Översikt

Campingsafari i Sydafrika

Rundresa genom Sydafrika med camping. På rundresan i det Sydafrika möter vi en smältdegel av kulturer och storslagna naturscenerier. Sydafrika är tre gånger så stort som Sverige och skiftar som en regnbåge i många färger. Från det gröna Mpumalanga och Zululand till Garden Route och det torra, sandfärgade Western Cape. Allt omgivet av två azurblåa hav.

Rundresan genom mångfacetterade Sydafrika tar oss på safari i Krügerparken. Här möter vi elefanter, lejon och hoppas få se alla ”the big five”. Vi upplever det färgstarka folklivet i Swaziland, vandrar i Drakensbergen och spanar efter valar och delfiner längs havet i Tsitsikamma nationalpark. Stellenbosch vinodlingar bjuder oss på dofter och smaker som kännetecknar Sydafrika druvor. Vi fortsätter längs vackra Garden Route till Kapstaden och besöker till sist Afrikas sydligaste punkt; Godahoppsudden. Detta är en komplett rundresa för dig som vill uppleva regnbågsnationen.

Vinprovning i Stellenbosch och avkoppling vid havet
Vår lilla grupp besöker byar och kommer nära de färgstarka zulu- och xoshafolken och boerkulturen i Stellenbosch, där vi provar viner. Vi kopplar av vid havet med att bada och spana efter delfiner och valar.

Elefanter, giraffer och lejon på Sydafrikas savann
En av rundresans självklara höjdpunkter är när vi åker på storviltsafari bland elefanter, giraffer, antiloper och lejon i Krügerparken. En annan minnesvärd upplevelse är när vi sitter vid ett vattenhål och väntar på noshörningar i Mkuzireservatet. Avslutningen i Kapstaden bjuder bland annat på besök vid Godahoppsudden, Cape Point och restaurangerna i The Waterfront.

Tema: Sydafrika, Safari & naturresa, engelsktalande naturguide

 

Reseprogram

 • DAG 1 Mot regnbågsnationen

  Avresa på morgonen från Stockholm, (ev. Köpenhamn eller Göteborg.) Ankomst efter byte i Europa till Johannesburg på kvällen. Transfer till hotell Rivonia Road Lodge.

 • DAG 2 Mpumalanga

  Start i Johannesburg 06:30. Färd till den övergivna guldgrävarstaden Pilgrims Rest med stopp vid God's Window. Camping (L, M)

 • DAG 3-4 Krugerparken

  Gamedrives i Krugerparken. Här har vi möjlighet att få se lejon, elefant, noshörning och många andra djur. Camping (F, L, M)

 • DAG 5 Swaziland

  Vi kommer till Swaziland. Vandring i Malolotja Naturreservat. Övernattning i vildmarkslodge bland bergen. (F, L, M)

 • DAG 6-7 Zululand

  Efter ett besök vid hantverksmarknaden i Mbabane återvänder vi till Sydafrika. I Mkuzireservatet får vi under en gamedrive chans att se svart noshörning.(F.L,M)

 • Efter ytterligare en gamedrive fortsätter vi med ett besök i Zuluby för att se de lokala traditionerna. Camping (F, L, M)

 • DAG 8-9 Drakensbergen

  Vi kör söderut mot Drakensbergen. Vi vandrar på stigar i bergen, njuter av vyerna och de dramatiska bergslandskapet. Här campar vi i två nätter. (F, L, M)

 • DAG 10-11 Lesotho

  Genom Golden Gate Highlands national park tar vi oss till Lesotho. Vi gör intressanta stop längs vägen och efter att ha korsat gränsen är det inte långt kvar till våra stugor i Malealea. Här bor vi två nätter med utflykter och vandringar i bergen. Stugor. (F, L, M)

 • DAG 12 Karoo

  Efter ett par dagar på höglandet tar vi oss ner till lågland. Karoo är ett stäpp och ökenområde i södra och västra Sydafrika, bland anant känd för sina får och struts farmer. Guesthouse (F, L)

 • DAG 13 Addo Elephant NP

  Storviltskådning. Vi besöker även ett belyst vattenhål för att se på olika nattaktiva djur. Camping (F, L, M)

 • DAG 14-15 Tsitsikamma

  Vi bor i Knysna och gör dagsutflykt till Tsitstsikammaskogen och Storms River. Här har vi vandringar utmed den klippiga kusten och i ravinen. Den våghalsige kan hoppa världens högsta bungy jump (på egen hand). I juli - november finns här även chans att se sydkapare-val från stranden. Lodge i Knysna. Dessa dagar ingår ej lunch och middag utan du kan själv välja var du vill äta. Camping (F, L, M)

 • DAG 16 Overberg

  Efter ett kort besök i Knysna fortsätter vi längs kusten. På em gör vi en vandring där vi bland anant ser Krysnalagunen. Vi färdas söderut längs Garden route innan vi svänger inåt land igen och den vackra Overbergregionen. Övernattning precis i anslutning till Cape Winelands. Camping (F, L, M)

 • DAG 17-18 Stellenbosh och Kapstaden

  Vi besöker Stellenbosch för en kortare vinprovning och fortsätter med att utforska Kapstaden. Besök Cape Point, Godahoppsudden, hamnen vid Hout Bay, Chapmans Peak drive samt de fantastiska stränderna. Besök vid Taffelberget, de som vill kan vandra eller ta linbanan upp, (linbanetur ingår ej). Det finns tid för ett besök på Robben Island (på egen hand). Hotell. (F)

 • DAG 19 Kapstaden

  Efter att ha utforskat höjdpunkterna i the Rainbow Nation tar vi en sista titt på Kapstaden och shoppar det sista. Transfer till flygplatsen. Flyg hem mot Europa. (F)

 • Hemkomst

  Byte av flyg på vägen och hemkomst till Sverige igen på dagen

Resans höjdpunkter

 • Safari i de berömda nationalparkerna och reservaten bland annat Krugerparken och Zululand, med massor av storvilt
 • Vindistrikten i Stellenbosch och det vackra Garden Route, med strutsfarmar och flera olika vingårdar längs vägen.
 • Alla sevärdheter i den vackra Kapstaden som bestigning av Taffelberget och besök vid Cape Point.

Resfakta

Reslängd 20 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor Avresor två gånger i månaden året ut 2019
Pris Från 32 900 kr
Enkelrumstillägg 2 900 kr, bara om du ej vill dela med annan deltagare.
Detaljerade priser

Från 32 900 kr lågsäsong, 35 900 högsäsong, Högsäsong jun-aug + ca 15 dec-15 jan, beroende på hög/lågsäsong för flyg.

I priset ingår
 • Flyg från Stockholm-Johannesburg och hem från Kapstaden inkl. skatter
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • 7 nätter hotell/lodger och 11 nätter tält/camping
 • Safari i Krügerparken
 • Vandringar i , Zululand, Drakensbergen och längs havet i Tsitsikamma
 • Besök i vindistrikten i Stellenbosch och det vackra Garden Route
 • Besök i Lesotho
 • Rundtur till sevärdheter i Kapstaden
 • Alla transporter i safarifordon med två förare/guider
 • All mat enligt programmet
 • Alla aktiviteter i programmet, skatter och nationalparksavgifter
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Ett fåtal måltider (de ej omnämda i programmet), drycker och dricks, miljöskatt

Extra dagar

Förlängning av resan i Kapstaden eller Johannesburg möjlig, 700 kr del i dubbel, 1000 kr enkelrum.

Information om avresor

Bäst period är höst och vår. Kontakta oss på resor@aventyrsresor.se för datum.

Resplan

Dag 1. Mot regnbågsnationen
Dag 2. Mpumalanga
Dag 3-4. Krugerparken
Dag 5. Swaziland
Dag 6-7. Zululand
Dag 8-9. Drakensbergen
Dag 10-11. Lesotho
Dag 12. Karoo
Dag 13. Addo Elephant NP
Dag 14-15. Tsitsikamma
Dag 16. Overberg
Dag 17-18. Stellenbosh och Kapstaden
Dag 19. Kapstaden
Dag 20. Hemkomst

Klimat

Landet domineras av två olika klimatzoner. December-februari kan det bli riktigt hett och fuktigt i de östra delarna. I bergen och vid Kapstaden är det då som en varm, svensk sommar. Juni-augusti är det runt 20-25 grader i öster, medan det i bergen och kring Kapstaden är kyligt, ungefär som vid Medelhavet på vintern.

Resans karaktär

Vi bor i tält under större delen av resan, för största möjliga vildmarkupplevelse. Vill du hellre bo på hotell, har vi en resa med liknande dagsprogram.
Vi färdas i ett rymligt, specialbyggt safarifordon som har kyl och enklare kök. Maten lagar våra erfarna guider, men vi hjälps alla åt med praktiska göromål som att duka och packa. Övernattningarna sker i moderna tvåmannatält (kupolmodell) samt några nätter på små pensionat eller i stuga. På denna resa färdas vi drygt 400 mil, flera dagar innehåller därför långa körningar men de större vägarna i Sydafrika är av bra standard.

Deltagarantal

Min 4, Max 

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Camping i moderna och rymliga tvåmannatält samt några nätter i stugor och små pensionat. Ta med sovsäck (går även att hyra).

Under resans gång tillryggaläggs omkring 400 mil. Min ålder: 12 år.

Med några få avvikelser i programmet finns resan även i en något bekvämare variant med boende i lodger. Denna resa går även bra att genomföra som en egen släkt eller kamratresa om man är 8-12 personer. Det brukar gå att själv bestämma avgångsdatum bara du har god framförhållning. Då kan gruppen ha minimiålder från 10 år.

Att resa med barn under 18 år
Till Sydafrika gäller speciella inresebestämmelser för passagerare från hela världen som reser med minderåriga. Enligt lagen kommer alla minderåriga (barn under 18 år) att krävas på, förutom passet, ett Unabridged Birth Certificate, ett personbevis (med uppgifter om båda föräldrarna) att uppvisas vid inresa och utresa ur Sydafrika. Personbeviset, måste vara skrivet på engelska och innefatta båda föräldrarnas namn och personnummer. 

När ett barn reser med endast en förälder, skall kompletterande handlingar finnas som innehåller ett intyg där den frånvarande föräldern ger sitt samtycke för barnet att resa.