Översikt

Långhelg med klättring i Bohuslän

Bohusläns granit har länge varit känd för sin kvalitet och bergväggarna bjuder på fantastisk klättring i världsklass. Mitt bland alla dessa branter och stup ligger Brodalen och Villa Bro. Tillsammans med auktoriserade klätterinstruktörer arrangerar vi prova-på-klättringar, guidningar, fortsättningskurser, klätterhelger och klätterveckor.Du får möjlighet att träna, utmana dig själv och umgås runt klättring. På kvällen, efter klättringen, kommer dofter blandat med härliga smaker från köket på Villa Bro stå för ytterligare upplevelser.


I Bohuslän hittar man den bästa klättringen i Sverige. Några av de vackraste klippväggarna råkar ligga bara ett stenkast från Brodalen och Villa Bro. Under fyra intensiva och upplevelsespäckade dagar kommer vi lära oss klättra och hantera utrustningen på ett sådant sätt så att vi på ett säkert sätt kan njuta av denna vackra natur. Detta är en unik och mer omfattande kurs än en vanlig klätterkurs där upplevelser blandas med kunskap på ett nytt och spännande sätt. Kursen kommer hållas av mycket erfarna och kunniga klätterinstruktörer från Klättertorpet.

Nivå och säkerhet
Den här resan passar de allra flesta som har klättrat förut .........Vi ser att du har erfarnhet av.......

Resan klätterinstruktörer är certifierade .......och även om turen innehåller utmaningar och risker så sätts säkerheten alltid i första hand.

Guide och föredragshållare Bobo Gustavsson

Reseprogram

 • Dag 1 Torsdag kväll

  Samling, introduktion och presentation med kvällsfika. Vi tittar in i Bro Boulder som finns i Villa Bros trädgård och gör en rundvandring för att bekanta oss med omgivningen. Vi kan se det mäktiga berget Häller från Villa Bro och de som önskar kan ta en promenad dit eller en sväng på kulturstigen.

 • Dag 2 Fredag

  Efter frukost åker vi ut till vackert belägna klippor. Var vi åker beror på väder och vind men det finns många i närområdet att välja bland. Vi är indelade i grupper beroende på nivå och önskemål.  I varje grupp finns en auktoriserad instruktör. Vi klättrar hela dagen med avbrott för skön vila och lunch i det fria.

  Innan den gemensamma middagen finns det möjlighet till yoga, massage, slackline eller varför inte ett titt i Villa Bros recycle shop för fritidsprylar eller närbelägna Tempo som inte bara säljer mat utan även klätterutrustning och förare.

 • En del av upplevelsen Vi samlas kring lägerelden

  På kvällen samlas vi kring lägerelden och byter erfarenheter och pratar om dagens upplevelser.

 • Dag 3 Lördag

  Frukost och avfärd till nya klippor. Lunch utomhus och därefter mer klättring. På kvällen serveras middag och i anknytning teori, bildvisning med föredrag av Bobo Gustavsson.

   

 • Dag 4 Söndag

  Efter frukost bär det av till Häller för de som är hugade att utmana sig själva. Häller har relativt lätta leder till mycket avancerade. Vi avslutar med lunch.

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avresor Augusti och september 2020
Pris Från 6900 kr
Detaljerade priser

Datum:
27-30 augusti
3-6 september
10-13 september

I priset ingår
 • 3 nätter på Villa Bro i dubbel/fyrbäddsrum