Översikt

Galapagoskryssning med S/S Mary Anne - Östra öarna

Tyst glider vi fram med vindens kraft. S/S Mary Anne är en unik segelkryssare och den enda av sitt slag i Galapagos arkipelag. Med 1000 kvm segel klyver hon vågorna på ett majestätiskt vis. Att med vindens hjälp ta sig fram från en ö till en annan är en helt oförglömlig upplevelse. Det enda vi hör är vinden, vågorna och en och annan fregattfågel som gör oss sällskap på soldäck. Under en hel vecka upptäcker vi det unika djur- och naturliv som finns här, varje ö har sin egen särpräglade flora och fauna. Vi njuter av livet ombord och för att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara 16 passagerare fördelade på 12 hytter.  Avresa året om i internationell grupp med engelsktalande, mycket kunniga naturguider. Var beredd när kapten ropar "Hissa seglen" då är det bara att hugga i för de som önskar!


S/S Mary Anne är en imponerande tremastad skonert
 som 1997 togs i bruk för att  segla med passagerare i Galapagos arkipelag. Med sina 1000 kvadratmeter segel är hon en majestätisk syn. Självklart har hon inte seglen för syns skull - hon är det enda fartyget på Galapagos som tar sig fram med vindens hjälp. Även om fartyget skulle kunna ta upp till 24 passagerare har man begränsat sig till 16 passagerare, vilket innebär att vi har stora ytor att umgås på. Det är dessutom så många som en naturguide får gå iland med åt gången. Därför behöver vi aldrig vänta på vår tur när vi gör våra spännnande exkursioner för att utforska de olika öarna. Fartyget har 12 hytter ombord, ett helt övre soldäck och möjlighet att avnjuta både matservering och förfriskningar utomhus. På mellandäcket finns både bar, restaurang och bibiliotek. Här finns det något för alla.

Under vår naturkryssning gör vi den stora rundturen till de östra öarna i arkipelagen, med höjdpunkter som en av de nordligaste öarna Genovesa, också kallad fågelön med chans att se pälssäl och besök på den sydligaste och äldsta av alla öar, Española där Galapagosalbatrossen häckar apr - nov. Denna rutt erbjuder också fantastisk snorkling och goda möjligheter att se havssköldpaddor och Galapagospingvin, den enda pingvin som lever vid ekvatorn. Självklart ser vi även Galapagos ikoniska djur som jättesköldpaddor, havsleguaner och sulor för att nämna några. Vi får också den ikoniska klippfomationen Pinnacle Rock och de röda stränderna på ön Rabida som bjuder in till vackra fotomotiv.

Galapagosöarna ligger mitt på ekvatorn och det behagliga klimatet gör platsen till ett fantastiskt resmål året om. Tack vare ögruppens avlägsna och isolerade läge, finns här ett unikt djurliv som inte går att hitta någon annanstans på jorden. Djuren här ser inte människan som en fiende, vilket gör att de är helt orädda. Förutom öarnas överväldigande djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan och varje dag finns gott om tid för snorkling. Att simma sida vid sida med havssköldpaddor, rockor eller ett lekande sjölejon hör ofta till höjdpunkterna på resan. 

Se detaljerad information och bilder på S/S Mary Anne här »


Charles Darwins utvecklingslära om arternas uppkomst.
 
Galapagos har en säregen natur och spännande historia. 1831 kom Charles Darwin hit för att studera djuren och noterade deras anpassning till miljön på de olika öarna. Hans omfattande forskning ledde fram till den utvecklingslära om arternas ursprung som än i dag är en av vår tids viktigaste vetenskapliga upptäckter. På huvudön Santa Cruz besöker vi Charles Darwins forskningsstation där vi lär oss mer om naturvård och den forskning som bedrivs idag. Här levde bl.a. ett av världens mest sällsynta djur, den berömde jättesköldpaddan Lonesome George fram till sin död 2012. Han blev uppskattningsvis 100 år gammal och var en internationell symbol för det viktiga arbete som bedrivs på Galapagos för arters överlevnad. Han var den sista av sin art, då alla avlingsförsök tyvärr inte gav resultat och arten dog ut med honom. Idag har man faktiskt funnit en hona som verkar vara nära besläktad.

En mycket erfaren lokal naturguide lär oss mer om djurlivet. Hen följer med och visar oss allt under hela kryssningen. Det finns gott om tid för fotografering och frågor varje dag. Ombord, efter dagens spännande exkursioner väntar middagar med mycket färsk fisk och frukt, medan vi lyssnar på föredrag om Galapagos under tropiknattens stjärnhimmel. Eftersom vi färdas med båt blir det aldrig hett, och det finns även luftkonditionering ombord.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Quito (torsdag), Ecuador

  Avresa från Sverige på morgonen. Efter en mellanlandning fortsätter vi till Ecuadors huvudstad Quito. Vi kommer fram på eftermiddagen, och möts av en respresentat från vår samarbetspartner som tar oss till vårt boutiquehotell i hjärtat av Quito. Gångavstånd till restauranger och sevärdheter. Kvällen fri.

 • Dag 2 Fri dag för egna upptäckter i Quito

  Staden Quito är belägen på 2.800 meters höjd, omgiven av snöklädda vulkaner. Idag har vi en fri dag att promenera och njuta av den latinamerikanska atmosfären. Vi har tid att på egen hand besöka den gamla, koloniala stadskärnan från 1500-talet. Här är den mäktiga Franciscuskatedralen och torget Plaza de Independencia belägna och även många trevliga restauranger och caféer. Övernattning på boutiquehotell i hjärtat av Quito.

  Måltider: Frukost

 • Dag 3 Till Galapagos, Charles Darwinstationen

  OBS! Programmet nedan avser Östra rutten. Se även program för Västra rutten i separat presentation.
  Transfer till flygplatsen tidigt på morgonen. Vi plockar upp frukostboxar från hotellet och äter vår frukost i bussen på väg till flygplatsen. Inrikesflyget avgår 06.25 på morgonen. Vid 9-tiden anländer vi till ön Baltra i Galapagosarkipelagen. Här träffar vi vår guide och går ombord på fartyget för att checka in i våra hytter och äta en gemensam lunch.
  Vi lättar ankare och åker en kort bit till Black Turtle Cove, en stor mangrovelagun på norra delen av Santa Cruz. I mangroven ser vi pelikaner och hägrar och från våra zodiaker ser man ofta rockor och havssköldpaddor simmandes. Mangroveträsken används också som hajars "barnkammare", då de kan gömma sig bland rötterna borta i från större predatorer och öva på sin jaktförmåga i den lugna lagunen.

  Måltider: Helpension

 • Dag 4 Mot Genovesa

  Genovesa eller ”fågelön” som den också kallas har fått namnet för de många olika fågelarter som häckar här. På grund av dess avlägsna läge har få andra djur nått ända hit, vilket tillåtit fåglarna att ta över ön. Här kan du se stora grupper av stormsvalor och stora bon av fregattfåglar. Ön har en lite speciell form som en halvmåne då det är de högsta delarna på en utslocknad vulkan som sticker upp ur havet. En av väggarna kring vulkanen kollapsade för många år sen, vilket möjliggjorde att havsvatten kunde ta sig in och det har skapat riktigt bra förutsättningar för snorkling. På grund av öns form skyddas den från vind och vågor, vilket gör detta till en utmärkt plats för nybörjare.

  Vi besöker Darwin Bay där vi vandrar längs den vita korallstranden som fortsätter förbi mangroveskog. Nazscasula och rödfotad sula är tillsammans med svalstjärtad mås vanliga här, men man kan också se brun noddytärna och darwinfinkar. Längre ner längs stigen ser vi tidvattenpooler där sjölejon lekfullt simmar. På slutet når man en klippa med en storslagen utsikt över omgivningen. Vi stannar också till vid El Barranco där det finns möjlighet att se jorduggla och pälssäl.

  Måltider: Helpension.

 • Dag 5 Bartolome och Sombrero Chino

  Under förmiddagen besöker vi ön Bartolome och gör en vandring upp till toppen av ön för att njuta av utsikten. Här har vi panoramavy över välkända Pinnacle rock och fina vyer över de centrala delarna av arkipelagen. Vi besöker en av de sandstränder som används av havssköldpaddorna för att lägga sina ägg. Galapagoshavsskölpaddan är en underart till den gröna havssköldpaddan och den enda art som lägger sina ägg på Galapagos. 

  Sombrero Chino är en liten vulkanö som ligger vid ön Santiagos södra spets. Öns form har gett den sitt namn som översatt betyder "kinesisk hatt". Kan ni se likheten? Här kan man se sjölejon, marinleguaner och den unika Galapagospingvinen som är den enda pingvin som lever vid ekvatorn. Av de 18 arter som finns är den ovanligast.

  Måltider: Helpension

 • Dag 6 Ön Rabida och Dragon Hill

  Dagens exkursion tar oss till ön Rabidas vackra röda stränder. Här ges en av arkipelagens bästa snorklingsmöjligheter, med tropiska fiskar i alla regnbågens färger. Med lite tur får vi även se hur en pingvin ser ut under vatten. Uppe på stranden vid en saltvattenlagun brukar rosafärgade flamingos hålla till. Darwinfinkar, Galapagoshärmtrastar och Gul skogssångare trivs alla på ön där det finns gott om föda. Stranden är hem åt en stor koloni av sjölejon och brun pelikan häckar här. De är en fascinerande syn att se dem störtdyka ner i havet i hopp om fångst.

  På eftermiddagen seglar vi tillbaka till huvudön Santa Cruz nordvästra sida och går iland för att bland annat besöka Dragon Hill, där vi får möjlighet att se en imponerande population av Galapagoslandleguaner. Dessa miniatyrdrakar strövar runt bland den klippiga terrängen eller äter på sin favoritföda, Opuntiakaktusar. Men det finns mer på ön än bara leguaner, ett rikt fågelliv med bland annat större flamingo, Amerikansk styltlöpare och Bahamaand väntar.

  Måltider: Helpension

 • Dag 7 Santa Cruz och Charles Darwin Research Station

  Idag är det dags att upptäcka huvudön Santa Cruz. Vi går iland i hamnen Puerto Ayora där vi möts av vår minibuss som kommer ta oss till höglandet. Det fuktigare klimatet här gör att träd och växter trivs bra och skillnaden från den torra kusten är påtaglig. Vi besöker en ranch där vi har möjlighet att se jättesköldpaddan i sin naturliga miljö och här har vi också goda chanser att se Darwinfinkar, Cinnobertyrann och Gul skogssångare.

  Vi återvänder till fartyget för lunch innan vi åter igen tar oss i land i den charmiga hamnstaden Puerto Ayora. Vi besöker Charles Darwin Research Station där vi studerar avelsprojekten med leguaner och jättesköldpaddor som drivs här. Vi får lära oss mer om hur de jobbar för att bevara de arter som är utsatta och de fantastiska resultat som kommit ifrån detta arbete. Efter besöket har vi egen tid att upptäcka hamnstaden. Passa på att ta en kaffe eller svalkande dryck på en av alla kaféer och shoppa souvenirer som minne från denna fantastiska del av världen.

  Måltider: Helpension

 • Dag 8 Ön South Plaza och Santa Fé

  En av dom minsta öarna i arkipelagen är Plazas som består av två mindre öar åtskiljda av en kanal. Öarna hör till de låga torrare, men har en karg skönhet med många färger. Här går vi iland på den södra ön. På ön trivs de färgglada gula landleguanerna sida vid sida med havsleguaner. En ovanlig hybrid av land och havsleguaner kan man också stöta på här. Vid klipporna mot havet ser vi rödnäbbad tropikfågel och måsar häcka. Ön är också hem för en av de största ungkarlskolonierna av sjölejon. Här växer även den karaktäristiska tjockbladiga sesuviumväxten som skiftar färg beroende på vilken säsong det är. Från gröngul under den regnigare perioden till röd under den torrare perioden.

  Vi gör även ett besök på ön Santa Fe, ytterligare en av de mindre öarna. Här kan vi se härmtrastar, pelikaner och framför allt Santa Fe-leguanen som endast finns på denna ö. Den kan vara svår att få syn på då den har anpassat sig till öns miljö och har en brunaktig nyans som smälter in perfekt i omgivningen. På grund av den begränsade yta den lever på räknas denna art som högst sårbar och är ett av de mest sällsynta djuren att se på Galapagos då den endast går att påträffas här.

  Måltider: Helpension

 • Dag 9 Española

  Den sydligaste ön på Galapagos är Espanola och på grund av dess avlägsna läge har det utvecklats flera endemiska arter här. Vi besöker Gardner Bay på den norra sidan av ön där den långa vita stranden hyser en koloni med sjölejon som ligger och dåsar i sanden, en härlig syn. Här finns även havsleguaner som är rödfärgade i stället för gråsvarta. Längs klipporna finns det blåshål som sprutar upp vatten 20 meter i luften. På ön häckar den imponerande Galapagosalbatrossen som går att se apr - nov under deras häckningssäsong. Albatrossen är den största fågeln på Galapagos och har ett vingspann på upp till 2,5 meter. Just denna art räknas som akut hotad sen 2007 på grund av att de endast häckar på Española. På Galapagos är det djur som står högst i näringskedjan Galapagosvråken vilken vi också kan se här. Den har inga naturliga fiender men är fåtalig och därför klassad som en hotad art. En annan endemisk art man kan se här är Españolas lavaödla som är en av sju olika arter av lavaödlor på Galapagos - ett perfekt exempel på Darwins evolutionsteori då man tror att alla dessa arter har utvecklats från en och samma art från början. Varje art varierar i form, färg och beteende perfekt anpassat efter den miljö de lever i. 

 • Snorkling vid Gardner Islet och Osborn Islet

  Efter ett eftermiddagsbesök på Gardner Bays vackra strand på Española med sjölejon, havsleguaner och Española-härmtrasten, endemisk för ön, är det dags för snorkling vid Gardner och Osborn Islet. Här har vi stor chans att lekfulla sjölejon gör oss sällskap i vattnet, en riktig höjdpunkt på resan. Under ytan öppnas det upp en hel värld av marint liv där man kan se mängder av tropiska fiskar, revhajar och sköldpaddor. Har man tur kan man även få se en och annan rocka.

  Måltider: Helpension 

 • Dag 10 Farväl till Galapagos eller stanna kvar

  Idag är vår sista dag på Galapagos om man inte önskar förlänga resan med några dagar på en lodge på Santa Cruz som ett trevligt avslut. Vi går iland vid Puerto Ayora och hoppar i vår buss för att påbörja vår färd till flygplatsen. På vägen stannar vi vid Twin Craters eller Gemelos Twins som de också kallas. Dessa två stora hål är egentligen inga kratrar utan lavakupoler som har kollapsat. Vi gör en kortare vandring i Scalesiaskogen bredvid där man observerat åtta olika arter av Darwinfinkar, Cinnobertyrann och jorduggla. Vi beger oss tillbaka till Baltras flygplats där vi tar farväl av vår guide och besättningen. Vi påbörjar hemfärden från Galapagos och med oss har vi oförglömliga möten från en härlig vecka i denna rika skärgård. Flyget avgår vid 10-tiden och vi mellanlandar i staden Guayaquil på Ecuadors fastland och fortsätter hemåt Sverige under eftermiddagen/kvällen.

  Måltider: Frukost

 • Dag 11 Tillbaka till Sverige igen

  Vi mellanlandar i Amsterdam och anländer i Sverige på eftermiddagen.

  Observera! Resrutten på Galapagos skiljer sig åt beroende på vilken vecka du reser och med vilket båt du kryssar. Ovan program är beskriver den östrarutten, se separat program för  den västrarutten. 

  Utresa från Sverige sker normalt torsdagar, kryssningen på Galapagos startar lördagar.

Resans höjdpunkter

 • Fyrstjärnigt hotell i hjärtat av Quito
 • Att få segla mellan öarna med den tremastade skonaren Mary Anne
 • Besöken på de mest avlägsna öarna Genovesa och Española
 • Mycket kunniga naturguider och fantastisk personal ombord
 • Möjlighet till snorkling varje dag under kryssningen. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Karta

Resfakta

Reslängd 11 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Avresor Torsdagar, året om
Pris Från 79 800 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum på förfrågan
I priset ingår
 • Flyg från Sverige t/r Ecuador inkl skatter
 • Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • 7 nätter naturkryssning ombord på exklusiva S/S Mary Anne
 • Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak
 • Guidade exkursioner på Galapagosöarna
 • Möjlighet till snorkling varje dag, från strand eller båt
 • Helpension under kryssningen
 • Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord
 • 2 övernattningar på boutique hotell mitt i hjärtat av Quito med frukostpension
 • Samtliga transporter
 • Egen kock samt hjälpsam besättning
 • Snorklingsutrustning
 • Engelsktalande, mycket kunnig naturguide på Galapagos
I priset ingår ej

Nationalparksavgift Galapagos 100 USD, dricks till guide och besättning, måltider i Quito utöver frukost. Uthyrning av våtdräkt ca 25 USD för hela veckan.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett fornulär så återkommer vi med ett reseförslag.

Information om avresor

Mary Anne seglar ut på lördagen så avresa från Sverige blir senast torsdag.

Resplan

Dag 1. Mot Quito, Ecuador
Dag 2. Fri dag för vila och promenader i Quito
(Östra rutten)

Dag 3. Till Galapagos, Santa Cruz och Black Turtle Cove
Dag 4. Ön Genovesa
Dag 5. Bartolome & Sombrero Chino
Dag 6. Rabida & Dragon Hill
Dag 7. Santa Cruz & Darwin´s Research Station
Dag 8. South Plaza & Santa Fé
Dag 9. Española
Dag 10. Puerto Ayora/ Farväl till Galapagos eller stanna kvar
Dag 11. Tillbaka till Sverige igen

Resesätt

Äventyrsresor reser alltid med båtar som endast tar 16 passagerare samt som åker ut till de mest intressanta öarna långt ut i Galapagos arkipelag. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till.

Klimat

Galapagos ligger rakt under ekvatorn och har stabilt klimat året om. Varmt/hett i luften och vattnet dec- maj, då även risk för lätt nederbörd. Dock i så liten omfattning att det ej brukar ej påverka resan.

Resans karaktär

Resan ställer i princip inga fysiska krav på deltagarna. Landgång och zodiakbåtar gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Landstigningarna sker ibland på steniga stränder och ibland måste man gå i vattnet en bit. Hytterna ombord på S/S Mary Anne är rymliga, alla med privat dusch och wc. Salong och soldäck. Luftkonditionering. Se även separat beskrivning av båten.

Deltagarantal

Min 1, max 16.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Nationalparksavgift samt besökskort på Galapagos tillkommer, 100 USD per person. 

Observera! Resrutten på Galapagos skiljer sig åt beroende på vilken vecka du reser och med vilket båt du kryssar med. Ovan program är västra rutten se separat program för östra rutten. Utresa från Sverige sker normalt torsdag, kryssningen på Galapagos startar lördag.

Du bidrar till att bevara Galapagos 
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering. Nationalparksavgifterna finansierar många naturvårdprojekt samt driver Charles Darwin Research Centre. Här bedrivs forskning och utbildning av lokalbefolkningen samt arbete med att skydda de mest sällsynta djuren, bla jättesköldpaddorna. Läs mer här »

Boende

 • La Casona de la Ronda

  Hotell La Casona de la Ronda är ett boutique-hotell i kolonial stil i hjärtat av Quito. Huset byggdes 1738 och är inrett med rustika trämöbler och har gott om gemensamma ytor. Smakfullt renoverat för att bevara den genuina atmosfären och det kulturella arvet men med alla moderniteter som t.ex. fri wifi. På hotellet finns en restaurang, en bar och en mysig trädgård. En generös frukostbuffé ingår. Alla rum har TV, hårtork och safety box.

   

 • Ståtliga segelfartyg S/S Mary Anne

  S/S Mary Anne lanserades år 1997 specifikt designad med miljön i fokus. Från soldäcken i trä kan vi njuta av en avkopplande kryssning och den vackra naturen. Denna eleganta skonare passar perfekt för den som älskar att segla och med tre master och 1000 kvm segel är hon en imponerande syn. Hon är den enda av sitt slag på Galapagos och seglen är inte bara för syns skull. På grund av sin storlek och utformning är hon det enda fartyget på Galapagos som kan segla enbart med vindens hjälp. Alla hytter ligger på samma däck och har egen dusch och wc. Alla utrymmen i båten har luftkonditionering.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får då maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och den vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att hyra till en kostnad av f.n 25 usd/vecka. Vid behov kan du även hyra våtdräkt.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord på båtarna serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren.

  Tekniska specifikationer

  Längd: 66 meter, Bredd: 8 meter, Passagerarantal: 16, Fartygstyp: Tremastad skonert

Tilläggsresor

 • Tilläggsresa Regnskogsäventyr i Amazonas

  Kombinera din resa till Galapagos med ett äventyr i Amazonas och få det bästa av två världar. Vi bor på Napo Wildlife Center med sin fantastiska läge vid floden. Härifrån gör vi dagliga exkursioner. 

  LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Fågelskådning i Bellavista

  Förläng resa med fågelskådning i Bellavista Cloud Forest Reserve. Här söker vi efter smaragdglänsande quetzaler, regnbågsfärgade tangaror, tukaner och mängder av glimrande små kolibrier. 

  LÄS MER om tilläggsresan »

   

 • Tilläggsresa Kultur och vandring i Anderna

  Kombinera din Galapagoskryssning med promenader och kulturupplevelser i Anderna ovanför Quito. Besök hantverksmarknaden i Otavalo, bada i varma källor och vandra vid foten av en slumrande vulkan. LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Machu Picchu och Peru

  Kombinera din Galapagosresa med Peru. Höjdpunkten på resan är naturligtvis Inkafolkets heliga tempelstad Machu Picchu. 

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Sol och bad på Galapagos

  Stanna kvar på Galapagos för avkoppling, sol och bad. Upptäck huvudön Santa Cruz på egen hand. Välj mellan att bo i den lilla hamnstaden Puerto Ayora med gångavstånd till affärer och restauranger eller uppe på höglandet omgiven av grönska där jättesköldpaddan strövar fritt, för att njuta av lugnet efter en händelserik kryssning. 

  LÄS MER om tilläggsresan »