Översikt

Naturresa till Tahiti

Söderhavet med sina paradisöar och sitt klarblå vatten, vajande palmer och oändliga vita stränder ett drömresmål för många. Nu har du chansen att göra verklighet av dessa drömmar. På denna resa kryssar vi nämligen från Tahiti, genom Franska Polynesiens magiska övärld ombord motorseglaren Panorama II. Från paradisöar som Bora Bora och Tikehau till områdets bästa snorkling i  Rangiroa, endemiska fåglar på Makatea och heliga ålar på Raiatea. Franska Polynesien har allt man vill ha och se och lite till. Vi seglar mestadels om natten för att ha dagarna fria att utforska öarna, snorkla och bada. Varje dag blir det landstigningar på olika öar för att besöka vaniljodlingar, paddla kajak, besöka byar och tempel, simma i undervattensgrottor och mycket mer.

En bekväm kryssning till några av världens vackraste öar och stränder och en vistelse med upplevelser du kommer att minnas för resten av livet. Här finns allt från spektakulära vulkanöar med en unik fauna och flora, tropisk djungel och oförglömliga laguner till UNESCO-skyddade tempel, korallrev och mycket mer. Här har vissa öars isolering bidragit till flera endemiska fåglar som vi får beskåda på nära håll. 

Under resan får vi även uppleva den polynesiska kulturen, maten, stämningen och gemytligheten som öarna är kända för. Det är inte svårt att förstå varför flera av öarna kallas för Sällskapsöarna. Många kallar Tahiti för paradiset på jorden och anledningen är lika enkel som den är lätt att förstå. Kombinerar man fotogeniska öar med, vänlig befolkning, ett fantastiskt klimat, god mat och det tropiska lugnet så har du Tahiti. Svårare än så är det inte. 

På denna resa får vi tio dagar utan byten ombord den bekväma Panorama II. Vi börjar och avslutar resan med lite tid på Tahiti för att uppleva den polynesiska kulturen och den pittoreska huvudstaden Papeete.

Franska Polynesien är ett franskt utomeuropeiskt förvaltningsområde beläget i södra Stilla Havet. Det består av 121 öar och atoller med en sammanlagd yta av 4167 kvadratkilometer. Landet består av fem stora ögrupper där de mest kända öarna är Tahiti och Bora Bora. Landets ungefär 300 000 invånare bebor 67 av de 121 öarna.

Reseprogram

 • Dag 1 Avresa mot Tahiti

  Tidig avresa från Arlanda med förslagsvis Air France som har de bästa förbindelserna. Vi landar i Papeete på Tahiti morgonen dagen efter. Där har vi en dag fri att utforska den lilla pittoreska huvudstaden. Passa på att vandra runt, känn dofterna och den trivsamma stämningen som är något som ön är känd för. Ät middag på någon av de mysiga restaurangerna i hamnen och prova på det lokala köket. Natten spenderas på ett centralt beläget hotell i Papeete. Natten spenderas på ett centralt beläget hotell i Papeete.

 • Dag 2 Välkomstdrink och färd med Panorama II mot Bora Bora

  Välkommen, eller Maeva (mah-yeh-vah) som det heter på tahitiska, till denna 10 dagar långa kryssning i Franska Polynesien. Vi stiger ombord vårt fartyg Panorama II som kommer att bli vårt boende den närmsta tiden i huvudstaden Papeetes hamn. Första dagen börjar med att vi lär känna kaptenen och besättningen som kommer att ta hand om oss under vår kryssning. Vi njuter av stämningen ombord, de vackra vyerna och att äntligen få uppleva Söderhavet. Under natten seglar vi mot Bora Bora.

 • Vårt kryssningsfartyg Panorama II

  Panorama II är en bekväm, rymlig tvåmastad motorsegelbåt med 25 komfortabla hytter med havsutsikt och tar upp till 49 passagerare. Motorsegelbåten är säkerhetsklassificerad enligt senaste internationella SOLAS-standard (Safety of Life at Sea). Inredningen på båten består till stor del av vackra träpaneler som för tankarna till de klassiska seglingsfartygen. Här finns en stor lounge, serveringsavdelning, bibliotek, utebar och soldäck med soltak. 

   

 • Dag 3-4 Bora Bora - världens mest bildsköna plats

  Tidigt på morgonen seglar vi in i Bora Boralagunen och när vi vaknar känns det som att vi vaknat i en dröm. I många avseenden har vi även gjort det för landskapet runt lagunen är bland världens mest bildsköna platser. Här spenderar vi två dagar vilket ger gott om tid för bad, snorkling och valfria utflykter såsom rundtur på ön, snorkling med stingrockor och hajar, sightseeing med liten buss eller något annat spännande. Låt oss veta vad du vill hitta på så löser vi det. Dagen efter seglar vi vidare till närbelägna Taha´a som är ett botaniskt paradis med mängder av vattenmelonplantor och banan- och kokospalmer. Här finns det chans att smaka på den lokala frukten, besöka en pärlfarm, utforska en traditionell vaniljodling och bara njuta av den vackra platsen.

 • Dag 5 Uturoa - öarnas kulturella centrum

  Morgonens frivilliga utflykt går, tillsammans med en lokal guide, till Uturoa som är Franska Polynesiens kulturella och administrativa centrum. Därefter tar vi oss vidare till Mount Temehani och templet Marae of Taputapuatea som är ett UNESCO världsarv. Här berättar vår guide mer om platsens polynesiska ursprung och historia. På kan de som vill passa på och göra en utflykt och paddla kajak på Faaroafloden.

 • Dag 6 Huahine - heliga blåögda ålar och världens godaste vaniljbönor

  På morgonen seglar vi vidare till grannön Huahine som en gång var hem till tahitiska kungafamiljen. Nu är stora delar av ön täckt av tropisk djungel. Här finns det möjlighet att besöka vi flera små byar och tempel, få chansen att se och mata de heliga blåögda ålarna i Faie Bay samt besöka en vaniljodling. Här rekommenderas alla matlagningsintresserade att inhandla vaniljbönor då dessa enligt uppgift ska vara bland de godaste som finns att tillgå. Under natten seglar vi mot Makatea.

 • Dag 7 Makatea - endemer och undervattensgrottor

  Makatea, denna upphöjda ö uppbyggd av korall är hem åt tre typer av utrotningshotade endemiska fåglar: Makateafruktduvan, den polynesiska kejsarduvan och den polynesiska Röda skogssångaren. Under vår halvdag på ön ger vi oss ut för att hitta dessa vackra fåglar. Här på ön får vi även se och besöka flera vackra stränder och undervattensgrottor fulla med stalagmiter och stalagtiter. Under natten seglar båten vidare till Rangiroa.

 • Dag 8 Rangiroa - Franska Polynesiens bästa plats för snorkling

  Rangiroa är med sina 240 holmar den största atollen i Tuamotos skärgård och den absolut bästa platsen för snorkling i hela Franska Polynesien. Följ med oss på en utflykt till den vackra blå lagunen som med sitt djup på knappa 5 meter är ett riktigt mecka för simning, snorkling och för att upptäcka det spännande marina livet. Här avnjuter vi en äkta polynesisk lunch innan vi rör oss tillbaka till fartyget. Under natten seglar vi mot Rangiroa.

 • Dag 9 Tikehau - paradisön

  Tikehau är i mångt och mycket idealbilden av en paradisö för många. Orörda turkosa laguner, kokospalmer, evighetslånga vita stränder, bougainvillaea och hibiscus som växer så långt ögat kan nå är Tikehau i ett nötskal. Här får vi gott om tid att utforska ön och dess marina liv som enligt den legendariske oceanografen Jacques Cousteau har den högsta koncentrationen av fisk i hela Franska Polynesien. Dagens utflykt går till Tuherahera där den största delen av öns befolkning bor och till en familjeägd fiskodling för att lära oss mer om öns näringar. På eftermiddagen seglar vi vidare till Tetiaroa.

 • Dag 10 Tetiaroa - tahitiernas favorit

  Tetiaroa har länge varit favoritplatsen för alla tahitier och var tidigare även en plats som den tahitiska kungafamiljen åkte till för att slappna av och kontamplera. Väl på plats är det inte svårt att förstå varför. Det är även lätt att förstå varför Marlon Brando, under inspelningen av filmen Myteriet på Bounty, förälskade sig i ön och gick så långt att han köpte den och lät bygga upp en lyxig ekoresort som finns kvar än idag. Det är idag en privat ö men vi har specialaccess för att få spendera morgonen där. Här utforskar vi laguner och holmen Tahuna Iti (Fågelön) som är ett reservat för sjöfåglar och andra djur. På kvällen seglar vi vidare mot Mo´orea.

 • Dag 11 Mo´orea - vulkanön som utforskades av James Cook

  Mo´orea är en vulkanö omgivet av ett barriärrev och sägs vara inspirationen till ett flertal mytiska litterära öar. På 1700-talet utforskades ön av den kände upptäcktsresanden James Cook men ön beboddes troligen av polynesier redan på 900-talet. Här byggdes på 1800-talet en kyrka av brittiska protestanter, en kyrka som anses vara den äldsta europeiska byggnaden i södra Stilla havet. Ön blev senare en frank koloni och införlivades i Franska Polynesien. Här finns det chans att  åka på en utflykt och lära oss mer om öns och hela områdets kultur och intressanta historia, vi provar även på områdets välkända fruktjuicer innan vi på kvällen samlas för kaptenens avskedsmiddag.

 • Dag 12 Segling tillbaka till Papeete

  Vi seglar tidigt på morgonen tillbaka till huvudstadens Pepeetes hamn. Tillsammans äter vi en sista frukost ombord innan vi säger adjö och stiger av båten. Tio dagars fantastisk kryssning är till ända. I Papeete väntar nu en fri dag för mer aktiviteter eller bara avkoppling för att smälta alla nya intryck från kryssningen. Passa på att njuta av det sista av paradiset för denna gång för imorgon är det dags att flyga hemåt. Boende på centralt beläget hotell. 

 • Dag 13. Flyg hem till Sverige

  Denna dag lämnar vi Tahiti  bakom oss för att flyga hem till Sverige igen.

Resans höjdpunkter

 • Möjlighet till snorkling så gott som varje dag under kryssningen.
 • Huahine, en magisk plats med heliga tempel, frodiga skogar, och pittoreska byar.
 • De många reven som omringar flera av öarna och på så sätt samlar mängder med spännande djur.
 • Den tahitiska nationalrätten Poisson Cru.
 • Världens näst största atoll Rangiroa. 79 kvadratkilometer och 240 öar.
 • Bora Boralagunen med Mount Otemanu, en av de mest fotograferade platserna i världen.
 • Den mysiga huvudstaden Papeete.

Karta

Resfakta

Reslängd 13 dagar
Avreseort Papeete
Enkelrumstillägg Enkelrum i Papeete 1 natt ca 1 800 kr. På båten delar du med en annan resenär.
Detaljerade priser

Prisexempel hytter mellansäsong:
P-hytt: 4 950 euro/pp
A-hytt: 4 200 euro/pp
B-hytt: 3 450 euro/pp
C-hytt: 2 950 euro/pp
Kontakta oss för priser under låg- och högsäsong.

Exempel på utflykter med priser:
- Snorkla med hajar och rockor, rundtur med mindre båt och utforska korallrev i Bora Boras sköldpaddelagun. Halvdag 93 euros/pp
- Kajaktur på Faaroafloden. Halvdag 68 euro/pp
- Halvdagstur för att spana efter endemiska fåglar, upptäcka grottor och bad. 72 euro/pp
- Vandring med besök på fiskfarm och i mysiga Tuherahera. Halvdag 48 euro/pp
- Besök på Fågelön. Halvdag 48 euro/pp
Obs: utflykterna ovan gäller speciella dagar under kryssningen. Utflykterna bokas på plats. Fria aktiviteter finns varje dag.

I priset ingår
 • Boende i dubbel- eller tvåbäddshytt med eget badrum med dusch och AC.
 • Helpension med frukostbuffé + två måltider varje dag under kryssningen. Välkomstdrink, lokal temakväll och BBQ (väderberoende).
 • 10 dagars bekväm kryssning ombord på Panorama II.
 • Kaffe, te och dricksvatten.
 • Lån av fiske- och snorklingsutrustning.
 • Engelskspråkig, hjälpsam och kunnig besättning.
 • Landstigningar varje dag.
 • Hotell i Papeete 2 nätter, en innan och en efter kryssningen.
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Internationellt flyg t/r, dricks till guider och besättning. Dagliga utflykter från fartyget. Drycker utöver de som nämns här ovan, måltider på ankomstdagen till Tahiti och dagen då kryssningen är över eller wifi (finns mot kostnad ombord).

Extra dagar

Kontakta oss för önskemål om extra dagar.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Vi undersöker gärna avresa från Köpenhamn eller Göteborg mot ev. tillägg.

Resplan

Dag 1. Ankomst Papeete, Tahiti i Franska Polynesien. Fri dag och boende centralt i staden.
Dag 2–12 Ombordstigning på Panorama II och kryssning
Dag 12. Fri dag i Papeete efter landstigning och boende centralt i staden.
Dag 13. Hemkomst

Resesätt

Flyg till och från Tahiti bokas på egen hand.

Klimat

Tahiti tillhör Franska Polynesien och ligger i Stilla havet cirka 4600 km nordöst om Nya Zeeland och cirka 6000 km sydväst om Mexiko. Hela Franska Polynesien består av ögrupperna Sällskapsöarna, Tuamouöarna, Gambieröarna, Australöarna och Marquesasöarna. Öarna i landet är antingen atoller eller vulkanöar.  

Klimatet är subtropiskt och tropiskt vilket betyder att det är varmt och fuktigt. Regntiden varar mellan november och mars då det även är som varmast. Bästa tiden för att resa hit är mellan april och oktober.

Dagstemperatur under året brukar ligga mellan vara omkring 23 – 29 grader men det kan även bli varmare ibland. Men då vi bor på en båt så brukar det oftast vara en svalkande bris. Ombord finns det A/C överallt inomhus. Havstemperaturen brukar ligga kring behagliga 27-29 grader.

Resans karaktär

Resan ställer i princip inga fysiska krav på deltagarna. Zodiakbåtar gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Landstigningarna sker oftast på sandstränder, ibland måste man gå i vattnet några steg på sandstranden. Hytterna ombord på Panorama II är rymliga, alla med privat dusch och wc. Salong och soldäck. Luftkonditionering. Se även separat beskrivning av båten.

Deltagarantal

 

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Det går att lägga till extradagar på Tahiti. Kontakta oss för prisförslag.

Boende

 • Panorama II

  Panorama II är en bekväm, rymlig tvåmastad motorsegelbåt med 25 komfortabla hytter med havsutsikt och tar upp till 49 passagerare. Inredningen på båten består till stor del av vackra träpaneler som för tankarna till de klassiska seglingsfartygen. Här finns en stor lounge, serveringsavdelning, bibliotek, utebar och soldäck med soltak. Hytterna finns i kategorierna A-, B-, C- och P-hytt. 12 st A-hytt, 8 st B-hytt, 4 st C-hytt och 1 P-hytt. Samtliga hytter är välinredda med badrum och dusch och antingen fönsterglugg eller fönster, tv, AC, säkerhetsbox och hårtork med mera. El 220 Volt med europeiska uttag i hytten.Det är ett mycket komfortabelt kryssningsfartyg som kommer att göra din vistelse i Tahiti och Franska Polynesien oförglömlig.