Översikt

Patagoniens höjdpunkter

Upptäck några av världens mest fantastiska glaciärlandskap – från de kantiga, snötäckta topparna av Mount Fitz Roy och Torres del Paine till den gigantiska och ständingt vandrande isslätten som utgör Perito Moreno-glaciären.

På detta äventyr i Patagonien börjar du med en rundtur i den kosmopolitiska Buenos Aires och fortsätter sedan till gränsstaden El Chaltén för att utforska platser som Laguna de los Tres och Laguna Torre. Fortsätt till El Calafate, där underverken i det södra patagoniska issfältet bara är en kort resa bort. Utforska sedan det berömda Torres del Paine National Park i Chile – håll utkik efter betande guanacos och de berömda Los Cuernos. Om du har ont om tid men ändå vill utforska Patagonien fullt ut är den här resan perfekt för dig.

 

 

Patagonien är kontrasternas landskap. Här möter spektakulära bergstoppar vidsträckta grässlätter. Extremt nederbördsrika platser ligger granne med de torraste stäpper. Kraftiga vindar från ”roaring forties” följs av stiltje. Patagonien har en speciell dragningskraft på oss nordbor. 

Reseprogram

 • Dag 1-2 Mot Argentina

  Avresa från Stockholm eller Köpenhamn. Efter en mellanlandning vidare till Buenos Aires dit man anländer under förmiddagen nästa dag. Staden med sin unika blandning av latinsk charm och europeisk elegans lämnar ingen oberörd och under det närmsta dygnet ska vi utforska den närmare. Vi samlas på eftermiddagen på ankomstdagen för genomgång av programmet, följt av en stadsvandring där vi får se det viktigaste av staden. Men viktigast av allt i Buenos Aires är - tango. Så efter vandringen får vi en privat lektion i dansen och veta mer om dess historia och plats i den argentinska kulturen. Självklart får du möjlighet att pröva din egen förmåga, under danslektionen. Resten av dagen fri för att på egen hand utforska staden och kanske ta en middag på någon av dess parillas (stekhus).

 • Dag 3 Till El Chaltén

  Efter frukost flyger du idag, söderut från Buenos Aires till El Calafate (ungefär 3 timmar) och fortsätter sedan med bil till gränsstaden El Chaltén, norr om Glacier National Park (ungefär 3,5 timmar). Vandrande och klättrare från hela världen samlas här för att nå glaciärerna och bergen i parken. Ta det lugnt och njut av vyerna idag för att förbereda dig inför din vandring imorgon. Eftermiddagen är din att koppla av, sightseea eller lära känna dina medresenärer.

 • Dag 4 Vandring mot foten av Fitz Roy

  Tidig start för din första vandringsdag. Efter frukost på ditt hotell börjar du med kanske den mest berömda av alla Patagoniens leder - Laguna de los Tres. Du vandrar uppåt från El Chaltén under en ungefär 9-timmars vandring genom detta otroliga landskap. Vandringen går genom skogar inramade av granitklippor, över kristallklara bäckar och mot de tre istäckta topparna av Fitz Roy. På vägen kommer du att magnifika vyer över flera glaciärer, men den verkliga belöningen kommer i slutet av en brant stigning - Glaciar de los Tres och den blå lagunen som ligger framför den, vid foten av berget Fitz Roy. Njut av de underbara vyerna, ta några foton och ta en stund för att uppskatta den majestätiska utsikten. Kvällen är din att koppla av och ladda batterierna.

 • Dag 5 Egna vandringar och till El Calafate

  Förmiddagens schema är lika rent som bergsluften, så du kan bestämma om du vill återhämta dig nere i byn eller ge dig ut på en annan vandring. Om du inte kan vänta med att utforska mer så kan du till exempel ge dig ut på Laguna Torre-leden. Förutom de första två kilometrarna är det inte mycket stigning på denna led, som leder till en vacker glaciärsjö vid foten av Cerro Torre. Vandringen fram och tillbaka tar cirka 7 timmar, beroende på hur många stopp du gör, så se till att ge dig ut tidigt och kom tillbaka till ditt hotell i tid.
  På eftermiddagen fortsätter du till El Calafate, där du kommer att övernatta. Resan tar ungefär 4 timmar, beroende på väder och trafik.

 • Dag 6 Till Perito Moreno glaciären

  Idag besöker du den enorma Perito Moreno-glaciären. Denna elektriskt blåa skönhet är en av de få glaciärerna i världen som fortfarande växer och med sina 3 km i bredd och 35 km i längd är den en verkligt spektakulär syn. Se och lyssna på isens sprickor när stora isblock störtar ner i vattnet nedan och skapar en dånande symfoni. Glaciären utgör världens tredje största reservoar av färskvatten, efter de antarktiska och grönländska issköldarna. Du har också möjlighet att göra en kort vandring under ditt besök, där du utforskar en del av Moreno-glaciären till fots – denna vandring är inte tillgänglig utan guide, så se till att boka i förväg. När du känner dig färdig med upplevelsen av detta naturliga underverk, återvänder du till ditt hotell i El Calafate för natten.

 • Dag 7 Till Torres del Paine

  Efter frukost denna morgon fortsätter du till juvelen i Patagonien – Torres del Paine National Park. Resan tar ungefär 2,5 timmar från El Calafate. Parken är känd för sina höga bergstoppar, klart blå isberg och glaciärer samt orörda grässlätter som utgör hemvist för många vilda guanacos, den patagoniska räven har ett rikt fågelliv Denna park är ett paradis för alla naturälskare! När du väl har kommit fram är dagen din att utforska området på egen hand. Du kanske vill hitta en bra plats för att se solnedgången för att förgylla ditt besök i denna UNESCO Biosfär med några av naturens bästa ljusspel.
  Övernattning i tält

 • Dag 8 Vandring längs Base las Torres

  Idag ger du dig ut på en heldagsvandring i Torres del Paine National Park. Base Las Torres-leden kan vara lite utmanande, men med en hög belöning. Här kommer du att bevittna några av de vackraste landskapen på jorden, inklusive rullande kullar mot en bakgrund av snötäckta toppar, med en mångfaldig flora och fauna, allt bland vidsträckta floder och sjöar i olika nyanser av blått och grönt. Efter timmar av att utforska denna otroliga park når du Torres del Paine (eller Blå Tornen) – de tre karakteristiskt taggiga topparna som är själva sinnebilden för med chilenska Patagonien. Vid deras fot ligger en turkos glaciärsjö och fulländar scenen. På sean eftermiddagen reser du till Puerto Natales och kanske samlas du och din grupp för att fira er sista natt av upplevelser i Patagonien.

  Övernattning på hotell

 • Dag 9-10 Hemresa till Sverige

  Efter frukost avslutas programmet men du kan lägga tiil extra dagar eller välja att flyga hem.

Resans höjdpunkter

 • Buenos Aires med stadsvandring och tangolektion
 • Laguna de los Tres med täta skogar, granitspiror och den blå lagunen vid Mount Fitz Roy. Höra det mäktiga ljudet när sprickor bildas i isväggen på Perito Moreno-glaciären.
 • Vattenfallen och glaciärerna i Torres del Paine National Park
 • Spana efter vilda djur som guanacos och nanduer längs vägen.
 • Vandring i små grupper i det spektakulära landskapet

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Avresor Okt-apr
Pris Från Från 45 000 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum kostar 3 900
Detaljerade priser

Resa i början av oktober samt i slutet av april från 39.900:- Resa i slutet av oktober samt början av april från 44.200:-  Resa november - mars från 54.400:-        

Under jul och nyår är flygpriset högre, tillägg ca 2500 kr.

Enkelrumstillägget gäller i Santiago och Punta Arenas samt egna transfers. På Eco Camp Patagonia kan man inte få ett eget tält, ej heller eget rum i fjällhyttorna Refugio Los Cuernos och Refugio Paine Grande.

I priset ingår
 • Flyg från Sverige - Chile t/r samt inrikesflyg Punta Arenas t/r
 • Fem dagars vandring i Torres del Paine
 • Ridtur i Agua Fresco
 • Båttur till Grey Glacier
 • Boende på EcoCamp Patagonia och i bergshyttor
 • Helpension under vandringsdagarna, i övrigt frukost
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Miljöskatt
Extra dagar

Extranätter i Santiago vid ankomst eller avresa, pris på förfrågan.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Tillägg

Det är möjligt att stanna en extra dag i Santiago för att besöka vingårdarna i Maipo Valley, kostnad för det är 1500 kr/person. Kontakta oss vid bokning så berättar vi mer.

Kombinera din resa med sol &  bad vid kusten. 
På förfrågan 

Resplan

Dag 1-2. Mot Chile
Dag 3. Besök i Mylodongrottan och Puerto Natales
Dag 4. Mjukstart med lätt vandring längs med Lago Nordenskjöld
Dag 5. Mirador del Frances
Dag 6. Lago Grey och båttur till Greyglaciären
Dag 7. Valley Ascencio och de tornformade bergen
Dag 8. Lätt vandring till Laguna Azul
Dag 9. Adios Torres del Paine, fri em i Punta Arenas
Dag 10. Ridtur över stäppen vid Agua Fresca
Dag 11-12. Hemresa till Sverige
                             

Klimat

Vädret i Patagonien är omväxlande och kan jämföras med vädret i svenska fjällen. Ofta får vi uppleva alla sorters väder under resan. Under december till februari är det högsommar i Chile. Oktober - november samt mars och april är vädret något mer ostadigt.

Resans karaktär

Färdplanen för vandringarna är upplagd för att ge bästa möjliga upplevelse i Torres del Paine. Basen är vårt stationära tältläger, där vi bor tre nätter. För att nå de finaste platserna i parken bor vi också i fjällhytta i två nätter. Under resan ingår fem rejäla vandringsdagar, däribland den klassiska "w -leden" som många känner till. Vi vandrar 4–9 timmar per vandringsdag och bär endast en lätt dagspackning. Packning för dagarna i hyttorna transporteras av bärare. Vandringen sker inte på hög höjd, men bitvis i ojämn och något brant terräng.

Deltagarantal

Min 2, max 16.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor och rekommenderar dig att också göra det. Kostnaden är mellan 600 – 1000 kr per person och resa. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Två nätter i dubbelrum i Santiago de Chile, en natt i Punta Arenas, fyra nätter ipå Eco Camp Patagonia, i bekväma möblerade tält (se boende) och två nätter i flerbäddsrum.