Översikt

Naturkryssning Tahiti 10 nätter - Sällskapsöarna

Söderhavet med sina paradisöar och sitt klarblå vatten, vajande palmer och oändliga, vita stränder ett drömresmål för många. På denna resa kryssar vi från Tahiti, genom Franska Polynesiens magiska övärld ombord motorseglaren Panorama II. Från paradisöar som Bora Bora, Huahine och Moorea med fantastisk snorkling i safirblått hav. Franska Polynesien har allt man begära och lite till. Vi seglar mestadels om natten för att ha dagarna fria att utforska öarna, snorkla och bada. Varje dag blir det landstigningar på olika öar.

Bekväm kryssning till några av världens mest berömda tropiska öar. Bilden av "Söderhavet" har skapats med vyer av dessa atoller och dess vita stränder, men få har givits möjligheten att besöka dem. Ombord på det gemytliga kryssningsfartyget Panorama II kan du bli en av  endast ett förtiotal personer, att uppleva denna magiska naturmiljö.Vi kryssar genom arkipelagen av hundratals öar och atoller med dagliga tillfällen att bada och snorkla i tropiska vatten fyllda av ett undervattensliv som på få platser i världen. Vi gör dagliga landstigningar för att studera djur och natur ute på öarna.

Se beskrivning av M/S Panorama II här »

Doften av vanilj och frangipani omger Sällskapsöarna, den mest kända ögruppen i Franska Polynesien med över hundra öar och atoller, utkastade som glänsande pärlor i ett brustet halsband. Vi ankommer till dess lustgård av öar i tusen nyanser av blått via huvudön Tahiti och dess huvudstad Papeete. Här börjar vårt nya sätt att leva – enligt det lokala ordspråket ”haere maru”, ta det lugnt.

Vi kryssar under tio dagar ombord på Panorama II och börjar samt avslutar turen med övernattningar i Papeete på huvudön Tahiti. 

  Pris avser per person vid minst två personer. Klicka på Boka för att göra en reseförfrågan!

Under kryssningen i Franska Polynesien får du lära mer om det unika djurliv som utvecklats här. Det gäller såväl på land som i havet. Inte minst på och runt de korallrev som utgör själva grunden för de flesta av de öar och atoller vi besöker. Artrikedomen är närmast bedövande när man snorklar kring vissa av reven och även besöken i land erbjuder fantastiska naturupplevelser.

Under resan får vi även uppleva den polynesiska kulturen, maten, stämningen och gemytligheten som öarna är kända för. Det är inte svårt att förstå varför området vi kryssar i kallas för Sällskapsöarna. För många personifierar Tahiti, paradiset på jorden och anledningen är lätt att förstå. Kombinerar man fotogeniska öar med vänlig befolkning, ett fantastiskt klimat, god mat och det tropiska lugnet så har du Tahiti - paradiset på jorden. Svårare än så är det inte. 

Franska Polynesien är ett franskt utomeuropeiskt förvaltningsområde beläget i södra Stilla Havet. Det består av 121 öar och atoller med en sammanlagd yta av 4167 kvadratkilometer. Landet består av fem stora ögrupper där de mest kända öarna är Tahiti och Bora Bora. Landets ungefär 300 000 invånare bebor 67 av de 121 öarna.

Reseprogram

 • Dag 1 -2 Avresa mot Tahiti

  Tidig avresa från Arlanda med förslagsvis Air France som har de bästa förbindelserna. Efter en mellanlandning landar vi i Papeete på Tahiti morgonen dagen efter.

 • Dag 2 Pepeete

  Ankomst till Tahiti och huvudstaden Papeete. Tahiti är huvudön i ögruppen Sällskapsöarna. I staden som är uppvuxen runt hamnen och har idag sju stadsdelar och ca 26 000 invånare. Cirka fem kilometer sydväst om staden ligger den enda internationella flygplatsen i området Faa´a International Airport.

  Du blir mött på flygplatsen och tagen till ditt hotell för övernattning. Fri tid att utforska staden och dessomgivningar. 

 • Dag 3 Kryssningen börjar - Mot Moorea

  Efter frukost har du en fri förmiddag att utforska Tahitis huvudstad Papeete.
  På eftermiddagen blir vi upphämtade på vårt hotell för en kortare transfer ner till hamnen där vi går ombord på vårt fartyg - Panorama II. 
  Första dagen börjar med att vi lär känna besättningen och dess kapten, som kommer att ta hand om oss under vår kryssning och vi äter en härlig välkomstmiddag ihop medan fartyget kastar loss och under natten seglar vi mot Moorea. 
  Måltider: Frukost och middag

 • Dag 4 Mo'orea

  Moorea, som ofta kallas "Den Magiska Ön", sägs ha varit musan bakom den mytiska Bali Hai från James Michener's bok om the South Pacific, och ön står verkligen ut som en av de vackraste öarna i Franska Polynesien.
  Vi lägger ankare i Moorea och njuter av att simma, snorkla och andra vattensporter i det safirblå vattnet från båtens simplattform. Efter en härlig lunch ombord väntar en 3,5-timmars ötur där din kunniga guide kommer att underhålla dig med fängslande berättelser om Mooreas rika historia, livliga kultur och mångfaldiga ekologi. Vandra genom den frodiga Opunohu-dalen, bestig Mt. Tohie'a sluttningar och promenera förbi de pittoreska Cook's och Opunohu-buktarna.
  Efter utflykten ges egen tid att utforska Moorea på egen hand innan vi sätter segel mot vårt nästa resmål, Huahine.
  Måltider: Frukost, lunch och middag

   

   

   

 • Vårt kryssningsfartyg M/Y Panorama II

  M/Y Panorama II är en modern och rymlig motorseglare. Hon har 25 bekväma hytter och tar 49 passagerare. Det är ett mycket komfortabelt kryssningsfartyg med restaurang både inne och ute på däck under ett soltak. Hytterna är välinredda, rymliga och har eget badrum med dusch. Samtliga hytter har ventil/fönster med havsutsikt. 
  Läs mer om Panorama II här 

 • Dag 5 Huahine

  Huahine, ofta liknad vid den mytiska Edens lustgård, framträder som ett vidsträckt tropiskt paradis fyllt av liv och skönhet. Dess frodiga landskap pryds av kokoslundar, vaniljorkidéer, bananplantager, brödfruktträd och vidsträckta vattenmelonfält, vilka tillsammans skapar en härlig blandning av färger och dofter. Huahine var en gång hem till den tahitiska kungafamiljen och stora delar av ön täckt av tropisk djungel. Idag har du friheten att utforska Huahine i din egen takt eller boka en plats på utflykten Motu Picnic and Snorkeling tour för att utforska ön tillsammans med duktiga lokalaguider som berättar mer om öns rika historia. Under dagen får vi bland annat snorkla med tropiska fiskar och äta  en härlig picknick på stranden. Passa på att besöka en vaniljodling, här finns möjlighet att inhandla vaniljstänger som enligt uppgift ska vara bland de godaste som finns att tillgå. 
  Måltider: Frukost, lunch och middag

 • Dag 6 Huahine

  En enda dag gör knappt rättvisa åt Huahine så även idag har vi möjlighet att utforska denna tropiska pärla på egen hand eller på den valfria turen runt ön som besöker flera små byar och tempel och vi får även chansen att se och mata de heliga blåögda ålarna i Faie Bay samt besöka en vaniljodling. Här finns möjlighet vi att inhandla vaniljstänger som enligt uppgift ska vara bland de godaste som finns att tillgå.Under natten seglar vi mot Bora Bora.
  Måltider: Frukost, lunch och middag

 • Dag 7 - 8 Bora Bora

  Tidigt på morgonen seglar vi in i Bora Boralagunen och när vi landstiger känns det som vi vaknat i en dröm. I många avseenden har du gjort det, för landskapet runt lagunen är bland världens mest fotogeniska. Här spenderar vi två dagar vilket ger gott om tid för bad, snorkling och valfria utflykter såsom rundtur på ön snorkling med stingrockor och hajar eller något annat spännande. En 2,5 h tur runt ön ingår där vi besöker byarna Farepiti, Faanui, och Anau där vi får lära oss mera om öns historia, traditioner och rika kultur.
  De erbjuds även andra utfärder som du kan boka direkt ombord eller lånar snorkelutrustning för egna upptäckter. 
  Måltider: Frukost, lunch och middag

 • Dag 9 Taha´a

  Idag vaknar vi upp vid ön Taha´a eller vaniljön som den också kallas, ett botaniskt paradis med mängder av vattenmelonplantor och banan- och kokospalmer. Medan vi ligger för ankar vid Taha'a, kommer vi att njuta av simning, snorkling och vattensporter från vår badplattform i det vackra, safirblå vattnet!
  Idag kan vi välja mellan att utforska ön i lugn och ro på egen hand eller ge oss ut på den valfria utflykten "Vaniljplantage och Rhumerie" som lovar en förtjusande resa in i Taha'a's aromatiska värld.
  Måltider: Frukost, lunch och middag

 • Dag 10 - 11 Raiatea

  Med ett namn som översätt till "faraway heaven" var Raiatea en gång det främsta kulturella och religiösa navet i Sällskapsöarna. Idag anses Raiatea vara en helig viloplats för förfädernas andar och drar till sig pilgrimer som söker en andlig upplevelse. Vi gör en gemensam utflykt tillsammans med en lokal guide, till Faaroafloden där vi färdas i traditionella kanot med ett strand stopp på en liten ö där vi kan sola och bada och njuta av denna magiska plats.

  Här ges gott om möjligheter att upptäcka ön på egen hand eller boka några av de utfärder som erbjuds för att se mera av ön, bokas och betalas ombord.
  Måltider: Frukost, lunch och middag

 • Dag 12 Mo'orea

  Mo´orea skiljer sig från många av de andra öarna vi besöker genom att det är en vulkanö, omgiven av ett barriärrev. Den sägs också vara inspirationen till ett flertal mytiska litterära öar. På 1700-talet utforskades ön av upptäcktsresanden James Cook men har troligen bebotts av polynesier ända sedan 900-talet. Mo´orea blev senare en fransk koloni och införlivades i
  Franska Polynesien. Ön ligger endast 18 km från Tahiti men är, trots det, något av en okänd pärla. Här finns möjlighet till en utflykt i land eller utforska det omgivande revet. Vi tillbringar kvällen för ankar och då vår resa närmar sig sitt slut, är det dags för den traditionella Kaptensmiddagen ombord. På kvällen sätter vi segel mot Papeete.
  Måltider: Frukost, lunch och middag

 • Dag 13 Tillbaka till Papeete

  Vi seglar det korta stycket tillbaka till Tahiti och Papeete under tidiga morgonen och vid niotiden är det dags för en sista frukost ombord, innan vi lämnar Panorama II för denna gång. Efter landstigning väntar transfer till ditt hotell för övernattning. Möjlighet finns till extra nätter och utflykter enligt särskilt program. 

 • Dag 14 Papeete och hemresa

  Tidig transfer till fygplatsen för hemresa via Paris.

 • Dag 15 Ankomst till Sverige

  Ankomst till Paris och byte av flyg mot Sverige på eftermiddagen. Ankomst till Arlanda sena kvällen. 

 • Observera!

  Obs! Av olika skäl kan det ske mindre omläggningar i rutten till följd av väder och vind eller liknande faktorer. Men allt görs av kaptenen och besättningen för att vi ska få ut det bästa av vår kryssning. 

Resans höjdpunkter

 • Övärlden med lika många attraktioner till lands som under vattenytan
 • Huahine, en magisk plats med heliga tempel, frodiga skogar, och pittoreska byar.
 • De många reven som omger flera av öarna och på så sätt samlar mängder med spännande marina djur.
 • Möjlighet till snorkling så gott som varje dag under kryssningen.
 • Havssköldpaddor, korallfiskar och klart vatten.
 • Världens näst största atoll Rangiroa. 79 kvadratkilometer och 240 öar
 • Bekvämt boende, god mat och personlig stämning ombord på båten.

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Papeete, Thaiti
Avresor sep 23, dec 27 2024 / 17 jan, 04 apr, 23 maj, 27 jun, 22 aug, 19 sep, 17 okt, 14 nov och 19 dec 2025
Pris Från 52 900 kr
Enkelrumstillägg På förfrågan!
Detaljerade priser

Pris avser del i C-hytt
Tillägg för:
B- hytt 6 300:- p.p
A - hytt 15 900:- p.p
P- hytt 26 700:- p.p

Går även att korta ner kryssningen och göra den på 7 nätter, kontakta oss för pris!

I priset ingår
 • Boende i dubbel- eller tvåbäddshytt med eget badrum med dusch och AC.
 • Helpension med frukostbuffé + två måltider varje dag under kryssningen. Välkomstdrink, lokal temakväll och BBQ (väderberoende).
 • 10 nätter bekväm kryssning ombord på Panorama II.
 • Kaffe, te och dricksvatten.
 • Lån av snorklingsutrustning.
 • Engelskspråkig, hjälpsam och kunnig besättning.
 • Landstigningar varje dag.
 • 3 utfärder ingår på Bora Bora, Moorea och Raiatea
 • Möjlighet att boka flera olika utflykter varje dag ombord båten
 • 2 nätter på hotell i Papeete, del i dubbelrum inkl. frukost
 • Transfer
 • Miljöskatt
 • Klimatkompenserat flyg

 

I priset ingår ej
 • Flyg Sverige - Tahiti t/r - kontakta gärna oss för hjälp med bokning.
 • Dricks till guider och besättning
 • Dryck utöver vatten, te och kaffe
 • Måltider i Papeete utöver frukost
 • Utflykter i land, går endast att bokas ombord båten
 • Hamnavgifter om 335 € tillkommer, betalas innan avresa
Extra dagar

Förläng gärna din vistelse med några extranätter i Papeete vid ankomst eller avresa - Kontakta oss för en offert! 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Vi bokar flyg enligt dina önskemål

Reseförsäkring

Kontrollera alltid dina reseförsäkringar innan avresa. Ofta täcker resekyddet i din hemförsäkring men vid tveksamhet kontakta ditt försäkringsbolag.

Separat reseförsäkring kan tecknas via Gouda försäkring 

Resplan

Dag 1. Mot Papeete, Tahiti i Franska Polynesien
Dag 2. Fri dag för vila och egna upptäckter på Papeete

Dag 3. Ombordstigning på Panorama II 
Dag 4–12. Kryssning
Dag 13. Fri dag i Papeete efter landstigning
Dag 14. Hemresa 
Dag 15. Hemkomst

Boende

Dubbelrum på hotell i Papeete, del i hytt enligt vald kategori.

Klimat

Soliga dagar och varmt vatten året om. Dagstemperatur året om mellan 25 - 28 grader, men kan även bli varmare, särskilt under den så kallade regnperioden som också är den varmaste mellan nov - mar. Då vi bor på en båt så brukar det oftast vara en svalkande bris. Ombord finns det A/C överallt inomhus. Havstemperaturen brukar vara kring behagliga 27–28 grader.

För dig som vill ha aktuella prognoser och väderstatistik rekommenderar vi www.yr.no.

Valuta

Fransk polynesisk Franc, även kallad Stillahavsfranc, (CFP)

Visum

Nej

Vaccination

Du bör ha ett fullgott grundskydd inför din resa. Kontakta närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för information om de vaccinationer och profylaxer som behövs. 

Resans karaktär

Naturkryssningar ställer väldigt små fysiska krav på deltagarna. Det du bör tänka på är att zodiakbåtarna gungar vid ombord- och urstigning, vilket kan vara utmanande om man har begränsad rörelseförmåga. Det är också något du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Se därför till att ha din ömtåliga utrustning i en vatten- och stötsäker väska eller liknande. Landstigningarna sker oftast på sandstränder men ibland måste man gå i vattnet några steg från sandstranden. Det kommer även hända att vi går in direkt vid kaj vid några tillfällen

Deltagarantal

Min 1

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Samtliga flyg är klimatkompenserade via ZeroMission, lär mer på hemsidan, under Hållbarhet.

Bra att veta

Hamnavgifter om 335 € tillkommer, betalas innan avresa.
Varje dag finns möjlighet till utflykter som bokas och betals på plats. Exempel:

- Snorkla med hajar och rockor, rundtur med mindre båt och utforska korallrev i Bora Boras sköldpaddelagun. Halvdag 93 Euro/pp
- Kajaktur på Faaroafloden. Halvdag 68 Euro/pp
- Halvdagstur för att spana efter endemiska fåglar, upptäcka grottor och bad. 72 Euro/pp
- Vandring med besök på fiskfarm och i mysiga Tuherahera. Halvdag 48 Euro/pp
- Besök på Fågelön. Halvdag 48 Euro/pp

Obs: utflykterna ovan gäller speciella dagar under kryssningen. Fria aktiviteter finns varje dag.

Boende

 • Panorama II

  Panorama II är en bekväm, rymlig tvåmastad motorsegelbåt med 25 komfortabla hytter med havsutsikt och tar upp till 49 passagerare. Inredningen på båten består till stor del av vackra träpaneler som för tankarna till de klassiska seglingsfartygen. Här finns en stor lounge, serveringsavdelning, bibliotek, utebar och soldäck med soltak. Hytterna finns i kategorierna A-, B-, C- och P-hytt. 12 st A-hytt, 8 st B-hytt, 4 st C-hytt och 1 P-hytt. Samtliga hytter är välinredda med badrum och dusch och antingen fönsterglugg eller fönster, tv, AC, säkerhetsbox och hårtork med mera. El 220 Volt med europeiska uttag i hytten.Det är ett mycket komfortabelt kryssningsfartyg som kommer att göra din vistelse i Tahiti och Franska Polynesien oförglömlig.

 • Te Moana, Tahiti

  Te Moana är en resort ca 10 minuters bilresa från Faaas flygplats och Papeete centrum. Resorten har ett gym, restaurang, olika barer, fantastisk service, en enorm infinity pool att njuta av med en ljuvlig vy över det klarblåa havet och lagunen. Resorten har en  Pool bar fylld med både snacks och kalla drinkar, och vill man koppla av ännu mer så har de ett mycket uppskattat Spa, Manea Spa. De erbjuder traditionella "Taurumi" behandlingar, som får dig att komma ner i Tahiti's lugna vibe.