Översikt

Antarktis och Rosshavet - expeditionskryssning

Följ med på den ultimata expeditionskryssningen! Under denna 28 dagar långa kryssning kommer du längre söderut och djupare in mot Antarktis kontinent än på någon annan kryssning. Med destination Rosshavet besöker vi startpunkterna för de legendariska expeditionerna under ledning av Scott och Shackleton. Här få vi se deras närmast spöklikt välbevarade expeditionshyddor med all utrustning intakt - efter mer än hundra år. På vägen från startpunkten i Nya Zeeland besöker vi flera av de Sub Antarktiska öarna med sitt unika djur- och fågelliv. Varje naturentusiasts drömresa!

Vi tillbringar total 28 dagar ute på södra halvklotets oceaner, där vi tar oss fram till svårtillgängliga och fjärran ögrupper som The Snares, Enderby Island och den australiensiska Macquarie Island - på 54 breddgrader syd. Öarna brukar populärt kallas för "södra oceanens Galapagos" för sin stora rikedom på endemiska fåglar och växter, som bara lever eller förökar sig just här. Därefter väntar öppet hav till vi når Rosshavet och den Antarktiska kontinenten på 70 grader syd!

Varje dag bjuder på nya fågelrtaer, när vi tar oss söderut mot allt kallare vatten. Albatrosser, liror, petreller och fånga fler. Vi kan hoppas på att få se uppemot 25-28 olika arter av dessa "tubnäsor", varav 10 är mäktiga albatrosser på upp till 3,3 meter mellan vingspetsarna.  Detta är också ett av de individrikaste områdena på jorden, med mycket stora mängder havsfågel. 

För varje ö vi besöker, bjuder pingvinerna på nya arter, allt från världens minsta, Little Blue, till världens näst största, kungspingvinen. Flera av de 6-8 arter vi hoppas få se häckar i princip bara på en enda ö i hela världen! Den gulögda pingvinen, som på Enderby Island häckar under träd och buskar, är idag världens fåtaligaste pingvin. På samma ö hoppas vi även få se den lilla nästan oflygga beckasinen kila mellan våra fötter i gräset, eller den helt flygoförmögna dykanden kajka förbi i kelpen. Här finns även chans att bli "anfallen" av den ovanliga nya zeeländska falken - vilken har tagit över rollen att leva som en hök.

På Antarktis möter vi  en helt ny värld med den mäktiga Ross Ice Shelv, vulkaniska berg och karga steniga stränder. Har står tiden stilla men samtidiagt skiftar den ständigt, då vi här kan korsa internationella datumlinjen och därmed uppleva två dagar på samma dag. I land får vi se hur tiden står still på ett annat sätt, tack var det extremt torra klimatet kan se minnena från de stora upptäckternas era, helt bevarade till våra dagar.

 


Vårt expeditionsfartyg Heritage Adventurer är byggt för ändamålet och mycket bekvämt.  Hytterna är rymliga och de allra flesta har stora panoramafönster. Hon är speciellt byggd för hårda förhållanden med högsta isklass, är mycket stabil och lämpad för gång i dessa vatten på the "furious 50s" och hela vägen ned till över 70:e breddgraden.  Ombord finns alla bekämligheter inklusive en stor lounge där man kan spana över havet, inne i sköna värmen men givetvis också massor av plats ute på däck.

Resan bjuder normalt på omväxlande väder med allt från dis och duggregn, till hårda vindar och strålande solsken - ibland på en och samma dag. För den som gillar att fotografera finns nästan alltid något spännande att fokusera på ute från däcken.

Reseprogram

  • Dag 1 Queenstown

    Vi samlas i Queenstown på vårt hotell, där vi kommer att tillbringa den första natten på expeditionen. I kväll blir det en informell samling på hotellet för middag; en utmärkt möjlighet att träffa medresenärer på din resa och några av vårt expeditionsteamet. Här får du också sista minuten information inför morgondagens avgång.

  • Dag 2 Port Bluff

    Idag avnjuter vi frukost på hotellets restaurang och har förmiddagen fri för att utforska Queenstown innan vi återvänder till hotellet för lunch och ger oss av till Port Bluff för att gå ombord på fartyget. Du kommer ha tid att installera dig i din hytt och bekanta dig med fartyget; vi kommer också att ta tillfället i akt att genomföra ett antal säkerhetsgenomgångar. Du är välkommen att ansluta dig till expeditionsteamet i Observation Lounge och upp på Observation Deck när vi styr mot The Snares och vårt äventyr börjar.

  • Dag 3 The Snares

    De närmaste subantarktiska öarna till Nya Zeeland, de kallades ofta för The Snares (Snarorna) eftersom de förr i världen ansågs vara en fara för segelfartygen. Ögruppen består av två huvudöar och en grupp om fem mindre öar som kallas Western Chain; de är obebodda och har högsta skydd som naturreservat. Det påstås av vissa att dessa öar är hem för fler häckande havsfåglar än alla brittiska öarna tillsammans. Vi planerar att anlända på morgonen, och eftersom landstigningar inte är tillåtna kommer vi att göra en Zodiac-kryssning längs den skyddade östra sidan av huvudön, om vädret och sjöförhållandena är lämpliga. I de skyddade vikarna bör vi se den endemiska Snares-krälande pingvinen, Snares Island Tomtit och Nya Zeeländks Gräsfåglar. Hundratusentals Gråliror häckar på The Snares; det faktiska antalet är mycket omdiskuterat. Buller's Albatross häckar här från början av januari. Det kommer att finnas möjligheter att se skogarna av stora korgblommiga Olearia lyallii som bildar ett tak över stora delar av ögruppen.

  • Höga granitklippor

    Runt branterna spanar vi även efter Buller´s Mollymawk (vilken häckar på just dessa öar) bland de betydligt vanligare Salvins- och White-Capped Mollymawk. Andra fåglar här är nordlig jättestormfågel, Antarktisk tärna och stora Antarktislabbar när vi kryssar fram längs de höga dramatiska klippväggarna, vikarna och in i grottor. Det är ett imponerande landskap och spännande turer med höga vågor mellan klippväggarna.  Efter lunch ombord fortsätter färden söderut över havet. Här kan vi fotografera och spana efter delfiner, val och nya havsfåglar som Fairy- och Broad-billed Prion, Mottled- och White-chinned Petrel. 

  • Dag 4 Auckland öarna - Enderby Island

    Auckland öarna bildades av två vulkaner som hade utbrott för cirka 10-25 miljoner år sedan. De har sedan eroderats och skurits av glaciärer och skapat ögruppen som vi ser den idag. Enderby Island är en av de vackraste öarna i denna grupp och är uppkallad efter en framstående sjöfararfamilj. Denna nordligaste ön i ögruppen är en enastående plats för djur- och fågelskådning och är relativt lätt att landstiga och gå runt på. Ön rensades på alla introducerade djur (skadedjur) år 1994. Lokala djur, fåglar och vegetation, återhämtar sig nu både i antal och mångfald. Vår plan är att landa vid Sandy Bay, ett av tre häckningsområden på Auckland öarna för Hooker's eller Nya Zeelands sjölejon, en sällsynt medlem av säl-familjen. Revirhävdande hanar samlas på stranden och försvarar sina harems från yngre (ambitiösa) hannar från att para sig med honorna strax efter att de har fött en enda valp. Antalet sjölejon på ön minskar långsamt av orsaker som inte är uppenbara men som troligen är kopplade till en närliggande fiskeriflotta som fiskar efter bläckfisk. Under vår dag på land kommer det att finnas flera alternativ, vissa längre promenader, vissa kortare promenader och tid att bara sitta och njuta av djurlivet. Vandringen är relativt enkel. En spångväg korsar ön till de dramatiska västra klipporna, därifrån följer vi kusten och kan runda ön. 

  • Enderby Island - magnifik flora och fauna

    Detta är en av resans absoluta höjdpunkter, med vindpinad skog och blommande mattor med storväxta prunkande gula och rosa "mega herbs". Olikt allt annat i den Sub-Antarktiska regionen. Efter noggrann genomgång av alla våra kläder och ha sanerat stövlarna från fripassagerare i form av frön, åker vi iland med våra picknickboxar. Guiderna tar med oss på en vandring på spångad stig, över öns hedar till klipporna på den andra sidan ön. De som hellre vill få en rejäl långvandring kan följa med på en ospångad, lite tuffare vandring över heden och runt kusten tillbaka till utgångspunkten.

  • Enderbys endemiska fåglar

    Uppe i paraplyskogen kan vi se de häckande albatrosserna som ligger utspridda på heden, och små svartvita Tomtits, av rasen på Auckland Island i snåren.  Lite överallt ser vi orädda nyazeeland-piplärkor. Över kullarna kommer gulögda pingviner och vi letar efter nyazeelandfalk vilka brukar häcka här och det finns god chans att få se både hane och hona i torra träd (eller dykande förbi nära deltagarna som på rekognoseringsresan). Den jagar mer som en hök och har ovanligt rundade vingar för att vara falk. Vid en liten damm går vi på bredd för att hitta den lilla Auckland Island Snipe. Den flyger dåligt och kilar hellre omkring i gräset mellan benen på besökare. Här, eller i kelptången på stranden finns även chans att få se Auckland Island flightless Teal, med små rudimentära vingar men kraftiga ben. Båda de sista arterna var tills nyligen hotade, men har börjat komma tillbaka sedan man utrotat råttorna.

  • Dag 5 Till havs

    Under vår tid till havs kan du lära dig mer om biologin och historien bakom Subantarktiska öarna och Södra oceanen, genom en serie föreläsningar och presentationer ombord. Vi kommer att vara till sjöss hela dagen, så det är en annan möjlighet att se pelagiska (havslevande) arter, som vandringsalbatrossen, kungsalbatrossen, sky- och vitkappede albatrosser, ljusmantlad sotalk, gråhuvad albatross och svartbryggad albatross, vitkindad petrell, fläckpetrell, vitpannad petrell, kap-petrell, dykpetrell, gråryggig och svartbukig stormsvala. Detta är troligen några av de bästa pelagiska "fågelskådningarna" på expeditionen.

  • Dag 6-7 Maguire ön

    Beskrivet av en australisk upptäcktsresande som "En av världens underbara platser", är detta den enda platsen i världen där den vackra kungspingvinen häckar. Tre andra arter av pingviner, kungspingvin, tretåig pingvin och klipp-pingvin häckar också här. Du kommer aldrig att glömma din första upplevelse av en högljudd 'pingvinstad', där de välklädda invånarna inte visar någon rädsla för sina märkliga besökare och där du kommer att vara nedsänkt i en tumult av skränande, utfodrande ungar; territoriella tvister; småstöld och uppvaktning. Allt detta sker bland hundratals elefantsälar som latar sig på stränderna och dynerna. Vid ankomsten träffar vi forskare och parkvakter som är baserade här och som kommer att guida oss på alla våra landstigningar.

  • Macquarie Island - resans andra höjdpunkt

    När vi gått iland kommer nyfikna "nyss övergivna och avvanda" storögda sjöelefantungar hasande och snörvlande fram till oss. Om du sätter dig en stund vill de få komma riktigt nära, ibland ända upp i knäna. Mellan alla sjöelefantungar ligger en del stora bamsar och kliar sig som sura och lättretliga blaffor. Överallt spatserar grupper med kungspingviner omkring i små herrklubbar, och en liten bit bort finns stora kolonier med tusentals individer på bägge sidorna. Här vimlar av bruna duniga ungar, såna som ruggar till vuxen dräkt och vuxna som vaktar ungarna. 

  • Pingviner, pingviner, pingviner

    Framför oss väller det ned vitkindade pingviner som en flod till stranden (deras huvuden täcks av lustiga gula tofsar och på engelska heter de mer passande Royal Penguin). Längre upp längs en trappa ligger en jättelik koloni man kan studera på nära håll från en plattform. Här kivas det, matas ungar och putsas under ett öronbedövande oväsen, denna art är unik och häckar bara här på Macquarie! Det är verkligen en storslagen upplevelse och man kan inte se sig mätt eller få bilder nog. Över våra huvuden patrullerar både vita sydliga, och gråmurriga nordliga jättestormfåglar, samt Antarktislabbar på sin jakt efter ägg och ungar att stjäla, man ser resultatet i form av trasiga ägg en bit utanför. De gör ideliga utfall, och då stiger sorlet av alla föräldrar som försvarar sina ungar. På stranden får vi gå nära flockarna som i stort ignorerar oss, eller kommer fram och är nyfikna. 

  • Dag 8 - 10 Till havs

    Svävande albatrosser och petreller cirkulerar runt fartyget när vi stävar söderut genom södra oceanen. Föreläsningarna fokuserar nu på Ross havsområde och bortom fartygets bog; drivande isberg av extraordinära former börjar dyka upp. Genom att manövrera nära för dina första isfotografier passerar vi södra polcirkeln och går in i kontinentens område med 24-timmars dagsljus.

  • Enastående artrikedom i luften

    Arter vi kan träffa under seglatserna är Gibsons vandringsalbatross, sydlig kungsalbatross, ljusmantlad sotalbatross, svartbrynt- och Campbellalbatross, Salvin´s och Grey-headed Albatross, nordlig och sydlig jättestormfågel, Sooty- och Little Shearwater. Men även klurigare arter som prioner, Fairy-, Broadbilled- och Antarctic Prion. Soft-plumaged-, Mottled-, White-headed-, Cape-, och White-chinned Petrel, alla kan de ses här bara vi har tur och rätt väder. Dessutom brukar även Common Diving-Petrel och Grey-backed- samt White-bellied Storm-Petrel komma springande och kastande över havsytan. 

  • Dag 11 - 22 Rosshavet och Antarktis

    Under vår tid i Rosshavet kommer vi att besöka höjdpunkterna i Antarktis mest historiska region. På grund av den opålitliga naturen hos is- och väderförhållanden är det inte möjligt med en dag-för-dag resplan. Kaptenen och expeditionens ledare kommer att bedöma dagliga förhållanden och utnyttja varje möjlighet att göra landningar eller skicka er ut i zodiac-båtarna. Vårt program betonar observation av djurlivet, viktiga vetenskapliga baser och historiska platser, samt det spektakulära landskapet med kustterrängen, glaciärerna och isberg i Ross hav. 

  • Ankomst till Antarktis

    Medan specifika landningar inte kan garanteras, hoppas vi att besöka följande platser: Cape Adare: En stor platt landtunga, full av den häpnadsväckande synen på Antarktis största Adelie-pingvin-koloni: ett virrvarr av pratande, matande kycklingar, territoriella konflikter, små stölder och uppvaktning. Nyfikna pingviner kommer ofta mycket nära, vilket ger utmärkta fotomöjligheter. Bland massan av pingviner hittar vi Carsten Borchgrevinks hydda, den äldsta i Antarktis, en övervintringsskydd för den första expeditionen till kontinenten 1899. Cape Hallett: Den enorma Admiralty Range välkomnar vår ankomst; vilda och extraordinära, bergen reser sig högt över havet till över 4 000 meter höjd och omges av enorma glaciärer. Vi landar vid en övergiven basplats, som nu är hem för stora mängder Adelie-pingviner och Weddellsälar

  • Franklin Island

    Franklin Island: Ödsligt vacker och rå, detta är platsen för en stor Adelie-pingvinkoloni och andra häckande sjöfåglar. Vi försöker göra en landning och utforska kustlinjen. Possession Islands: Sällan besökta, små och råa, dessa klippor stöder tiotusentals pingviner. Observera fåglarnas livliga och humoristiska aktivitet, med Admiralty Mountains som bildar en superb bakgrund över vattnet. Ross-barriären: Världens största flytande ismassa och en naturlig barriär, som ibland skapar farligt väder med snö som blåser i stormvindar från polarislocket. 120 mil från Sydpolen hindrade denna skrämmande syn många tidiga upptäcktsresande från att våga sig längre söderut. Vi kryssar längs dess majestätiska, 30 meter höga, isklippor och har kanske tur att se isberg "kalva". 

  • Ross ön

    Ross Island: Mount Erebus, Cape Birdsamt Shackletons och Scotts hyddor är några va hörjdpunkterna här, tillsammans med  ett besök på en vetenskaplig fältstation. Scott och McMurdo Stationer står högt upp på vår önskelista men is, väder och stationskrav gör dem ofta otillgängliga. Rossön var och är "navet för aktivitet" i Rosshavet, dominerad av Mt Erebus, en monstruös aktiv vulkan som fått sitt namn efter den antika grekiska guden för mörker. De välbevarade hyddorna från "heroiska eran" hjälper till att göra historien levande. Om vi kan nå baserna kommer vi att få ett modernt perspektiv på antarktisk forskning. Terra Nova Bay: En italiensk forskningsstation där forskarna alltid är gästvänliga och gärna visar oss runt i deras ensliga men vackra hem. De delar med sig av sin vetenskapliga forskning och kanske också det bästa "espressot" i Antarktis! I närheten ligger flera frorskningststioner som t.ex. den tyska basen, Gondwana Station, som används ibland och den sydkoreanska stationen, Jang Bogo, samt på Inexpressible Island där Kina bygger sin femte antarktiska bas.

  • Dag 23 - 25 Till Havs

    Vi styr färden uppåt mot nordost. Åter gott om tida att spana efter havsfåglar, eller fotografera. Hela tiden kommer nya slags tubnäsor och med lite tur kan vi få se en val. Väder och vind bestämmer hur fort vi kommer fram. En dag kan det vara soligt och lugnt, men ofta kommer det moln eller duggregn i omgångar. Vid det här laget känner vi till de flesta fåglarna som sveper förbi i vindarna.  Under färden till Campbell Island, kan du också delta i en serie föreläsningar som är utformade för att förbereda dig inför vårt besök. Pelagiska arter finns i överflöd här precis som på Macquarie Island tidigare under vår resa. Framför allt, ta dig tid att vila och njuta av livet ombord efter de spännande upplevslerna på Antarktis.

  • Dag 26 Campbell Island- albatrossernas ö

    Nya Zeelands sydligaste subantarktiska territorium, Campbellöarna, ligger cirka 660 kilometer söder om Bluff. Vi besöker Campbell Island, huvudön i ögruppen och tillbringar dagen med att utforska ön till fots från den magiskt vackra fjorden Perseverance Harbour. Här på albatrossernas och jättblommornas ö upplever vi ännu en av resans okända och storslagna höjdpunkter. Efter ankomsten bär det av in till en liten hamn med en övergiven väderleksstation. Här brukar man kunna få se den sällsynta och endemiska oflygga anden Campbell Island Flightless Teal, som varit nära utrotning (snarlik den på Enderby Island). Längs stränderna växer stora rataskogar omväxlande med buskar och många slags ormbunkar. De som vill kan följa med en guide på en långvandring upp till Mt Honey. Som alternativ kan man följa den spångade vandringsleden uppför sluttningarna genom de magnifika blommande tusockängarna upp till utsikten över havet vid Col Lyall Saddle. Om vädrets makter vill, så får vi en magisk vy ned över stupen mot havet på andra sidan. 

  • Dag 27 Till havs mot sydön

    Vår sista dag till havs, på väg tillbaka till Port Bluffs hamn. Ta tillfället i akt att koppla av och reflektera över en fantastisk upplevelse eller få den där sista bra bilden av våra flygande eller simmande följeslagare. Det är också ett bra tillfälle att ladda ner och redigera eventuellt kvarvarande foton medan de fortfarande är färska i ditt minne och med vårt expeditionsteam tillgängliga för eventuella frågor. Vi kommer att sammanfatta höjdpunkterna från vår expedition och njuta av en avskedsmiddag ikväll när vi seglar mot resans slutliga mål.

     

  • Dag 28 Port Bluff, avslutning

    Tidigt imorgon bitti anländer vi till Port Bluff. Efter en sista frukost säger vi farväl till vår besättning och medresenärer innan vi sätter oss på en en gratisbuss till antingen Invercargill eller Queenstown flygplatser, för vidare resa. 

  • Observera!

    Programmet här är en preliminär resplan, där vår exakta rutt styrs av väder och vind och tillstånd från olika nationalparksmyndigheter. Ingen resa blir den andra helt lik, det är en stor del av tjusningen, när man beöker så svårtillgänglia platser som på denna resa. Vår expedition-leader ombord, beslutar tillsammans med kaptenen var och när vi gjör våra landstigningar och zodiakkryssningar. Men det finns oftast flera olika och spännande alternativ. Allt görs för att vi ska få ut det bästa av just vår resa. Landningar på Nya Zeelands Subantarktiska öar sker endast med tillstånd som administreras av Nya Zeelands regering. Inga landningar är tillåtna på The Snares.

    Observera att du bör inte boka vidare resa, efter kryssningen, förrän efter lunch från Invercargill och efter kl. 15 från Queenstown.  

Resans höjdpunkter

  • Världens sydligaste kryssning med landstigning på några av de svårtillgängligaste platserna på jorden
  • Massor av albatrosser, liror, petreller och pingviner, med nya arter på varje ö vi besöker, den artrikaste regionen i världen.
  • En resa med sjöelefanter, sjölejon och pälssälar på nära håll, förutom delfiner och späckhuggare.
  • Många endemiska blommor och växter på öarna, nästan som en hel botanisk-region. Många märkliga mossbeväxta skogar, med unika arter eller trädfamiljer.
  • Macquaire Island med stora kungspingvin- och vitkindad pingvin-kolonier.
  • Ett magiskt landskap, varje ögrupp och landmassa är unik, många med sina egna endemiska fåglar och växter.
  • Rosshavet och Antarktis dramatiska bergs- och is-landskap
  • Landstigningarna i de stora upptäckarnas fotspår

Karta

Resfakta

Reslängd 28 dagar
Avreseort Port Bluff, Nya Zeeland
Avresor 9 januari 2024
Pris Från 355 500
Enkelrumstillägg Se pris enkelhytt
Detaljerade priser

Del i trippelhytt, huvuddäck dusch/wc,  335 500 kr
Del i trippelhytt, superior, dusch/wc,  344 400 kr

Del i dubbelhytt, däck 4 dusch/wc,  367 250 kr
Del i dubbelhytt, däck 5, dusch/wc,  378 500kr

Del i minisvit, däck 6, dusch/wc,  457 100 kr
Del i Heritagesvit, däck 6, dusch/wc,  667 000 kr

Enkelhytt däck 3 dusch/wc, 451 500 kr
Enkelhytt superior, dusch/wc, 457 100 kr

Alla hytter har vanliga sängar trippelhytt har en fällbar överslaf. Dubbelhytter är mycket rymliga, 22 kvm. Alla hytter på däck 4 - 6 har stora panoramafönster

Se däcksplan här

I priset ingår
  • Flyg till Dunedin och hem från Invercargill, inkl. skatter
  • Klimatkompenserat flyg för alla sträckor
  • 11 nätter, 12 dagar ombord på Spirit of Enderby
  • 3-4 nätter på hotell i Nya Zeeland, varav 2 på Stewart Island
  • Alla måltider, utom några på utresan och hemresan
  • Erfarna guider och expeditionsledare
  • Svensk färdledare Anders Haglund vid min 10 deltagare
  • Många föreläsningar ombord
  • Landstigningsavgifter, dvs. alla tillstånd, lokala skatter, inträden och nationalparksavgifter
  • Digital reseloggbok och bildspel vid hemkomst
  • Alla lokala transporter, rundturer och utflykter enligt program
I priset ingår ej

Dryck, dricks till besättningen, personliga utgifter som tvättservice, shop och annat. Reseförsäkring. Ev. visum

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Stockholm Arlanda. Köpenmhamn och Göteborg på förfrågan mot ev. pristillägg.

Reseförsäkring

Ett krav från rederiet, försäkringen ska även täcka evakuering 

Information om avresor

Avgången 2021 är framflyttad men var fullbokad, en resa som måste bokas långt i förväg. 

Resesätt

Ej klart

Klimat

Naturkryssning till svårtillgängliga områden med få besökare. Normal temperatur i Dunedin och på Stewart Island mellan 10-20 grader på dagtid, på kryssningens öar allt mellan 3-13 grader. Vind och vattentäta kläder viktigt att ha med.

Visum

Visum till Australien behövs för Macquarie Island, görs på nätet f.n. kostnadsfritt. För Nya Zeeland ej visumkrav för svenska medborgare.

Resans karaktär

Naturkryssning till svårtillgängliga områden med få besökare. Normal temperatur i Dunedin och på Stewart Island mellan 10-20 grader på dagtid, på kryssningens öar allt mellan 3-13 grader.

Deltagarantal

Min 10 max 25 deltagare från Äventyrsresor, båten tar 140 passagerare, 14 Zodiacer med plats för samtliga i en vända vid landstigning. Minimum 10 deltagare för svensk färdledare.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

På denna resa gäller speciella bokningsvillkor, enligt rederiets regler: Anmälningsavgift 25 000 kr, återbetalas ej vid avbokning. Slutbetalning skall ske 130 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du tecknar ett avbeställningsskydd genom ditt försäkringsbolag.

Obs, då flygbolagen ej publicerat sina flygtider, kan resan komma att förlängas med en eller två dagar för avresa en dag innan och/eller med hemkomst en dag senare.

Boende

  • Heritage Adventurer

    Heritage Adventurer är ett specialbyggt expeditionsfartyg som är byggt i högsta is-klass för att klara kryssningar i krävande områden som polartrakterna men även perfekt i varmare hav. På Heritage Adventurer har man fokus på att kunna gå i land så ofta som möjligt och så länge som möjligt, men med högsta säkerhet och bekvämlighet! Därför finns det plats för båstens samtliga passagerare att färdas samtidigt, i de 14 Zodiacer (gummibåtar) som finns ombord. Guiderna är mycket engagerade och kunniga om naturen och miljöerna vi besöker. Dessutom kan de allt om de djur och fåglar som vi möter på dessa naturkryssningar. Passagerarantal max 140. Fartyget har flera däck och utsiktsplattformar så att man kan få bra utsikt eller skydd mot vinden. Ombord finns en observationslounge med 270 graders vy där man stanna inne vid kalla dagar, två restauranger, bar, bibliotek, spa och gym förutom föreläsningsrum. Dessutom finns ett särskilt observationsdäck högst upp på fartyget med utsikt hela horisonten runt. Fartyget är byggt 1991 i Finland. Längd 124 m, bredd 18 m och djupgående 4,97 m. Kryssningshastighet 12 knop. Ombord tillämpas principen med "öppen brygga" så gästerna har fri till gång till kommandobryggan och kan följa seglatsen därifrån.

Inspiration

Sjöelefantunge på Macquarire Island

Kungspingviner Nya Zeeland och Subantarktiska övärlden