Översikt

Galapagos och Amazonas unika djurliv

Följ med på en spännande och lärorik kunskapsresa till Amazonas och Galapagos unika natur. Tillsammans med svensk färdledare reser vi i en liten grupp med högst femton deltagare. Vi börjar med spännande dagar i Amazonas regnskog där vi spanar efter apor, fåglar, kajmaner och rosa floddelfiner. Från regnskogen fortsätter vi sedan till Galapagos unika övärld där Charles Darwins teori om evolutionen och arternas uppkomst grundades. Under en vecka kryssar vi fram bland öarna på vår bekväma motoryacht Cachalote Explorer. Här blir det dagliga landstigningar och snorklingsturer för att bekanta oss med jättesköldpaddor, nyfikna sjölejon, sulor och de unika havsleguanerna.

Det unika djurlivet och behagliga klimatet gör Galapagos till ett riktigt drömresmål för den djurintresserade. Tack vare ögruppens avlägsna och isolerade läge, finns här ett särpräglat djurliv med många endemer. De olika djuren har anpassat sig till varje ös förutsättningar och går inte att hitta någon annan stans på jorden.

Under vår naturkryssning med M/Y Cachalote Explorer äter vi gott och njuter av klimatet, naturen och det spännande djurlivet på ett mycket bekvämt sätt. På denna rutt besöker vi förutom de centrala öarna även de mest intressanta öarna längst ut i väster, Isabela och Fernandina. Isabela är arkipelagens största ö och har fem höga vulkaner på en yta på 4640 kvadratkilometer och Fernandina är den yngsta ön. Denna rutt bjuder på fantastisk snorkling och goda möjligheter att se flera djurarter som man lättast finner just här, t.ex den oflygga Galapagosskarven och Galapagospingvinen som är en av de minsta pingvinarterna i världen. Dessutom brukar här ses pälssäl, val och havsköldpaddor. 

På våra promenader på kritvita korallstränder och upptäcktsfärder till orörda havsvikar kommer vi ofta djuren mycket, mycket nära. Jättesköldpaddor, sjölejon, blåfotade sulor och tusentals havsleguaner blir till nya bekantskaper under landstigningarna. Det närgångna och spektakulära djurlivet, himlen, havet och de böljande stränderna bjuder på fantastiska fotomotiv varje dag. Förutom öarnas orädda djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan och varje dag finns gott om tid för snorkling. Att få simma sida vid sida med en havssköldpadda eller ett lekande sjölejon hör ofta till höjdpunkterna på resorna.

Charles Darwins utvecklingslära, "om arternas uppkomst" föddes här. År 1831 kom Charles Darwin hit som ung biolog och forskare, varvid han noterade djurens anpassning till miljön på de olika öarna. Hans forskning på Galapagos ledde fram till den utvecklingslära om arternas ursprung som än i dag är en av vår tids viktigaste vetenskapliga upptäckter. På huvudön Santa Cruz besöker vi Charles Darwin-centret där vi lär oss mer om den naturvård och den forskning som bedrivs här idag. Här får vi se olika slags jättesköldpaddor, (den berömde Lonesome George levde här fram till sin död), och många andra av öarnas djur och fåglar.

Svensk grupp som leds av vår färdledare Tomas i sällskap av våra kunniga naturguider gör att vi får ut det mesta av Amazonas regnskog och Galapagos arkipelag. Varje dag gör vi spännande exkursioner och landstigningar där vi spanar efter de rika djurliv som omger oss. Det finns gott om tid för fotografering. Glöm inte undervattenskameran då det marina djurlivet bjuder in till fantastiska motiv. 

Tomas Carlberg är biolog och journalist med fåglar, däggdjur och fjärilar som specialintressen. Arbetar till vardags som miljökonsult vid Naturcentrum AB och är chefredaktör för tidskriften Fauna & flora. Han har 30 års erfarenhet som färdledare till bl.a. Ecuador & Galapagos, Seychellerna, Borneo, Tanzania, Uganda, Papua Nya Guinea och Nepal. Han har skrivit en mängd naturreportage, är prisbelönt naturfotograf och ofta anlitad föredragshållare.


Exkursioner i Amazonas
regnskog
Med kanoter tar vi oss fram längs med floden, uppe i trädkronerna ser vi fåglar som Oropendolas och den märkliga Hoatzin eller zigenarfågeln. Har vi tur får vi även se olika slags apor som tar sig fram från träd till träd. Slutligen når vi vår mysiga lodge belägen mitt i Cuyabenos tropiska regnskog. Härifrån gör vi spännande utflykter både till fots och med kanot tillsammans med våra kunniga lokala naturguider för att upptäcka det rika djurlivet. Guiderna lär oss dessutom mer om den ömtåliga balans som råder i Amazonas regnskog. 

Cuyabeno Wildlife Reserve skyddar 590.912 hektar (nästan 1,4 gånger Närkes yta) av värdefull primär regnskog och är hem åt 500 olika fågelarter, 240 olika växt- och 165 olika slags däggdjursarter plus 91 olika slags reptiler och kajmaner - vilka alla behöver skyddad och ursprunglig skog för att bevaras. Den svarta floden är full av liv med 470 arter av fiskar. Här frodas pirajor, malar och en av de största sötvattenfiskarna Arapaima som kan bli över 2 meter lång.
Vi besöker en av de lokala stammarna i området där en av familjerna visar oss hur de tillagar deras traditionella bröd "Cassave" och vi får lära oss lite om deras kultur och gamla seder samt får ta del av hur de lever idag. Genom att besöka Amazonas bidrar vi till att bevara regnskogen och ge lokalbefolkningen som bor här inkomster.

Du bidrar även till att bevara Galapagos 
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering, samt av introducerade getter, svin och hundar. Inträdesavgiften till nationalparken går till att bevara öarnas natur från de introducerade djuren, och till att driva Charles Darwin Research Station. Där arbetar man med att rädda de mest sällsynta djuren. Det hittills mest framgångsrika projektet är uppfödningen och återintroduktionen av olika öformer av jättesköldpaddor och landleguaner, men här bedrivs även forskning och viktig utbildning av lokalbefolkningen.

Reseprogram

 • Dag 1 Avresa från Sverige till Quito

  Avresa från Stockholm/Arlanda tidigt på morgonen med KLM till Ecuador. Byte av flyg i Amsterdam och här ansluter de som reser från Göteborg eller Köpenhamn. Du träffar färdledaren vid utgångsgaten på Amsterdams flygplats för flyget vidare till Quito. Ankomst i Quito på eftermiddagen lokal tid där vi blir upphämtade på flygplatsen för transfer till vårt hotell som ligger mitt  i de historiska kvarteren. Efter vi checkat in på hotellet tar vi en gemensam promenad i Quitos centrala delar. Staden är den bäst bevarade kolonialstaden i Latinamerika och den första staden att skyddas på UNESCO:s världsarvslista redan 1978. Guldbeklädda kyrkor, kloster med massiva handtillverkade barrockdörrar och charmiga spanska villor med balkonger fyllda med pelargoner avlöser varandra bland kullerstensgränder och torg. Kvällen står till eget förfogande, men de som vill följer med guiden för middag tillsammans. 


 • Dag 2 Avresa mot Amazonas

  Efter frukost väntar en bussresa på ca 6 timmar genom Ecuadors landsbyggd nordöst mot vårt slutmål för dagen Lago Agrio eller Nueva Loja som staden officiellt heter. Det är en liten by vid utkanten av Amazonas djungel och är en perfekt utgångspunkt inför vårt kommande äventyr till Cuyabeno Nationalpark. Här checkar vi in på vårt hotell för natten och intar en middag tillsammans innan vi tar kväll. Imorgon börjar vårt gemensamma äventyr in i regnskogen och dess enorma mångfald av djur och plantor.  

  Måltider: Frukost och middag.

 • Dag 3 Vårt äventyr i Amazonas börjar

  Från Lago Agrio i Amazonas påbörjar vi vår resa med minibuss ca 2 timmar till bron Cuyabeno där vi går ombord kanoten som kommer ta oss ner för floden till vår lodge (ca 3 timmar). 
  Här börjar vårt riktiga äventyr i regnskogen. Floden är smal vilket gör att vi kommer naturen mycket nära när vi glider fram i våra kanoter. Vi har goda chanser att se båda apor och fåglar på mycket nära håll. 
  Väl framme vid vår lodge har vi tid att göra oss hemmastadda i våra rum. Här bor vi mitt i regnskogen nära Laguna Grande som med sitt unika ekosystem lockar ett rikt djurliv. Lodgen är byggd i traditionell stil för att på bästa sätt anpassa den till sin omgivning. Lodgen drivs av solpaneler förutom en generator som används mellan 18 - 22 varje kväll. Innan middag gör vi en vandring i området där vi bekantar oss med vårt nya hem för de kommande 3 nätterna. Efter vår gemensamma middag gör vi en kvällspromenad runt lodgen för att få se de nattaktiva djuren.

  Måltider: Helpension

 • Dag 3-4 Naturexkursioner i regnskogen

  Under två heldagar i Cuyabeno Wildlife Reserve gör vi spännande exkursioner under ledning av kunniga naturguider ifrån området. De lär oss om medicinal- och ätliga växter som förs vidare från generation till generation. Vår biolog berättar mer om regnskogens fascinerande flora och fauna. På eftermiddagarna vilar vi ut i hängmattan utanför våra bungalows eller vistas i huvudbyggnaden där det finns både intressant litteratur om området och uppfriskande drycker.

  Vi gör utflykter i våra kanoter till ön Kapok och spanar efter apor och har vi tur får vi se den rosa floddelfinen. Vi njuter av den vackra solnedgången när den sakta sänker sig ner över trädtopparna när vi åker fram på floden. Innan vi återvänder till lodgen åker vi nedströms för att leta efter kajmaner och fiskande fladdermöss. På kvällarna kommer de nattaktiva djuren till liv och vi vandrar fram längs stigarna runt lodgen med våra ficklampor för att få se färgglada grodor och andra insekter och djur. 

  Vi gör också ett besök hos en av de stammar som bor i Cuyabeno Wildlife Reserve där en av familjerna lär oss mer om deras kultur och gamla seder. De visar oss hur de tillagar deras traditionella bröd "Cassave" och visar oss lite om hur de lever idag. 

  Vi börjar vid soluppgången och fortsätter till efter mörkrets inbrott för att få se så mycket av den biologiska mångfalden som möjligt. 

  Måltider: Helpension

 • Dag 5 Tillbaka till Quito

  Idag går vi upp tidig för en sista kort utflykt med kanoterna för att se solen gå upp över den magiska djungel som ger skydd åt så mycket liv. Det är ett perfekt tillfälle för fågelskådning tillsammans med våra kunniga färdledare och vi får några fina sista minnen från denna vackra plats. Efter frukost börjar vi vår resa tillbaka till bron Cuyabeno och vidare med buss tillbaka till Quito, en resa på ca 6 timmar. Under vägen äter vi vår medtagna lunchbox och gör flera stopp längs med vägen. Övernattning på ett trevligt hotell i närheten av flygplatsen.

  Måltider: Frukost och Lunch.

 • Dag 6 Till Galapagos och Charles Darwin

  Transfer till flygplatsen vid halvåttatiden på morgonen. Ett par timmar senare anländer vi till ön Baltra i Galapagosarkipelagen. Med buss tar vi oss till Itabacakanalen och färjan över till ön Santa Cruz. Vi landstiger på öns norra sida och reser med buss upp till höglandet där vi stannar till en stund på öns högt belägna kullar för att se den märkliga skogen, möta vilda jättesköldpaddor (som här på bilden), Galapagosfinkar och rubinröda flugsnappare i sin naturliga miljö. Här fanns Lonesome George, en hundrafemtioårig jättesköldpadda som var den siste av sin art innan han nyligen avled. På vägen får vi se det bördiga jordbrukslandskapet med bananodlingar och betande kreatur. Här äter vi också lunch tillsammans på Altair Lodge.

 • Dag 6 fortsättning

  Efter lunch tar vi oss till sydsidan och den lilla staden Puerto Ayora. Här besöker vi Charles Darwin-stationen och dess museum för att studera de intressanta avelsprojekten för drushuvudödlor och jättesköldpaddor. Lyckade projekt som gett ett enastående resultat. Om tid finns har vi en liten stund att strosa runt i hamnen på egen hand. På eftermiddagen bordar vi sedan motoryacht M/Y Cachalote Explorer, vårt hem för den kommande veckan.

  Måltider: Helpension

 • Dag 7 Sombrero Chino – Rabida

  Efter frukost gör vi en kort landstigning på den lilla ön Sombrero Chino, som har en form som påminner om en kinesisk hatt. Under landstigningen kan vi se mängder av vackra korallröda krabbor som kontrasterar mot de svarta lavahällarna, Galapagosvråk, och stränder med lata sjölejon. Vi styr sedan vidare över delfinrika vatten mot ön Rabida. Här finns arkipelagens bästa snorkling med tropiska fiskar i alla regnbågens färger. Med lite tur får vi även se hur en pingvin ser ut under vatten. Uppe på stranden vid en lagun brukar rosafärgade flamingos hålla till.

  Måltider: Helpension

 • Dag 8 Isabela, Puerto Villamil & Sierra Negra

  Vi sätter kurs och färdas under natten mot den största av Galapagos öar, Isabela. Ön ligger långt västerut och få båtar tar sig ända hit. Ön består av fem vulkaner och ett par av dem är fortfarande aktiva. Vi ankrar vid den lilla hamnen Puerto Villamil, som är en av Galapagos äldsta bosättningar. Härifrån gör vi en promenad längs vulkanen Sierra Negras sluttningar. De som vill kan fortsätta ända upp till kraterkanten för en imponerande utsikt över kratern och ön. Under eftermiddagen finns tid för snorkling och avkoppling på soldäck.

  Måltider: Helpension

 • (Rockor)

  Dag 9 Isabela, Punta Moreno & Elizabeth Bay

  Under förmiddagen går vi iland vid Punta Moreno och gör en vandring över de stora lavafälten. Vid små gölar finns det flamingos, gulsångare och galapagosfinkar. Under eftermiddagen besöker vi Elizabeth Bay på västsidan. Vi tar en tur med våra gummibåtar i en fantastisk labyrint av vattenkanaler, dammar och mangrove. Normalt finns här både sjölejon, mantor och havssköldpaddor och mängder med fåglar.

  Måltider: Helpension

 • Dag 10 Isabela, Urbina Bay & Tagus Cove

  Vi stävar in i Bolivarkanalen och ankrar både vid Urbina Bay och Tagus Cove på Isabela. Vid Urbina Bay möter vi gulbruna, taggiga landleguaner och stigar kantade av gula små blommor och opuntiakaktus. Här kan vi också få chansen att se den ikoniska blåfotade sulan som stolt visar upp sina blåfötter för att locka till sig en partner. Vandringen avslutas med ett uppfriskande bad och snorkling efter klipporna. Sedan fortsätter vi till den gamla sjörövargrottan Tagus Cove där vi vandrar upp på den närmaste vulkanen för att beskåda utsikten över Charles Darwin-lagunen, en märklig insjö som är mycket salt men troligen saknar förbindelse med havet. Vattentemperaturerna runt Tagus Cove är kallare än på någon annan plats i arkipelagen på grund av Cromwellströmmen vilket gör att djurlivet frodas här. Delfiner och valar är vanligt förekommande.

  Måltider: Helpension

 • Dag 11 Fernandina & Isabela

  Vid Punta Espinosa promenerar vi över replavafält för att se de stora samlingarna av havsödlor, lättfotade Sallykrabbor och eleganta sjölejon. På Fernandina finns Galapagosskarv (Flightless Cormorant), endemisk för Galapagos. Evolutionen har gett dem förkrympta vingar eftersom de inte behöver flyga utan bara dyka ned i havet för att få föda. Under eftermiddagen gör vi en tur i våra pangas utmed klipporna för att titta på grottan som är delvis nedsjunken i vattnet. Punta Vicente Roca på Isabela är en av de mest fascinerande platserna att snorkla på med ett rikt marint liv helt skyddat från vågor i en skyddad bukt med stor chans att se rockor och havssköldpaddor. 

  Måltider: Helpension

 • Dag 12 Santiago, Puerto Egas, Bartolomé

  Den här dagen besöker vi ytterligare två intressanta öar. Den ena är den vackert formade Bartolomé. Här får vi också tillfälle till bad och snorkling med sjölejon och världens nordligaste pingviner. Det är en särskild art, Galapagospingvinen, som kan leva här vid ekvatorn tack vare Humboldtströmmen, som för med sig tillräckligt svalt vatten från Antarktis. Vi besöker också ön Puerto Egas med sina märkliga lavaklippformationer och svarta sand. Där vandrar vi runt stränderna och studerar det marina djurlivet i lagunerna, bland annat björnlika pälssälar som är den minsta av sin art. Även här har vi chansen att bada och simma med sjölejon.

  Måltider: Helpension

 • Dag 13 North Seymour, Baltra airport

  Vi avslutar med en landstigning på ön North Seymour, den bästa ön för fågelskådning. Här finner vi bland annat blåfotad sula, fregattfågel och svalstjärtad mås. Vi beger oss tillbaka till Baltras flygplats som drivs helt på förnybar energi av främst vindkraft. Vi tar farväl av vår guide och besättning och lämnar Galapagos vid lunchtid och med oss har vi oförglömliga möten med denna rika skärgård. Vi mellanlandar i staden Guayaquil på Ecuadors fastland och fortsätter hemåt under kvällen mot Amsterdam och vidare till Sverige. 

  Måltider: Frukost

 • Dag 14 Hemkomst till Sverige

  Med anledning av tidsskillnaden kommer vi tillbaka till Sverige igen på eftermiddagen dag 15.

Resans höjdpunkter

 • Boendet i form av boutique-hotell i hjärtat av Quito
 • Exkursionerna i Amazonas spännande regnskog till fots och med kanot
 • Besök hos Sionastammen där vi lär oss mera om deras gamla seder och traditioner
 • Närkontakten med alla orädda djur på Galapagos
 • Att få snorkla med nyfikna sjölejon
 • Svensk kunnig färdledare under hela resan
 • Hela gruppen kan gå iland samtidigt med guiden, mer tid på öarna
 • Närmare naturupplevelser och bättre fotomöjligeter

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda, Köpenhamn, Göteborg
Pris Från 88 600 kr
Enkelrumstillägg 5 300 kr för enkelrum i Quito och Amazonas
I priset ingår
 • Svensk färdledning under hela resan
 • Flyg från Sverige - Quito t/r med KLM, inkl skatter
 • Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna - Guayaquil
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • 2 nätter på boutique-hotell i hjärtat av Quito inkl. frukost
 • 1 natt på mellanklass hotell i Lago Agrio inkl.middag och frukost
 • 3 nätter i Amazonas regnskog på enklare ekolodge med helpension
 • Guidade exkursioner med engelsktalande, mycket kunnig naturguide i Amazonas
 • Samtliga aktiviteter och transporter i regnskogen
 • 7 nätters naturkryssning med M/Y Cachalote Explorer med helpension
 • Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak.
 • Guidade exkursioner på Galapagosöarna med engelsktalande naturguider varje dag
 • Lån av snorkel, cyklop och våtdräkt ombord
 • Möjlighet till snorkling varje dag under kryssningen
 • Egen kock samt hjälpsam besättning
 • Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord på båten
 • Samtliga transporter som omnämns i programmet
I priset ingår ej

Nationalparksavgift Galapagos 100 USD, dricks till guide och besättning på Galapagos samt lokalguide i Amazonas. Två luncher och två middagar.

Extra dagar

Lägg till några extra nätter i Quito innan resan börjar eller förläng vistelsen med några dagar på en mysig lodge på huvudön Santa Cruz i Galapagos för egna upptäcker och sol och bad. 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Göteborg och Köpenhamn mot ev. tillägg

Resplan

Dag 1. Avresa från Sverige till Quito
Dag 2. Mot Amazonas
Dag 3-5. Exkursioner i regnskogen
Dag 6. Exkursioner i regnskogen - tillbaka till Quito
Dag 7. Till Galapagos och Charles Darwin-stationen
Dag 8. Sombrero Chino & Rabida
Dag 9. Isabela, Puerto Villamil & Sierra negra
Dag 10. Isabela, Punta Moreno & Elizabeth Bay
Dag 11. Isabela, Urbina Bay & Tagus Cove
Dag 12. Fernandina, Pta. Espinoza. Isabela, Pta. Vicente Roca
Dag 13. Santiago, Puerto Egas, Bartolomé
Dag 14. North Seymour, Baltra airport 
Dag 15. Hemkomst till Sverige

Resesätt KLM
Klimat

Ecuador och Galapagos övärld ligger precis vid ekvatorn vilket gör detta till en destination som passar sig året om på grund av det behagliga klimatet. 

Visum

Visum behövs inte för svenska medborgare.

Resans karaktär

Resan ställer i princip inga fysiska krav på deltagarna. Landgång och zodiakbåtar gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Men besättningen sträcker alltid ut en hjälpande hand innan man får gå av. Landstigningarna sker ibland vid klippor eller på sandstränder där man får stiga av och gå i vattnet ett par meter.

Deltagarantal

Min 10, max 15

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Äventyrsresor reser alltid med båtar som endast tar 16 passagerare samt som åker ut till de mest intressanta öarna långt ut i Galapagos arkipelag. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till. Dessutom finns det restriktioner på vissa av de platser vi besöker att bara 16 deltagare får landstiga samtidigt, så du slipper stanna ombord för att invänta att andra deltagare kommer tillbaka ombord.

De 8 hytterna ombord på Cachalote Explorer har privat dusch/wc samt dubbelsängar eller våningsängar. Båten har luftkonditionering, salong och soldäck. 

Nationalparksavgift samt besökskort på Galapagos tillkommer, 100 USD per person.

Du bidrar till att bevara Galapagos 
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering. Nationalparksavgifterna finansierar många naturvårdprojekt samt driver Charles Darwin Research Centre. Här bedrivs forskning och utbildning av lokalbefolkningen samt arbete med att skydda de mest sällsynta djuren, bla jättesköldpaddorna. Läs mer här »

Boende

 • La Casona de la Ronda

  Hotell La Casona de la Ronda är ett boutique-hotell i kolonial stil i hjärtat av Quito. Huset byggdes 1738 och är inrett med rustika trämöbler och har gott om gemensamma ytor. Smakfullt renoverat för att bevara den genuina atmosfären och det kulturella arvet men med alla moderniteter som t.ex. fri wifi. På hotellet finns en restaurang, en bar och en mysig trädgård. En generös frukostbuffé ingår. Alla rum har TV, hårtork och safety box.

   

 • Hotel Arazá

  Hotell Araza är ett mellanklass hotell i Lago Agrio eller Nueva Loja som staden officiellt heter. Hotellets läge är perfekt för en övernattning innan man beger sig ut på äventyr i Cuyabeno Nationalpark. Huset byggdes 1996 med smakfull inredning och gott om gemensamma ytor. Hotellet har alla moderniteter som t.ex. fri wifi. På hotellet finns en restaurang, en bar, utomhus pool, fitness center och en mysig trädgård. Frukostbuffé ingår. 

   

 • Nicky Lodge i Amazónas regnskog

  Nicky lodge i Cuyabeno Wildlife Reserve ligger precis in vid floden Cuyabeno. Här finns endast sju stugor, alla med egen dusch och wc byggd enligt traditionell stil helt integrerad med den omgivande naturen. Rummen är rymliga med myggnät och egen terass med en hängmatta för skön eftermiddags vila emellan alla aktiviter. Har man tur kan man se en och annan fågel och apa i den tropiska skogen som omger lodgen. I huvudbyggnaden där alla gemensamma måltider serveras finns ett lounge område där man kan läsa intressant litteratur om området och uppfriskande drycker. Vatten, kaffé, té och varmchoklad finns tillgänglig under hela dagen. Lodgens elektricitet kommer primärt från solenergi och ekoturism är en viktig del av det dagliga arbetet. Många av de guider och kanotförare som jobbar för lodgen kommer från urbefolkningen från de stammar som fortfarande bor kvar i Amazonas och bidrar till en viktig inkomst.
  Lodgen tillhanda håller gummistövlar och flytvästar.

 • M/Y Cachalote Explorer

  M/Y Cachalote Explorer är en nyrenoverad, fullt utrustad och rymlig yacht. Från början en fiskebåt som år 2000 omvandlades till ett bekvämt kryssningsfartyg. De åtta hytterna har luftkonditionering, dubbelsängar eller våningssängar och alla har privat toalett och dusch.
  Hytterna är födelade på övre och nedre däck och finns i tre kategorier, 1 st C-hytt, 5 B-hytter och 2 A-hytter. 
  Detta fartyg var ursprungligen byggt för turer på Kanadas västkust. Nu är hon anpassad för kryssningar kring ekvatorn i Galapagos övärld. Det finns luftkonditionering i alla utrymmen på båten, stora gemensamma ytor i salongen och flera trevliga utomhusdäck. Därför passar hon för en behaglig kryssning i den vackra miljön runt Galapagos och tar som högst med 16 passagerare.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får med andra ord maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och den vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att låna. Vid behov kan du även hyra våtdräkt till en kostnad av f.n, 30 usd/vecka.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren. Det går bra att använda betalkort ombord.

  Tekniska specifikationer

  Byggår: 1988
  Renoverad: 2000 samt 2018
  Mått: 26m x 7m
  Maxfart: 8 knop
  Passagerarantal: 16

Inspiration

Upplev Galapagos med Cachalote Explorer