Översikt

FamiljeExpedition - Safari i Ruaha med sol och bad på Zanzibar

Upplev Tanzanias största och vackraste nationalpark Ruaha. En safari i öppna jeepar som bjuder på massor av storvilt - men få andra besökare. Här möter vi fullt av elefanter, zebror, lejonfamiljer, antiloper och flodhästar på nära håll. Mitt ute på savannen bor vi på Ruaha River Lodge med fantastiskt läge och hög standard. Vi avslutar resan med sol och bad på Zanzibar. Våra familjesafari på höst och jullov är naturnära och spännande upplevelser för hela familjen. Just denna resa är en av våra mest uppskattade safariresor genom åren.

Barnen reser sig  i den öppna Land Rovern och pekar - ser du elefanterna mamma! Fri sikt åt alla håll och en intensiv närkontakt med djur och natur. Vi känner doften av elefant, giraff och kryddiga örter. Upplevelsen blir extra stark när vi i bilen ensamma kan studera en lejonflock vid sitt nyslagna byte. Ruaha, Tanzanias största nationalpark, är stor som Belgien. Här känns det som att vara på safari för femtio år sedan. Ingen trängsel och mycket storslaget.

Våra förare är skarpögda experter som guidar oss bland flockar med impalaantiloper, zebror, giraffer och elefanter. Med litet tur ser vi även skönheter som större kudu, roan- eller sabelantilop. Parken är känd för sina lejonflockar, med lite tur brukar vi även få syn på leopard eller gepard.

Vi bor på Ruaha River Lodge, med fantastiskt läge och hög standard. En av höjdpunkterna, i dubbel bemärkelse, är när vi sitter på den högt belägna utsiktsterrassen och njuter av hur savann, berg och flod skiftar i en mängd färger när solen går ned. Här bor vi fem dagar i en rymlig bungalow med veranda ut mot floden där man kan se flodhästar och elefanter som badar eller dricker vatten. På klippan kilar kaninstora klippgrävlingar runt baren och i trädgården håller små dik-dikantiloper ett öga på oss turister. Från lodgen åker vi ut på game drive både morgon och kväll. Eller så kan man välja att göra en heldagstur med picknicklunch ute i naturen.

Vi avslutar resan med sol och bad på Zanzibar. Här kopplar vi av med att sola, snorkla, spela boll och promenera längs stränderna, eller följa med på en segeltur.

Vår mest bekväma, flexibla och populära familjesafari. Vi flyger in och landar mitt i vildmarken, bor i bekväma bungalower med stora utrymmen, rymligt badrum och egen veranda där man ofta kan få se djur som passerar förbi längs flodbädden. Safariturerna är flexibla, med massor av storvilt på nära håll då vi bor med bästa läge intill flodenbädden. Man kan normalt välja mellan att åka ut på både morgon- och kvällsgamedrive eller på en långtur med picknicklunch, allt efter tycke och smak. Resan avslutas med sol och bad.

Tema: TanzaniaSafari & naturresa, FamiljeExpedition, engelsktalande safariguide

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Tanzania

  Flyg från Arlanda på kvällen över natten till Addis Abeba.

 • Dag 2 Dar es Salaam, vila vid stranden

  Ankomst till Addis Abeba på morgonen. Nytt flyg till Dar es Salaam. Ankomst tidig eftermiddag. Avhämtning och transfer 1,5 timme till trevligt strandhotell för vila och bad i havet eller dopp i poolen. Middag på strandhotellet.

 • Dag 3 Mot Ruaha National Park, safari

  Efter frukost transfer till flygplatsen. Flyg, ca 2 tim till Ruaha. Vi äter lunch på lodgen, och flyttar in i våra trevliga bungalows längs med flodbädden. Här bor vi exklusivt och naturnära i fyra nätter.

 • Gamedrive i parken, bland flockar med impalaantiloper, zebror, giraffer och elefanter. Med litet tur ser vi även skönheter som större kudu, roan- eller sabelantilop. Parken är känd för sina lejonflockar, med lite tur brukar vi även få syn på leopard eller gepard.

 • Dag 4-6 Safari i Ruaha National Park

  Gamedrives i olika områden, allt efter var djuren befinner sig. Många olika slags miljöer gör att det aldrig blir enahanda. På kvällarna blir det middag och pratstund vid brasan där vi kan lyssna på den afrikanska nattens alla ljud. Kanske hör vi lejonen ryta i fjärran.

 • Dag 7 Safari i Ruaha vidare till Zanzibar

  Safari i Ruaha på morgonen. Därefter flyg till Zanzibar. Här hämtas vi upp på flygplatsen för en och en halv timmes biltransfer till vårt hotell i på norra ön, i Nungwiområdet.

 • Dag 8-9 Sol och bad på Zanzibar

  Sol, bad och avkoppling på norra Zanzibar. Här går det bra att följa med båtar som åker ut till reven för att dyka och snorkla, man kan hyra kajak och paddla längs de milslånga stränderna. Eller varför inte bara ta en promenad längs stranden eller taxi in till byn där det finns mer restauranger och lite shopping. (Halvpension)

 • Dag 10-11 Morgondopp och hemresa

  Passa på att ta ett sista dopp och njut av lugnet. Vid lunchtid är det dags för hemfärd. Vi lämnar vårt hotell vid lunchtid för transport tillbaka till flygplatsen. I Addis Abeba gör vi ett uppehåll och byter plan innan vi flyger vidare med nattflyg till Arlanda. Åter på Arlanda på morgonen vid 7- tiden dag 11.

 • Ingår för barn Medlemskap i WWF

  En FamiljeExpedition ska vara ett lärorikt äventyr. Därför har vi alltid erfarna naturguider på resan. Små äventyrare blir dessutom medlemmar i WWFs barnklubb Panda Planet och alla tonåringar får tidningen WWF Eko som ger nyheter om djur, natur och miljövård.

Resans höjdpunkter

 • Safari med mycket få turister, för dig med höga krav.
 • Game drive för oss själva, i öppen Land Rover med soltak.
 • Mängder av storvilt på alla safarins dagar och många andra djur som är svårfunna i de mer kända parkerna.
 • Det imponerande fågellivet med mer än 500 arter.
 • Avslutningen med sol och bad på en ö i Indiska oceanen.

Karta

Resfakta

Reslängd 11 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 23 dec - 2 jan 2018/19
Pris Från 43 800 kr, barnrabatt finns
Enkelrumstillägg På förfrågan
Barnpris

Barnpris Ruaha/Zanzibar 7-10 år: 33 800 kr
(max ett barn som delar med två vuxna)

Barn boende i extrasäng i Ruaha barn 7-14 år
med ordinarie bädd på ZNZ: 36 800 kr
(i Ruaha max två barn som delar med två vuxna) 

I priset ingår
 • Flyg från Stockholm till Dar es Salaam inkl. skatter
 • Inrikesflyg t/r Ruaha nationalpark samt till Zanzibar
 • Safari i Ruaha Nationalpark
 • Sol och bad på Zanzibar
 • Alla lokala transporter i safarifordon
 • Engelsktalande guide/chaufför
 • Helpension i Ruaha
 • Halvpension för vistelsen på Zanzibar
 • En natt på strandhotell i Dar es-Salaam med middag och frukost
 • Samtliga transporter
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Visum, drycker (mineralvatten ingår på safarin), dricks

Resplan

Dag 1. Mot Tanzania
Dag 2. Dar es Salaam, vila vid stranden
Dag 3. Mot Ruaha National Park, safari
Dag 4-6. Safari i Ruaha National Park
Dag 7. Safari i Ruaha vidare till Zanzibar
Dag 8-9. Sol och bad på Zanzibar
Dag 10. Morgondopp och hemresa
Dag 11. Hemkomst

Klimat

Bästa säsong: Det är torrtid i södra Tanzania från juni-november in i december, i mars till maj regnar det mer intensivt vilket gör att djuren då är mer utspridda.

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Resans karaktär

Vi bor bekvämt och färdas i välskötta safarifordon. Safarin innebär normalt inga längre transporter då vi bor med bra läge längs floden. Ruaha är inte besvärande varmt på dagarna och nätterna är svala då vi rör oss på 800 meters höjd. Vid Indiska oceanen är det varmt och fuktigt hela året, men oftast en behaglig sjöbris. Safariturerna i öppen Land Rover leds av kunniga och erfarna engelsktalande safariguider. Boendet i Ruaha är i rymliga dubbelrum som även har plats för två barn i extrasängar. På Zanzibar kan ett barn upp till 10 år dela med två vuxna. 

Deltagarantal

Safari i flera olika små öppna jeepar som färdas var för sig i parken med egna guider.

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor och rekommenderar dig att också göra det. Kostnaden är mellan 600 – 1000 kr per person och resa. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Mycket bekväma bungalows i Ruaha och på Zanzibar.
En natt på strandhotell i Dar es-Salaam, vid ankomsten. Del i dubbelrum med egen WC/dusch. Obs, rummen i Ruaha är så stora att det går att ha med upp till 2 barn 7-14 år, i samma rum. På Zanzibar går det däremot bara att ha en extrabädd för barn upp till 10 år.

Boende

 • Hotel White Sands

  White Sands Hotel är beläget ca 25 kilometer norr om Dar es Salaam. Hotell vid stranden av Indiska Oceanen med strålande utsikt över havet. Turistklasshotel, med badrum och alla moderna faciliteter. Här vilar vi ut efter flygresan och njuter av stranden, poolen och trädgården.

  Finns på hotellet

  Bekväma rum. Privat dusch och w.c. Fint pool-område och nära avstånd till stranden.

 • Ruaha River Lodge

  Exklusiva Ruaha River Lodge ligger vackert med fantastiskt läge invid en liten flod som ibland torkar ut. Men här finns alltid vatten i små pooler och vattensamlingar dit elefanter, antiloper, lejon och fåglar kommer för att dricka bland de badande flodhästarna. Här kan vi fortfarande få uppleva hur det var att åka på safari på Hemingways tid, då man ofta bara möter några få safaribilar på en hel dags turer. Det som gör Ruaha nationalpark så speciell och artrik är dess många olika slag av miljöer, här finner man de flesta biotoper som finns i de östafrikanska parkerna. Från lodgens terrass ser vi ut över floden, där elefanter, flodhästar och krokodiler släcker törsten, ofta på bekvämt fotoavstånd.

  Finns på hotellet

  Bekväma bungalows med veranda ut mot floden. Stort rum med två sängar, soffgrupp samt badrum med toa, dusch och två handfat. Här finns två restauranger, en vid stranden och den andra högt upp, inbyggd i en klippa. Här kan du sitta på utsiktsterrassen och njuta av solnedgången med en kall öl i handen. Samtidigt som djuren kommer ned till vattnet för att dricka bland flodhästarna.

 • Sunshine Hotel ****

  Sunshine Hotel har ett perfekt läge direkt vid stranden i Matemwe på Zanzibars östkust. Det lilla hotellet har endast 15 rum, och vi bor i bekväma och rymliga dubbelrum. Hotellet har två pooler och varje rum sin egen uteplats/balkong. Rummen ligger i större bungalows om fyra rum i varje. Hotellet är ecovänligt och har därför valt att inte ha airconditionerade rum. I  stället har man både tak- och golvfläkt samt utnyttjar havsbrisen. Ett lugnt och mysigt ställe med många återkommande gäster. Det går att boka snorkelturer och andra utflykter i receptionen.

  Det finns en jättetrevlig restaurang samt en loungedel där man kan sitta och läsa en bok eller bara insupa den härliga atmosfären. Vill man kan man låna en av hotellets cyklar och ta en tur längs stranden. 

  Finns på hotellet
  - Tropisk trädgård
  - 2 pooler
  - Restaurang och strandbar
  - WiFi över hela hotellet
  - Tvättservice
  - Cyklar att låna