Översikt

FamiljeExpedition - Indien höstlov med sol och bad i Goa

NYHET! Följ med på en färgstark höstlovsresa till Indien och låt dig fascineras av de enorma kontrasterna detta land bjuder på! Vår svenske färdledare, Adam Lindgren, lotsar oss igenom våra dagar och alla upplevelser för stora och små. Indien påverkar alla sinnen och kan skryta med ett fantastiskt kulturarv, gudomlig matlagning men också en snabbt växande tekniskt avancerad tillväxt. Det är lätt att hänföras och bli förälskad i alla starka intryck.

Vi inleder vårt äventyr med att uppleva huvudstaden Delhis stora kontraster. Britterna byggde upp den pampiga staden New Delhi under sina sista år i landet sedan de beslutat flytta huvudstaden hit från Calcutta. Vår resa går sedan vidare och i Agra väntar Indiens största sevärdhet – Taj Mahal, som är ett försök att avbilda paradiset på jorden. 

Vi fortsätter sedan med viltsafari i nationalparken Ranthambore där vi hoppas kunna stöta på tiger. Tigern är kanske det djur som man mest förknippar med Indien och tidvis har tigerstammen mycket riktigt varit stor. Under 1900-talet har antalet djur decimerats kraftigt, framför allt på grund av jakt. Ett flertal nationalparker har därför skapats för att ge tigrarna en fristad.

Resan avslutas med sol och bad i Goa. Delstaten Goa ligger 400 km söder om Bombay och är till ytan lika stor som Gotland. Under drygt 450 år fram till 1961 var området portugisiskt vilket har satt sin prägel på människorna, kulturen, arkitekturen och religionen. Goas stränder sträcker sig 100 km från norr till söder. Huvudstaden Panjum ligger ungefär mitt på kusten. Inte långt därifrån ligger ”Vela Goa”, gamla Goa, där många romersk-katolska katedraler vittnar om 15-1600-talen. Här finns inga ”måsten” bara sköna dagar vid poolen eller på stranden och strövtåg på egen hand.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Indien

  Avresa från Arlanda vid 16:30-tiden med Finnair till Helsingfors. Uppehåll för byte till nytt flyg över natten mot Delhi. Middag ombord. (Avresa kan även ske från Göteborg eller Köpenhamn).

 • Dag 2 Ankomst Delhi

  Vi landar på Delhis flygplats på morgonen. Här möter vår svenska färdledare oss efter att vi har gått igenom passkontroll och tull. Vi tar oss med buss till vårt hotell och får tillgång till våra rum på en gång för vila. Vi möts upp till lunch och beger oss sedan ut i den myllrande huvudstaden. Under eftermiddagen kommer vi att besöka Bangla Sahib som är sikhernas förnämsta helgedom i Delhi. Sikherna är en av Indiens minsta religiösa folkgrupper, men i Delhi är de talrika och de manliga bekännarna känns lätt igen genom sina skägg och prydliga turbaner. Här är liv och rörelse och man kan få komma in i köket och se hur de tillagar mat och utspisar hundratals personer varje dag. Vi besöker även det närbelägna hinduiska templet Birla Mandir. Dagen avslutas med Gandhi Smriti, Mahatma Gandhis museum, där vår färdledare berättar för oss om Gandhis liv och gärning. Vi avslutar dagen med Gandhi Smriti, den privatbostad där Mahatma Gandhi var gäst sin sista tid i livet och där han också blev mördad. Hans liv och gärning berättas här i olika utställningar och vår färdledare hjälper oss förstå varför han har blivit en ikon inte bara i Indien utan i hela världen. Gemensam middag. (L,M)

 • Dag 3 Delhi

  Under denna förmiddag får vi tillfälle att guidas av några ungdomar som tillhör Salaam Baalak Trust Walk. De är före detta gatubarn som har fått utbildning och jobb och de berättar för oss om sina liv. Vi tar oss sedan till Old Delhi för att uppleva atmosfären i dessa kvarter. Old Delhi byggdes på 1600-talet sedan den muslimske mogulkejsaren Shah Jahan beslutat flytta huvudstaden hit från Agra. Vi provar att åka cykelriksha och färdas genom vindlande och trånga gränder, förbi mängder av affärer och verkstäder.  

 • Vi besöker även den del av Delhi som heter New Delhi. Den pampiga stad som britterna byggde under sina sista år i landet. Vi passerar India Gate på väg till det enorma palatset, Rastrapati Bhawan, där den indiske presidenten nu huserar. Vi avslutar med lite egen tid på någon marknad. (F,L,M)

 • Dag 4 Delhi - Agra

  Efter frukost tar vi oss med buss till Agra. Resan tar ca 5 timmar och längs vägen berättar vår färdledare för oss om Indiens folk, levnadsvillkor och historia. I Agra väntar ett av världens vackraste och mest kända byggnadsverk – Taj Mahal. Detta oförlikneliga mausoleum som kejsar Shah Jahan lät resa över sin älsklingshustru i mitten av 1600-talet. Byggt i vit marmor, i en grönskande trädgård som uppförts för att efterlikna paradiset, ligger detta gravmausoleum till synes helt opåverkat av tidens gång. Vi får höra den vackra berättelsen som ligger bakom skapelsen av Taj Mahal och får gott om tid att uppleva platsen och det utsökta hantverket som syns överallt, inte minst i detaljerna. Oavsett hur mycket man hört talas om Taj Mahal blir man överraskad av den harmoni och skönhet byggnaden utstrålar. Det är väldigt svårt att vända bort blicken!

 • Vi hinner även med ett besök till Agra Fort, som började byggas under senare hälften av 1500-talet av Akbar den store. Här vandrar vi runt och föreställer oss hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde. Lunch under dagen. Middag på vårt hotell. (F,L,M)

 • Dag 5 Agra - Fathepur Sikri - Ranthambore

  Efter frukost och utcheckning åker vi till den övergivna mogulstaden Fatehpur Sikri. Här vandrar vi runt bland de pampiga röda sandstensbyggnaderna som oförstörda står kvar och känner atmosfären från flygga tider. Vi fortsätter sedan mot nationalparken Ranthambore, som ligger i östra Rajasthan. Lunch längs vägen. Vi checkar in på vårt hotell, du kan koppla av vid poolen, eller kanske ta en promenad i omgivningarna. Gemensam middag på hotellet. (F,L,M)

 • Dag 6 Ranthambore

  Att besöka de stora tigerreservaten i Indien är den bästa garantin för att speciellt tigern men även det övriga djurlivet som den är så beroende av ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll och bevakning mot tjuvjakt. Dessutom ger besöket arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna ska exploateras för andra ändamål. Indienresor är medlem i och stöder TOFT, (Tour Operators For Tigers), som på plats aktivt verkar för tigerns fortlevnad.

 • Denna dag ger vi oss ut på tigerspaning och hoppas förstås möta en eller flera av de tigrar som finns här. Ranthambore var ursprungligen maharadjans privata jaktmarker och omfattar totalt 400 km2. Man räknar med att det finns ett 40-tal tigrar i området. 1972 startades Project Tiger vars målsättning är att på alla sätt stödja den indiska tigerstammen som numera räknas uppgå till ca 1 700 djur. För 100 år sedan var antalet tigrar runt 45 000 och tigerjakt var högsta nöje bland indiska kungligheter och brittisk aristokrati. Här i Ranthambore finns goda chanser till viltskådning och vi hoppas naturligtvis på god tur. Vi gör två tigersafaris, en i gryningen och en i skymningen. Vi hinner även med ett bybesök. Läsa gärna om WWF:s Operation rädda tigern.  (F,L,M)

 • Dag 7 Ranthambore - Goa

  Tidig avresa. Vi reser med tåg från Ranthambore till Delhi, 07.05 – 12.30 för att sedan ta oss vidare till flygplatsen och gemensamt flyga (2h 40 min) västerut till kusten och Goa. Transfer till vårt trivsamma hotell i norra Goa, The O Hotel, för fyra nätters inkvartering. Här kan koppla av med sol och bad. Men det finns även mycket folkliv med liv och rörelse, små butiker, restauranger och barer för den som vill. En och annan strosande kossa kan vi stöta på. (F)

 • Dag 8-10 Goa

  Programfria dagar. Tid för egna utflykter, sol och bad under fyra hela dagar. Här finns mycket att upptäcka, inte minst alla vackra stränder. Eller varför inte passa på att prova massage, Ayurveda, yoga med mera. Du kan även på egen hand ta dig in till Old Goa och dess vindlande gränder med sin portugisiska historia. Goa var portugisisk koloni fram t o m 1961 och Old Goa ingår i UNESCO:s världsarv. (F)

 • Dag 11 Goa - Delhi

  Efter frukost transfer till flygplatsen. Vi flyger tillbaka till Delhi. Inkvartering på Novotel Hotel.
  Programfri eftermiddag. På kvällen gemensam avskedsmiddag. (F,M)

 • Dag 12 Delhi - Hemresa

  Transfer till flygplatsen. Avresa från Delhi vid 10:30-tiden med dagflyg Finnair till Helsingfors. Vidare till hemorten, hemkomst samma dags eftermiddag. (F)

   

Resans höjdpunkter

 • Agra med Taj Mahal
 • Tigersafari i Ranthambore
 • Sol- och baddagar på Goas långa stränder

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
Avresor 21 okt - 1 nov
Pris Från 33 800 kr
Barnpris

28 800 kr för barn upp till 12 år i extrasäng som delar rum med 2 vuxna. Endast en extrabädd/rum är tillåten.

I priset ingår
 • Flyg från Stockholm till Delhi inkl. skatter t/r
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Svensk färdledare, Adam Lindgren
 • Boende enligt program
 • Transfers, bagagehantering, transporter, indiska skatter, monument- och entréavgifter. Inrikesresor enligt program
 • Helpension dag 2-6, i övrigt frukost alla dagar
 • Dricks till indiska guider, chaufförer, hotell och restaurangpersonal ingår i priset
 • Indienresors informationspaket
 • Samtliga transporter
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Dricks, dryck, övriga måltider

Anslutningsort

Göteborg eller Köpenhamn på förfrågan

Resplan

Dag 1. Mot Indien
Dag 2. Ankomst Delhi
Dag 3. Delhi
Dag 4. Delhi - Agra
Dag 5. Agra - Fathepur Sikri - Ranthambore
Dag 6. Ranthambore
Dag 7. Ranthambore - Goa
Dag 8-10. Goa
Dag 11. Goa - Delhi
Dag 12. Delhi - Hemresa

Visum

För att kunna resa in i Indien krävs visum. Läs mer om visum till indien

Deltagarantal

Min 10, max 20

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Boende

 • Radisson Hotel, Agra

  Radisson Hotel Agra ligger vid Yamuna River's flodbank. Med närhet till Agras grönskande trädgårdar, historiska platser och livliga marknadsplatser. Hotellet har 165 rum och sviter, alla med utsikt över stadens skyline eller Taj Mahal. Alla rum har fri wifi, safety box, minibar och gratis vatten på flaska ingår. 

 • Jungle Vilas, Ranthambore

  Jungle Vilas Resort består av 53 rum, var och ett med egen stil och charm. Hotellet är beläget i ett lugnt område, endast några minuter från tågstationen och centrum. På hotellet finns en välskött pool, en bar, restaurang och ett spa. Vi bor i deluxe rum med utsikt över poolen.WiFi finns i allmäna utrymmen. Här finns även ett team av erfarna naturguider. Det går att boka turer genom hotellet.

 • Eros hotel, Delhi ****

  Eros Hotel ligger nära alla turistattraktioner och ca 40 minuters bilresa från flygplatsen. Hotellet erbjuder spa och har pool och gym. Det finns flera restauranger av god standard. Varje rum har AC och WiFi. 2 flaskor vatten ingår. 

 • The O Hotel, Goa

  I norra Goa, vid Candolim beach, beläget i tropisk grönska hittar vi The O Hotel. Här bor vi bekvämt med närhet till Goas vidsträckta stränder. Hotellet har 74 rum. Här finns ett spa, en infinity pool och två fine dining restauranger. Hotellet huserar även med en trevlig bar. Vi bor vi bekvämt i rymliga och snyggt designade rum. Alla med wifi, minibar, badkar och safety box.