Översikt

Seychellerna - djur och naturkryssning

Vi kryssar genom Seychellernas arkipelag ombord på M/Y Pegasus, med dagliga tillfällen att bada och snorkla i Indiska Oceanens varma vatten. Varje dag blir det landstigningar på olika öar för att studera jättesköldpaddor, stora havsfågelkolonier och rara endemiska växter och djur. Det blir guidade vandringar på öarna och i urskogen, världsarvet Vallée de Mai med den berömda dubbelkokosnöten - världens största frö.

Bekväm kryssning till några av världens vackraste tropiska öar och stränder, med en unik fauna och flora. Här har isoleringen utvecklat endemiska djur och fåglar som vi får se på nära håll. Likt ett Galapagos med orädda fåglar och stora sköldpaddor till lands och havs. Öarna kan nog bäst beskrivas som ett grönt paradis omgivet av vita stränder...

På denna resa får vi en hel vecka ombord på M/Y Pegasus utan byten. Men vi börjar och avslutar resan med lite tid på ön Mahe för att uppleva den kreolska kulturen och den lilla huvudstaden Victoria. 

Vår färdledare Peter Hunger
Peter är naturexpert och f.d. reseproducent på Äventyrsresor sedan drygt 20 år, och varit ansvarig för våra djur- & naturresor. Han har guidat flera olika naturresor för Äventyrsresor genom åren. Peter har även lett resor för Avifauna, liksom olika turer för Stockholms Ornitologiska Förening här hemma. Hans arbete som reseproducent har fört honom till flertalet nationalparker i östra och södra Afrika, Indien, Mongoliet och även Seychellerna. Peter har även deltagit på flera naturkryssningar som denna till Seychellerna och Galapagos.

Se detaljerad information och bilder på M/Y Pegasus »


Med M/Y Pegasus kommer vi att färdas mycket behagligt
i välinredda bekväma hytter med egen toa och dusch. I restaurangen serveras det trerätters lunch och middag. Det finns salong med bar, stort soldäck och även ett minispa med massage ombord... Gummibåtarna tar oss snabbt in till land eller till de platserna där vi kan snorkla. Besättningen är erfaren och mycket serviceinriktad, det delas t.ex. ut handdukar varje gång vi ska iland och bada på stränderna. En av kvällarna blir det middag ute på akterdäck, och en annan dag lunch på stranden. Eftersom vi färdas med båt blir det aldrig hett och det finns även luftkonditionering ombord.

På kryssningen runt Seychellerna inriktar vi oss på det unika djurlivet på de olika öarna, både i skogen, på stränderna och i havet. Vi besöker många olika nationalparker och reservat, både över och under havsytan. Få andra länder har skyddat en så stor andel av ytan i reservat och nationalparker för att bevara sitt växt- och djurliv. Olika naturvårdsinsatser har dessutom gjort att många djur och fåglar nu har räddats från utrotningens brant, en glädjande framgång för naturvården. Flera av dessa existerar bara på någon enstaka isolerad ö - vi hoppas få möta de flesta av dessa. Här träffar vi jättesköldpaddor på land och vi besöker även öar där karettsköldpaddor kommer upp för att lägga ägg på stranden på dagtid - vilket är unikt. I nationalparken Vallée de Mai som vi besöker för att se på den unika jättekokosnöten finns även fem andra endemiska sorters palmer, och den sällsynta svarta vasapapegojan...

De olika marina reservaten, gör att vi kan få uppleva många färgglada korallrevsfiskar på nära håll - både stora och små. På Seychellerna har man satt upp som mål att hela 30% av haven ska bli skyddade - unikt i världen. På färderna över havet mellan öarna möter vi havssköldpaddor, delfiner och flygfiskar. Dessutom finns det fullt av olika fåglar som olika slags tärnor, fregattfåglar, långstjärtade tropikfåglar och liror.

Seychellerna består av 115 öar , i norra delen ett antal stora höga granitöar som blev kvar i havet när Indien och Afrika delade på sig. Allt är en rest av urkontinenten Gondwanaland. Övriga öar främst i söder, är låga korallsandsöar där de flesta är obebodda. På öarna lever bara 90 000 människor, varav 26 000 bor i den lilla pittoreska huvudstaden Victoria. Vi möter en välbevarad, exotisk övärld där paradiskänslan ofta är närvarande. Levnadsstandarden är relativt hög, bilarna nya, allt är välordnat och mycket rent även i huvudstaden Victoria. Skogarna är opåverkade så bergen runt huvudstaden lyser fortfarande gröna. Den första dagen på resan tillbringar vi på ön Mahe och vid stranden i Beau Vallon Bay på västra sidan av ön. Här bor vi en natt på Hotel Coral Strand.

Bekväm, avkopplande och spännande kryssning. Seychellerna ligger strax söder om ekvatorn och det behagliga klimatet gör platsen till ett fantastiskt resmål större delen av året. Resan går i november, innan vädret slår om och det blir ostadigt med mer regn och blåst under december och januari. Tack vare ögruppens avlägsna och isolerade läge, finns här ett unikt djurliv där många arter inte går att finna någon annan plats på jorden. Under vår naturkryssning möter vi jättesköldpaddor till lands och havssköldpaddor när vi snorklar, små orädda ödlor och olika sjöfåglar på nära håll, vilka blir till nya bekantskaper under landstigningarna. Många av djuren här ser inte människan som en fiende, vilket gör en del helt orädda eller närmare bestämt likgiltiga... Förutom öarnas djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan, med fantastiska tillfällen till att bekvämt snorkla för att se färggranna fiskar i det klara vattnet...

Reseprogram

 • Dag 1 Avresa mot Seychellerna

  Avresa från Arlanda prel. vid 15-tiden. Här träffar vi färdledarna Peter Hunger vid utgångsgaten. Flyg med Emirates till Dubai. Ankomst strax efter midnatt lokal tid. De som ansluter från Köpenhamn eller annan ort möter de övriga i gruppen här. Byte till nytt plan efter midnatt mot Seychellerna.

 • Dag 2 Victoria - världens minsta huvudstad

  Ankomst till Mahe på Seychellerna på morgonen vid 7-tiden. När vi landar har vi höga granitklippor på ena sidan och turkosblå ocean på den andra. Efter passkontrollen blir vi välkomnade av vår lokala agent strax utanför utgången. De tar hand om oss och vårt bagage och tar oss till vår buss. Det är frodigt grönt och temperaturen är behagliga 25-30 grader. Färd med buss en knapp timma via Victoria - världens minsta huvudstad - till Beau Vallon Bay. Här är det en lugn atmosfär, rent och ganska modernt och bekvämt. 

 • Mahe och hotellet i Beau Vallon Bay

  Färd genom Victoria och bort till den vackra viken i väster, Beau Vallon Bay. Färden tar 30 min, allt är behändigt här på Mahe. Här bor vi smakfull på Fishermans Cove resort som ligger inbäddad i grönska vid slutet av stranden. Passa på att vila ut, senast vid 15-tiden bör vi få våra rum. Runtom finns små barer och restauranger samt små butiker inom gångavstånd. Passa på att äta färsk grillad fisk längs promenadstråket vid stranden. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet, och kan gå igenom de kommande dagarnas program. 

 • dag 3 Besök i Victorias Botaniska trädgård

  Frukost, dags att packa och lämna rummen vid tiotiden. Passa på att ta ett dopp på stranden. Det finns handdukar och dusch vid poolen för de som vill fräscha upp sig innan det är dags för tidig lunch på hotellet. Vi sänder bagaget till båten och far sen med buss till den Botaniska trädgården i Mahe. I den vackra och välskötta parken får vi se många exempel på öarnas träd, palmer och ovanliga växter. Det är även ett bra ställe för att bekanta sig med öns endemiska fåglar, som Seychell-solfågel, Seychell-bulbyl, Seychell-tornfalk och Seychellblåduva, samt en del införda fågelarter. Det fina är att de är orädda och vana vid människor här i parken. I de högsta träden håller det till flygande hundar - ibland hänger de upp och ned i hundratal. Det är stora fruktätande fladdermöss med ett imponerande vingspann på en meter. När de flyger liknar de stora mörka rovfåglar. 

 • Vårt kryssningsfartyg M/Y Pegasus

  Sen bär av till hamnen vid tre-tiden för att stiga ombord på motorkryssaren M/Y Pegasus - som kommer att ta oss på en veckas kryssning till de viktigaste och vackraste öarna. När vi har fått våra hytter blir det välkomstdrink samt säkerhetsgenomgång. Därefter lämnar vi hamnen och åker ut i den marina nationalparken straxt utanför staden. Här kan vi hoppa i direkt från badbryggan i aktern eller så åker vi in med zodiak till stranden för ett dopp i det turkosa vattnet. Vi ligger för ankar nära ön St. Anne och äter trerätters välkomstmiddag ombord. Det brukar finnas två rätter att välja mellan varje dag, fisk eller kött, alternativt buffé med mycket att välja på. Köket ombord brukar imponera med sina färdigheter, speciellt med tanke på de begränsade köket på en båt.

  M/Y Pegasus är en bekväm och rymlig motorkryssare av katamarantyp. Hon har 21 bekväma hytter och tar 40 - 42 passagerare. På denna tur har vi chartrat de bästa A-hytterna för oss själva totalt 12 st. Det är ett mycket komfortabelt kryssningsfartyg med restaurang både inne och även ute på däck under ett soltak, samt bar och stort soldäck på översta våningen. Hytterna är välinredda, rymliga och har eget badrum med dusch, en del har även en liten kyl och skrivbord. Enbart hytter med fönster och havsutsikt.

 • Dag 4 Curieuse - jättesköldpaddornas ö

  Vi avgår från St Anne tidigt på morgonen och färdas i fyra timmar till den obebodda ön Curieuse norr om ön Praslin. På havet håller vi utkik efter delfiner från båten. Curieuse omges av en marin nationalpark där vi ibland både kan få se eller t.o.m. snorkla med karett- eller grön havssköldpadda. Landstigning med gummibåt till uppfödningscentret för jättesköldpaddor. Här finns hundratals från atollen Aldabra i södra Seychellerna, vilka man föder upp på ön, flera sägs vara 100-150 år. Passa på att studera dessa nyfikna bjässar som är lika stora som sina mycket avlägsna släktingar på Galapagos. De är idag den enda art av jättesköldpadda som existerar på denna sida jorden. Tidigare fanns det många arter runt Indiska Oceanen, varav den på Seychellerna var snarlik de från Aldabra - men de överlevde inte mötet med människorna. Vi passar på att gå runt och ta bilder. På den röda ön finns även en mindre skog med den sällsynta Coco de Mer-palmen, samt även stora takamaka- och kasuarinaträd.

 • Curieuse - karettsköldpaddornas ö

  Sen delar vi upp oss och vandrar 1,7 km över berghällar, genom skuggande strandskog och på träbroar genom olika slag av mangroveskog till öns gamla högkvarter. Det är gott om små solfåglar i träden och spanar vi bland rötterna på mangroven kan vi hitta stora endemiska krabbor som lever på land. Dessutom är det gott om små ödlor av olika slag. Här fanns tidigare en spetälskekoloni och läkarens nyrenoverade hus finns kvar som museum. På ön finns även en äggläggningsstrand för dessa karettsköldpaddor. De kan bli upp till en meter långa och har en örnliknande "kroknäbb", har vi tur kan vi få snorkla med dem i lagunen här. När vi kommit fram till ledens slut på andra sidan blir vi serverade en barbecue-lunch under ett tak med enkla bänkar och långbord. Som avslutning blir det tid att vi vila i skuggan av träden på stranden och bada i det klara vattnet. Vi tillbringar natten för ankar i lagunen. Efter middagen kan vi passa på att se på stjärnhimlen eller månen och hur de ser ut vid ekvatorn.

 • Dag 5 Den berömda stranden Anse Lazio

  På morgonen seglar vi till den stora ön Praslins nordvästra hörn och besöker stranden Anse Lazio, omtalad som en av världens vackraste stränder. Här åker vi in med gummibåt till stranden som Lonely Planet utsett till Praslins bästa för att bada och njuta av den vida sandstranden och bukten som omges av klippor och skog. Passa på att vandra och se på de vackra röda "granitbullarna" och hällarna. Det finns några små serveringar för den som vill ta nåt att dricka. Det bör vara ganska lugnt här innan andra besökare hunnit ta sig hit till den avlägsna stranden. Åter till fartyget för att äta lunch ombord innan det är dags att fortsätta till Cousin Island.

 • Fågelreservatet Cousin Island

  Därefter besöker vi till den lilla ön Cousin som är ett av Indiska oceanens viktigaste fågelskyddsområden. Vi är framme efter en halvtimme. Ön är ett naturreservat som drivs av Birdlife International som fått utmärkelser för sitt arbete med att återställa öns ursprungliga vegetation. Ett par hundra år tidigare skövlades ön för att odla kokospalmer, men nu har man återställt de ursprungliga trädslagen. Man har även sett till att utplåna råttorna, vilka plundrade massor av fågelbon. Därefter har man introducerat utrotningshotade endemiska fåglar från Seychellernas stora öar. Den sällsynta Seychelles Magpie Robin, Seychelles Fody en sparvliknande vävarfink och Seychellsångare vilka nu har förökat sig och har stabila populationer. Vi har god chans att få se alla dessa rariteter. Här finns även den endemiska solfågeln och märkliga färggranna blåduvan, med stor vit halskrage och rött huvud. Ön är dessutom en mycket viktig häckningsplats för sju arter havsfåglar. Totalt finns det över en kvarts miljon sjöfåglar som häckar på ön under ett år, en imponerande upplevelse. På vår vandring får vi se gracila vitstjärtade tropikfåglar på marken vid träden och näpna vita fetärnor på några meters håll. Fetärnan lägger sitt enda ägg på en kal gren - utan bo! I träden och på klipporna häckar även sottärnor och brungrå, både små och bruna, noddytärnor. Högre upp på ön häckar Audubons lira i hål i marken.

 • Havssköldpaddor på land

  Cousin en viktig äggläggningsstrand för karettsköldpadda. Hit kommer flera hundra honor för att lägga ägg i dagsljus vilket annars är mycket ovanligt. Därför ska vi försöka få tillstånd att komma hit vid högvatten när det inträffar. I oktober - november kan ibland upp till tio honor per dag komma upp - en unik upplevelse om vi har turen att få se det. Dessutom är ön full av orädda endemiska ödlor - tre sorters skinkar och en gecko. Det finns även jättesköldpaddor här, bla. en som heter George och tros vara upp emot 180 år! Därefter åker vi tillbaka till viken vid Anse Lazio eller någon annan vik för att lägga ankar för kvällen. Middag och genomgång av dagens upplevelser. Säkert har vi fått en massa intressanta bilder.

 • Dag 6 Klippön Aride med sina rariteter

  Efter frukosten färdas vi en knapp timme till Aride som ligger isolerat längre ut i havet nordväst om Praslin. Det är ett reservat som drivs av Island Conservation Society, och är den nordligaste av granitöarna i arkipelagen. Även på denna ö finns det mycket skog där det lever mängder av havsfåglar. Här vandrar vi runt med guider. De som vill följer med på turen till öns högsta punkt på ca 170 m.ö.h. för att se på den fantastiska utsikten över det blå havet. Här uppe på ön finns världens enda växtplats för den endemiska Wrights gardenia. Dessutom kan vi även på denna ö få se de återintroducerade sällsynta fåglarna Seychellsångare, Seychellfody samt den svartvita shamatrasten som egentligen är djupblå, nu stadda i ökning, efter att alla tidigare ha stått på utrotningens brant.

 • Aride

  På ön häckar över en miljon sjöfåglar, här finns världens största koloni med mindre noddytärna och fetärnor som häckar i träden. På marken och i luften hittar vi vitstjärtade tropikfåglar. I hål i marken finns en viktig koloni med Audubons lira. Ön är rastplats för både större och mindre fregattfåglar. Det är stora, snabba, långvingade havsfåglar (2 meters vingspann) som lever som parasiter på tärnorna och stjäl deras fångster. De seglar omkring i svärmar och från utsikten uppe på ön kan vi se dessa imponerande fåglar leka i vinden under oss på nära håll. I skogen vimlar det av orädda endemiska skinkar och geckoödlor. Guiderna brukar ta upp och visa dessa oss.

 • St Pierre och vidare till Södra Praslin

  Efter lunch fortsätter vi färden mot den lilla klippön St Pierre, för att tillbringa några timmar med att bada och snorkla kring ön om vågorna tillåter det. Ön består av granitklippor och här växer bara några palmer och casuarinaträd. Passa på att njuta av det klara vattnet och alla färggranna fiskar under ytan. Naturen och klippformationerna är dessutom spektakulära - som på bilden ovan. I solnedgången fortsätter vi mot Praslin för att gå in på den sydöstra änden av ön, vid Baie St Anne. Här lägger vi till vid kaj för att övernatta. Kvällen avslutas med en buffémiddag ute på akterdäcket, det blir levande musik och en liten sega-dansuppvisning i den ljumma natten.

 • Dag 7 Världsarvet Vallée de Mai med jättekokosnöten

  Efter frukost bär det av med buss upp genom bergen till Världsarvet Vallée de Mai. Här vandrar vi med guider på välskötta leder genom en tät palmurskog som saknar sin like på jorden. Här finns sex arter endemiska palmer som vi blir visade. Skogen domineras helt av den annars så sällsynta, dubbla jättekokosnöten Coco de Mer och dess jätteblad. Den märkliga nöten med det lustiga utseendet tar 6 år på sig att mogna och kan väga 30 kg - världens största frö! Här växer även stora takamaka-, casuarina- och badamierträd här och var. Guiden berättar om alla unika växter och smådjur, bl.a några stora geckos och en liten grön groda. Har vi tur får vi se och höra visslingen av den sällsynta svarta vasapapegojan, som idag bara finns kvar i skogen runt Vallée de Mai. Annars är det gott om högljudda Seychell-bulbuler. När vi är färdiga bär det av tillbaka till fartyget för lunch.

 • Snorkling eller dykning vid Felicite

  Efter lunchen lägger vi ut och fortsätter en bit ut mot NO till någon av de små öarna Grand Soeur eller Felicite. Här tar vi zodiaken in till stranden för att bada och snorkla bland klippblocken och korallerna. Korallerna på Seychellerna är hårt drabbade p.g.a korallblekning under El Niñon 2008, men en hel del håller på att återhämta sig. Men här är mycket gott om färggranna korallfiskar och många är ovanligt stora och fina. Senare mot kvällen fortsätter vi tillbaka mot den fjärde största ön La Digue, eller går in i den skyddade viken på Praslin. Här lägger vi oss för ankar, sen blir det middag ombord.

 • Dag 8 La Digue

  Vi åker till land med gummibåt och därefter blir det rundtur där vi färdas med en "lokal buss", det vill säga en öppen ombyggd lastbil med bänkar och tak. Vanliga bussar och bilar är inte tillåtna här. Ön brukar beskrivas som den vackraste och mest pittoreska av Seychellernas öar. Vi besöker först reservatet La Veuve Nature Reserve för att leta efter den svarta paradisflugsnapparen i de stora takamakaträden. Det är en av jordens mest sällsynta fåglar. Den är blåskimrande svart och har jättelånga stjärtfjädrar, som på bilden.

 • La Digue och stranden d´Argent

  Vi fortsätter till en kokosplantage där vi ser på hur man utvinner kopra och kokosolja med hjälp av en oxe som drar runt en stor kvarn, den koloniala byggnaden och en plantage med vaniljorkidéer. Därefter fortsätter vi till den berömda stranden l’Anse Source d’ Argent. Först äter vi en picknicklunch och sen promenerar vi den sista biten genom arkaden av klippblock. D’Argent är känd för sina vita stränder och dramatiskt formade silvergråa klippor - ofta utses den till "världens vackraste och mest fotograferade strand". Passa på att studera klipporna och bada bland stora nyfikna fiskar, bl.a. den stora platta "batfishen". Sen bär det av tillbaka till byn La Passe för att åka ut till båten vid 15-tiden.

 • Över havet mot Ile Moyenne

  Sent på eftermiddagen lättar vi ankar och färdas tillbaka över havet i fyra timmar mot den den marina nationalparken utanför Mahe. Kanske får vi sällskap av fläckiga delfiner eller får se flygfiskar flyga iväg framför båten - man blir överraskad över hur långt de kan hålla sig kvar i luften. Här ute kan vi även möta Audubons-, och spetsstjärtade liror, det lönar sig att ha kikaren beredd. Vi lägger oss vid ön Ile Moyenne i skymningen. Här äter vi middag och kan se ljusen från Victoria. Om det blir tid och ork går färdledarna igenom kryssningens alla upplevelser samt de djur och fåglar vi fått se under veckan.

 • Dag 9 Ile Moyenne, lunch på stranden och avskedsmiddag

  Vi börjar med en kortare vandringstur runt om den lilla ön, stigen går upp och ned och det tar ca en timme. Det har gått en film på SvT om den excentriske engelsmannen som köpte ön och planterade tusentals träd här. Ön utgör en egen liten nationalpark i det marina reservatet. Här växer massor av skuggande träd och det lever många jättesköldpaddor på ön. På stranden blir det tillfälle att bada och snorkla i de klara vattnen runtom. Zodiaken tar med de som vill till korallrevet på den djupa sidan, här finns mängder av fina fiskar, både stora och små och vattnet är kristallklart. Därefter dukar besättningen upp en härlig barbecue med bord och stolar på stranden. På kvällen tar vi oss så den sista lilla biten till kaj i Victorias hamn. Sen blir det avskedsmiddag med kaptenen. Sista natten ombord.

 • Dag 10 Besök i Victoria

  Frukost och sen är det dags att ta farväl av besättningen. Vid 9-tiden kliver vi av och möts av vår lokala agent. Vi lämnar våra väskor och agenten ser till att vi får dessa vid flygplatsen på kvällen igen. Kort tur in till Victorias centrum, "världens minsta huvudstad". Här har vi allt inom bekvämt avstånd, vi ser det kända klocktornet "little Big Ben" i gjutjärn från 1903, den lilla katedralen och ett hindutempel. Husen är bara 2-3 våningar höga och det är en lugn atmosfär. Det är mestadels rent och modernt. Vi gör ett besök till fots på den livliga marknaden för frukt och färsk fisk innan det är dags för en kreolsk lunch. Här brukar man dra ut på tiden så det kan ta länge. Tid för att gå runt och handla några minnen, eller bara strosa i kvarteren innan det är dags att färdas till flygplatsen på kvällen. Vi tar farväl av Mahe och flyger preliminärt med Emirates mot Dubai på kvällen strax före midnatt. Middag på flyget. Ankomst vid 4:20 för byte av flyg i Dubai. Här kan vi handla eller sitta och vila i väntan på flyget hem

 • Dag 11 Ankomst till Sverige

  Byte till nytt flyg mot Sverige 8:30 på morgonen. Ankomst till Arlanda vid 12:15-tiden. Dags att ta farväl av alla deltagare och färdledaren.

 • Observera!

  Obs, av olika skäl kan det ske mindre omläggningar i rutten. Men allt görs av kaptenen för att vi ska få ut det bästa av vår kryssning. Tid för olika föredrag bestäms på plats när det passar bäst in i programmet. Slutligt val av flygbolag sker först elva månader innan avresa, men i första hand gäller Emirates och i andra hand Qatar Qirways, båda med likartade flygtider och lika hög standard.

Resans höjdpunkter

 • Möjlighet till snorkling nästan varje dag under kryssningen. Havssköldpaddor, vackra fiskar och klart vatten. Ingen tidigare erfarenhet av snorkling behövs. Cyklop, simfötter och kanot finns att låna. För den som inte vill snorkla är det fullt av fantastiska vackra sandstränder, några av världens vackraste...
 • Kunskapsresa med flera föredrag om djurlivet, växterna och geologin. Resan leds av Peter Hunger som känner till öarnas fåglar och djur sedan tidigare besök.
 • Det bekväma boendet, den goda maten och den personliga stämningen ombord på båten. Bekvämt sätt att få se många av Seychellernas olika öar. Alltid svalt och skönt ombord.
 • Kryssning som ger gott om tid att uppleva de vackra öarna. Innan kryssningen bor vi på det bra och vackert belägna strandhotellet Coral Strand i Beau Vallon Bay i en natt. En resa för den fotointresserade, det blir gott om tillfällen att ta färgstarka bilder och få tips och råd av färdledaren. Det blir även spännande föredrag om naturvårdsinsatserna på Seychellerna och de djur vi möter.
 • Exkursionerna på öarna med mycket kunniga naturguider i små grupper, dessutom har vi vår egna färdledare med på resan. Besök på öar med jättesköldpaddor och havssköldpaddor i havet. De olika naturmiljöerna som besöks, ger oss goda chanser att få se många av öarnas unika men sällsynta djur. Men även alla havsfåglar i mängder som håller till på ön Cousin och Aride. Vi får se palmen med världens största frö - Coco de Mer i Världsarvet Vallée de Mai.
 • Kryssningen går under natur- och vädermässigt bra månad och vi tillbringar dessutom en hel vecka ombord.

Karta

Resfakta

Reslängd 11 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda, Köpenhamn
Pris Från 54 900 kr
Enkelrumstillägg Ev. enkelrum på Mahe 1 natt 1 800 kr. På båten delar du med en annan resenär. Enkelrum ombord kan ordnas, begränsad tillgång, pris från 79 900 kr i C-hytt.
Detaljerade priser

Del i A hytt 54 900 kr

Anmälningsavgift på denna resa är 10 000 kr.

I priset ingår
 • Flyg från Sverige t/r Mahe med Emirates eller Qatar Airways inkl skatter
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • En veckas naturkryssning ombord på M/V Pegasus
 • Två dagar/en natt på bra beläget strandhotell i Beau Vallon Bay
 • Besök i Victorias pittoreska stadskärna och botaniska trädgård
 • Guidade exkursioner på öarna i mindre grupper
 • Helpension under hela resan, utom lunch ankomst dagen
 • Kaffe, te, vatten ombord
 • Samtliga transporter, hjälp med bagage på Mahe
 • Mycket god mat samt hjälpsam och kunnig besättning ombord
 • Svensk färdledare på hela resan
 • Engelsktalande, kunniga naturguider på öarna
 • Cyklop och simfenor finns att låna ombord
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Dricks till guider och besättning. Drycker, lunch en dag på Mahe.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna avresa från Köpenhamn eller Göteborg mot ev. tillägg.

Resplan

Dag 1. Avresa mot Seychellerna
Dag 2. Ankomst Mahe, vila ut på stranden i Beau Vallon Bay
Dag 3. Besök botaniska trädgården och ombordstigning
Dag 4 - 9. Kryssning kring Seychellerna
Dag 10. Besök i Victoria, lunch och hemresa på kvällen
Dag 11. Hemkomst

Resesätt Emirates Air
Klimat

Seychellerna ligger strax söder om ekvatorn och har mestadels ett stabilt klimat året om. Varmt i luften hela året med enstaka regn då och då, mer ihållande regn i december-januari. Normalt ej regn i november annat än på kvällar och nätter, men viss blåst främst från sydost kan förekomma under den tid resan går. Men vi håller främst till på läsidorna av de större öarna, se kartan.

Dagstemperatur under oktober – april brukar vara omkring 29 – 30 grader men det kan även bli varmare ibland. Men då vi bor på en båt så brukar det oftast vara en svalkande bris. Ombord finns det A/C överallt inomhus. Havstemperaturen brukar vara kring behagliga 27-28 grader.

Seychellerna har torrperioder under längre period men när det regnar är det oftast korta och ihållande regnskurar. Det blir aningen svalare mellan maj och september.

Resans karaktär

Resan ställer i princip inga fysiska krav på deltagarna. Zodiakbåtar gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Landstigningarna sker oftast på sandstränder, ibland måste man gå i vattnet några steg på sandstranden.  Några gånger går vi in direkt vid kaj. Hytterna ombord på M/Y Pegasus är rymliga, alla med privat dusch och wc. Salong och soldäck. Luftkonditionering. Se även separat beskrivning av båten.

Deltagarantal

Min 15, max 24

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Logi sju nätter i rymliga hytter ombord på M/V Pegasus. En natt vid ankomsten på Hotel Coral Strand, i Beau Vallon Bay.

Boende

 • Panorama II

  Panorama II är en bekväm, rymlig tvåmastad motorsegelbåt med 25 komfortabla hytter med havsutsikt och tar upp till 49 passagerare. Inredningen på båten består till stor del av vackra träpaneler som för tankarna till de klassiska seglingsfartygen. Här finns en stor lounge, serveringsavdelning, bibliotek, utebar och soldäck med soltak. Hytterna finns i kategorierna A-, B-, C- och P-hytt. 12 st A-hytt, 8 st B-hytt, 4 st C-hytt och 1 P-hytt. Samtliga hytter är välinredda med badrum och dusch och antingen fönsterglugg eller fönster, tv, AC, säkerhetsbox och hårtork med mera. El 220 Volt med europeiska uttag i hytten.Det är ett mycket komfortabelt kryssningsfartyg som kommer att göra din vistelse i Tahiti och Franska Polynesien oförglömlig.