Översikt

FamiljeExpedition - Safari i Serengeti med sol och bad på Zanzibar

Storviltsafari i Serengeti, Ngorongoro och Tarangire. Vi omges av elefanter, giraffer, flodhästar, lejon och geparder. Dessutom många olika slags antiloper och gnuer i tusental. En fantastisk upplevelse att dela med barn och vänner. Vi kombinerar några av Afrikas mest berömda och djurrika nationalparker med underbara stränder och en veckas sköna bad på den tropiska ön Zanzibar - en familjeupplevelse för livet! Våra familjesafari på höst och jullov är naturnära och spännande upplevelser för hela familjen. Just denna resa är en av våra mest uppskattade safariresor genom åren.

Serengetis vida savanner bjuder in oss mitt bland stora flockar med gnuer, bufflar, zebror, gaseller och antiloper. Vår skickliga guide visar oss var lejon, gepard och noshörning håller till i Ngorongorokratern. I Tarangire träffar vi på elefanter, giraffer, och antiloper.

Serengeti som är världens mest kända nationalpark främst känd för "the great migration" med över en miljon djur som under året flyttar sig efter regnen för att få färskt bete. Ngorongoro betraktas som ett av världens främsta underverk och finns upplagd på Unescos världsarvslista. Det är världens största hela caldera, liknar mest en gigantisk vulkankrater med en diameter på 15-20 km och väggarna har en höjd på upp till 600 m. Utsikten från kraterkanten är mycket storslagen och imponerande.


På dagarna färdas vi omkring i vår fyrhjulsdrivna
Land Rover, som har stora takluckor så att vi kan se och fotografera alla djur. Alla i bilen har dessutom fönsterplats. Kvällarna tillbringar vi på vackert belägna lodger och på en bekväm tältcamp med stora safaritält, sköna sängar och eget badrum (se beskrivning nedan). Till middag serveras god mat ofta i buffe form. Sedan sitter vi tillsammans i brasans sken under stjärnorna och småpratar om dagens alla äventyr och upplevelser.

Det är lätt att bli tagen av en safari och landskapen vi passerar: de storslagna och mäktiga slätterna, vulkaner som Ngorongoro och Mt. Meru eller Rift Valleys mäktiga förkastningsbrant. Vi kommer se tiotusentals djur på en och samma dag. Serengetislätten i Tanzania är platsen för det största av världens nu återstående viltskådespel, med mer än två miljoner djur som lever i ett ekosystem stort som Holland.

Vi avslutar vår storviltsafari med en veckas sol och bad på mytomspunna kryddön Zanzibar. Flera sköna dagar vid Indiska oceanen väntar med sol,bad och avkoppling.

Tema: Tanzania, Safari & naturresa, FamiljeExpedition, engelsktalande safariguide

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Tanzania

  Flyg från Arlanda vid 20 - tiden till Addis Abeba där vi mellanlandar innan vi flyger vidare till Tanzania.

 • Dag 2 Ankomst Tanzania - African View Lodge

  Vi landar i Addis Abeba tidig morgon och byter flyg till Kilimanjaro Airport med ankomst vid lunch. Transfer till African View Lodge som ligger endast ett stenkast bort från Arusha National Park, på en höjd av nästan 1400 m. Det mysiga hotellet är en idealisk utgångspunkt för safaris och vandringar på Mt. Meru eller snötäckta, majestätisk Kilimanjaro. (Middag)

 • Dag 3 Safari i Lake Tarangire National Park

  Frukost och därefter färd genom den livliga staden Arusha över savannerna till Tarangire National Park. Här i parken möter vi ett kuperat landskap i flodravinen. Vi omges av stora märkliga baobabträd och här finns en hel del elefanter vilket syns på träden som de brutit ned för att äta blad och grenar. Även här finns en gnumigration, många olika antiloper och gott om giraff. Lejonen håller sig en bit bort, men med lite tur kanske vi hittar en leopard i något träd. Vi äter vår medhavda lunch i parken innan vi fortsätter vår safari. På eftermiddagen når vi vår camp där vi bor i tält en natt. Möjlighet finns att göra en kvällssafari, det ingår inte i resans pris. (F,L,M)

 • Dag 4-5 Safari i Serengeti

  Vi färdas via Ngorongoro genom det stora Serengeti och gör gamedrives längs vägen. I två nätter kommer vi att bo här mitt i hjärtat av Serengeti på Serengeti View Camp. Nästa dag blir det gamedrives i de mest kända och viltrika delarna i Serengeti, runt Seroneradalen. Seronera är ett av de djurtätaste områdena i hela Afrika, berömt för sina lejon, leoparder, flodhästar, bufflar, giraffer, zebror och olika slags antiloper men även mindre djur som serval och sjakal. På kvällen sitter vi runt den öppna elden och pratar om dagens upplevelser. Serengeti View Camp. (Helpension)

 • Dag 6 Safari i Ngorongorokratern

  Tillbaka genom Serengeti via utgrävningarna i Olduvaiklyftan till Ngorongoro. Gamedrives i Ngorongorokratern - ett Eden för många olika djur, varav de flesta lever hela sitt liv i kratern. Se elefanter, antiloper och även den sällsynta svarta noshörningen. I kratern finns det flera små sjöar, både med sött vatten och med sodavatten. Förutom törstiga djur erbjuds här en märklig syn då sodasjöarna ofta är fulla av flamingos som färgar stränderna rosa. På kvällen fortsätter vi till Kudu Lodge. (Helpension)

 • Dag 7 Mot Zanzibar och dess vita stränder

  Transfer från Karatu till flygplatsen för vidare flyg ca 1,5 timme till Zanzibar. Från Zanzibars flygplats är det en dryg timmes transfer till strandhotellet i Jambiani på östkusten. Bahari View Lodge. (Halvpension)

 • Dag 8-13 Sol och bad på Zanzibar

  Tid för sol, bad och avkoppling på östra Zanzibar. Möjlighet finns att med båt åka ut till reven för att dyka och snorkla. Ni kan även hyra kajak och paddla längs de milslånga stränderna. Hotellet hjälper er att boka de utflykter ni önskar göra. (Halvpension)

 • Dag 14 Zanzibar

  Ett sista dopp och tid för lunch innan transfern går till flygplatsen vid Zanzibar Town. På eftermiddagen går flyget hem till Sverige med byte i Addis Abeba.

 • Dag 15 Hemkomst

  Landar i Stockholm på morgonen.

 • Ingår för barn Medlemskap i WWF

  En FamiljeExpedition ska vara ett lärorikt äventyr. Därför har vi alltid erfarna naturguider på resan. Små äventyrare blir dessutom medlemmar i WWFs barnklubb Panda Planet och alla tonåringar får tidningen WWF Eko som ger nyheter om djur, natur och miljövård.

Resans höjdpunkter

 • Safari i Serengeti, Ngorongoro, Tarangire – alla de mest berömda safariparkerna
 • Boendet på bekväma vildmarkslodger och camper samt hotell
 • Avslutningen på härliga strandhotellet Bahari View Lodge med sol och bad på Zanzibar

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 20 dec - 3 jan samt 27 dec - 10 jan 2019/20
Pris Från 48 800 kr, barnrabatt finns
Enkelrumstillägg Pris på förfrågan
Barnpris

36 800 kr - barn under 9 år som delar rum med två vuxna
38 800 kr - barn 9-15 år som delar rum med två vuxna
42 800 kr - barn 9-15 år som bor i eget rum

I priset ingår
 • Flygresa från Stockholm till Kilimanjaro Airport och hem från Zanzibar inkl. skatt
 • Inrikesflyg från Arusha till Zanzibar en väg
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Safari två dagar i Serengeti, en dag i Ngorongoro och en dag i Tarangire, specialbyggd fyrhjulsdriven Land Rover/Land Cruiser (höjbart tak)
 • Helpension på hela resan förutom på Zanzibar då det är halvpension
 • Vatten ingår under safarin
 • All logi ingår; hotell och wildcamps mitt i Serengeti, Seronera, (se boendena på vår hemsida)
 • Nationalparks- och besöksavgifter
 • Mycket kunnig engelsktalande chaufför/guide
 • Samtliga transporter och alla utflykter enligt programmet
 • 7 nätter på charmiga Bahari View Lodge på Jambiani Beach, Zanzibar med halvpension 
 • Alla hotell har pool förutom camperna i Tarangire och Serengeti
 • Alla har fönsterplats i Landrovern/jeepen, max 7 personer
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Visum (50 usd), dricks, kvällssafari i Tarangire, luncher på Zanzibar

Information om avresor

 Göteborg och Köpenhamn mot tillägg

Resplan

Dag 1. Mot Tanzania
Dag 2. Ankomst Tanzania - African View Lodge
Dag 3. Safari i Tarangire National Park
Dag 4-5. Safari i Serengeti
Dag 6. Safari i Ngorongorokratern
Dag 7. Mot Zanzibar och dess vita stränder
Dag 8-13. Sol och bad på Zanzibar
Dag 14. Zanzibar - hemresa
Dag 15. Hemkomst

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Resans karaktär

Det är alltid gott om djur och safarin anpassas efter årstiden. Ett äventyr som alla generationer kan glädjas åt gemensamt. Boendet är bekvämt och vi färdas i rymliga fordon med taklucka där alla har egen fönsterplats. Två av dagarna förekommer längre transporter eftersom Serengeti är stort. Dagarna är normalt inte besvärande varma och nätterna är svala då vi befinner oss i höglandet på 1500-2400 meters höjd.

Deltagarantal

Min 10, max 20 personer

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Logi i dubbelrum/familjerum på bekväma lodger och tältcamper med säng, lakan, handduk och egen toa/dusch. Familjerum/dubbelrum på Bahari View Lodge på Zanzibar.

Boende

 • African View Lodge

  African View Lodge har pool och en fantastisk utsikt över Mt Meru. Alla rum har dusch och WC. Inte långt härifrån ligger även Kilimanjaro. Lodgen ligger endast ett stenkast från Arusha nationalpark, så det besöks av skogens små apor och många olika slags fåglar. Det ligger i ett av Tanzanias bästa kaffeodlingsområden och här kan man beöka byn intill för att se på vardagslivet. Här serveras frukost, samt lunch- och middag.

 • Kudu Lodge

  Kudu Lodge ligger 25 km från Lake Manyara Nationalpark. Denna mysiga lodge har bekväma, välutrustade bungalows, alla fristående i den grönskande tropiska trädgården. Utsikt över de omgivande kullarna. Rummen är enkla men smakfullt inredda och var och en har en privat veranda.

  Finns på hotellet
  - Restaurang och bar
  - Presentbutik och Internet Cafe
  - Myggnät
  - El dygnet runt

  Finns på rummet
  - Privat veranda
  - Varmt vatten

 • Serengeti View Camp

  Bekväma tältcamps mitt i Serengeti, med säng, lakan, handduk och egen toa/dusch. Stora tält med egen liten veranda med stolar och bord. Restaurangtält som serverar frukost, lunch och middagsbuffe. Campen flyttas under året till de delar av Serengeti som normalt är bäst för årstiden, och är stängd i april-maj. I augusti-november sätts den upp i norra Serengeti, söder om Lobo. December- mars är det södra Serengeti som gäller, då gnuerna normalt kalvar här i slutet av jan-feb. Slutligen ställs tälten upp i västra delarna kallat för västra korridoren i juni-juli.

 • Bahari View Lodge ***

  Utanför den lilla byn Jambiani hittar du det charmiga men lite enklare hotellet Bahari View Lodge. "Bahari" betyder "hav" på swahili. Vi bor i rymliga bungalows med restaurangen och strandbaren i den tropiska trädgården - en perfekt plats för en sundowner med utsikt över det turkosa vattnet. På hotellet finns en pool. WiFi finns i en mysig "ute-lounge" uppe vid receptionen. Hotellet har tvättservice och personalen är behjälplig med att boka diverse utflykter.