Översikt

Sri Lanka Relax med sol och bad i Mirissa

Följ med på vår resa till Sri Lanka. Vi åker på jeepsafari och upplever allt från grönskande teplantager, vackra stränder och färgstarka marknader till tempel, möten med människor, kultur och natur. Resan avslutas med sol och bad i mysiga Mirissa.

Vi börjar vår resa i huvudstaden Colombo där vi gör en rundtur under eftermiddagen och avslutar med High Tea på det anrika kolonialhotellet Galle Face. Omgivna av grönskande kullar tar vi oss  sedan till den mysiga lilla staden Ella där vi besöker Ella Gap och gör en lättare vandring uppför Little Adam´s Peak. Vi går genom natursköna gröna teplantage och från vårt boende är utsikten magnifik. 

Resan fortsätter med storviltsafari i jeep i Yala National Park. Bland höga granitkullar, i buskmarkerna och skogarna letar vi efter elefanter, vilda vattenbufflar, sambar- och axishjortar, krokodiler och leopard! Vi bor bekvämt strax utanför parken. Vi hinner med två game drives och får uppleva en av Asiens storviltrikaste nationalparker, belägen invid Indiska Oceanen.

I mysiga Mirissa njuter vi av sol och bad på långa sandstränder kantade av kokospalmer. Här gör vi en valskådning för att spana efter blåval eller knölval - havets giganter. Det finns också gott om delfiner - ofta i stora flockar som ibland kan omge oss runt båten. 

Du bidrar till nationalparkernas och reservatens bevarande
Att besöka de stora reservaten är bästa garantin för att speciellt leoparden men även det övriga djurlivet ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll samt bevakning mot tjuvjakt. Dessutom ger besöket arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna ska exploateras för andra ändamål. Även val- och delfinsafari är ett viktigt bidrag till bevarandet av livet i havet, då även det ger inkomster och arbetstillfällen till lokalbefolkningen.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Sri Lanka

  Avresa från Sverige (flyg ingår inte i resans pris). Mellanlandning på vägen innan resan fortsätter mot Colombo. Måltider ombord.

 • Dag 2 Ankomst Colombo

  På Colombos flygplats på möter vår guide upp och vi åker mot vårt hotell, det anrika kolonialhotellet Galle Face Hotel. Möjlighet ta ett dopp i poolen och återhämta sig från jet-lagen innan vi upptäcker Colombo på en liten stadsrundtur. Vi ser mixen av koloniala hus sida vid sida med moderna kontorsbyggnader. På eftermiddagen intar vi klassiskt afternoon tea på vårt hotell medan vi ser solen gå ner över havet. Vi serveras te och massor av smårätter, kakor och scones. Galle Face Hotel. (Afternoon tea)

 • Dag 3 Mot Ella genom högländer och teodlingar

  Vi lämnar Colombo och reser vidare genom höglandskapet. Färden går genom grönskande teplantage via Belihuloya, Haptuale. Vi omges av stora tefarmer med hus och gårdar i kolonial brittisk stil. Klimatet är behagligt då vi befinner oss på 1900 meters höjd. Vi når vårt slutmål för dagen - den mysiga bergsbyn Ella - via byar och ärtgröna sluttningar med teodlingar. När vi har checkat in på vårt mysiga hotell kan vi göra en rundtur i staden och förundras över det vackra bergslandskapet som omger Ella. Byn anses vara en av de vackraste platserna i Sri Lanka. (F)

 • Dag 4 Ella Rock och Little Adam´s Peak

  Efter frukost påbörjar vi vår heldagstur i Ellaregionen dit många åker för att vandra. Lederna går genom landsbygden och omges av flera vattenfall och ett hänförande landskap. I byn finns ett fåtal små restauranger och caféer. Vi besöker Ella Gap, en klyfta mellan bergen varifrån du en klar dag kan se hela vägen till havet. En kortare vandringstur upp till Little Adam´s Peak som har fått sitt namn efter dess "storebror" längre västerut i Sri Lanka. Detta på grund av att den har samma form. Utsikten när vi kommer upp är väl värd vandringen dit! Vi besöker även Rawana Falls och Nine Arch Bridge, en av de ikoniska järnvägsbroarna i Sri Lanka. Som avslutning gör vi även ett besök på en tefabrik och ett teplantage där vi får en närmare inblick i hela processen från blad till te. På eftermiddagen åker vi mot Yala (ca 3 timmars bilresa) där vi bor vid Yodasjön på Diya Dahara Resort. I kväll väntar en nyårsmiddag på hotellet. (F,M)

 • Dag 5 Jeepsafari i Yala National Park

  Tidig väckning för en morgonsafari. Ett mycket trevligt sätt att tillbringa första dagen på det nya året! I Yala finns den tätaste kända leopardstammen i världen. Bara i Yala har setts mer än 40 arter däggdjur och 200 slags fåglar. Parken är nästan 10 kvadratmil och består av höga runda granitkullar, djungel, bush och långa sandstränder. Här finns elefanter, sambar- och axishjortar, krokodiler och den vilda ursprungsformen av vattenbuffel, som kan bli tre meter lång och väga över ett ton. Efter safarin åker vi tillbaks till hotellet för att inta vår frukost. Dagen kan sedan tillbringas vid poolen innan vi i skymningen ger oss av in i nationalparken igen för ytterligare en jeepsafari. (F)

   

 • Dag 6 Från Yala till Mirissa

  Efter en lugn start på dagen med frukost ger vi oss av mot Mirissa. Vi reser genom Galle där vi besöker Galle Fort. Resan går genom jordbrukslandskap och byar längs med kusten. Vi tar in på vårt hotell i Mirissa, Somerset Mirissa Beach. Byn är känd för surfare världen över, så här finns stora möjligheter för den som vill testa surfing eller bara vara åskådare. På kvällen kan man besöka fiskebyn för att se på marknaden. Det finns flera mysiga barer och restauranger att välja på och i Mirissa råder en vänlig och avslappnad atmosfär, här kan man inte annat än trivas. (F)

   

   

 • Dag 7 Valsafari

  I dag går vi upp tidigt för att åka på valsafari. Båten åker redan klockan 7 från hamnen och turen pågår 3-5 timmar beroende på hur mycket val vi får se. På vår valskådning spanar vi efter blåval eller knölval - havets giganter. Här finns det också gott om delfiner - ofta i stora flockar som ibland kan omge oss runt båten. Havet utanför Sri Lankas södra ände är ett av de säkraste ställena i världen för att få se havets gigant blåvalen på nära håll. De kan väga upp mot 100 ton. Blåvalen och den mindre knölvalen kan ofta ses här från mitten av november till slutet av mars-april. Vi åker sedan tillbaka till vårt hotell och kan tillbringa eftermiddagen på stranden. (F)

 • Dag 8-10 Stranddagar i Mirissa

  Njut av de vidsträckta stränderna och den mysiga atmosfären i Mirissa. På kvällarna kan man äta nyfångade skaldjur till en billig peng på någon av de små strandrestaurangerna. (F)

 • Dag 11-12 Hemresa

  Vi äter frukost och checkar ut från vårt hotell och tar oss mot flygplatsen runt lunch. Flyget går oftast hem på kvällen och har en mellanlandning på vägen. Ankomst dagen därpå (dag 12). (F)

 • Att tänka på

  Programmet kan komma att ändras av praktiska eller logistiska skäl, för att ge bästa behållning av resan. Tiderna för flyg är preliminära. Det är bra att resa med ett öppet sinne för  synen på tid inte är som vi är vana vid här hemma i Skandinavien.

Resans höjdpunkter

 • Ella och vägen dit genom gröna teplantager
 • Jeepsafari i Yala National Park
 • Sol och bad på Mirissas långsträckta stränder

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Flygresa bokas separat, kontakta gärna oss
Avresor Året runt
Pris Från 16 800 kr
Detaljerade priser

16 800 kr/person för del i dubbelrum

Barnpris

11 800 kr för barn under 12 år som delar rum med 2 vuxna. Max 2 barn/rum.

I priset ingår
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Rundtur i Ellas omgvningar
 • Vandring till Little Adam´s Peak
 • 2 jeepsafaris/game drives i Yala National Park
 • Nationalparks- och besöksavgifter till parker och monument
 • Valskådning Mirissa
 • Sol och bad i Mirissa
 • Alla lokala transporter
 • Lokal engelsktalande färdledare/guide
 • Stadsrundtur Colombo
 • High Tea på hotel i Colombo, en kolonial klassiker
 • Halvpension i Yala
 • Frukost alla dagar
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Flyg till Colombo t/r, dryck, dricks, måltider utanför programmet. Visum ingår ej men är för närvarande gratis.

Anslutningsort

 

Information om avresor

Resan går att göra dagligen, året runt.

Resplan

Dag 1. Mot Sri Lanka
Dag 2. Ankomst Colombo
Dag 3. Mot Ella genom höglandskap och teplantage
Dag 4. Ella Rock och Little Adam´s Peak
Dag 5. Jeepsafari i Yala National Park
Dag 6. Från Yala till Mirissa
Dag 7. Valsafari
Dag 8-10. Stranddagar i Mirissa
Dag 11-12. Hemresa 
 


Boende

Vi bor bekvämt på hotell under hela resan.

Visum

Visum för Sri Lanka behövs, ansökning görs över internet.

Deltagarantal

Minimum 2

Att resa i pandemin
Vi följer svenska UDs reserekommendationer och du får full återbetalning om din resa skulle bli inställd. Läs mer här »

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att all resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Flygresan är klimatkompenserad. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

För priser i högsäsong, runt jul och nyår, se vår FamiljeExpedition.

Boende

 • Ella Flower Garden Resort

  Ella Flower Garden Resort är ett mysigt hotell inbäddat i grönska. Här finns olika rumstyper, alla med en rymlig privat balkong med utsikt mot Ella Rock. Rummen har alla faciliteter du behöver. Det finns wifi i alla rum. I den lummiga trädgården finns mängder av blommor och färgglada fåglar. Ella ligger på gångavstånd från hotellet, och både Little Adam´s Peak och Nine Arched Bridge ligger på 1-2 kilometers avstånd. Det går att hyra cykel på hotellet och här finns en restaurang so, serverar autentiska lankesiska måltider. 

 • Galle Face Hotel

  Galle Face Hotel är ett anrikt hotell i traditionell kolonial stil med perfekt läge precis vid havet. De luftkonditionerade rummen är rymliga och fint inredda med platt-tv, värdeskåp och kostnadsfri Wi-fi. Hotellet har en fin pool samt en restaurang där det serveras frukost och middag. De är kända för sin afternoon tea. 

 • Somerset Mirissa Beach, Mirissa

  Somerset Mirissa är ett boutiquehotell beläget på en kulle i Mirissa, endast 150 meters gångavstånd från den vidsträckta stranden. Hotellet består av 10 moderna deluxe rum och 2 superior studios. Här finns pool, en pub och en restaurang, samt wifi på alla rum. Restaurangen serverasr mat från både det europeiska och asiatiska köket. 

 • Diya Dahara Resort, Yala

  Vid Yodasjön, på väg till entrén till Yala National Park, ligger Diya Dahara Resort. Ett nyöppnat hotell med 15 fullt utrustade rum, alla med utsikt över sjön och poolen. Här finns en restaurang som serverar såväl internationella som lankesiska rätter. Varje rum har wifi, minibar, safety box och möjlighet att koka kaffe och te.