Översikt

Safari i Saadani med Zanzibar - Storviltsafari vid havet

Möt storvilt som lejon, elefant, bufflar, zebror, giraffer och många olika slags antiloper på en annorlunda familjesafari i Tanzania. Saadani National Park är Östafrikas enda storviltreservat vid havet, med sandstränder där havssköldpaddor kommer upp för att lägga ägg - och kan möta elefanter som svalkar sig i havet. Här utanför ses även knölval och delfiner från stranden...

Här åker vi ut på safari både morgon och kväll i öppna jeepar för att leta efter storvilt - däremellan kan vi bada i havet vid vår bekväma tältcamp. Även en längre safari till en flod för att få tillfälle att åka båt bland flodhästar och krokodiler. En dag besöker vi en liten fiskeby för att se hur man lever där, eller så kan vi besöka centret där de arbetar med att bevara havssköldpaddor, om det finns nykläckta ungar. På denna unika safari får barnen prova på många spännande saker: paddla kanot, gå på vandringssafari för att lära sig det vildas fotavtryck, sätta upp kamerafällor och se vad som fastnat på bild.. Allt leds av campens kunniga naturguider som även arbetar med att bevara det unika djurlivet här.

Resan avslutas därefter med sol och bad på The Zanzibari - ett boutiquehotell i Nungwi på Zanzibar. Bada i havet, snorkla, njut av god mat och vila ut vid den stora poolen - med strålande utsikt över Indiska oceanen.


Okänd vildmark vid havet Saadani bjuder på en annorlunda safari i en okänd nationalpark där vi möter få andra turister. Här kan man träffa på elefanter som klivit ut i havet och havssköldpaddor på torra land! Vår tältcamp Simply Saadani Camp omges av sandstränder, turkost hav, afrikansk bush, palmer och frodiga gröna skogar. Här åker vi ut med våra safarijeepar morgon och kväll där vi spanar efter allt från stora elefanter till små, små dykarantiloper. Här kan vi även få se lejon, bufflar, giraffer, zebror, vårtsvin och många olika slags antiloper som eland, gnu, elipsvattenbock, Hartebeest, rörbock och flera små dykarantiloper. Har vi tur får vi även se leopard och den sällsynta och skygga sabelantilopen - den kanske vackraste av antiloper. En dag gör vi dagsutflykt med lunch, där vi gör en spännande båttur på Wamifloden bland flodhästar och krokodiler.

Simply Saadani Camp Runt vår tältcamp kan vi möta grön markatta, babianer och de vackra svartvita colobusaporna förutom många olika slags färggranna fåglar. Det fantastiska läget intill havet gör att vi här kan bada i havet på den långgrunda sandstranden. På kvällen kan vi sen sitta under stjärnorna vid brasan innan vi somnar in till havets brus. Här bor vi i stora bekväma tält byggda på träplattformar, inreda med sängar, soffor, badrum och veranda.

Här finns mycket att göra för barnen Förutom alla djur, och möjligheten att bada och leka på stranden blir det tillfälle att följa med till fiskebyn Mkwaja en morgon, för att uppleva lite av vardagslivet. Eller så besöker vi ett center där man arbetar med att bevara den gröna havssköldpaddan, om det finns några nyckläckta ungar att se (endast på höstlovet). På campen bedrivs bevarandeprojekt där man satt radiosändare på djur och sätter ut kamerafällor för att se vad som smyger förbi. Personalen kommer att ta med oss på en vandringssafari kring vår camp för att visa oss hur man känner igen djurens spår och olika växter. De som vill kan följa med och sätta upp en automatisk kamerafälla och senare komma tillbaka och för att se om det är något djur som fastnat på bild. Hinner vi med, kan det även bli en kanottur på ett vattendrag vid kampen, så här finns alltid något spännande att prova på.

Sol och bad på Zanzibar Resan avslutas med sol och bad på The Zanzibari - ett bekvämt boutiquehotell i Nungwi, längst upp på Zanzibar. Det har stor pool, jacuzzis och ligger vid stranden. Stor vacker blommande trädgård. Här bor vi i bekväma rum med utsikt över havet eller den vackra parken. Det finns bar, reception och restaurang där vi serveras goda middagar. Här kan du vila ut, bada i poolen eller i havet utanför vilket är bäst vid högvatten, eller boka turer för att snorkla och dyka vid korallreven utanför. En mysig Spa avdelning finns på hotellet där ni kan få en avkopplande massage. Eller så tar du det lugnt vid den stora poolen och njuter av den hänförande utsikten över havet, se bilder på boende.

Tema: Tanzania, Safari & naturresa, engelsktalande safariguide

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Tanzania

  Flyg från Arlanda på kvällen med Ethiopian Airways till Addis Abeba.

 • Dag 2 Via Zanzibar till Saadani National Park

  Ankomst till Addis Abeba på morgonen, byte för flyg till Zanzibar . Här blir det paus innan vi tar oss över till Saadani Nationalpark med ett litet flygplan, en kort flygtur på 20 min innan vi landar på ett flygfält i bushen i Saadani N.P. Här möts vi av guider från campen med safarijeepar. Färd ungefär en timma till vår tältcamp. På Simply Saadani Camp bor vi i stora bekväma tält med bäddade sängar, egen toa och dusch. Här välkomnas vi, flyttar in och kommer lagom för att äta middag och bekanta oss med varandra och personalen. Efter middagen blir det nog skönt att somna in till havets brus. Simply Saadani Camp.

 • Dag 3 Storvilt i Saadani

  Vi vaknar till fåglarnas sång i gryningen. Börja med en kopp te och några kakor innan det är dags att åka på safari i nationalparkens omväxlande natur med bush, småsavanner och skogspartier. Här börjar vi bekanta oss med det afrikanska storviltet - med antiloper, giraffer, sebror, elefanter, bufflar och lejon. Våra erfarna guider hittar överallt och känner djurens vanor. Det är även gott om vackra fåglar. Vi kan möta många olika slags antiloper från små dykarantiloper till den jättelika elandantilopen. Här finns även större kudu, gnu, Hartebeest, ellipsvattenbock, rörbock - så det är alltid spännande, man vet aldrig vad vi träffar på bakom nästa dunge.

 • Därefter kommer vi tillbaka till campen eller gör ett besök i tornet för att äta en stadig frukost, med ägg och bacon på safarivis. Därefter kan man välja mellan att paddla i en kanot i Mafui Creek intill för att se på fåglar och små krokodiler eller gå på en vandringstur med guide kring campen. Passa på att sola och bada från stranden eller bara slöa i hängmattan på verandan. På em. bär det ut på en ny safarirunda med bil. Några kan passa på att besöka utsiktstornet och ta en kopp te och se på utsikten runt om. Det 20 meter höga tornet ligger i kanten av en stor öppen saltmark, dit många djur kommer för att få i sig salt på morgon och kväll. Efter safarin är det dags att äta middag på campen, och sen kanske personalen har ordnat en lägereld på stranden där vi kan sitta och prata innan det är dags att vila. Simply Saadani Camp.

 • Dag 4 Heldagssafari med båttur på Wamifloden

  Tidig uppstigning och så bär det av på en längre game drive och långt in i parken till Wamifloden. På färden ut blir det picknickfrukost ute i bushen eller på båten. När vi kommer fram kliver vi ombord på en båt för att se på flodhästar och krokodiler. Här brukar det vara gott om olika slags storkar och färggranna fåglar. Efter dagens game drive så slappar vi lite i våra hus eller ligger i hängmattan på verandan. Vi gör oss sen klara för middag på restaurangen med oslagbar utsikt över havet, solnedgången är magisk! Simply Saadani Camp.

 • Dag 5 Bybesök och safari på kvällen

  På morgonen innan det blivit för varmt följer vi guiderna på en vandring längs stranden till den lilla fiskebyn Mkwaja en bit bort. De som inte vill gå kan åka med bil. Här får vi träffa byinvånarna och kanske spela fotboll med barnen, eller se på när fiskarna tar hand om morgonens fångst. Det är intressant att se det dagliga livet i den lilla byn. Om det går att ordna kanske vi kan besöka en skola eller ordna en fotbollsmatch med barnen i byn. Ett annat alternativ är att vi besöker centret där man tar hand om havssköldpaddsägg för att kläcka dem i säkerhet. Men det är bara öppet om det finns några ägg som har kläckts nyligen innan ungarna sätts ut i havet. Därefter bär det av tillbaka till campen igen.

 • På dagen kan vi prova på olika aktiviteter kring campen som att se om vi fått några djur på bild i kamerafällorna eller prova en vandringssafari i omgivningarna till campen. Kanske även passa på att få bada en sista gång.

  På eftermiddagen ger vi oss ut på vår sista game drive för att leta efter de antiloper, lejon, vildsvin, elefanter och andra djur som vi kanske inte haft turen att få se eller fotografera på de tidigare safariturerna. Eller så försöker vi hitta en leopard eller serval även om de kan vara knepiga att få syn på. Simply Saadani Camp.

 • Dag 6 Flyg till Zanzibar och färd till Nungwi

  Efter frukost är det dags att ta farväl av personalen, packa och åka in i parken till det lilla flygfältet. När vi lyfter kanske vi får se lite av parken från ovan, sen fortsätter vi över havet till Zanzibar ungefär 20 minuter. Väl framme möts vi av förare med bilar eller en minibuss som sen kör oss upp genom öns byar och odlingar i ca 1,5 timmar till Nungwi, längst upp i norra änden av ön. Längs vägen ser vi mangoträd och småträd med papaya. The Zanzibari.

 • Mitt på dagen eller på eftermiddagen, beroende på flygtiderna kommer vi fram till The Zanzibari. Hotellet ligger med strålande utsikt över havet, har en vacker trädgård och stor pool. Här får vi våra rum och kan sen vila ut i den vackra trädgården, bada i poolen eller kanske i havet beroende på tidvattnet. Vill man ha djupt vatten kan man gå över till nordvästra sidan för att bada även vid lågvatten. Här i Nungwi finns många barer och restauranger. På kvällen ingår trerättersmiddag i restaurangen på strandhotellet. The Zanzibari har ett 15-tal rum. Alla rum har kylskåp, a/c och kaffekokare, etc.

 • Dag 7-9 Vind och hav på Zanzibar

  Njut av livet på The Zanzibari vårt bekväma strandhotell. Gott om tid för bad och vila. Vandra längs stränderna eller se på livet på kaféer och strandbarer i byn. Den som vill snorkla eller dyka kan boka utfärder från Nungwi till korallreven, eller göra en båttur i solnedgången. Frukost och middag ingår på hotellet. Här finns även ett Spa med manikyr, pedikyr och massage. The Zanzibari.

 • Dag 10 Avslutning och hemresa

  Passa på att ta ett sista dopp och njut av lugnet. Vid 11-tiden är det dags för återfärd till Zanzibar Town och flygplatsen. Flyget till Addis Abeba avgår 15:30 och kommer fram 20-tiden. Uppehåll för byte och nytt flyg 23-tiden över natten.

 • Dag 11 Hemkomst

  Åter på Arlanda 07-09 tiden. Obs flygtiderna kan komma att ändras fram till avresan.

Resans höjdpunkter

 • Här kan du möta elefant, lejon, flodhäst och olika antiloper - och ta ett dopp i havet samma dag!
 • Omväxlande och exklusiv safari till relativt okänd nationalpark vid Indiska Oceanen och Zanzibarsundet.
 • Game drive med öppna jeepar, vandringssafari, båtsafari och en övernattning i utsiktstorn.
 • Safari i okänd nationalpark, med få besökare, för dig som vill uppleva nåt unikt.
 • Avslutning med sol och bad på Zanzibar, uppe i Nungwi på ett mycket bra strandhotell.
 • På safarin bor vi på den bekväma och unika tältcampen "Tent With a View", med fantastiskt läge vid stranden.

Karta

Resfakta

Reslängd 11 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Avresor Dagligen, året runt
Pris Från 37 900 kr, barnrabatt finns
Enkelrumstillägg 4 900 kr - begränsat antal
Barnpris

Barn 7-11 år 27 900 kr, för ett - tre barn som delar rum med två vuxna.

I priset ingår
 • Flyg från Stockholm till Zanzibar t/r, inkl. skatter
 • Inrikesflyg Zanzibar till Saadani t/r
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Jeepsafari och båtsafari enligt program med engelsktalande guide
 • Besök i en fiskeby och skola med engelsktalande guide
 • Alla lokala transporter i öppna safarifordon, båttur i träbåt på Wami River
 • All logi enligt programmet
 • Alla transfers
 • Helpension på safarin, halvpension på Zanzibar
 • 4 nätter på Simply Saadani Camp i Saadani nationalpark
 • 4 nätter på The Zanzibari Hotel på norra Zanzibar
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Visum, drycker, dricks, luncher på Zanzibar

Resplan

Dag 1. Mot Tanzania
Dag 2. Via Zanzibar till Saadani National Park
Dag 3. Storvilt i Saadani
Dag 4. Heldagssafari med båttur på Wamifloden
Dag 5. Bybesök och safari på kvällen
Dag 6. Flyg till Zanzibar och färd till Nungwi
Dag 7-9. Vind och hav på Zanzibar
Dag 10. Avslutning och hemresa
Dag 11. Hemkomst

Vaccination

Kontakta din husläkare eller en vaccinationscentral för rådgivning om rekommendationer för resevaccin. Se även www.vaccinationsguiden.se

Resans karaktär

Vi bor bekvämt och färdas i välskötta safarifordon. Safarin innebär normalt inga längre transporter då vi bor med bra läge i Saadani NP. Det är normalt fuktigt och varmt klimat men det fläktar från havet i tälten och på safarin i de öppna jeeparna.
På strandhotellet finns det fläktar och a/c.Vid Indiska oceanen är det varmt och fuktigt hela året. Ön svalkas dock oftast av en behaglig sjöbris. På Saadani går det normalt att bada vid högvatten. På Zanzibar finns stor pool och strand där det även går att bada vid högvatten, annars finns en bättre strand en bit därifrån som är bättre vid lågvatten. Safariturerna i öppen Land Rover leds av kunniga och erfarna engelsktalande safariguider.

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Mycket stora, rymliga tält/bandas i Saadani, (se bilder boende) och bekvämt rum på The Zanzibari strandhotell på norra Zanzibar. Del i dubbelrum/tält, alla nätter med egen toa och dusch etc.

Boende

 • Tent With a View/Simply Saadani Camp

  Tent With a View/Simply Saadani Camp ligger vid en lång sandstrand i Saadani National Park vid Zanzibarsundet i Indiska Oceanen. Stora rymliga Hemingwaytält/Bandas uppförda på träplattformar. Under verandans tak kan du ligga i skuggan i hängmattan och somna till havets brus. Här kan vi se solen gå upp över havet mot Zanzibar i öster och ned över skogarna bakom lodgen. Här har vi alltså möjlighet att njuta av utmärkt mat, och strandliv mitt i vildmarken - unikt för Tanzania och Östafrika.

  Finns på hotellet

  Rymliga Hemingwaytält/Bandas som svalkas av brisen och har därför inte a/c. El finns en stund på kvällen. Tält med en stor säng, myggnät och möblerat med soffa och bord etc. Rymligt badrum med dusch. Bar och restaurang som serverar goda måltider. Trevlig bar med veranda där man kan ta en kopp te eller få en drink serverad. Det går att bada i havet vid högvatten men stranden är långgrund. Det är skönt att kunna varva safariturerna med ett dopp i havet.

 • The Zanzibari boutique beach hotel *****

  På The Zanzibari bor vi i utkanten av Nungwi på ett mycket bekvämt boutiquehotell vid en egen stranden. Rummen har havsutsikt eller utsikt mot den vackra trädgården. Alla rum har luftkonditionering, kyl, hårtork och tekokare. Njut av havet vid lågvatten eller poolen och de små jacuzzipoolerna vid högvatten. Du kan även gå över till nordöstra stranden ca 15 min bort, där går det även bada vid lågvatten. Där finns även dykcenter, som ordnar snorkel- och dykturer ut till korallreven. Du kan även koppla av med ett urval av spa- och massagebehandlingar på spaavdelningen vid havet. Detta är ett hotell för de som vill ha lugn och ro och lite avskildhet!