Översikt

Galapagoskryssning med M/Y Beluga - Towerrutten

Bekväm, avkopplande och spännande kryssning runt Galapagos arkipelag, platsen där Darwin fann nyckeln till sin teori om utvecklingsläran. Under 8 dagar upptäcker vi det unika djur och naturliv som finns här, varje ö med sin egen särpräglade flora och fauna. Under en vecka färdas vi med den lyxiga motor-yachten Beluga, och njuter av livet ombord medans vi besöker några av de mera avlägsna öarna få kommer till. För att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara med 16 passagerare. Avresa året om i internationell grupp med engelsktalande, mycket kunniga naturguider.

Galapagosöarna ligger mitt på ekvatorn och det behagliga klimatet gör platsen till ett fantastiskt resmål året om. Tack vare ögruppens avlägsna och isolerade läge, finns här ett unikt djurliv som inte går att hitta på någon annan plats på jorden. Under vår naturkryssning med den förstklassiga och mycket bekväma båten M/Y Beluga gör vi den stora rundturen som även inkluderar de mera avlägsna öarna som Genovesa längst norrut och Española längs söder ut i arkipelagen. Hit når få andra båtar, och under våra landstigningar är vi ofta helt ensamma med djuren.

Jättesköldpaddor, landleguaner, sjölejon, blåfotade sulor och tusentals havsleguaner blir till nya bekantskaper under landstigarna under vår Galapagosresa. Djuren här ser inte människan som en fiende, vilket gör dem helt orädda. Förutom öarnas överväldigande djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan och varje dag finns gott om tid för snorkling. Att simma sida vid sida med havssköldpaddor, rockor eller ett lekande sjölejon hör ofta till höjdpunkterna på resan.


Charles Darwins utvecklingslära om arternas uppkomst
 
Galapagos har också en säregen natur och spännande historia. 1831 kom Charles Darwin hit för att studera djurens anpassning till miljön på de olika öarna. Hans omfattande forskning på öarna ledde fram till den utvecklingslära om arterna ursprung som än i dag är en av vår tids viktigaste vetenskapliga upptäckter. På huvudön Santa Cruz besöker vi Charles Darwins forskningsstation där vi lär oss mer om naturvården och den forskning som bedrivs idag. Här levde bl.a. ett av världens mest sällsynta djur, den berömde jättesköldpaddan Lonesomme George fram till hans död 2012. Han blev uppskattat 100 år gammal och var en internationell symbol för det viktiga arbete som bedrivs på Galapagos för arters överlevnad. Han var den sista av sin art, då alla avlingsförsök tyvärr inte gav resultat och arten dog ut med honom.

En mycket kvalificerad, lokal naturguide lär oss mer om djurlivet En mycket kvalificerad, lokal naturguide följer med och visar oss allt under hela kryssningen. Det finns gott om tid för fotografering och frågor varje dag. Ombord, efter dagens spännande exkursioner väntar middagar med mycket färsk fisk och frukt, medan vi lyssnar på föredrag om Galapagos under tropiknattens stjärnhimmel. Eftersom vi färdas med båt blir det aldrig hett, och det finns även luftkonditionering ombord. För att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara med 16 passagerare i 8 bekväma dubbelhytter.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Quito (onsdag), Ecuador

  Avresa från Sverige på morgonen. Efter en mellanlandning fortsätter vi till Ecuadors huvudstad Quito. Vi kommer fram på eftermiddagen, och möts av en respresentat från vår samarbetspartner som tar oss till vårt hotell i hjärtat av Quito. Kvällen fri.

 • Dag 2 Fri dag för vila och promenader i Quito

  Staden Quito är belägen på 2.800 meters höjd, omgiven av snöklädda vulkaner. Idag har vi en fri dag att promenera och njuta av den latinamerikanska atmosfären. Vi har tid att på egen hand besöka den gamla, koloniala stadskärnan från 1500-talet. Här är den mäktiga Franciscuskatedralen och torget Plaza de Independencia belägna och även många trevliga restauranger och caféer. Hotell Plaza Sucre eller liknande

 • Dag 3 Till Galapagos, Charles Darwin stationen

  OBS! Programmet nedan är för Tower/Genovesarutten. Det finns även Isabela/Fernandinarutten i en separat presentation. Transfer till flygplatsen vid halvåtta tiden på morgonen. Ett par timmar senare anländer vi till ön Baltra i Galapagos arkipelagen. Här träffar vi vår guide och embarkerar yachten M/Y Beluga. Efter att ha installerat oss i våra hytter och intagit en god lunch är det dags att börja upptäcka denna fantastiska arkipelag. 

  Få platser får en att tro att tiden stannat långt före vår tideräkning som Dragon Hill utanför Santa Cruz. Här hittar man en stor mängd landleguaner som ser ut som miniatyrdrakar vilka vandrar runt på de soldränkta klipporna. Det är lite oväntat att legunarena fortfarande finns kvar på ön Santa Cruz, som har det största antalet invånare på Galapagos vilka introducerat husdjur som hundar, katter och getter, vilka gjort stor skada på djurlivet. Utöver leguanerna kan man här också se en saltvattenlagun med intressant fågelliv.

  Måltider: Helpension.

 • Dag 4 South Plaza och Santa Fe

  En av dom minsta öarna är Plazas som består av två mindre öar åtskiljda av en kanal. Öarna hör till de låga torrare men har en karg skönhet med många färger, här går vi iland på den södra ön. På ön trivs de färgglada gula landleguanerna sida vid sida med havsleguaner. En ovanlig hybrid av land och havs leguaner kan man också stötta på här.  Vid klipporna mot havet ser vi rödnäbbad tropikfågel och måsar häcka. Ön är också hem för en av de största ungkarlskolonierna av sjölejon. Här växer också den karaktäristiska tjockbladiga sesuviumväxten som skiftar färg beroende på vilken säsong det är. Från gröngul under den regignigare perioden till röd under den torrare perioden, när vi är på besök.

  Vi gör även ett besök på ön Santa Fe, ytterligare en av de mindre öarna. Här kan vi se härmtrastar, pelikaner och framför allt Santa Fevarianten av landleguan som endast finns på denna ö. Santa Fe-leguanen kan vara svår att få syn på då den har anpassat sig till öns miljö och har en brunaktig nyans som smälter in perfekt i omgivningen. På grund av den begränsade yta den lever på räknas denna art som högst sårbar. Måltider: Helpension

 • Dag 5 San Cristobal

  Idag utforskar vi ön San Cristobal (eller Chatham som den också kallas), en av de äldsta öarna i arkipelagen. Ön är det enda ställe där man kan se alla tre slags sulor häcka samtidigt (blåfotad-, rödfotad- och Nasca-sula). Här kan vi också se större fregattfågel. Runt ön finns några av de mer kända landmärkena från Galapagos som Witch Hill, en pudervit sandstrand med vackra stenformationer och ett överflöd av djur som havssköldpaddor, havsleguaner, rockor och sjölejon. Det klara vattnet är perfekt för snorkling och här kan vi se tropiska fiskar och koraller. El junco-lagunen, belägen 700 meter över havet är en av få färskvattensjöar på Galapagos och lockar till sig många olika fågelarter. Här kan man se fregattfåglar tvätta bort salt från vingarna, plus Bahamaand och Amerikansk Rörhöna för at nämna några. Namnet junco kommer från en planta med samma namn som växer här. Helpension.

 • Dag 6 Española Island

  Den sydligaste ön på Galapagos är Espanola och på grund av dess avlägsna läge har det utvecklats flera endemiska arter här. Vi besöker Gardner Bay på den norra sidan av ön där den långa vita stranden hyser en koloni med sjölejon som ligger och dåsar i sanden, en härlig syn. Här finns även havsleguaner som är rödfärgade i stället för gråsvarta. Vi passar också på att snorkla vid Islote Gardner och Islote Osborn där man kan se mängder av tropiska fiskar, revhajar och sköldpaddor. Vi besöker också Punta Suarez fantastiska djurliv. Längs klipporna finns det blåshål som sprutar upp vatten 20 meter i luften. Här får vi även se Galápagosalbatross vilken i princip bara häckar här, och går att se på hösten under deras häckningssäsong. Albatrossen är den största fågeln på Galapagos och har ett vingspann upp till 2,5 meter. Just denna art räknas som akut hotad sen 2007 på grund av att de endast häckar på Espanola. På dessa öar är det djur som står högst i näringskedjan Galapagosvråken, vilken vi kan se här. Den har inga naturliga fiender men är fåtalig och därför klassad som en hotad art. En annan endemisk art man kan se här är Españolas lavaödla som är en av sju olika arter av lavaödlor på Galapagos - ett perfekt exempel på Darwins evolutionsteori då man tror att alla dessa arter har utvecklats från en och samma art från början, där varje art varierar i form, färg och beteende anpassat efter den miljö de lever i. Helpension.

 • Dag 7 Santa Cruz

  Idag får vi upptäcka huvudön Santa Cruz och den lilla hamnstaden Puerto Ayora. Här besöker vi Charles Darwin-stationen och dess museum för att studera de olika avelsprojekten för drushuvudödlor och olika raser av jättesköldpaddor. Lyckade projekt som gett ett enastående resultat. Vi fortsätter med buss upp till höglandet där vi stannar bland hagmarkerna för att få se betande jättesköldpaddor i sin naturliga miljö samt Galapagosfinkar och rubinröda flugsnappare. Helpension.

 • Dag 8 Sombrero Chino och James

  Sombrero Chino är en liten vulkanö som ligger vid ön Santiagos södra spets. Öns form har gett den sitt namn som översatt betyder "Kinesisk hatt". Kan ni se likheten? Här kan man se sjölejon, marin leguaner och den unika Galapagos pingvinen som är den enda Pingvin som lever vid ekvatorn. Av de 18 arter som finns är den ovanligast.
  Ön James eller Santiago som den också kallas ligger mellan Isabela och Santa Cruz och erbjuder flera slags sjöfåglar, havsleguaner och även den ovanligare pälssälen. Vi stannar vid Sullivans Bay där en vacker korallstrand leder en till ett 100 år gammalt lavafält som sträcker sig så långt ögat kan nå. Här kan man se två olika typer av lava, pahoehoe lava som man huvudsakligen hittar på Hawai och Galapagos 'a'a lava. En fördel att ha bra vandringskor på sig då lavasten är vass och hård att gå på. Helpension.

 • Dag 9 Tower (Genovesa)

  Genovesa eller ”fågelön” som den också kallas har fått namnet för de många olika fågelarter som häckar här. På grund av dess avlägsna läge har få andra djur nåt ända hit, vilket tillåtit fåglarna att ta över ön. Här kan du se stora grupper av stormsvalor och stora bon av fregattfåglar. Ön har en lite speciell form som en halvmåne då det är de högsta delarna på en utslocknad vulkan som sticker upp ur havet. En av väggarna kring vulkanen kollapsade för många år sen, vilket möjliggjorde att havsvatten kunde ta sig in och har skapat riktigt bra förutsättningar för snorkling. På grund av öns form skyddar den från att vind och vågor tar sig in, vilket gör detta till en utmärkt plats för nybörjare.

  Vi besöker Darwin Bay där vi vandrar längs den vita korallstranden, som fortsätter förbi mangroveskog. Nazscasula och rödfotad sula är tillsammans med svalstjärtad mås vanliga här men man kan också se brun noddytärna och darwinfinkar. Längre ner längs stigen ser vi tidvattenpooler där sjölejon lekfullt simmar. På slutet når man en klippa med en storlagen utsikt över omgivningen. Vi stannar också till vid El Barranco där det finns möjlighet att se jorduggla och pälssäl. Helpension.

 • Dag 10 Farväl till Galapagos eller stanna kvar

  Vi avslutar med en landstigning på ön North Seymore, den bästa ön för fågelskådning. Här finner vi bland annat blåfotad sula, fregattfågel och svalstjärtad mås. Vi beger oss tillbaka till Baltras flygplats där vi tar farväl av vår guide och besättningen. Vi lämnar Galapagos och med oss har vi oförglömliga möten från en härlig vecka i denna rika skärgård. Vi mellanlandar i staden Guayaquil på Ecuadors fastland och fortsätter hemåt Sverige under eftermiddagen/kvällen.

 • Dag 11 Tillbaka till Sverige igen

  Vi mellanlandar i Amsterdam och anländer i Sverige på eftermiddagen.

  Observera! Resrutten på Galapagos skiljer sig åt beroende på vilken vecka du reser och med vilket båt du kryssar med. Ovan program är Tower/Genovesa rutten se separat program för  Isabela/Fernadina rutten. 

  Utresa från Sverige sker normalt onsdagar, kryssningen på Galapagos startar fredagar.

Resans höjdpunkter

 • Besöken på de mest avlägsna öarna Isabela och Fernandina, eller Genovesa längst norrut där vi ofta är helt ensamma i stränder och vikar.
 • Upplevelsen att kryssa med en liten båt (max 16 gäster ombord)
 • Exkursionerna på öarna med mycket kunniga naturguide.
 • Möjlighet till snorkling nästan varje dag under kryssningen. Ingen tidigare erfarenhet av snorkling behövs.

Karta

Resfakta

Reslängd 11 dagar
Avreseort Quito
Avresor Måndagar, året om
Pris Från 69 800 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum i Quito på förfrågan!
Detaljerade priser


Kontakta oss för flygpriser från Skandinavien.

Barnpris

Barnrabatt på förfrågan!

I priset ingår
 • 7 nätter naturkryssning ombord på bekväm första-klass yacht
 • Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak
 • Snorklingsutrustning och våtdräkt 
 • Guidade exkursioner på Galapagosöarna
 • Möjlighet till snorkling varje dag, från strand eller båt
 • Helpension under kryssningen
 • Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord
 • Egen kock samt hjälpsam besättning
 • Engelsktalande, mycket kunnig naturguide på Galapagos
 • 2 övernattningar på mellanklass hotell i Quito med frukostpension
 • Samtliga transporter
 • Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • Ingala Transit Card
 • Miljöskatt
I priset ingår ej
 • Flyg Sverige - Ecuador t/r - kontakta gärna oss för hjälp med bokning
 • Nationalparksavgift Galapagos 100 USD
 • Dricks till guide och besättning
 • Övriga måltider i Quito 
Extra dagar

Extranätter i Quito vid ankomst eller avresa på förfrågan. 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

Beluga seglar ut på fredagar så avresa från Sverige blir senast onsdagar.

Resplan

Dag 1. Mot Quito, Ecuador
Dag 2. Fri dag för vila och promenader i Quito
Dag 3. Till Galapagos, Charles Darwin stationen
(Tower rutten)
Dag 4. Santa Fe / South Plaza
Dag 5. San Cristóbal
Dag 6. Española
Dag 7. Santa Cruz
Dag 8. Sombrero Chino / James
Dag 9. Tower (Genovesa)
Dag 10. Farväl till Galapagos eller stanna kvar
Dag 11. Tillbaka till Sverige igen

Resesätt

Äventyrsresor reser alltid med båtar som endast tar 16 passagerare samt som åker ut till de mest intressanta öarna långt ut i Galapagos arkipelag. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till.

Klimat

Galapagos ligger rakt under ekvatorn och har stabilt klimat året om. Varmt/hett i luften och vattnet dec- maj, då även risk för lätt nederbörd. Dock i så liten omfattning att det ej brukar ej påverka resan.

Resans karaktär

Resan ställer i princip inga fysiska krav på deltagarna mer än att du ska kuna ta dig i och ur en gummibåt och orka kortare promenader iland. Landgång och zodiakbåtar gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Landstigningarna sker ibland på steniga stränder och ibland måste man gå i vattnet en bit. Hytterna ombord på M/Y Beluga är rymliga, alla med privat dusch och wc. Salong och soldäck. Luftkonditionering. Se även separat beskrivning av båten.

Deltagarantal

Min 1, max 16.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Nationalparksavgift samt besökskort på Galapagos tillkommer, 110 USD per person. 

Observera! Resrutten på Galapagos skiljer sig åt beroende på vilken vecka du reser och med vilket båt du kryssar med. Ovan program är Tower/Genovesa rutten se separat program för Isabela/Fernadina rutten. Utresa från Sverige sker normalt onsdagar, kryssningen på Galapagos startar fredagar.

Du bidrar till att bevara Galapagos 
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering. Nationalparksavgifterna finansierar många naturvårdprojekt samt driver Charles Darwin Research Centre. Här bedrivs forskning och utbildning av lokalbefolkningen samt arbete med att skydda de mest sällsynta djuren, bla jättesköldpaddorna. Läs mer här »

Boende

 • La Casona de la Ronda

  Hotell La Casona de la Ronda är ett boutique-hotell i kolonial stil i hjärtat av Quito. Huset byggdes 1738 och är inrett med rustika trämöbler och har gott om gemensamma ytor. Smakfullt renoverat för att bevara den genuina atmosfären och det kulturella arvet men med alla moderniteter som t.ex. fri wifi. På hotellet finns en restaurang, en bar och en mysig trädgård. En generös frukostbuffé ingår. Alla rum har TV, hårtork och safety box.

   

 • M/Y Beluga

  M/Y Beluga är en superior förstaklass motoryacht som trafikerar Galapagos året runt. Beluga har åtta hytter med egen dusch och wc. Under kryssningen bor du ombord. Båtens vackra salong och öppna däcksytor ger fina förutsättningar för att njuta av Galapagos djurliv och vackra natur under färderna mellan öarna. Båten har gott om stora trädäck, bland annat ett delvis skuggat soldäck. Personalen ombord består av kapten, kock, servitör, flerspråkig naturguide och fyra sjömän. Alla utrymmen i båten har luftkonditionering.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får därför maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att hyra till en kostnad av f.n 15 usd/vecka. Vid behov kan du även hyra våtdräkt.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord på båtarna serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren. Det går bra att använda betalkort ombord.

  Tekniska specifikationer

  Byggår: 1968 (Tyskland),
  Ombyggt: 1994 (Florida)
  Längd: 33 m x  7 m
  Maxfart: 12 knop
  Passagerarantal: 16

Inspiration

Upplev Galapagos med M/Y Beluga

Tilläggsresor

 • Tilläggsresa Regnskogsäventyr i Amazonas

  Kombinera din resa till Galapagos med ett äventyr i Amazonas och få det bästa av två världar. Vi bor på Napo Wildlife Center med sin fantastiska läge vid floden. Härifrån gör vi dagliga exkursioner. 

  LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Fågelskådning i Bellavista

  Förläng resa med fågelskådning i Bellavista Cloud Forest Reserve. Här söker vi efter smaragdglänsande quetzaler, regnbågsfärgade tangaror, tukaner och mängder av glimrande små kolibrier. 

  LÄS MER om tilläggsresan »

   

 • Tilläggsresa Kultur och vandring i Anderna

  Kombinera din Galapagoskryssning med promenader och kulturupplevelser i Anderna ovanför Quito. Besök hantverksmarknaden i Otavalo, bada i varma källor och vandra vid foten av en slumrande vulkan. LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Machu Picchu och Peru

  Kombinera din Galapagosresa med Peru. Höjdpunkten på resan är naturligtvis Inkafolkets heliga tempelstad Machu Picchu. 

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Sol och bad på Galapagos

  Stanna kvar på Galapagos för avkoppling, sol och bad. Upptäck huvudön Santa Cruz på egen hand. Välj mellan att bo i den lilla hamnstaden Puerto Ayora med gångavstånd till affärer och restauranger eller uppe på höglandet omgiven av grönska där jättesköldpaddan strövar fritt, för att njuta av lugnet efter en händelserik kryssning. LÄS MER om tilläggsresan »