Översikt

Sri Lanka med sol och bad på sagolika Maldiverna

Resan börjar på Sri Lanka, där vi färdas genom grönskande teplantager och reser med tåg till den mysiga bergsbyn Ella. Det blir många möten med vänliga människor och vi får också uppleva öns kultur när vi besöker uråldriga tempel och färgstarka marknader. Vi gör en safari i Udawalawe nationalpark där vi spanar efter elefanter och den skygga leoparden. I Sinharaja upplever vi regnskogen och i Mirissa kan vi lära oss surfa vid sandstränder kantade av kokospalmer. Resan fortsätter till sagolika Maldiverna, där vi avslutar med sol, bad och snorkling på kritvita sandstränder.

Vi börjar vårt äventyr i huvudstaden Colombo där vi intar afternoon tea i solnedgången på ett anrikt kolonialt hotell. Genom grönskande högländer tar vi oss till den mysiga lilla staden Ella. Här kan vi vandra uppför Ella Gap och Little Adam´s Peak. Vi går genom natursköna gröna landskap och från vårt boende är utsikten magnifik.

Resan fortsätter med elefantsafari i jeep i Udawalawe National Park. Det här är ett av de bästa ställena att se elefanter, men det finns även möjlighet att se andra djur, såsom leopard, sambarhjort och vattenbuffel. I Sinharaja bor vi mitt i regnskogen. Här gör vi nattsafari och vandrar på lederna medan vi lär oss om fåglar, reptiler och andra spännande djur som lever här.

Innan vi åker vidare njuter vi av sol och bad på långa sandstränder kantade av kokospalmer i Mirissa. Den som vill kan prova att surfa på vågorna. Resan avslutas med sol, bad och fantastisk snorkling i turkost vatten på Maldiverna.


Du bidrar till nationalparkernas och reservatens bevarande
Att besöka de stora reservaten är bästa garantin för att speciellt leoparden men även det övriga djurlivet ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll samt bevakning mot tjuvjakt. Dessutom ger besöket arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna ska exploateras för andra ändamål. Även val- och delfinsafari är ett viktigt bidrag till bevarandet av livet i havet, då även det ger inkomster och arbetstillfällen till lokalbefolkningen.

 Egen avgång på valfri avresedag vid minst två personer

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Sri Lanka

  Flyg från Arlanda på eftermiddagen. Mellanlandning på vägen innan vi fortsätter mot Colombo. Måltider ombord.

 • Dag 2 Ankomst Colombo

  Vi landar på Colombos flygplats på morgonen. Här möter vår lokala arrangör upp. När vi har klarat av alla formaliteter åker vi mot vårt hotell. Efter att ha återhämtat dig från jet-lagen finns det tid till att upptäcka Colombo. Se mixen av koloniala hus sida vid sida med moderna kontorsbyggnader. Eller bege dig till någon av stadens färgstarka och livliga marknader. På eftemiddagen intar vi klassiskt afternoon tea på det vårt hotell, Galle Face Hotel, medan vi ser solen gå ner över havet. Vi serveras te och massor av smårätter, kakor och scones. (Afternoon tea)

 • Dag 3 Mot Ella genom högländer och teodlingar

  Vi lämnar Colombo och reser vidare med bil och tåg genom höglandskapet. Färden går genom grönskande teplantage mot Nuwara Eliya, staden som omges av stora tefarmer med hus och gårdar i kolonial brittisk stil. Klimatet är behagligt då vi befinner oss på 1900 meters höjd. På vägen stannar vi på en tefabrik och ett teplantage för att lära oss mer om processen från hur bladen blir till de olika slags te som produceras i landet. 

 • Vi tar sedan tåget till vårt slutmål för dagen - den mysiga bergsbyn Ella. På turen passerar vi byar och ärtgröna sluttningar med teodlingar. Tågresan tar ca 2,5 timmar. När vi har checkat in på vårt hotell kan vi göra en rundtur i staden och förundras över det vackra bergslandskapet som omger Ella. Byn anses vara en av de vackraste platserna i Sri Lanka. 

 • Här finns the Ella Gap, en klyfta mellan bergen varifrån du en klar dag kan se hela vägen till havet. I närheten ligger Rawana Waterfalls, väl värt ett besök. Till den här regionen åker många för att vandra. Lederna går genom landsbygden och omges av flera vattenfall och ett hänförande landskap. Här finns flera små restauranger och caféer i byn. Vi bor på fina 98 Acres, med Ellas bästa utsikt. Från terrassen har vi en spektakulär utsikt över det gröna landskapet. Härifrån utgår också vandringen till Little Adam´s Peak. (F)

 • Dag 4 Ella Gap, Rawana Falls och Little Adam´s Peak

  Efter frukost gör vi en tur runt Ella med omnejd. Vi besöker Ella Gap och Rawana Falls. Därefter går vi uppför Little Adam´s Peak som har fått sitt namn för att den har samma form som dess storebror i väst. En klar dag kan vi se enda til Sri Lankas sydkust. På en tefabrik lär vi oss om produktionen av det världskända Ceylonteet. Ett eftermiddagsdopp i hotellets pool i kombination med en god fruktdrink kan få avsluta dagen. (F)

 • Dag 5 Från Ella till Udawalawe National Park

  Efter frukost bär det av utför från höglandet. På vägen ner från bergslandskapen passerar vi några höga vattenfall. Vi har en resa på ungefär 3 timmar till Udawalawe National Park. Detta är ett av de bästa ställena i Sri Lanka för att se elefanter. Här ska finnas upp emot 500 elefanter. Man kan även se många andra djur här såsom sambarhjort, vild vattenbuffel, mungos, krokodiler och stora varanödlor av olika slag. Har man väldig tur kan man även få syn på leopard. 

 • Vi äter vår lunch och gör oss sedan klara för att åka in i parken och göra en guidad jeepsafari tillsammans för att se på elefanter och andra djur. Det är nästan garanti på elefanter i den här parken och vi kommer nära, väldigt nära... En spännande upplevelse för stora som små. När vi kommer tillbaka har vi möjlighet att svalka oss i poolen. Middagen intas sedan på hotellet. Vi bor på Grand Udawalawe. (F,M)

 • Dag 6 Upplev regnskogen i Sinharaja

  Nästa mål för resan är Sinharajas regnskog som är med på UNESCO`s världsarvslista. Här bor vi i symbios med naturen på en härligt naturnära ekolodge, Sinharaja Rainforest Lodge. Det är en alldeles speciell känsla att somna och vakna till regnskogens alla ljud. På kvällen lånar vi gummistövlar och små ficklampor och gör en guidad safari för att upptäcka de nattaktiva djuren. (F,M)

 • Dag 7 Naturstigar och vattenfall

  Vi njuter av färsk frukt och andra godsaker till frukost. Därefter finns det möjlighet att vandra på någon av lederna som utgår från lodgen. De två huvudlederna i Sinharajas regnskog går till topparna av Moulawella och Sinhagala. Små bäckar av kristallklart vatten korsar stigarna och vi lyssnar till fågelsången medan vi går. Vi passerar flera vattenfall och höga träd omger oss. På hotellet finns ett observationsdäck där du kan inta en kopp lankesiskt te och fortsätta insupa atmosfären och lugnet som infinner sig i regnskogsmiljön. (F,M)

 • Dag 8 Njut av Mirissas strandliv

  Efter en lugn start på dagen med frukost tar vi farväl av regnskogen och ger oss av mot Mirissa. Resan dit tar omkring 2-3 timmar och går genom jordbrukslandskap och byar längs med kusten. Vi tar in på vårt hotell i Mirissa, Paradise Beach Club, som har det bästa läget precis på stranden. Byn är känd för surfare världen över, så här finns stora möjligheter för den som vill testa surfing eller bara vara åskådare. På kvällen kan man besöka fiskebyn för att se på marknaden. Det finns flera mysiga barer och restauranger att välja på och i Mirissa råder en vänlig och avslappnad atmosfär, här kan man inte annat än trivas. (F,M)

 • Dag 9 Matlagning i Galle

  I dag finns möjligheten att upptäcka närliggande Galle. Vi besöker Galle Fort som är med på UNESCO´s värdlsarvslista. Den som vill kan besöka frukt- och grönsaksmarknaderna och kanske ta en kaffe i det före detta holländska sjukhuset som numera är en trevlig galleria med diverse butiker, caféer och restauranger. Vi får lära oss om lankesiska matlagningstekniker och vi lagar mat med färska och för regionen kända råvaror såsom kokosnöt, färsk chili, curry, ris och mängder av olika kryddor. Efter att ha avnjutit våran mat åker vi tillbaka till hotellet för att tillbringa eftermiddagen på stranden eller vid poolen i Mirissa. (F,L,M)

 • Dag 10 Till Maldiverna

  Vi lämnar Mirissa och Sri Lanka och beger oss mot flygplatsen för att ta oss vidare med flyg till Maldiverna. Detta öparadis, drömresmålet för många, med turkost vatten och kritvita stränder. Vi bor på Paradise Island Resort, en barnvänlig hotellö av bättre turistklass som ligger ca 25 minuter med speedbåt från huvudön. Väl framme är det bara att ställa undan skorna, här går man barforta överallt. Vi omges av turkost vatten och hela ön andas en avslappnad atmosfär. Här finns alla möjligheter till snorkling av världsklass. Det finns även möjlighet till att prova på olika vattensporter eller göra en båtutflykt. (F,L,M)

  Möjlighet till uppgradrering på Maldiverna finns. Vi erbjuder då Royal Island, i mån av plats.

 • Dag 11-14 Fantastiska dagar på Maldiverna

  Sola, bada och upplev livet under ytan. Snorkla med Nemo och Doris, sköldpaddor, revhajar och mycket annat. Möjlighet finns att snorkla från stranden eller ge sig ut på en utflykt med båt till reven längre bort. På hotellön finns ett dykcenter som ordnar turer. Vi bor i bungalows direkt på stranden och har halvpension. (F,M)

 • Dag 15 Hemresa

  Vi lämnar paradiset för den här gången och tar oss med speedbåt tillbaka till Male för att påbörja hemresan mot Sverige. Hemkomst samma kväll.

 • Att tänka på

  Observera! Programmet kan komma att ändras av praktiska eller logistiska skäl, för att ge bästa behållning av resan. Tiderna för flyg är preliminära. Det är bra att resa med ett öppet sinne för att få bästa behållning av resan då synen på tid inte är som vi är vana här hemma i Skandinavien.

Resans höjdpunkter

 • Sri Lankas grönskande teplantager
 • Regnskogsupplevelser i Sinharaja
 • Sol, bad och snorkling på Maldiverna

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Flyg tillkommer. Kontakta oss gärna för pris
Avresor Valfri avresedag
Pris Från 49 900 kr
Enkelrumstillägg På Förfrågan
Detaljerade priser

49 900 kr/person för del i dubbelrum och Beach Villa på Maldiverna
65 900 kr/person för del i dubbelrum och Water Villa på Maldiverna
68 900 kr/person för del i dubbelrum och Deluxe BeachPool Villa på Maldiverna

Halvpension (frukost och middag) ingår på Maldiverna
All Inclusive tillägg på Maldiverna från 1350 kr om dagen

Barnpris

På förfrågan

I priset ingår
 • High Tea på Galle Face Hotel i Colombo
 • Tågresa genom grönskande telandskap
 • Vandring uppför Little Adam´s Peak
 • En eftermiddagssafari/game drive i nationalparken Udawalawe
 • Nationalparks- och besöksavgifter
 • Nattsafari i Sinharajas regnskog
 • Vandringar i Sinharaja
 • Rundtur i Galle
 • Matlagningskurs i Galle
 • Sol och bad i Mirissa
 • Alla lokala transporter inkl speedboat på Maldiverna
 • Lokal engelsktalande färdledare/guide
 • Frukost i Sri Lanka alla dagar samt middag på safarin och i regnskogen
 • Sol och baddagar på Maldiverna. Boende i Beach Villa på Paradise Island Resort
 • Halvpension Maldiverna
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Miljöskatt

 

I priset ingår ej

Flyg Sverige - Sri Lanka/Maldiverna, Visum, dryck, dricks, övriga måltider

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

 

Resplan

Dag 1. Utresa
Dag 2. Ankomst Colombo, high tea på Galle Face Hotel
Dag 3. Tågresa till Ella
Dag 4. Vandra till Little Adam´s Peak
Dag 5. Mot Udawalawe, elefantsafari
Dag 6. Till Sinharaja regnskog, nattsafari
Dag 7. Vandra i regnskogen
Dag 8. Mirissas stränder
Dag 9. Matlagning i Galle, strandliv Mirissa
Dag 10. Mot Maldiverna
Dag 11-14. Sol, bad och snorkling på Maldiverna
Dag 15. Hemresa dagtid, hemma i Sverige på kvällen lokal tid(beronde på flygbolag)

Visum

Alla resenärer till Sri Lanka behöver ansöka om eTA. Vi rekommenderar att man ansöker om visum till Sri Lanka via Alla Visum. Man kan betala på Alla Visums hemsida och skicka in handlingarna via post eller epost.

Om man vill ansöka om visum på egen hand, kan man hitta information här https://eta.gov.lk/slvisa/ OBS! Det finns inte support när man ansöker på egen hand.

Visum för Maldiverna köpes vid ankomst till Male.

Deltagarantal

Min 2

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

 Egen avgång på valfri avresedag vid minst två personer. Klicka på Boka Direkt för att göra en reseförfrågan!

Boende

 • Galle Face Hotel

  Galle Face Hotel är ett anrikt hotell i traditionell kolonial stil med perfekt läge precis vid havet. De luftkonditionerade rummen är rymliga och fint inredda med platt-tv, värdeskåp och kostnadsfri Wi-fi. Hotellet har en fin pool samt en restaurang där det serveras frukost och middag. De är kända för sin afternoon tea. 

 • Ella 98 Acres

  På 98 Acres njuter du varje sekund. Detta unikt designade hotell ligger mitt bland gröna kullar i Sri Lankas högland. Charmiga chalets till största del byggda av rustikt återvunnet material utgör vårt boende. Soldäcken och väggarna, byggda av övergiven järnvägsräls, och de halmtäckta taken ger en speciellt snygg touch. Runt hörnet finns naturstigar att vandra och det är även härifrån man går upp till Little Adam´s Peak. Det finns en pool, en mysig restaurang och en bar.
  Vi bor i rymliga superiorrum, alla med en fantastisk utsikt över de välbevarade teplantagen. Rummen har vackert polerade golv av timmer. På varje rum finns en TV, minibar, hårtork, paraply, laddningsbar ficklampa, vattenkokare, vatten på flaska och fri wifi.

 • Grand Udawalawa, Udawalawa

  Grand Udawalawe Safari Resort är ett hotell av god standard en bit utanför nationalparken. Restaurang finns på hotellet. Här finns också ett stort poolområde. Rummen är rymliga och fräscha. Alla rum har air condition och safety box.

 • Sinharaja Rainforest Ecolodge

  Sinharaja Rainforest Ecolodge ligger mitt i regnskogen i symbios med naturen. Vi bor i chalets som är smakfullt inredda och har stora fönster med en fantastisk utsikt över regnskogen. Till varje chalet finns ett privat observationsdäck. Det finns varmt vatten, värdeskåp och hårtork på alla rum. På hotellet kan man boka flera olika utflykter. Gummistövlar och ficklampor finns till låns.

 • Paradise Beach Club, Mirissa

  Paradise Beach Club Hotel ligger vid Mirissabukten nära Sri Lankas sydspets och har en magnifik utsikt över Indiska oceanen. Delfiner och valar kan skådas från hotellets strand för den som har tur, mellan perioden december till april. De luftkonditionerade rummen är fint inredda och har platt-tv, värdeskåp och kostnadsfri Wi-fi, balkong med havsutsikt. Hotellet erbjuder utomhuspool, spa samt en restaurang.

 • Maldiverna, Paradise Island Resort

  Paradise Island Resort ligger ca 30 minuters båtresa från flygplatsen på huvudön. Det är en speciell känsla att stiga iland på bryggan och se revhajarna simma runt i det kristallklara vattnet. Vi bor i bungalows på stranden med palmerna utanför dörren. Här lämnar man skorna på rummet och traskar runt barfota. Hotellet har en pool vid strandkanten. Måltiderna intas i den stora restaurangen mitt på ön. Det finns även en pizzeria och en japansk restaurang. På hotellet finns ett vattensportcenter och ett spa och en liten souvenirbutik. Varje bungalow har TV, safety box, minbar och en liten altan med solstolar. Förutom ett badkar med dusch finns även en utedusch. Wifi finns.

Inspiration

Maldiverna