Översikt

Sydafrikas Vilda Kungariken

På denna kompakta men innehållsrika resa besöker vi viltrika Kruger National Park, det gåtfulla kungariket Swaziland/eSwatini och korsar Zulus stolta kungarike för att avsluta vid Indiska Oceanen och storstaden Durban. Kombinationen av dessa olika delar av östra Sydafrika kommer att ge oss utmärkta möjligheter att få se storvilt samtidigt som du längs vägen får njuta av förändringarna i det dramatiska landskapet samt får förundras över fascinerande kulturer och folkliv. Längs vår resa bor vi på små personliga lodger av god turistklass. Boendena under denna klassiska resa väljs inte bara för deras standard och service utan även för deras läge i naturen och för deras närhet till djurlivet.

Under resan får vi njuta av god lokal mat. Alla måltider tillhandahålls av lodgerna förutom luncher på resdagarna som kommer att vara picknick längs vägen och tillhandahålls av guiderna.

Vår transport för större delen av denna resa är en Mercedes Benz Sprinter-buss med 12 framåtvända säten och luftkonditionering eller (på 30% av turerna) i en specialbyggd Safaritruck med 12 platser.

Detta är en Äventyrsresa så förbered dig på ett spännande äventyr genom Sydafrikas vilda kungariken.

 

Reseprogram

 • DAG 1 Mot regnbågsnationen

  Avresa på morgonen från Stockholm, (ev. Köpenhamn eller Göteborg.) Ankomst efter byte i Europa (var beroende på vilket flygbolag) till Johannesburg på kvällen. Transfer till hotell Rivonia Road Lodge.

 • DAG 2 Mpumalanga

  Vår resa börjar tidigt på morgonen i Johannesburg när vi åker österut mot Mpumalanga. På vägen stannar vi för att imponeras över den magnifika utsikten över Blyde River Canyon och Three Rondavels. Blyde River Canyon är världens tredje största canyon efter Grand Canyon i USA och Fish River Canyon i Namibia och upp till ca 800 meter djup på sina ställen. Mpumalanga visar under färden sin spektakulära och vackra natur med floder, skogar och bergspass när vi långsamt tar oss nerför höglandet till vår privata safarilodge nära Orpen i Greater Kruger National Park. Vi tillbringar de första av våra nätter med en kvällsmåltid under stjärnorna, omgiven av ljuden från den afrikanska bushen. (L, M)

 • DAG 3-4 Krugerparken

  Följande morgon är vi uppe vid gryningen för vår heldagssafari i Kruger National Park. Vi stannar för en picknicklunch innan vi slutför vår gamedrive sent på eftermiddagen och lämnar nationalparken och tar oss tillbaka till lodgen. Under dagen guidas vi av våra skickliga guider som tolkar bushens spår och tecken och hoppas få se elefanter, noshörning och eventuellt någon av de stora lejonflockar som Satara-området i Kruger är känt för. Vi återvänder till vår lodge sent på eftermiddagen och det finns tid att koppla av och njuta av bushens alla ljud eller kanske ta ett dopp i poolen innan våra värdar förbereder vår middag. 

   

   

 • På morgonen på dag fyra så får vi vara med om en riktig höjdpunkt då vi får följa med en beväpnad ranger på vandringssafari i det privata reservatet. Vi vågar oss tyst in i bushen och får lära oss om spår och andra tecken från områdets djur. Förhoppningsvis kan vi få syn på några av bushens djur på säkert avstånd. Spänningen av safarin till fots av en rejäl "brunch" som serveras under träden på lodgens gräsmatta. Eftermiddagen är fri att koppla av vid poolen och bara njuta av atmosfären. För den som vill har lodgen ytterligare utflykter och som kan bokas på plats (egen kostnad). (Frukost x 2, Lunch x 2, Middag x 2)

 • DAG 5 Kungariket Swaziland/eSwatini

  Färden går vidare från Greater Kruger och fortsätter in i kungariket Swaziland/eSwatini, genom ett frodigt fruktodlingsområde innan vi kommer upp i bergen. Swazifolket har ett rikt kulturarv och vi kommer bland annat att besöka en hantverksmarknad och en marknad för traditionella naturläkemedel när vi passerar genom huvudstaden Mbabane. Vi utforskar Mlilwane Wildlife Sanctuary på eftermiddagen och övernattar på vår lodge nära toppen av Mlilwane Hill - en pittoresk lantstuga upp på en kulle. (F, L, M)

 • Dag 6-8 Zululand

  När vi korsar tillbaka över gränsen till Sydafrika kör vi vidare mot det privata viltreservatet Msinene nära staden Hluhluwe, Hluhluwe iMfolozi Game Reserve och iSimangaliso Wetland Park. Floden Msinene rinner genom detta vackra område och är en biflod till våtmarksområdena vid Lake St Lucia. Under eftermiddagen tar vi en promenad med vår lokala vandringsguide som kommer att peka ut några av de över 500 fågelarter som finns i området och spana efter den blyga Nyala-antilopen längs floden Msinene. Zululand Lodge är en känd lodge bland fågelskådare och bara genom att promenera i omgivningarna kring lodgen så kan man få många fina fågelobservationer.

  Dagen därpå besöker vi Hluhluwe Game Reserve, ett viktigt område för bevarande av noshörningen, och även en zulu-by för att lära oss mer om deras kultur. Njut av solnedgången och ljudet av bushen innan det dukas upp för en rejäl middag på lodgen.

 • Den sista dagen i Zululand Lodge kommer vi att besöka St Lucia-sjön för en morgonpromenad och sedan tillbringa eftermiddagen med att koppla av på lodgen och njuta av vår sista dag i den afrikanska bushen. För den som vill kan man även följa med på en vandringstur där man försöker spåra och komma riktigt nära de vackra girafferna som rör sig i reservatet kring tältlodgen (egen kostnad). (Frukost x 3, Lunch x 3, Middag x 3)

 • DAG 9 Durban och hemresa

  Vi lämnar vår lodge och kör söderut till staden St Lucia där vi ger oss ut på en båttur för att se flodhästar och krokodiler i flodmynningen ut mot sjön. St Lucia är en liten lugn ort som ligger ca 2,5 timmars bilväg norr om Durban. Orten är belägen mitt i den välkända iSimangaliso Wetland Park, som finns med på UNESCO's världsarvslista. De våtmarker, kärr, mangroveträsk och laguner som gör områdets miljö så speciell lockar många naturälskare.

  Efter lunch kör vi till Durban där turen slutar med avlämning på King Shaka internationella flygplats. Turnén slutar +/- 16:00. För den som inte har ett flyg hem på kvällen så går det bra att övernatta i Durban för att sedan flyga hem dagen därpå.

   

 • DAG 10 Hemkomst

  Byte av flyg på vägen och hemkomst till Sverige igen under dagen.

Resans höjdpunkter

 • Besöken och safarin i de berömda nationalparkerna och reservaten som Krugerparken och Hluhluwe, med massor av storvilt.
 • Den spektakulära Panoramarutten vid Mpumalanga.
 • Kultur, hantverk och traditionell medicin i Swaziland/eSwatini.
 • Vandringssafari och besök i våtmarksområdena i Zululand och St Lucia sjön.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på förfrågan
Avresor Avresor ca 1 gång månaden feb-nov. Kontakta oss för datum
Pris Från 32 900 kr
Enkelrumstillägg Kontakta oss för mer information
Detaljerade priser

 

I priset ingår
 • Flyg från Stockholm-Johannesburg och hem från Durban inkl. skatter
 • Koldioxidkompensation ingår för alla flygsträckor
 • 7 nätter i boende på lodger med egen dusch/toalett, 1 natt på hotell i Johannesburg.
 • Mat ingår enligt programmet
 • Safari i Krügerparken och i Zululand
 • Vandringar och vandringssafari i olika områden samt båttur på St Lucia sjön
 • Alla transporter
 • Alla aktiviteter i programmet, skatter och nationalparksavgifter
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Ett fåtal måltider (ej omnämda i programmet), drycker och dricks

Extra dagar

Förlängning av resan i Krugerparken, Kapstaden, Johannesburg eller Durban möjlig. I mån av tid kan utflykter köpas till på plats av de olika lodgerna.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Mot Södra Afrika
Dag 2. Mpumalanga
Dag 3-4. Krugerparken
Dag 5. Swaziland
Dag 6-8. Zululand
Dag 9. Durban
Dag 10. Hemkomst

Klimat

Landet domineras av två olika klimatzoner. December-februari kan det bli riktigt hett och fuktigt i de östra delarna. I bergen och vid Kapstaden är det då som en varm, svensk sommar. Juni-augusti är det runt 20-25 grader i öster, medan det i bergen och kring Kapstaden är kyligt, ungefär som vid Medelhavet på vintern. denna resa går under mars-jun samt sep-november.

Valuta

Sydafrikanska Rand

Resans karaktär

Under resan får vi njuta av god lokal mat. Alla måltider tillhandahålls av lodgerna förutom luncher på resdagarna som kommer att vara picknick längs vägen och tillhandahålls av guiderna. Vår transport för större delen av denna resa är en Mercedes Benz Sprinter-buss med 12 framåtvända säten och luftkonditionering eller (på 30% av turerna) i en specialbyggd Safaritruck med 12 platser. Under resan färdas vi ca 150 mil.

Deltagarantal

Min 4, Max 12

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Under resans gång tillryggaläggs omkring 150 mil. Min ålder: 12 år. 

Denna resa går även bra att genomföra som en egen släkt eller kamratresa om man är 8-12 personer. Det brukar gå att själv bestämma avgångsdatum bara du har god framförhållning. Då kan gruppen ha minimiålder från 10 år.

Att resa med barn under 18 år
Till Sydafrika gäller speciella inresebestämmelser för passagerare från hela världen som reser med minderåriga. Enligt lagen kommer alla minderåriga (barn under 18 år) att krävas på, förutom passet, ett Unabridged Birth Certificate, ett personbevis (med uppgifter om båda föräldrarna) att uppvisas vid inresa och utresa ur Sydafrika. Personbeviset, måste vara skrivet på engelska och innefatta båda föräldrarnas namn och personnummer. 

När ett barn reser med endast en förälder, skall kompletterande handlingar finnas som innehåller ett intyg där den frånvarande föräldern ger sitt samtycke för barnet att resa.