnrabatt finns
Enkelrumstillägg På förfrågan
Barnpris

27 800 kr

Priset gäller för barn t.o.m.11 år i extrasäng som delar rum med två vuxna. För barn under 6 år, vänligen kontakta oss.

I priset ingår
 • Flyg från Sverige till Vietnam t/r inkl. skatter
 • Flyg inrikes Ho Chi Minh-Danang t/r
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Båtturer i Mekongdeltat
 • Boenden på charmiga hotell
 • Stadsrundtur i Hoi An
 • Matlagningskurs i Hoi An
 • Vietnamesisk engelsktalande natur/kulturguide
 • Transport av bagage under båtturer
 • Inträdesavgifter på museer och dylikt
 • Måltider enligt program
 • Boende på strandhotell i Mui Ne inkl. frukost och transfers.
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Drycker, dricks

Anslutningsort

Göteborg och Köpenhamn

Resplan

Dag 1. Mot Vietnam
Dag 2-3. Ho Chi Minh City
Dag 4-5. Mekongflodens delta
Dag 6-8. Vårrullar och cykling i Hoi An
Dag 9. Mot Phan Thiet och Mui Ne
Dag 10-12. Sol och bad i Mui Ne
Dag 13. Tillbaks till Ho Chi Minh City och hemresa
Dag 14. Hemma igen

Klimat

Du kan resa till Vietnam året om. I södra Vietnam är vädret som bäst från december till april, med något ostadigt väder mellan maj- november.

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Vaccination

Kontakta din husläkare eller en vaccinationscentral för rådgivning om rekommendationer för resevaccin. Se även www.vaccinationsguiden.se

Resans karaktär

Vår uppskattade rundresa i södra Vietnam bjuder på många kulturmöten, en aktiv men bekväm resa genom ett leende land. Båtturer på Mekongflodens delta och korta vandringar ger dig möten med folk och landsbygden. Vi upplever det vietnamesiska köket genom matlagningskurs i Hoi An. Resan går i behagligt tempo och kräver inga förkunskaper eller extrem kondition, men god rörlighet och ett öppet sinne för ovana vardagssituationer är bra att ha.

Till Phan Thiet och Mui Ne kommer vietnameserna själva för att njuta av fantastiska stränder, sanddyner, badliv, god mat, lugn och stillhet. Längs kusten ligger små fiskebyar utspridda mellan bukter och sandstränder. 

Deltagarantal

Min 8, max 12-16

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vi stödjer många viktiga naturvårdsprojekt och klimatkompenserar för de resor där vi flyger. Läs mer här »

Rådgivning via Zoom
Vi erbjuder individuell rådgivning via Zoom, hör av dig till oss så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Klimatkompensation

 

Bra att veta

Boendena kan komma att ändras, vi presenterar ett urval av de hotell vi brukar använda på våra resor.

Boende

 • Majestic Saigon Hotel

  Majestic Saigon Hotel är ett 5-stjärnigt hotell med bästa möjliga läge i Ho Chi Minh City. Här bor ni bra i bekväma och rymliga rum, med alla faciliteter som önskas. Hotellet har en restaurang, bar och en pool.


  Finns på hotellet

  - Restaurang
  - Bar
  - Spa
  - Gym
  - Pool
  - WiFi

  Finns på rummet

  - TV
  - Safety box
  - Wi-Fi

   

 • Mekong Lodge

  Mekong Lodge är ett charmigt eko-resort där design, bekvämlighet och närheten till naturen främjas. Här finns 30 privata bungalows, 12 utav dem med egen pool. Alla omgivna av prunkande växter såsom blommor och fruktträd. Vardagslivet pågår utanför hotellets trädgård. Mekongfloden med sina fantastiska flytande marknader och pittoreska byar. Vi bor i bungalows med utsikt över trädgården eller floden. Varje bungalow har AC, vatten uppvärmt av solceller och traditionella badkar. På lodgen finns en restaurang, en bar, pool och fri wifi i sällskapsutrymmena.

 • Silk Boutique Hotel, Hoi An

  Silk Boutique Hotel är ett mycket trevligt hotell, idealiskt beläget några få minuters promenad från UNESCO:s världsarv Hoi Ans 1500-talskvarter och de palmbeklädda stränderna Cua Dai. Hotellet erbjuder bland annat utomhuspool, gym, trädgård, restaurang, bibliotek, bar och fritt WiFi. Rummen är fräscha och rymliga och utrustade med bland annat minibar, luftkonditionering och kabel-TV.

 • Blue Ocean Resort, Phan Thiet

  I skuggan av Mui Ne´s kokospalmer ligger mysiga Blue Ocean Resort. Här ligger rummen mitt i prunkande grönska med stranden som närmsta granne. Närhet till shopping och restauranger med byn Mui Ne precis utanför dörren. På rummen finns varmt vatten, morgonrock, kylskåp, safe deposit och fri WiFi. Hotellet har ett härligt poolområde och en mysig restaurang.